• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı sorunları

sevdiksevdalandik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
345
360
23
Öncelikle "aa,ayıp,yok artık" tarzı mesaj atacak arkadaşlar; kalp kırmaya gerek yok:)

arkadaşlar benim 1.5 senelik bir ilişkim var aramızdaki yaş farkı ne yazık ki 15.. o evlenip ayrılmış ben 20 yaşındayım söz nişan vs yaşamadım. Birlikte yaşıyoruz desem yeridir haftanın 4 günü ondayım. Birlikteyken eğleniyoruz, evde bir sorun yaşamıyoruz. İlla ki tartışmalarımız oluyor ama saygı sınırını aşmadan oturup özeleştirimizi yapıp sorunu çözebiliyoruz. Onun ailesi ilişkimizi biliyor, tasvip de ediyor zaten evin tek çocuğu.
Benim ailem birbirinden çok kopuk olduğu için aile düzenine hasretim açıkcası o yüzden evlenip kendi düzenimi kurmak istiyorum buna hazır olduğumu da düşünüyorum. Seneye okulum bitip aileme açıkladıktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz inşallah.
Huyunu suyunu biliyorum artık, beraberken yaş farkımız belli olmuyor davranışlarımızla.
Sadece etrafınızda aralarında bu denli yaş farkı olan insan var mı? varsa ciddi sorunlar yaşıyorlar mı?

Canım kafalar uyustuktan sonra bence aradaki yaş farkının hic bir önemi yok :) çevremde aralarında 10 12 yaş farkı olup su an evli mutlu çocuklu olan tanıdıklarım var ve hicbir sorunları yok. Önemli olan birbirinize nasıl hissettirdiginiz bence. Benim eşimle aramda 6 yaş var ama yanyanayken inan aramızdaki yaş farkı değil uyum göze çarpıyor. Eğer birlikteyken egleniyorsanız ne mutlu size :)

Canım kafalar uyustuktan sonra bence aradaki yaş farkının hic bir önemi yok :) çevremde aralarında 10 12 yaş farkı olup su an evli mutlu çocuklu olan tanıdıklarım var ve hicbir sorunları yok. Önemli olan birbirinize nasıl hissettirdiginiz bence. Benim eşimle aramda 6 yaş var ama yanyanayken inan aramızdaki yaş farkı değil uyum göze çarpıyor. Eğer birlikteyken egleniyorsanız ne mutlu size :)
en küçük bir şeyden bile mutlaka gülüp eğlenebilecek bir şey bulabiliyoruz, sahilde yediğimiz simit bile en lüks restaurantta bile yediğimiz yemekten daha lezzetli geliyor:) ama insanların olumsuz yorumları üzüyor acaba bir sorun var da ben mi göremiyorum diye :/
Fakat içimi gerçekten rahatlattın çok teşekkür ederim:KK76:

en küçük bir şeyden bile mutlaka gülüp eğlenebilecek bir şey bulabiliyoruz, sahilde yediğimiz simit bile en lüks restaurantta bile yediğimiz yemekten daha lezzetli geliyor:) ama insanların olumsuz yorumları üzüyor acaba bir sorun var da ben mi göremiyorum diye :/
İnsanların ne dediğini bence fazla önemseme hayat sizin hayatınız paylaşan ikinizsiniz inşallah çok mutlu olursunuz :super:

Benimde nişanlimla olan hayatim seninkinle hemen hemen ayni.

Haftanin en az 4 günü o benim evde kalir veya ben onda kalirim. Aramizda 6 yaş var... ben 29.9999 kendi 36. Bugüne kadar bir kavgamiz olmadi... kavgayi birak fikir anlaşmazsizligi bile yaşamadik.

Genel olarak sorun cikmaz ama senin yaşin bence evlenmek icin daha cok kücük.

Bence ilk calişma hayatina atil... parani kazan... sonra evlen. Yani 3 veya 5 sene bekle

Benimde nişanlimla olan hayatim seninkinle hemen hemen ayni.

Haftanin en az 4 günü o benim evde kalir veya ben onda kalirim. Aramizda 6 yaş var... ben 29.9999 kendi 36. Bugüne kadar bir kavgamiz olmadi... kavgayi birak fikir anlaşmazsizligi bile yaşamadik.

Genel olarak sorun cikmaz ama senin yaşin bence evlenmek icin daha cok kücük.

