Evlilikte konuşacak şey bulamamak

Konu sahibi çözüm istiyor, anlaşılmayı bekliyor . Sizin evlilik hayatınızı sormuyor . Tekrar okuyun

Adamın sizi sevdiğine ve değer verdiğine emin misiniz? Bu yazdıklarınızla hiç öyle durmuyor da.

Bir de niye kasıyorsunuz? Onu güldürmeye çalışmak, konu aramak falan. İstiyorsa o çabalasın siz rahat olun ya da en azından öyle görünün.

Bence bunu dusunebiliosan gayet de akillisin ve eleştirel bakabiliosun kendine bu cok onemli bi özellik. Senin ihtiyacın motivasyon ve kendini biraz geliştirmek. Insanlar değişir dün keyif aldigin biseyden ertesi gun almayabilirsin. Eşinin mesela ne tarz hobileri var ve onu hangi konularda donanimli bulursun?

Türkiye'de 10 evli çiftten rahat bir 5-6 tanesinde erkek daha eğitimlidir daha iyi işi/maaşı vardır
genelde erkekler siyaset, tarih, ekonomi gibi şeylere daha ilgilidir

yani hani siz ondan donanımlı olsanız Türk erkeği bunu çekemez, o zaman büyük sorun olur du da (benim ilişkilerimde mesela bu hep sorun olur, bana denk adam bulamıyorum donanım açısından, neyse) tersi geneldeç ok da sorun olmuyor normalde?

bi bu film artistlerinin ismi konusunda genelde kadınlar daha iyi olur, sizde genelden farklı gördüğüm bi konu o oldu. bir de genelde erkekler daha düzdür kadınların daha fazla hobisi vardır, hiç hobim yok demeniz ilginç ancak zaten istisnai durumlar hariç çiftler hobilerini kendileri yapıyor ortak aktivite olarak da başka şeyler yapıyor. kadınlar halı sahaya gitmiyor erkekler nakış boya seramik yapmıyor -genelde. tüm hayatı %100 de ortak yaşamıyor ki çoğu kimse.

ha yapşık yaşayanlar da vardır da azdır.

uyumsuzluktan anladığım siz onunyanında rahat değilsiniz, birlikte eğlenip gülüşemiyorsunuz sanırım ? tam nasıl bir uyumsuzluğu kast ediyorsunuz başka? bana baştan beri çok ilginç geliyor çünkü çok seviyorsunuz, kırmak da istemiyorunuz tabiat olarak da 2 taraf da sakin sanırım. hal böyleyken nasıl konuşamıyorsunuz, birlikte iyi vakit geçiremiyorsunuz çözemedik.

Biz boyle buhranlara girince acip sacma sapan ve komik konulari olan diziler izliyoruz. Yani cidden komik ve absurd seyler insanin stresini aliyor. Bazende kadin programi aciyoruz onlarin dedikodusunu yapiyoruz. Napalim can sıkintisi iste.. deneyin iyi gelir.

ben ingilizce bilmedigim zamanlar her konusan harika konusuyor zannediyordum. hatta gittigim bir eğitimin videosu var, benim dilim kit kanaatti, kendimi zor ifade etmistim ama herkes bülbül gibi sakiyordu. yani ben öyle zannediyordum. o videoyu dilim daha iyiyken tekrar izleyince anladim ki millet de kafa göz dalmis konusmaya, hicbirinin de harika dili yokmus :))
sizinki de böyle bence. kendinizin eksik olduğu konuda bilgi sahibi olmadiginiz icin hayatinizdaki insani gözünüzde cok büyütmüşsünüz. zannetmiyorum asiri bilgili, entelektuel seviyesi cok yuksek biri olduğunu. öyle olsa ilk günden kendine denk olmayan - sohbetin akmadigi kadinla evlenip köy yerinde tıkılı kalmazdi. gözünüzde büyütmeyin eş kişisini. Dilerseniz onun okudugu kitabi sonradan da siz okuyun kitap hakkinda konusun:)

Sanki sizin aranızda koskoca bir duvar var kasmaktan bir hal olmuşsunuz. Eşler birbiri yanında saçmalayabilmeli ya. Ne bileyim çocuklaşabilmeli.

Kısaca eşinizin sizi sevdiğini düşünmüyorum.bence daha önce de hiç sevmemiş.niye evlenmiş anlayamadım.insan sevdiği birine bu kadar gıcık ve öfkeli olamaz.zaten başta da vazgeçmeyi düşünmüş.kötü biri olmaması herkesi sevecek anlamına gelmiyor.

