• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte konuşacak şey bulamamak

Evlenmeden önce hafta iki kere buluşurduk iki üç saat haliyle biraz daha fazla konuşurduk ama biliyordum genede çok uyumlu değildik. Hatta o da biliyordu ve vazgeçsek mi diye de düşündü ortak yanımız yok dedi bu günleri önceden gördü yani. Ama seviyorduk işte birbirimizi kopamadik ayrılmadık ve sonuç tam onun dediği gibi oldu. Ben öyle renkli bir tip değilim o bana göre daha donanımlı bir insan. Daha çok hobisi var. Benim bir hobim bile yok
Vazgeçseniz daha iyi olurmuş sanki.enerjinin tuttuğu biriyle konuşacak konu bulunuyor çünkü.

Sizin bakış açınızı ve yorumlarınızı çok beğenirim ama bu öneri sosyal medyadaki şey geyiği gibi olmuş "vegan yoğurtlar var onu deneyebilirsin" :)

Çünkü konu sahibinin sıkıntısı bence etkinlik bulamamak değil. Genel bir uyum sorunları var. Yoksa iki insan uyumluysa, "saçmalamak"tan korkmuyorsa, o muhabbet akar gider.

Bir de hobileri yokmuş, hayatını bir şekilde doldurması lazım. Konuşacak konu öyle öyle çıkıyor bence. Bugün bir yemek tarifi izledim şöyle şöyle yaptı, aa bak iş yerinde şöyle biriyle tanıştım şöyle bir kariyeri var, bizim yeğenler var ya geçen gün okulu ekmişler, gibi gibi. Gün içinde zaten 40 tane şey oluyor.

Mesela benim tanıdığım bir çift var hem zamanlarının çoğunu birlikte geçirirler, hem de 2 gün ayrı kalsalar yine telefonda yarım saat muhabbet edecek konu bulurlar. Bence %50 uyum, %50 de iletişim becerisi. Iletişim bir şekilde gelişir de, uyum nasip olunca güzel oluyor asıl.
Sacmalamktan korkma var evet doğal istediğim gibi davranmiyorum pek. Arkadaşlarımın yanında şebeklik yapıp gülerim evde bunları yapmam. İyice söndüm işte neyse buraya yazarken bile yoruluyorum. Bunalimdayim sanırım. Herkes bir sürü uzun uzun şey yazmış hepsini okudum ama herkese tek tek cevap veremiyorum şu an. Yorumlar tavsiyler için teşekkürler. Umarım herşey güzel olur..

