• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikteki sorunlar

Psikoloğa gitmeyi çok istiyorum eşimle beraber. Ama sağlık sorunları yüzünden sürekli izin aliyor. Bir gün kapının önüne koyacaklar diyorum ben işimi yapiyorum işim bitmeden çıkmıyorum diyor. Çok sık izin kullaniyor patronda bu durumdan hic memnun degil tabi. Hayır kendini haklı bulması beni delirtiyor. Adama tavir yapiyor diye saydırıyor.
Rapor alsın birkaç gün ya da osikoloğa hafta sonları da gidebilir veya iş çıkışı .

İlk önce duymamaktan başlayın.

Sizinle yaşıtız ve benim de 2 çocuğum var.
Koskoca kadın olduk artık, 40'a ne kaldı şurda.
Bu yaştan sonra (şahsi fikrim) kimsenin emrinde yaşayamam.
Benim bir hayatım var, benim seçimlerim benim isteklerim var.
Tabii ki insan ailesine göre davranır, onların üzülmeyeceği, zarar görmeyeceği şekilde hayatını şekillendirir.
Aklı başında olan insan zaten böyle davranır.
Ama bu davranışlara rağmen hala eşim bana "onu yapamazsın, bunu edemezsin, şunu beğenmedim, bu olmamış" şeklinde davranırsa, bir gün kapı kilidini değişmiş, üzerinde de "kimi beğeniyorsan ona gidebilirsin, annenin evine de dönebilirsin" yazısını bulabilir! (sözlü olarak yapmışlığım ve eve almamışlığım var)

Ama siz kendiniz için mücadele edip kendi varlığınızı göstermediğiniz sürece, o size böyle davranacak.

Ben sana bir de başka bir bakış açısı sunayım.
Çocukların... Eşinin bu tavır ve davranışlarına çokça şahit oluyor değil mi?
Peki onlar ilerde sana nasıl davranacaklar bunu düşündün mü hiç?
Bu şekilde örnek gören çocukların çokta farklı davranması beklenilemez.
Ben kendi eşime mesela davranışları konusunda dikkat etmesini rica etmişimdir, ancak sizin bu anlattıklarınız noktasında hiç bir zaman bana davranmadı. Onu da belirtmek isterim.

Evet maaleswf cocuklarda benim gibi davranmaya başladılar. Bağırıyorlar birbirlerine hakaret ediyorlar. Onları boyle görünce kendime çok kızıyorum. Eşimin kesinlikle sorunları var. Tedavi gerektiren cinsten. Esimle 3 yıl aynı isyerinde çalışmak zorunda kaldık. Kabus gibiydi. İste arkadaşlar buna nasıl dayanıyorsun diyor. Cevap veremiyorum tabi. Okadar kafama vuruyorum ki ilk senelerde ayrılsaydım. Dilekler gercek Olsa tüm kalbimle hiç. tanışmamış olmayı dilerdim

Evet maaleswf cocuklarda benim gibi davranmaya başladılar. Bağırıyorlar birbirlerine hakaret ediyorlar. Onları boyle görünce kendime çok kızıyorum. Eşimin kesinlikle sorunları var. Tedavi gerektiren cinsten. Esimle 3 yıl aynı isyerinde çalışmak zorunda kaldık. Kabus gibiydi. İste arkadaşlar buna nasıl dayanıyorsun diyor. Cevap veremiyorum tabi. Okadar kafama vuruyorum ki ilk senelerde ayrılsaydım. Dilekler gercek Olsa tüm kalbimle hiç. tanışmamış olmayı dilerdim

Geçmişe mazi diye boşuna demiyoruz.
Bununla kafanı meşgul etme bence ve kendini de dibe çekme.
Hepimiz "ah şimdiki aklım olsa" diye başlayan cümleleri çok kurduk.
"Keşke çocuk olmadan evvel...." ile başlayan cümleler de cabası...

Ancak olan ile ölmüşe çare yok malesef.
O yüzden şu anda ne yapabilirsin ve bu durum ile mücadele edebilirsin onun yollarını aramalı.

Çocukların için üzüldüm ve evet malesef bu durumlarda en çok onlar etkileniyor.
Benim de stresli bir dönemim oldu, oğlum o günden beri bana "yaramaz anne, yaramazlık yapıyor" der mesela.
Sesimi yükseltmem evde, eşim de sakin yapılıdır zaten, ancak zor bir dönemde seslerin yükseldiği olmuştu.
Kısa bir zaman dilimi olmasına rağmen gerçekten çocuklarda çok büyük etkiye yol açabiliyor.
Biz farkında olana kadarda iş işten geçiyor malesef.
Hele ki iki çocukla hayat o kadar zor ki, çalışan bir anne olarak, gerçekten çok zorlanıyorum bazen.
Ancak bu noktada da yapabilecek çok fazla birşeyim yok.