Son yazdıklarınızla beraber ben de en çok sevgiyi sorguladım. Yaptığınız her şey batıyor gibi adama, verdiğiniz örnekler çok basit her evde olabilecek şeyler. İzlenilen bir şeyin unutulması, bir olay konuşurken beklediği cevabı o an verememek veya yanlış anlaşmak vs. Sizde sorun bu konularda değil. Bir sevgisizlik bir tahammülsüzlük var sanki. Ya siz burada yazdıklarınızı eşinize de söylüyorsunuz iyice şişti adam, sizi özgüvensiz buldukça eziyor. Ya da zaten zor biri ve sizi manipüle ediyor.
İnsan sevdiğinde o insanın hatası bile sevimli gelir, kendini kötü hissettirdiğini öğrense kıyamaz üzülür. Bunları iyi bi gözden geçirin derim. Eğer sevgisizlik yok eminim diyorsanız da bir ilişki terapi almalısınız bence. Sıkılmaktan daha ileri iletişim problemleriniz var çünkü.

Sizi manipüle ediyor ya sürekli,Sizi asagiliyor sürekli kendisinin mükemmel olduğuna inandirmis sizi hemen bu bakış açısından vazgeçip sürekli kendinizin mükemmel olduğunuzu vurgulayın

Bence hoş sohbet biraz lise bahçesinde çember olup voleybol oynadığımız zamanlar gibi. Top nasıl gelirse gelsin kendimizi yere atar ve karsılardık. Üstümüzün çamur olması ya da havada besili dana gibi uçuyo olmamız(en azından ben öyle görünürdüm mdndndm) umrumuzun ucu olmaz. Çünkü sohbette de voleybolda da ve insanı iyi hissetiren diğer tüm süper aktivitelerde de bu kadar iyi hissettirmesinin sırrı o sırada iqnun normalden şöyle bi 10-15 puan düşmesi ndndbd. Saçmalamak bi kusur değil, sizi sıkıntılardan çekip alan bi lütuf. Her ne söylerseniz söyleyin iyi bir oyuncu onu iç ısıtan bi şaka ya da şapşal bi soruyla gerisingeri size paslayacaktır. Ve belki de eşiniz iyi bir oyuncu değildir

Kocanız narsisist ya, şu olaydan sonra %100 emin oldum. O yüzden kendinizi bu kadar neşesiz yorgun ve suçlu hissediyorsunuz. Ruh emici gibi her şeyi emiyor

Ayni sorun bende de var. Hayattan keyif almadigin, oturup sohbet edemedigin, enerjisi dusuk bir insanla yasamak cok zor. Git gide sen de ona benziyor susmayi ogreniyorsun. Maalesef bunu degistiremiyorum cunku ilgi alanlarimiz farkli onun bir hobisi bile yok balik tutmak disinda. Beni de gotur hadi desem benim gittigim yerlere sen gelemezsen daglik taslik erkek dolu diyor. Sinemaya gidelim desem sesten rahatsiz oluyor kaşlarını çatip oturuyor ya da uyuyor. Bitince de hadi hemen gidelim diyor. Hicbir seydrn keyif alamiyorum.

Manipüle ediliyosunuz.
siz kendinizi ezdikçe adam kendini üstte görmüş. Ve daha iyisine layık olduğuna düşünüyo ay totom. Aynı meslek sahibisiniz yazdıklarınızdan cahil olmadığınız da belli ama kendiniz ezdikçe o da sizi ezmiş. Farkında değil belki ama öyle.
iş konusunda başkasına anlatsa o da sizin dediğinizi derdi ve kocanız asla yükselmezdi en fazla öyle yapıcam zaten der bitirirdi.
KEndinize çeki düzen verin. Ezdirmeyin aşağılık psikolojisine girmeyin.
Bak ben de bir arkadaşla benzer şey yaşamıştım. Benim mesleğim eğitimim ona göre çok çok yüksek. Ama onu da bir konuda kendimden daha üst görmüştüm ve saygı duyuyordum. O konuda gider ona sorardım fikrini alırdım kızı sürekli överdim herkesin içinde çok iyisin cart curt sonunda kız beni küçük görmeye başladı. Benim düşündüğüm fikri asla kabul etmiyor gidip kanıt getiriyorum yine kendisinin doğru olduğunu düşünüyor.
Narsist gibi bir şey çıkmıştı içinden. Başkasına demeyeceği yapmayacağı şeyleri bana yapıyordu en sonunda kızın ağzına ... küstüm.
Yetiştirilme tarzından sanırım bir türlü ben de kendi yaptığım işleri başarıları küçük görüyorum. En son exle ilk tanıştığımızda ona mal gibi kendimi güzel bulmadığımı çirkin hissettiğimi falan söylemiştim ki o da ilk gördüğünde fotoğraflarımı falan çok beğendiğini söylemişti sonra sonra bir keresinde bana tamam çok güzel değilsin ama güzelsin gibi bir şey demişti. Bilmiyorum belki bu gerçek düşüncesidir ama ben kendime çirkinim dedikçe onun da bana kıymetinin azaldığını düşüniyorum ki şimdi düşününce bence ben ona fazlaydım bile.
Demem o ki. Belki zor olacak ama eşinizin yanında asla kendinizi küçültmeyin hatta övün arkadaşlarınızla çok güldüğünüzü sizi çok sevdiklerini söyleyin
Siz ona karşı dik durun arada resti çekin.