Ne kadar süredir birliktesiniz bilmiyorum ama aranızda güvenli bir iletişim ilişki oluşamamış sanki, kendinizi rahat hissetmediğiniz ve sürekli evin içinde sizden üstün hissettiren biri tarafından yargılanma riski oyun alanınızı da daraltıyor gibi. Bence iletişimden başlayabilirsiniz.Yanında rahat hissetmek, şımarabilmek zaten tam olarak evde hissettiren şey. Bunu da hem eşinizin belki de farkında olmadan yaptığı yargılayıcılığını azaltması hem de sizin özgüveninizin artması çözebilir.
Kendinizi çok sıkıcı ve düz buluyorsunuz anladığım kadarıyla ama bu biraz haksızlık. Sizin de eğlendiğiniz güldüğünüz insanlar vardır. Kendinize böyle bir etiket yapıştırarak daha da zorlaştırıyorsunuz o çemberden çıkmanızı. Önce kişisel bir şeyler yapmaya başlayarak hatta belki bir terapi deneyerek kendi hayatınıza renk ve anlam katarsanız ilişkide de daha doğal varlık gösterebilir, rahat olabilirsiniz belki.
Tabi bunlar doğal gelişebilirdi hatta belki gelişmeliydi ama orayı geçmiş evlenmişsiniz. Şimdi mümkünse uyum yakalayabilmek için çabalamaya değer. Bir de kadın erkek arasındaki tansiyon enerji bile bir ısıtır ortamı oralarda biraz cilve renk katmak da bence işe yarayabilir.
Merhaba, az önce şunu yaşadık. Eşimi bu yıl istemediği bir şubeye verdiler çalışsın diye neyse. Şube cidden çok zor tamam. Aşırı bunalmış durumda ve bana bu akşam sohbet ederken dedi ki " bir daha yani seneye asla o şubeye gitmiycem pskilojimi mahvetti beni çok kötü etkiledi eğer ki zorlarlarsa alın başınıza çalın işinizi gitmiyorum oraya diycem sağlığımdan önemli değil" dedi. Bende dedim ki şube müdürü x abi anlayislidir eğer ki şunları şunları de aynı bana dediğin gibi zaten alın başına çalın diye son reddeye gelmezsinz vermez seni oraya dedim. Demez olaydım.. hep bunu yapiyosun ya sen beni dinlemiyor musun ben zaten ilk bu bana saydiklarini diyeceğim hâlâ beni zorlarsa alın başınıza çalın işi gibi konuşurum diyorum sen gelmiş bana sanki ilk etapta demmiyecekmisim gibi akıl veriyosun çocuk muyim tabiki ilk öyle diyecem dedi. Ben bir anda şoka uğradım akıl vermeye çalışmadım ki dedim sonuç ana fikir olarak o kötü son reddeye gelmezsinz demeye çalıştım dedim. Senin niyetin o olabilir ama genelde çocuk gibi demem gerekenleri bana söylüyorsun seni de uyarıyorum gene aynı şeyi yapiyosun dedi. Konuşurken gene kavga ederken bulduk kendimizi. En son ağlamaya başladım seninle konsuurken ben ne demek istediğimi niyetimi lafımı hep seçip öncesinde düşünecek miyim? Seninle konuşurken rahat olamıyorum farkında mısın yeter artık diye bağırdım sonuç morallar ikimizinde bozuk ve ayrı odalarda oturuyoruz. Tabi dilimi tutamadım bıktım artık keşke seninle evlenmeseydim diyerek salonu terk ettim. Ben de bir hata var mı? Eşim kötü biri değil ama nolcak böyle. İki yıldır tanıdığım bir kız arkadaşımla daha çok gülüp daha çok rahat konuşuyorum evde sus pus bazen diken üstünde konuşmak beni çok yordu hayattan zevk alamıyorum resmen ...

Biz genelde dedikodu yapıyoruz uçan kuşun dedikodusunu yapıyoruz 🤣 hayatımızdaki en minik şeyi bile birbirimize anlatıyoruz. Doğan cüceloğlunun evlenmeden önce diye bir kitabı var bence evliler de bekarlar da okumalı. Orda diyor ki eşler birbirinin hayattaki en mahrem tanığıdır. Gerçekten öyle insan tanık ihtiyacı için evleniyor zaten. Şu halinizle siz birbirinizi en mahrem tanığı mısınız?
Adınıza sevindim , kendi adıma çok üzüldüm. Dedikodu yapmak ve gülüşmek mi? Çok nadir. Genelde biri hakkında birşey dersem çok ilerlemez bize ne onların hayatindna ne bok yerlerse yesinler boşver ya der dedikodu sevmez. Takdir ediyorum kimse hakkında konuşmayan biri oluşunu ama sohbet yok çay kahve eşliğinde gülüşüp yakın arkadaş gibi dedikodu yapmak yok. Meğer ne büyük zenginlikmis evde huzur mutluluk sohbet ...

Bir film izleyin, ya da ortak kitap okuyun onlar hakkında konuşun.
Film bitirdik seri seri, ben genelde üzerinde süre gecince yabancı isimde hele ki o başrol unuturum adını ama o unutmaz. Basrolun adını diyerek komik birşey der mesela ben duraksarim hatırlamaya çalışırım. Tabi o zaman anlar ve kızar bana.. seninle de birşey konuşulmuyor unutmuşsun insanın hevesini kiriyorsun der. Haklı evet... Salak gibiyim aklımda tutamıyorum unutuyorum isim falan. Ee isimlerden bahsederek konuscaksin film hakkında .. bende dört dörtlük değilim. O daha iyilerine layıktı gerçekten ben ise kendim gibi biraz daha orta düzey kulvarda biriyle olsam daha mutlu olurdum. Boşanmak geliyor bazen içimden ama tek başıma gidip bir evde yaşamak geliyor içimden. Şu saatten sonra anne evine gitmek ölüm gibii

