Evlilikte küslük

Bence hata sizde şöyle ki işleri hep üstünüze almissiniz her şeye siz koşturmuşsunuz. Ikinizde aynı mesleği yapıyorsunuz ev işlerinde ortak olunmalı eğer ilk başta öyle alıştırsaydiniz böyle olmazdı. Adam baktı bu kadın her şey yapıyor ben yatayim demiş . 2. olarak mesela çocuk hasta ve evde bebek varsa çocuğu hastaneye baba götürmeli siz evde bebekle kalmalisiniz. Çocuğu için o koşturmali emek harcamalı. yani adam böyle alışmış nasıl değiştirilir bilmiyorum :KK43:
Bu konuda çok haklısınız. Evlendiğimizden beri neredeyse evin bütün işi bende. Ödemeler, yatırım, hesap kitap işleri, evdeki eşyaların tamiri, yemek, bulaşık, çamaşır vs... Arada bir iki iş yapsa nimetten sayılır.
Çocuğumu hastaneye götürmesi için onunla konuşmak istemedim. Aldım çocuğumu bindik arabaya gittik. Araba kullanıyorum zaten ona eyvallah etmek istemedim yani. Söylesem götürürdü ama her şeyi ben söyledikten sonra yapmasının bir önemi yok.

Uzulerek soyluyorum bunu, baska bir kadin olabilirmi hayatinda?
Haftanin belirli gunleri cikiyor, evladi hastanede yaniniza gelmiyor.bakmasi gereken cocugu annenize birakip evden cikmayi dusunuyor, bunlari arkadaslariyla bulusmak istedigi icin yapamaz sanmiyorum.insallah ben yaniliyorumdur.
X esim kustugunde,
Kusmek kadina yakisir, gonul almak erkege
Kaba olucak ama, kari gibi kusme dedim.
Bosanin diyemem ama cok zor bir hayat, allah yardimciniz olsun.

SENİN KADAR DA MAAŞ ALIYORUM. YEMEK YAPMAK SADECE BENİM GÖREVİM DEĞİL" dedim.Dedin ama onu da incitmiş olabileceğini düşünmemişsin.Hepimizin eşi oyun oynuyor ve çoğu zaman yardım etmiyor ancak para mevzusunu konu etmiyoruz.TEk sen değilsin ki bu durumda olan hepimiz bu koşturmacayı yaşıyoruz.Bence alttan al ,konuşmana gerek yok ,akışına bırak ,erkekler biraz öküz oluyor napıcan,idare edeceğiz

Bu konuda çok haklısınız. Evlendiğimizden beri neredeyse evin bütün işi bende. Ödemeler, yatırım, hesap kitap işleri, evdeki eşyaların tamiri, yemek, bulaşık, çamaşır vs... Arada bir iki iş yapsa nimetten sayılır.
Çocuğumu hastaneye götürmesi için onunla konuşmak istemedim. Aldım çocuğumu bindik arabaya gittik. Araba kullanıyorum zaten ona eyvallah etmek istemedim yani. Söylesem götürürdü ama her şeyi ben söyledikten sonra yapmasının bir önemi yok.
otomatik ödeme talimatı yapmak zor mu ki?Neden herşeyi üstünüze alıyorsunuz

otomatik ödeme talimatı yapmak zor mu ki?Neden herşeyi üstünüze alıyorsunuz
İlk evlendiğimizde ben internet bankacılığı kullandığım için otomatik ödemeleri benim hesaptan vermiştim. O internet bankacılığı kullanmıyordu. Sonra da öyle kaldı işte. Adam her konuda rahata alıştı yani. Aslında ben her şeyi üstüme almıyorum, bakıyorum ondan hareket yok bir şey yapmıyor mecburen ben yapıyorum. Mesela evde bir şey bozuluyor söylüyorum söylüyorum yapmıyor en sonunda alıp elime yapmaya başlıyorum. Mesela salonun kapısı kapanmıyordu. Kilit alıp değiştirmesi gerekliydi. 1 aydan uzun süre o şekilde bozuk kullandık. Sonra ben gittim kilit aldım, tornavidayı falan getirdim de lütfedip yaptı. Neyse konuyu çok dağıtmayayım.