Var olan durumlar ile başa çıkmak ve bu konuda temkinli davranmak en doğrusu.
Ancak sizinki başka bir boyutta tabii.
Sizin var olan durumlar doğrultusunda kendi benliğinize kavuşmanız gerekiyor.
Eşinizin isteklerinden daha çok kendi isteklerinize odaklanmanız.
Bu doğrultuda çocuklarınızı da doğru yönlendirmeniz gerekiyor.

Çok zor bir durum yasadiklariniz . Bir insan eşi için hiç tanışmamış olmayı dilerdim diyorsa Cidden aradaki sevgi saygı bitmiştir .. 2 çocukla ve iyi bir geliriniz yoksa boşanmak da zor .. ve eşiniz değişir mi , değişmez .. değişim için başta istekli olması lazım , emek lazım . Psikologa birkaç kere gitme ile sorunlar çözülmüyor zaten , uzun bir emek gerekiyor .. para harcamak gerekiyor ayrıca ..
Ne yazabilecegimi inanın ki bilemedim ..

Rapor alsın birkaç gün ya da osikoloğa hafta sonları da gidebilir veya iş çıkışı .

Hafta sonları cmtfe çalışıyor. Sadece hafta sonu gidebilir. Hafta sonuda çalışan bir psikolok yok sanırım.
Geçmişe mazi diye boşuna demiyoruz.
Bununla kafanı meşgul etme bence ve kendini de dibe çekme.
Hepimiz "ah şimdiki aklım olsa" diye başlayan cümleleri çok kurduk.
"Keşke çocuk olmadan evvel...." ile başlayan cümleler de cabası...

Ancak olan ile ölmüşe çare yok malesef.
O yüzden şu anda ne yapabilirsin ve bu durum ile mücadele edebilirsin onun yollarını aramalı.

Çocukların için üzüldüm ve evet malesef bu durumlarda en çok onlar etkileniyor.
Benim de stresli bir dönemim oldu, oğlum o günden beri bana "yaramaz anne, yaramazlık yapıyor" der mesela.
Sesimi yükseltmem evde, eşim de sakin yapılıdır zaten, ancak zor bir dönemde seslerin yükseldiği olmuştu.
Kısa bir zaman dilimi olmasına rağmen gerçekten çocuklarda çok büyük etkiye yol açabiliyor.
Biz farkında olana kadarda iş işten geçiyor malesef.
Hele ki iki çocukla hayat o kadar zor ki, çalışan bir anne olarak, gerçekten çok zorlanıyorum bazen.
Ancak bu noktada da yapabilecek çok fazla birşeyim yok.

Var olan durumlar ile başa çıkmak ve bu konuda temkinli davranmak en doğrusu.
Ancak sizinki başka bir boyutta tabii.
Sizin var olan durumlar doğrultusunda kendi benliğinize kavuşmanız gerekiyor.
Eşinizin isteklerinden daha çok kendi isteklerinize odaklanmanız.
Bu doğrultuda çocuklarınızı da doğru yönlendirmeniz gerekiyor.

Teşekkür ederim. Beni anlayan birilerini bulmak güzel hep içime atıyorum konuşamıyorum kimseyle. Öncelikle kendime acimayı bırakmalıyım. Bir yerden başlamak gerek

Çok zor bir durum yasadiklariniz . Bir insan eşi için hiç tanışmamış olmayı dilerdim diyorsa Cidden aradaki sevgi saygı bitmiştir .. 2 çocukla ve iyi bir geliriniz yoksa boşanmak da zor .. ve eşiniz değişir mi , değişmez .. değişim için başta istekli olması lazım , emek lazım . Psikologa birkaç kere gitme ile sorunlar çözülmüyor zaten , uzun bir emek gerekiyor .. para harcamak gerekiyor ayrıca ..
Ne yazabilecegimi inanın ki bilemedim ..

Bir kadın olarak psikolojik okadar zor şeyler yaşadimki anlatamam herseye karışıyor ama herşeye. Eve aldığım bardak yada sürahiden bile kavga çıkıyor.(parasından degil seklinden falan
Aslinda anlayamadim esinin sorunlari neler ne turlu rahatsizligi var
Eşim her şeyime karışıyor. Bardağa, çoraba sacima aklınıza gelecek herşey e karışır ve begenmez. Kavga çıkarmaya bahane arar resmen. Tartışmaya girdiğimizde hep üstte kalırbkendini aklamayı çok iyi bilir. Hep kendi isteklerini önde tutar. Bir şey yapmak istediğimde fikrimi sorar ama kendi istediği dışında bir şey olursa sinirlenir. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden kavga çıkar. Bana göre normal olan ona göre anormal. Zor bir insan

Baştan belki de onu kazanmak adına huyuna gittiniz.
onun sevdiği şeyleri yaptınız ama kendi isteklerinizi geri plana attınız.