Valla özellikle senin sus pusluğun eşinden kaynaklı anlattığın kadarıyla.Yanlış birşey söyleyeceğim, eleştirecek, yanlış anlayacak,komik duruma düşeceğim diye iletişim kanalların otomatik kapanmış.Eşin çok şey bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyen kibirlilerden gibime geldi.Arkadaslarinla konuşup gülüyorsan sende bir problem yok ama adam seni suçlu,yetersiz hissettirmis.Baksana burada bile adama toz kondurmayip kendi kendini ezikleyip durmuşun.Esim şöyle donanımlı böyle hobileri var diye aşırı yuceltmişin kendine gelince hiç...Sen kendini böyle gördükçe karşındaki insan seni daha da aşağı çekmiş.Biraz kendine güçlü yönlerine odaklan onu memnun edeceğim diye kendinden ödün verme.O da kendini birşey sanmasın.Biraz da beyefendi çabalasın.

Bunun ötesi evlilikte güç savaşına giriyor. Baskın olan taraf karşısındakini yıllar geçtikçe kendi doğrularına göre yönlendirmeye tabiri caizse eğitmeye kalkıyor. Halbuki diğer eşin yetersiz olmasından kaynaklanmıyor. Sadece kendi ezik yönlerini o şekilde telafi edip rahatlamaya çalışıyor ego insanın yapısı bence paraya eğitime falan bakmıyor. Bence birlikte aynı şeye gülemediğin, düşünerek konustugun azarlamasından korktugun biriyle, oturup çay içerken 2 çift sohbet edemediğin kişi yıllar geçtikçe de değişmiyor üzerine yük oluyor,malesef o enerji uyumu yoksa sonradan olmuyor. Yalnızlık hissi daha cok tükeniyor insanı.
Bence cocuk galan yapmayın uzunca bir süre iyice analiz edin. bahsettiğiniz hayatı çok iyi biliyorum bir arkadaşım yaşıyor:))

Sorunun kaynağı eşin. Sen hiç olmazsa bir çözüm arayışındasın. Adam oralı bile değil.
Ayrıca onu gözünde fazla büyütmüşsün. Daha doğrusu o kendini senin gözünde çok büyütmüş. Senin konuşmalarını beğenmemek saçma bulmak hatta sinirlenmek ne kadar aşağılayıcı bir tutum. Tepki vermiyor musun?
Kendini yetersiz hissettiğin için onu haklı buluyorsun. O yüzden tepki veremiyorsun. Yapma böyle. İnsan eşiyle konuşurken bile, ölçüp biçip tartarak mı konuşur? Aklına geleni söylersin . Saçma da olabilir.
Ben değişeceğini sanmıyorum ama bu rahatsızlığını ola anlat. Ne diyecek merak ediyorum.

Son verdiginiz örnege bakılırsa bir üyenin de yazdıgı gibi kocanızda narsizm özellikleri var. Sizi derinden manipüle ettiği için her dediginiz şeyden sucluluk duyuyorsunuzz. Ama şunu bilin ki siz nasıl cevap verirseniz verin bir narsisti memnun edemezsiniz. Tabi açık açık oku övdüğünüz/yağlayıp balladığınız durumlar dışında.
Size daha önce birlikte izlenebilecek programlar önermiştim nacizane şimdi de eşinizin görmeyecegi,duymayacagı şekilde narsistle yaşamak adlı tüm video ve kitapları(artık o alanı siz küçültürsünüz çok geniş bir skalası var internet ortamında bilgilerin)hatim etmeniz. Eğer ciddi anlamda boşanmayı düşünmüyor, ben kocamı seviyorum bir şekilde orta yolu buluruz diyorsanız da bu bilgileri iyi dinleyip/okuyup hayata geçirmeniz lazım. Öyle instagram reelsleri gibi narsisti gördün kaç/terk et o adamı mevzusu her zaman mümkün olamıyor ben çevremden çok iyi biliyorum, anlıyorum da kadınları…
Kavga ve kilit noktalarda en iyi şey bu özellikleri taşıyan insanları görmezden gelmek, ciddiye almamak oluyor. Ama dik bir özgüvenle karşısında durmanız gerek her konuda. Sizi suçladığında gerekirse kendinizi en iyi şekilde ifade etmek gerek ama tüm bunlar bir anda olmaz, bir süreç gerekli dedigim gibi bu resmen bir eemek. Eger vermek istiyorsanız o emegi bir an önce baslayın ama boşanmakta bir çözüm. Siz en iyisi kocanızı sevip sevmediginizi ve bu evlilik için ne derece emek verip veremiceginizi iyice düşünün ve karar alın. Umarım en hayırlısı olur hakkınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…