Eşiniz sizi manipüle ediyor sanki biraz. Pek donanımlı bir adam olmadığına eminim ama size kendini öyle anlatmış öyle kabullendirmiş ve sizi ezerek kendini yüceltmiş gibi algıladım. Eğitimli, donanımlı insanlar da saçma sapan espriler yapıp bu esprilere gülebilirler. Ya da o donanımlarını en yakınındaki eşim dedikleri insanlarla paylaşırlar.

Eş dediğin sana kendini iyi hissettirmeli, seni yüceltmeli, eksiklerini tamamlamalı, kusurlarını kapatmalı. Sizinki tam tersini yapıyor. Sizi aşağı çekiyor, özgüveninizi zedeliyor. Sorun sizde değil, eşinizde.
Son bir olay yazdım bir arkadasi etiketleyerek. Okur musunuz beni manipüle ki etmiş haklılık payı var mı? Sağlıklı düşünemiyorum ki ben artık

Film bitirdik seri seri, ben genelde üzerinde süre gecince yabancı isimde hele ki o başrol unuturum adını ama o unutmaz. Basrolun adını diyerek komik birşey der mesela ben duraksarim hatırlamaya çalışırım. Tabi o zaman anlar ve kızar bana.. seninle de birşey konuşulmuyor unutmuşsun insanın hevesini kiriyorsun der. Haklı evet... Salak gibiyim aklımda tutamıyorum unutuyorum isim falan. Ee isimlerden bahsederek konuscaksin film hakkında .. bende dört dörtlük değilim. O daha iyilerine layıktı gerçekten ben ise kendim gibi biraz daha orta düzey kulvarda biriyle olsam daha mutlu olurdum. Boşanmak geliyor bazen içimden ama tek başıma gidip bir evde yaşamak geliyor içimden. Şu saatten sonra anne evine gitmek ölüm gibii
Hanımefendi ilk mesajınızı ve son sayfadaki mesajları okudum ve bana da bazı noktalarda manipüle ediliyorsunuz gibi geldi ya da eşiniz bazı konuşarda baya bencil.
Aynı tıpa tıp anlattıgınız örnegi ben de esimle yasıyorum, bazen hatırlayamam o espri sahnesini aynı sizin gibi, eşim gülmeye devam eder sahneyi tekrar açıklar bi de ben yine hatırlayayım diye kesitini youtubedan açıp bana tekrar izletir,hatırlarım ustune bir kat daha güleriz. Emin olun bu verdigin örnek bizim için çok sıradan bir örnek. Yani karşı taraf bir kere kendini sevmiyor ki size kızarak bir de sizin kendinizi suclu hissetmenizi istiyor, insanın hevesini kırıyorsun falan bunlar cok fazla kalp kırıcı söylemler. Tabiki bosanmak aklınıza gelir böyle şeyler sık oluyorsa.
Benim önerim eşinizi ikna edebilirseniz online ilişki terapisti ile görüşmeniz yönünde(koyde yasıyoruz dediniz diye yuzyuze demedim).
Ayrıca youtubeda cok stand up vari programlar var; ilişki testi/mesutsüre,çimen show,ibrahim selimin programı,anlatanadam,hikayeden adamlar… vs… bunlar iki kişinin izlerken de muhabbet edebileceği türden programlar.