Benim de eşim her şeyle ilgili fikir sahibidir.
karışır, beğenmez.
ben bohem giyinmeyi severim o spor ve klasik sever..
ispanyol paça pantolonlarımla ve şallarımla barışamadı bir türlü :)

önemsemeyin ve net olun.
konuşmasını dinlemeyin.

Herseye karisan bir koca hayata kusturur insani.bir hayatimiz var onu da koca kizar mi birsey der mi stresiyle yasiyoruz ee biz kendi hayatimizi ne zaman yasiycaz.

Baştan belki de onu kazanmak adına huyuna gittiniz.
onun sevdiği şeyleri yaptınız ama kendi isteklerinizi geri plana attınız.

Benim de eşim her şeyle ilgili fikir sahibidir.
karışır, beğenmez.
ben bohem giyinmeyi severim o spor ve klasik sever..
ispanyol paça pantolonlarımla ve şallarımla barışamadı bir türlü :)

önemsemeyin ve net olun.
konuşmasını dinlemeyin.

Aynen öyle ilk başlarda yeni evliyiz her evlilik olur sorunlar diye düşündüm ilk cocuktan sonra baya iyiydik. Anlayışlı davranmaya çalışıyordu. Sonra borsada biraz para kaybetti. Psikolojik Sorunlar çıktı.destek olmaya çalıştım.hiçbir zaman bu konuda üzerine gitmedim.zamanla daha sinili daha dengesiz oldu.

Hayat şartları hepimizin psikolojisini bozdu malesef. Bence eşinizin yükü ağır geliyor kendine ve en yakınından çıkarıyor bunu. bağırmadan, tatlı tatlı bir sohbet etseniz, yumuşak dillle, suçlamadan konuşsanız, herşeye bir süre cevap vermeseniz.Sessizlik en büyük çığlıktır bazen.

Herseye karisan bir koca hayata kusturur insani.bir hayatimiz var onu da koca kizar mi birsey der mi stresiyle yasiyoruz ee biz kendi hayatimizi ne zaman yasiycaz.

Benimkine yaşamak diyemiyorum maalesef.sürü psikolojisi ile gidiyorum işte. Bazen intiharı düşünüyorum bazende kaçıp gitmeyi sadece ve sadece çocuklar için vazgeçiyorum. Henüz çok küçükler dunyalarını mahvedem

Benimkine yaşamak diyemiyorum maalesef.sürü psikolojisi ile gidiyorum işte. Bazen intiharı düşünüyorum bazende kaçıp gitmeyi sadece ve sadece çocuklar için vazgeçiyorum. Henüz çok küçükler dunyalarını mahvedem
Canim napcanki.. esimle asdigim sandigim sorunlar yine cikmaya basladi esimin sikintili zamanlarinda benimle cok ugrasir elestirir tavir yapar inan bugun bile isten eve gelmek istemedim ayaklarim geri gitti bugun ne cikacak diye.bazen cok mutluyuz bazen kotu.bugun mesaj atiyor bana uzatma bazen olur oyle tartismalar zart zurtt.bosanmak kolay degil cocugum her aksam babsm diye kapida bekliyor babasi kizina duskun olan bize oluyor mutsuzum yorgunum.intihar vs dusunme lutfen evlatlarimiz icin iyi olmaliyiz.

Hafta sonları cmtfe çalışıyor. Sadece hafta sonu gidebilir. Hafta sonuda çalışan bir psikolok yok sanırım.

Teşekkür ederim. Beni anlayan birilerini bulmak güzel hep içime atıyorum konuşamıyorum kimseyle. Öncelikle kendime acimayı bırakmalıyım. Bir yerden başlamak gerek
Özellerde hafta sonu çalışan psikolog dolu

İnanılmaz keyifli ve başarılı bir yöntem. Üstüne düşmeyin tepkisine her zamanki tepkiyi vermeyin çocuklarınız ve kendi güzelliğinizle ilgilenin ama ayarını iyi bilin bizim ülkenin işlenmemişleri kıskanınca tehlikeli olabiliyor kendini tehlikeye atma, ilişkini demiyorum kendini tehlikeye atma. Tanıdığım bekar anneler o kadar çok ki. Başarırız biz bu işi seni terk etmesinden ya da terk etmekten korkma, kurtarılabilecek bir şeyler varsa diye onu ilgisiz bırak ve ilgi göstermesini sağla. Bunu ben hala yapamadım ama en kısa zamanda yapacaklarım arasında ağır ağır yapmaya başladım yavaş yavaş tek takılmaya başladım ilgi göstermeden evde takılmaya başladım. Ya gider hayatımdan ya da bana döner kendi seçimi, iki durumda da bizler kazanıyoruz, çok da korkmamak lazım evliliğin olmamasından.
Bunun adı psikolojik şiddet.En az fizksel kadar ağır.

Yaptığınız fedakarlıkların kıymeti bilinmiyorsa niye yapıyorsunuz?? Aç otursan anlamayacak.

Konuşmaktan anlamıyorsa yok sayın evde onu cevap bile vermeyin.

Back