İlk evlendiğimizde ben internet bankacılığı kullandığım için otomatik ödemeleri benim hesaptan vermiştim. O internet bankacılığı kullanmıyordu. Sonra da öyle kaldı işte. Adam her konuda rahata alıştı yani. Aslında ben her şeyi üstüme almıyorum, bakıyorum ondan hareket yok bir şey yapmıyor mecburen ben yapıyorum. Mesela evde bir şey bozuluyor söylüyorum söylüyorum yapmıyor en sonunda alıp elime yapmaya başlıyorum. Mesela salonun kapısı kapanmıyordu. Kilit alıp değiştirmesi gerekliydi. 1 aydan uzun süre o şekilde bozuk kullandık. Sonra ben gittim kilit aldım, tornavidayı falan getirdim de lütfedip yaptı. Neyse konuyu çok dağıtmayayım.
Bizim bey de sizinkinden farksız ,yapar ama yumurta kapıya dayanınca yapar.Artık bende umursamıyorum ,para olduktan sonra kendimde hallediyorum.İyi bir insansa bence bu tarz şeyleri çok da huzurunu bozmayacak şekilde hallet .Aile saadeti bunu gerektiriyor.Etrafta çalışmayan,sorumsuz,lakayt aldatan eşleri görünce bizimkiler mükemmel sayılıyor :)

SENİN KADAR DA MAAŞ ALIYORUM. YEMEK YAPMAK SADECE BENİM GÖREVİM DEĞİL" dedim.Dedin ama onu da incitmiş olabileceğini düşünmemişsin.Hepimizin eşi oyun oynuyor ve çoğu zaman yardım etmiyor ancak para mevzusunu konu etmiyoruz.TEk sen değilsin ki bu durumda olan hepimiz bu koşturmacayı yaşıyoruz.Bence alttan al ,konuşmana gerek yok ,akışına bırak ,erkekler biraz öküz oluyor napıcan,idare edeceğiz
her kadının bunu yaşaması durumu normal hale getirmez ama. eski erkekler ev işi yapmıyordu çünkü gerek kalmıyordu. aynı maaşı da alsa az da alsa tamamen kadına atmaya hakkı yok. mecburen yapacak en azından kendi döküntüsünü toplayacak. kadına hizmetçi muamelesi yapıp, onı yorup , yıpratmaktan imtina etmeyen erkekler bi zahmet bu lafa da alınmasın

erkek olsam 18 yaşında evlenirdim valla. ne güzel donlarını toplayan var, karnını doyuran var, tribini çeken var, artık erkekler de kadınları maddi olarak sömürüyorlar zaten oh ne ala . bi dr sorsan evlenmeye mırın kırın eder geneli. yersen

Bizim bey de sizinkinden farksız ,yapar ama yumurta kapıya dayanınca yapar.Artık bende umursamıyorum ,para olduktan sonra kendimde hallediyorum.İyi bir insansa bence bu tarz şeyleri çok da huzurunu bozmayacak şekilde hallet .Aile saadeti bunu gerektiriyor.Etrafta çalışmayan,sorumsuz,lakayt aldatan eşleri görünce bizimkiler mükemmel sayılıyor :)
Haklısınız ama işte her kavgada hatta her tartışmada küsme huyu beni çok yıprattı. O kadar laf söyleyip sesini yükseltip sonra da ya hiçbir şey olmamış gibi konuşur ya da küser. Benim istediğim şey ben bir adım atmadan gönlümü alması. Yaşanan olayı, kabalıklarını yok sayması ya da küsmesi değil.