Film esnasında konuşurum çok hoşlanmaz dur bir tam yerinde konuştun anlayamadım diye geri alır. Tavla bir ara o kadar çok oynadık ki artık tükettik oynamıyoruz. YouTube de stand up kahvaltı veya yemek yerken izleriz güleriz tabi iki konuşuruz o da tükenir bazen sadece güleriz. Of çok sıkıcı.. çok isterdim kendiliğinden komik esprili enerjik bir kadın olmayı. Bari taraflardan biri öyle olsa da evi canlandirsa. Kendimi yetersiz hissediyorum güldüremiyorum onu. Konuşacak birşey bulamıyorum. Hatta bazen konusmalarimi mantıksız buluyor haklı da. Konuscam diye kendimi kasıyorum saçmalıyorum. Ya da kendimi çok doğal biraktigimda bazı lafların aptalca geliyor ona ve sinirleniyor. Bilmiyorum birbrimize uygun değiliz sanırım diye sorgulamaya başladım
Bu düşündüklerinizi onunla da açık açık konuşun bence. Kendinize yüklenmeyin. Siz onu güldüremiyorsanız o da sizi güldüremiyormuş sonuçta🤷🏻‍♀️
Bıkkınlıklar olabilir, gayet normal çözülemeyecek bir şey değil bu kadar üzülmeyin lütfen. Belki bir zaman sonra şu anki hallerinizi hatırlayıp gülersiniz

Eşinizin anne babası nasıl insanlar?
Eleştirel, çocuklarına alan açmayan, benim dediğim benim bildiğim tarzı yapıdalar mı?

Sürekli o daha donanımlı, onun hobisi var, siz bir şeyden anlamıyor, boş insanmışsınız gibi bir fikriniz olmuş. Ben de diğer arkadaşlar gibi bunu eşinizin yaptığını düşünüyorum.

İlişki genelde 2 kişi ağırlıklı yaşanıyorsa bir kişi manipüle edebiliyor diğerini. Kişi ne kadar iyi biri olursa olsun. Bunu ilk okuduğumda nasıl olabilir demiştim ama dünya iyisi eşim de yaptı bana. Yapınız müsaitse, oluyor. Ara ara diklenmek gerekiyor farkına varıp. O da farketmeyebiliyor ne kadar ileri gittiğini. Ama insan doğası sanırım. Belki bu konuyu açmış olmak o anlamda iyi gelebilir size.

Çok merak ettim eşinizle sizin meslekleriniz ne? Eşinizin hobileri neler? Siz eşinize gire daha güzel biri misiniz?

Sürekli o daha donanımlı, onun hobisi var, siz bir şeyden anlamıyor, boş insanmışsınız gibi bir fikriniz olmuş. Ben de diğer arkadaşlar gibi bunu eşinizin yaptığını düşünüyorum.

İlişki genelde 2 kişi ağırlıklı yaşanıyorsa bir kişi manipüle edebiliyor diğerini. Kişi ne kadar iyi biri olursa olsun. Bunu ilk okuduğumda nasıl olabilir demiştim ama dünya iyisi eşim de yaptı bana. Yapınız müsaitse, oluyor. Ara ara diklenmek gerekiyor farkına varıp. O da farketmeyebiliyor ne kadar ileri gittiğini. Ama insan doğası sanırım. Belki bu konuyu açmış olmak o anlamda iyi gelebilir size.
Anlattım tane tane. Ben salak değilim sende bana salak demiyorsun ama bazen yanında kendimk salak gibi hissediyorum. Yanında rahat konuşamıyorum bazen konuşuyorum sana saçma gelen birseyim oluyor soyluyorsun içten içe kırılıyorum ve içime kapaniyorum diyorum. O da idare etmeye çalışsın beni tamam ama ona da cidden o lafım saçma ve sinir bozucu geliyor o da sinir bozucu değil.gini rol yapamıyor. Kısaca ne biliyor musunuz uyumsuzluk var ortada. Ve kimse suçlu değil. Zorla ona hayır saçma bulma şu dediğimi mi diyeceğim hayir. Ona saçma geliyor ve sinirleniyor. E bence de saçma bir laf değil bende bu sefer sinirlendi diye kızıp aliniyorum. Afedersiniz ama bok gibi bir döngü.

