evlilikte paramı öncelikli yoksa aşkmı?

karin25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
65
0
bence evlilik kurumunda sonradan sahip olabileceğiniz ve zaten sahip olmanız gereken iki kavram var. sahip olmadan yapılmaması gereken tek şey ; aşk.. o maalesef sonradan edinmesi zor bir kavram. para ise gönül birliği olduktan sonra çok kolay edinilebilir bir mefhum bence... ya sizce??:içelim::

İki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz..
Olsa da ya masallarda ya da eski Türk filmlerinde olur...cokacimcoook

canım aşk çok önemli ama,her gün kirayı,elektrik su parasını,çocuklarını doyuracak ekmek parasını düşünürken nasıl aşk olacak.ben kendi adıma söylüyorum.para olmadan aşk olmaz.ama aşk parayla da olmaz.yani aşık olduğun adamın en azından ailesini geçindirecek kadar geliri olması lazım.yoksa her gün şuna buna nasıl para yetiştiricem dırdırıyla geçer

ikiside önemli tabiki, çünkü evlilik işin bambaşka bi boyutu. hani sevgilin vardır çıkıyorsunuzdur para olmasada olur o zamanlarda bi simit yersin beraber yeter sana bu. ama evlilikte bu böyle olmuyo tabi aşk olmadan evliliğin bi anlamı kalmaz ama parada yoksa olmaz helede çocukda varsa artık anne babalar o minik masum varlıkları dünyaya getirmişlerse onun geleceğinide düşünmek zorundadırlar.
ben evli değilim ama fikrim budur.

valla aynı senin gibi dşünüyordum,gerçek bir aşkla evlendik ama işe başlamadan evlendiğimiz için şuan çok büyük maddi sıkıntı içindeyiz.herkesde burnunu sokunca duruma iyice stres artıyo ve para yerine aşkını yemeye başlıyosun ama karın doyurmak için değil! :nazar:

bence evlilik kurumunda sonradan sahip olabileceğiniz ve zaten sahip olmanız gereken iki kavram var. sahip olmadan yapılmaması gereken tek şey ; aşk.. o maalesef sonradan edinmesi zor bir kavram. para ise gönül birliği olduktan sonra çok kolay edinilebilir bir mefhum bence... ya sizce??:içelim::

para para para....
maalesef aşk karın doyurmuyor...
şöyle bi bakarsanız biten evliliklerin çogu maddiyattan kaynaklanıyo...
bu zamandaki aşklara da inanmıyorum.......:1closedeyes:

1) Mutlu olmak icin para gerekir diye düşünülürse,yeterince para olmadigi muddetce mutlu olunamaz...

2) Yeterince para oldugunda mutlu olunursa,teminati olan 'para'nin eksilmesinin mutlugu yok edecegi tehlikesi vardir.

3) Mutlulugun devami ugruna,'para'yi artirmak ya da muhafaza etmek icin mucadele verilirse bu bir tutkuya donusur.

4) Para kazanmak hirsi yuzunden mutluluk ikinci plana atilir,biter...

1 nolu adima donulur...

Para yerine 'AŞK' da konulabilir.. baska seyler de..

Galiba EN İYİ MUTLULUK farkinda olunmadan,HEDEFLENMEDEN erilen MUTLULUK;AŞK.....

Onun da nasil olacagini bir baskasi yazsin artik :-)

Yaşamak;Aşktır;sevdadır...

Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez,
Günahkârların yolunda durmaz,

Alaycıların arasında oturmaz.

Ancak zevkini RAB'bin Sözlerinı'nden alır

Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür...

Benim için önce aşk sonra para...... Para sevdalısı olmadım hiç çok şükürsositososito

Ne kadar aşk olmasını istesem de olmuyo kusura bakmayın....
Paramız olsa şu anda evliydim....
Şimdi bie para yok diye tartıyorsam evlenince nasıl olcak bilmiyorum...
Para olmadan olmuyo yaşayanlar daha iyi bilir...

İhtiyaclar karşılanmayınca ,aşka söyleriz o karşılar:roflol: hiç olurmu önce aşkkkkkk
sevgiyi yıpratmamak yormamak adına maddiyatın olması gerekir. Fazla değil gecinecek kadar olsa yeter .

aşk demiyim aşk gelir geçer amam sevgi olmayan yapılan bi evllikte mutlu olamassın ama tabi bu parayı arkaya attığım anlamına gelmez. araya geçim sıkıntısı girdimi maddi zorluklar evde huzur kalmaz. ikiside olmalı:lepi:

bunlar birbirine orantılı şeylersengözlerimebaksanab ...he birde ben şimdi burda para önemlidesem bu kadar kız nasıl zengin koca bulcak onuda bilmiyorum...ben evliyim param var ama aşkım asker:KK43:( ama yanımda olsada para olmasa bu defa bebeğim var...hangisini seçmeliyim bilemiyorumCADIARZU

Büyük bir sevgi ve aşk olmalı.Geçinecek kadar para yeterli .Herşey zamanla daha iyi bir hal alır diye düşünüyorum.Geçinecek kadar kazanıyoruz.Çok mutluyuz.Benim için aşk ve sevgi olmadan olmaz.

ask olmadan ewlılık olmaz
evlenme ıstegıne goturen bı ask olmalı

ama gecınmek ve ıyı yasamak ıcın de para olmalı
su ankı sartlarda 1,5 mılyar yetıyor mesela.
bu parayı 2 kısı yada tek kısı kazanabılıyosa ya da bır ev varsa oturcak vs
gecım olarak bellı para yeterlı

onun dısında ewlenebılmek ıcın ask lazım..
ıkısı de olmazsa olmaz yani..
bırı dıgerıne de ıkam edılemez edılmemelı ..

aclıkla sefaletle iş yürümez,
ama sevmedıınız bır adamla da paralı dıye evlenılmez.

Ne kadar aşk olmasını istesem de olmuyo kusura bakmayın....
Paramız olsa şu anda evliydim....
Şimdi bie para yok diye tartıyorsam evlenince nasıl olcak bilmiyorum...
Para olmadan olmuyo yaşayanlar daha iyi bilir...

tamamen haklısın,
ben de tamamen ve sadece parasızlıktan ewlenemıyorum ask da lazım para da Çok üzgünüm çoook

bende evlenmeden önce paraya önem vermedim... ve yakışıklılığada önem vermedim... sırf beni çok sevdiği için hem parasız hem ilyas salmana benzeyen bi adamla evlendim... ama mutlu olamadım...şimdi düşünüyorumda mademki her halükarda sonum mutsuzluk olacakti bari biraz paralı biriyle evleneydimde en azından para sıkıntısı çekmeseydim diyorum...hem mutsuzluk hem para sıkıntısı hepten berbat ama en azından para olsaydı biraz kendimi oyalardım belki...

Aşkla faturalar ödenmiyor malesef. Ben genç ve bekar olsam aşkından ölsem bile parasız biriyle evlenmem zor olurdu.
Gerçekten hayat şartları o kadar zorki, gün geliyor artık parasızlığa tahammül edemiyorsunuz. Yiyecek yemek bulamayıncada birbirinizi yiyorsunuz tabiki.
En güzeli her ikisininde olması. Hem aşk hem para. Ohhh ikiside olursa yemede yanında yat olur.

bence her ikiside önemli parasız ask bir yere kadar asksız para daha uzun bir yere kadar cokacimcoook

X