Biz görüşmeye başladıktan 5,5 ay sonra evlendik. Ne acelem varsa.... Evlenmeden önce hiç kavgamız olmamıştı, bilmiyordum bu huyunu malesef.
Ay bende erkek arkadasımla tanısalı 4 ay oldu ve evlenmeyi düşünüyoruz. Şimdi siz böyle deyince Bi düşündüm.Hepimizin çeşit çeşit huyları var ama küsmek sizi cok zorluyor olmalı, anlıyorum, konusun diyemem cünkü zaten yapmışsınız dönem dönem. En iyisi takmamaya calısmak gibi görünüyor. 3.kişi tarafından (özellikle bir doktor) söylense yanlıs yaptığı davranışlarını düzeltmesi daha kolay olur bence.

Evden kovun. Ciddi söylüyorum. Madem faydan yok, çocuklarda umurunda değil, bizimde sana ihtiyacımız yok deyip ciddi bir şekilde eşyalarını valize tıkıp eline verin. Çok sinir bozucu çünkü. Hele çocuğu hastanedeyken arkadaşlarına gitmesi. Nasılsa sonunda sizin dayanamayacağınızı düşünüyor. Artık bu huyundan yıldığınızı ciddi bir şekilde belli edin. Bakalım bir daha yapabiliyor mu? Bir cinnet her şeyi çözer. Bakın nasıl kuzu oluyor.

Malesef çok şımartmışsınız tepenize çıkmış şimdi indiremiyorsunuz
Bazen cinnete başka çözüm kalmıyor

fazla umursamis ve simartmissiniz bende hic kusluk bilmem ozellikle anneme abime esime karsi ama bu kotu biseymis tepki koymadikca size her lafi soyleme hakkini kendilerinde goruyorlar cunku bu sefer.
umursamayin hic biseyle ilgili haber vermeyin cocugu birakacak bir anne varmis ve o cocugu birakip sizin yaniniza gelmeyi degil arkadaslarina gitmeyi tercih
etmis.
bana esiniz biraz fazla rahatligina alismis gibi geldi mesela cocugu verseydiniz hastaneye o goturseydi evet biliyorum bir anne olarak cocugun hastayken evde durmak cok zor ama siz hem anne hem baba rolunu ustlenmis adamada sonsuz rahatlik vermissiniz gibi geldi bana

Ne mutlu size ki vazgeçirmişsiniz bu huyundan eşinizi. Ben daha önce de çok konuştum bu durumla ilgili ama yine değişen bir şey yok.
Küs müsün dinlemeyin başının etini yetin dakika başı söylenin yardım etmiyorsun bir işin ucundan tutmuyorsun
Elalemde ne kocalar var bilmem ne diye
Küs olması işine gelmesin böyle
Dırdır yapın bence

Kızlar, dün gece oğlum (5 yaşında) ateşlendi. Gece eşimi dürtüp uyandırdım mecbur, "çocuğun çok ateşi var" dedim. Eşimin de bu gün boş günüydü, yani dersi yoktu, evdeydi. Gece ateşini düşürdük. Sabah da ilacını verip çıktım evden. Oğlum ve kızım babalarıyla birlikte evde kaldılar. Öğleden sonra eve geldiğimde oğlumun hala hafif ateşi vardı ve boğazı çok ağrıyordu. Hastaneye gidelim dedim oğluma. Eşimle konuşmuyoruz tabi. Oğlumla konuşmalarımdan anlıyor ne yapacağımızı.

Saat 15.00 gibi evden çıktık oğlumla, eşim de evde bebekle kaldı.
Saat 15.53 de mesaj attım: "X hastanesindeyiz. Serum takacaklar şimdi. İdrar tahlili yapılacak ve ultrason çekilecek."diye
Cevap yok.
Saat 18.00 de bana mesaj atıyor. ".....'yı anneye bırakıyorum, çıkmam gerek"
Cevap yazmadım. (Kendi annemle aynı binada oturuyoruz, bebeği anneme bırakıp arkadaşlarının yanına gidecekmiş yani.)