Çok merak ettim eşinizle sizin meslekleriniz ne? Eşinizin hobileri neler? Siz eşinize gire daha güzel biri misiniz?
Mesleklerimiz aynı, ben güzel bulunurum çevrem tarafindan. O da boylu poslu yakışıklı bir insan bulunur. Görünüş falan fasa fiso bana üstünlük taslamaya calistigi veya egoist olmaya çalıştığı yok. Aslında çok çabalıyoruz herşey düzelsin diye kendimizi tutuyoruz bazen. Kavga çıkmasın o kadar istiyoruz ki yorulduk çünkü. Kimsenin art niyeti yok ama uyumsuzluklar var

Bu düşündüklerinizi onunla da açık açık konuşun bence. Kendinize yüklenmeyin. Siz onu güldüremiyorsanız o da sizi güldüremiyormuş sonuçta🤷🏻‍♀️
Bıkkınlıklar olabilir, gayet normal çözülemeyecek bir şey değil bu kadar üzülmeyin lütfen. Belki bir zaman sonra şu anki hallerinizi hatırlayıp gülersiniz
Anlattım arkadaşım. O da kendini anlattı bana herkes kendince haklı. Biz bambaşka karakterleriz ben bunu yeni yeni anladım ve insanın içi acıyor.

Mesleklerimiz aynı, ben güzel bulunurum çevrem tarafindan. O da boylu poslu yakışıklı bir insan bulunur. Görünüş falan fasa fiso bana üstünlük taslamaya calistigi veya egoist olmaya çalıştığı yok. Aslında çok çabalıyoruz herşey düzelsin diye kendimizi tutuyoruz bazen. Kavga çıkmasın o kadar istiyoruz ki yorulduk çünkü. Kimsenin art niyeti yok ama uyumsuzluklar var
Ben eşinizi kendinizden yüksek gördüğünüz kısmı anlamıyorum o yüzden soruyorum. Bu adamın mesleği ne? Hobisi ne?

Ben eşinizi kendinizden yüksek gördüğünüz kısmı anlamıyorum o yüzden soruyorum. Bu adamın mesleği ne? Hobisi ne?
Mesleğin demek istemiyorum kendimi açık etmemek için tanıyan biri denk gelirse anlayabilir. Kısaca benden daha fazla tarih coğrafya bilir kitap okur. Milyonere çıksa epey yuskek bir para kazanır gelir. Bazen bunu nerden biliyor ya dediğim oluyor. Müzikle ilgilenir birşeyler çalar söyler ben çalmayı bilmem sesim kötüdür detone olurum vs vs benden daha donanımlı evet

Anlattım tane tane. Ben salak değilim sende bana salak demiyorsun ama bazen yanında kendimk salak gibi hissediyorum. Yanında rahat konuşamıyorum bazen konuşuyorum sana saçma gelen birseyim oluyor soyluyorsun içten içe kırılıyorum ve içime kapaniyorum diyorum. O da idare etmeye çalışsın beni tamam ama ona da cidden o lafım saçma ve sinir bozucu geliyor o da sinir bozucu değil.gini rol yapamıyor. Kısaca ne biliyor musunuz uyumsuzluk var ortada. Ve kimse suçlu değil. Zorla ona hayır saçma bulma şu dediğimi mi diyeceğim hayir. Ona saçma geliyor ve sinirleniyor. E bence de saçma bir laf değil bende bu sefer sinirlendi diye kızıp aliniyorum. Afedersiniz ama bok gibi bir döngü.
Uyumsuzluk, evet ama etrafımızda, hayatımızda olan insanların söyledikleri saçma bulduğumuz laflarını yüzlerine vurup, sinirlenmiyoruz. Eş olunca, durumu da kendi lehimize çevirmişsek bunları daha çok yapıyoruz. Hep biraz seviye olsun diyorlar. Aslında bahsettikleri bu. Bazen küfretmek istersiniz ama etmezsiniz ona, bunun gibi düşünün. Her şeyi söylemezsiniz. Ya da söyleyecekseniz farklı bir dil kullanırsınız. Eşinizin yapmadığı bu.

Siz kendinizi oyalayabilir, daha iyi yaşayabilirsiniz. O da sizi takip edecektir mutlaka.