Bence ilk calişma hayatina atil... parani kazan... sonra evlen. Yani 3 veya 5 sene bekle
tabii ki okulumun bitmesini o yüzden bekliyoruz, o da okul konusunda hassas. Bakalım nasip artık tekrar teşekkür edreim çok:)

Öncelikle "aa,ayıp,yok artık" tarzı mesaj atacak arkadaşlar; kalp kırmaya gerek yok:)

arkadaşlar benim 1.5 senelik bir ilişkim var aramızdaki yaş farkı ne yazık ki 15.. o evlenip ayrılmış ben 20 yaşındayım söz nişan vs yaşamadım. Birlikte yaşıyoruz desem yeridir haftanın 4 günü ondayım. Birlikteyken eğleniyoruz, evde bir sorun yaşamıyoruz. İlla ki tartışmalarımız oluyor ama saygı sınırını aşmadan oturup özeleştirimizi yapıp sorunu çözebiliyoruz. Onun ailesi ilişkimizi biliyor, tasvip de ediyor zaten evin tek çocuğu.
Benim ailem birbirinden çok kopuk olduğu için aile düzenine hasretim açıkcası o yüzden evlenip kendi düzenimi kurmak istiyorum buna hazır olduğumu da düşünüyorum. Seneye okulum bitip aileme açıkladıktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz inşallah.
Huyunu suyunu biliyorum artık, beraberken yaş farkımız belli olmuyor davranışlarımızla.
Sadece etrafınızda aralarında bu denli yaş farkı olan insan var mı? varsa ciddi sorunlar yaşıyorlar mı?
Bu konuda pek parlak bi tecrubem yok canim ama.tavsiyem insanlari hic takma gercekten önemli olan sevmek sevilmek birlikte mutlu olmak.böyle birini bulmuşken daha ne bekliyorsun :kahve:

Cocugu yok sa olabılır yaş farkı ilerde olur belkı . Sen genç olacaksin ilerde o yaşını almış olacak bilmıyorum oda sana ayak uydurursa olabılır ama çitir biri ile evlenmek varken :) ve cok gençsin ben 27 de evlendım pişmanım keşke otuzdan sonda evlensyedim dıyorum İnan otuzu bekle evlılık her zaman olur ki

Bende illeride söyle 10-15 yil sonra sorun yaratabilecegini düsünüyorum. Bana göre en ideali 5-6 yas (kadin-erkek fark etmez) ama sizin karariniz kimseye elestirmek düsmez. Birde böyle konularda konu sahibi genelde neden "ama o yasini göstermez, yasindan daha eglenceli, hareketli" tarzi seyler söylüyor? bunlar bana sanki bir nebze kendi ic sesi rahatlatma olarak söyleniyor gibi geliyor cünkü her ne kadar gercekten göstermiyor olsak bile bir 45 yasindaki adamla 25 yasindaki adam bir degildir yillar illaki ama illaki kendini vucuda, ruhta belli eder. (estetik mudahele haric)

yaş farkı tamam önemli değil sevdikten sonrada bu kadarı bence fazla olur sen daha 20 çocuksun o koskoca adam 35 yaşında şimdi olmasa bile ilerde illa olcaktır sorun

Eşimle aramızda 9 yaş var daha şimdi den sorun çıkıyor o çok pasif hiç birşey yapmak istemiyor hep yorgun bıkkın ben ise canlıyım neşeliyim
Şimdi iyi hoş da 5 -10 yıl sonra ne olur çocuğun olsa ki 5sene minimum adam 41-42 yaşında olcak sustur şunu kafam kaldırmıyor demesi mi yoksa senle birlikte yardımlaşması mı iyi olur bunları düşün. Zira benüm eşim çocuk ağladığında 3-4 sene önce salonda yatcam ben uyutmuyorsunuz beni diyodu kapıyordu kapıyı

Eşimle aramızda 9 yaş var daha şimdi den sorun çıkıyor o çok pasif hiç birşey yapmak istemiyor hep yorgun bıkkın ben ise canlıyım neşeliyim
Şimdi iyi hoş da 5 -10 yıl sonra ne olur çocuğun olsa ki 5sene minimum adam 41-42 yaşında olcak sustur şunu kafam kaldırmıyor demesi mi yoksa senle birlikte yardımlaşması mı iyi olur bunları düşün. Zira benüm eşim çocuk ağladığında 3-4 sene önce salonda yatcam ben uyutmuyorsunuz beni diyodu kapıyordu kapıyı
Aynen 10 yaş var aramızda ve hiç birşey yapmak istemiyor varsa yoksa arkadaşları yeni çocuğumuz var sürekli çocuğun stresini kaldiramiyorum diyor.çocuk olduğundan beri ayrı yatıyor uyuyamıyorum diye...

Yaş farkı çok önemli en fazla beş olmalı. Yaşayan biri olarak diyorum. İlk önce herşeyi aşabilirsin diye düşünüyorsun bi kaç yıl sonra çıkılmaz bir kuyu. Bence kanun çıkmalı ev fazla yedi yaş fark olmalı evlilik için. Gerçekten sakıncalı. Eşinle mutlu olaan dahi dışarı çıkınca problem milletin bakışı lafı. İnan kaldırmak zor.

farki şimdi değil zaten bir 15 yıl sonra görürsün. simdi ilgi maddi ozgurluk hosuna gidiyordur. 35-50 olunca. Normal mi ?

farki şimdi değil zaten bir 15 yıl sonra görürsün. simdi ilgi maddi ozgurluk hosuna gidiyordur. 35-50 olunca. Normal mi ?
Valla gün içinde okuldan çıkıp eşşek gibi çalışmaya koşuyorum kiramı da ödüyorum,gezmeye de gidiyorum maddi özgürlüğüm benim sayemde,güzelce okuyup öyle tırnak geçirmeye çalışın :)

Back