Çıkmam gerek dediği yer de arkadaş buluşması. (Her hafta pazartesi günleri mutlaka arkadaşlarıyla toplanıyorlar. Hatta bazen haftada 2-3 kere.)
O kadar sinirlerim bozuldu ki anlatamam. İnsan bir arar çocuğunun durumunu sorar. Ben onu adam yerine koyup çocukla ilgili bir durum olduğu için mesaj atıp bilgi veriyorum. O arayıp ya da mesaj atıp durumunu sormuyor bile.
Özellikle çocuk hastayken, çocuğa serum takılmış ve ilgi beklerken arkadaş peşinde koşması iyice sinirlerimi bozdu.

Sonra eve geldik. Geldiğimizde daha bebeği bırakıp çıkmamıştı dışarı, evdeydi. Ve "doktor neler söyledi" diye 5 yaşındaki oğluma soruyor. Gelip bana sormuyor, düşünün artık.

Aslında yine hata bende keşke o ilk mesajı da atmasaydım. Ama işte onun da çocuğu, bilgi sahibi olması gerek diye düşündüm.

Ne yapmalıyım, kafam allak bullak. Genel olarak herkes "o gelip konuşana kadar konuşma" demiş ama biliyorum o gelmez. Başka bir fikri olan var mı? Ne yapılabilir. Aile terapisini daha önce ısrarla teklif etmiştim ama istememişti. İnanın aklıma bir yol gelmiyor.
Kusurs bakmayın çocuklarınızın babası ama bu ne böle ya hep sizmi toplucaksınız bu ne ozguven

Diyorum ya tam bir enerji sömürücü. Böylesi insanı kanser eder.siz onun bu tavırlarını çekmek zorunda değilsiniz.sizide bi ana doğurdu.sizide allah yarattı.tamam erkekler bizim kadar ev işlerinde iyi değiller.ni çok şeyi istemeden yapmazlar amenna.ama 2 kişi çalışıp eve geldiğindenizde biri deli gibi koşturup öbürü keyif çatiyosa bu kendisine söylendiğinde biraz yüzü kızarmak yerine bide utanmadan sağa sola saldiriyosa cooook taviz vermişsiniz.verdiginiz tavizler i lütfen geri alın.siz ve yavrularınız degerlidisiniz.kiymet bilmiyorsa ya öğrensin yada defolsun acil ve net.
Seni yürekten kutluorum.Ellerıne saglık . Ne guzel özetlemişin.Konu sahibi yaşın gidio.Hayat kısa .

Canım sen ona kocalık yapıon bence

Haklısınız ama işte her kavgada hatta her tartışmada küsme huyu beni çok yıprattı. O kadar laf söyleyip sesini yükseltip sonra da ya hiçbir şey olmamış gibi konuşur ya da küser. Benim istediğim şey ben bir adım atmadan gönlümü alması. Yaşanan olayı, kabalıklarını yok sayması ya da küsmesi değil.
yok onların özürü yanaşmak,bizimki de asla özür dilemez ama artık alıştım bişey beklemiyorum artısı çok çünkü.Üstünde durmaya huzur bozmaya değmez çocuklar için.Napıcaz başka kötü huyları yoksa es geçicez .Huzurun daim olsun canım.Takma üzülme

Valla burdakilerin gazına gelme canım.Ayy yorumları okuyunca korktum.Sen onun yapacağı işleri ona yükle yapmazsa sonucuna katlansın yoksa hepimizin kocayı evden göndermesi gerek.Ben de çalışıyorum ikizlerim var maşşallh hiperaktifler eşim çamaşır asma ve çocukları okula hazırlama ,götürme banka işlemleri onun üstünde gerisi 2 kat ev herşey benim üzerime bende koşturuyorum o telefonda oyun oynuyor.Ama tüm gün deli gibi çalışıyor ,kafa dağıttığı için çoğu zaman bişey demiyorum.Yoksa kadın tut iş yapma diyor ona da benim vaktim yok evi teslim edip çıkacağım biri bulamadığımdan herşey bana bakıyor.Adamına göre muamele et yeter

X