Uyumsuzluk, evet ama etrafımızda, hayatımızda olan insanların söyledikleri saçma bulduğumuz laflarını yüzlerine vurup, sinirlenmiyoruz. Eş olunca, durumu da kendi lehimize çevirmişsek bunları daha çok yapıyoruz. Hep biraz seviye olsun diyorlar. Aslında bahsettikleri bu. Bazen küfretmek istersiniz ama etmezsiniz ona, bunun gibi düşünün. Her şeyi söylemezsiniz. Ya da söyleyecekseniz farklı bir dil kullanırsınız. Eşinizin yapmadığı bu.

Siz kendinizi oyalayabilir, daha iyi yaşayabilirsiniz. O da sizi takip edecektir mutlaka.
Evet. Umudum yok ama umarım herşey daha iyi olur. Yazık ona da üzülüyorum o da mutsuz yorgun ben de öyle. Seviyoruz birbimjzi. Kılına zarar gelse canım çok yanar bilirim o da beni sever ama birbimjzi istemeden de olsa üzüyoruz. Mutsuz mutsuz salonda oturuyor sessiz sedasız üzülüyorum da ona. Zaten depresif anksiyetesi olan biri. Herkes kendince iyi biri ama uyumsuzluklar ve sorunlu karakterler..

Son bir olay yazdım bir arkadasi etiketleyerek. Okur musunuz beni manipüle ki etmiş haklılık payı var mı? Sağlıklı düşünemiyorum ki ben artık
Sonraki mesajlarınızı da okudum. Evet eşiniz sizi manipüle ediyor ya da sizin kendinizle ilgili bir probleminiz var.

Benim eşim de benden daha eğitimli, onun eğitimine de mesleğine de ben yetişemem ki benimkiler de fena değildir. O müzikle ilgilenir, evde stüdyo var o derece, ben dinlediğim şarkıyı kimin söylediğini anlayamam vs. Ama bunlar eşime beni aşağılama ya da söylediklerimi saçma bulma hakkı vermez. Benim de başka ilgi alanlarım, hobilerim yeteneklerim var. Hayatı paylaşmak, anlaşmak, konuşmak için aynı iki insan olmamız gerekmiyor.

Evet. Umudum yok ama umarım herşey daha iyi olur. Yazık ona da üzülüyorum o da mutsuz yorgun ben de öyle. Seviyoruz birbimjzi. Kılına zarar gelse canım çok yanar bilirim o da beni sever ama birbimjzi istemeden de olsa üzüyoruz. Mutsuz mutsuz salonda oturuyor sessiz sedasız üzülüyorum da ona. Zaten depresif anksiyetesi olan biri. Herkes kendince iyi biri ama uyumsuzluklar ve sorunlu karakterler..
Sürekli eşime üzülüyorum deyip durmuşsunuz ama siz de mutsuzsunuz. Yetişkin olarak kimsenin mutluluğu sizinkinden önemli değil. Eşiniz aman karım çok mutsuz diye üzülse en ufak yorumunuza tepki vermez. Ya sizin aşağılık kompleksiniz var ya eşiniz böyle hissettiriyor. Aynı eğitimi almışsınız en nihayetinde, meslekleriniz aynı.
Eşimin eğitimi, kariyeri benden daha iyi ki ben epeyce bir süre çalışmadığım bir dönem yaşadım. Aramızda hatrı sayılır bir fark var bu konuda. Bu bir sorun, bende aşağılık kompleksine eşimde üstten bakmaya falan sebep olmadı.
Ortak noktalarımız kadar farklı zevkleriniz var.
Gerçekten evlilik sonrası hiç uygun değiliz deniyorsa, karşıdaki insanı aşağı çekmek yerine insan gibi ayrılmaktir doğru olan. Kendini geliştirmiş insan yapabilir bunu, en ufak şeyde eş susturmak zorba, cahil insan tavırları.
Eşinizi gözünüzde büyütmeyi, kendinizden çok ona üzülmeyi bırakın. Sizinki ortak konu bulamamaktan öte, eşin yanında olduğun gibi davranamam, sürekli eleştirilme korkusu.

Back