Evlilikte konuşacak şey bulamamak

Evet bir etkinlik yapmak istesek yol masrafı vs bile insan düşünüyor. İlla gittginde para harciyosun vs . İşe git evde otur... Yaşadığın yerde köyse eğer yakın mesafede yapacakta birşey yok

Olsa da bu ekonomide gidilmiyor… biz karı koca memuruz, iki de çocuk var. Büyüğü özele vermiştik, ufaklığa da bakıcı vardı. Gitti benim maaş. Eee kalanı? Eşimin maaşının yarısı kiraya gitti mi yiyecek elektrik su için vs ne kalıyor? Nerede kaldı gezmek sosyalleşmek… çok zor artık.

Siz de hobi edinin bir kursa falan yazılın hem birbirinizi bunaltmamış olursunuz hem de konuşacak farklı bir konunuz olur

Sizin bakış açınızı ve yorumlarınızı çok beğenirim ama bu öneri sosyal medyadaki şey geyiği gibi olmuş "vegan yoğurtlar var onu deneyebilirsin" :)

Çünkü konu sahibinin sıkıntısı bence etkinlik bulamamak değil. Genel bir uyum sorunları var. Yoksa iki insan uyumluysa, "saçmalamak"tan korkmuyorsa, o muhabbet akar gider.

Bir de hobileri yokmuş, hayatını bir şekilde doldurması lazım. Konuşacak konu öyle öyle çıkıyor bence. Bugün bir yemek tarifi izledim şöyle şöyle yaptı, aa bak iş yerinde şöyle biriyle tanıştım şöyle bir kariyeri var, bizim yeğenler var ya geçen gün okulu ekmişler, gibi gibi. Gün içinde zaten 40 tane şey oluyor.

Mesela benim tanıdığım bir çift var hem zamanlarının çoğunu birlikte geçirirler, hem de 2 gün ayrı kalsalar yine telefonda yarım saat muhabbet edecek konu bulurlar. Bence %50 uyum, %50 de iletişim becerisi. Iletişim bir şekilde gelişir de, uyum nasip olunca güzel oluyor asıl.

en azindan bir koltukta telefona bakmazlar, basbasa bir masa basinda ayni amacla is yapmis olurlar ama.
bence baslangic icin guzel olabilir.

şimdi siz daha düz insansınız, hobiniz yok, ev-iş dışında da bir hayatınız yok, işten de mutlu değilsiniz zaten.

peki.

e bu donanımlı eşiniz de mi demiyor gel birlikte şunu yapalım, gel şuna bakalım, şöyle birşey çıkmış vs diye?

dahası madem o daha donanımlı (muhtemelen daha da eğitimlidir) madem evlenmeden de zaten sizinle ortak yanınız olmadığını da görmüş yani ne biliyim "uyumsuzuz ama çok seviyoruz" gibi bişey nasıl oluyor zaten çözemesem de hani adam ben x yapıyorum, ben y yere gidiyorum, ben z amaçlıyorum da mı demedi? haftada 2 kere buluşup ortak bişeyler de yapmayıp, birlikte filan da yaşamayıp, farklı olduğunuzu da görüp, evlenip köyde yaşamaya mı başladınız?

çok enteresan yani, 2 genç yeni evli insansınız nasıl hiç bişey yapmadan konuşmadan zaman geçiriyorsunuz?

Siz de hobi edinin bir kursa falan yazılın hem birbirinizi bunaltmamış olursunuz hem de konuşacak farklı bir konunuz olur
köyde ne kursu?

bu arada konu sahibi hakketen köyde yaşamayi nasıl başarıyorunuz? köyden gidip-geldiğiniz iş nedir, yolda mı çok vaktiniz geçiyor? köyde belki arkadaş çevreniz mi yok?

madem köydesiniz mevsim de geliyor ekip biçin. hani kurs murs değilse de outdoor şeyler olabilir belki.

Bizde her dakika konusmuyoruz sonucta ama ne bileyim az once Annem Ankarayi izlerken bile arada gulecek, yorum yapacak bir konu bulduk. Yemek fasli zaten is, guc, gunun nasil gecti muhabetleriyle gecer. Esim futbola asiri meraklidir, gece uyurken bile yorumlari dinleyerek uyur. Ornegin bu hafta gundemimiz derbi mac, bunun uzerine konusuyoruz. Haberleri izlerken yorumlariz. Yani anlik gelisiyor muhabbetler. Yuruyuse falan ciksaniz, kar yagiyor mesela cikip bir bakalim deseniz, iki kisilik oyunlar alsaniz eve.

Hamile olmadan once bogusurduk mesela simdide durup satasarim esime gider el ense cekerim. O bile en az 10 15 dk alir.

Egitimli donanimli çok hobili esinizle neden hic bisey yapamadiginiz ulaşimsiz bir köydesiniz o çook olan hobilerini nasil yapuyor? Işe nasil gidip geliyorsunuz?

Bi de konuscak konu yokken ve uyumsuzken neye dayanarak çok sevdiniz?
Her şey çok garip

Bizim eşimle konuşacak konumuz asla bitmez ben dizi izlerken o maç izlerken bile yan yana otururuz gece yatınca bile konuşuruz. Ama yine de ayrılık yoluna girdik. Herkesin yapısı farklı bazıları çok konuşkan değil. Bu da önceden belli oluyor aslında

Eşimin hobileri var benim hiç yok demiş demek ki var yapılacak bir şeyler

eşim kursa gidiyor dememiş ki

ben köyde kursu bulamaz muhtemelen diyorum, yoksa yapacak şey tabii ki bulabilirler.
Kursu örnek vermiştim aslında online bir kursla evde bir şeyler de yapılabilir belki

İnsanın bir uğraşı olmayınca konuşacak bir şeyler olmayabiliyor hep iş güç durumları konuşmak bir süre sonra sıkabiliyor hele ki iş durumları sıkıntılıymış bu aralar

Ne kadar süredir birliktesiniz bilmiyorum ama aranızda güvenli bir iletişim ilişki oluşamamış sanki, kendinizi rahat hissetmediğiniz ve sürekli evin içinde sizden üstün hissettiren biri tarafından yargılanma riski oyun alanınızı da daraltıyor gibi. Bence iletişimden başlayabilirsiniz.Yanında rahat hissetmek, şımarabilmek zaten tam olarak evde hissettiren şey. Bunu da hem eşinizin belki de farkında olmadan yaptığı yargılayıcılığını azaltması hem de sizin özgüveninizin artması çözebilir.
Kendinizi çok sıkıcı ve düz buluyorsunuz anladığım kadarıyla ama bu biraz haksızlık. Sizin de eğlendiğiniz güldüğünüz insanlar vardır. Kendinize böyle bir etiket yapıştırarak daha da zorlaştırıyorsunuz o çemberden çıkmanızı. Önce kişisel bir şeyler yapmaya başlayarak hatta belki bir terapi deneyerek kendi hayatınıza renk ve anlam katarsanız ilişkide de daha doğal varlık gösterebilir, rahat olabilirsiniz belki.
Tabi bunlar doğal gelişebilirdi hatta belki gelişmeliydi ama orayı geçmiş evlenmişsiniz. Şimdi mümkünse uyum yakalayabilmek için çabalamaya değer. Bir de kadın erkek arasındaki tansiyon enerji bile bir ısıtır ortamı oralarda biraz cilve renk katmak da bence işe yarayabilir.

Bizim eşimle hayalimiz merkeze yakın bir köyde bahçeli mustakil ev alıp orda yaşamak. O kadar yapılabilecek şey var ki aslında. Toprakla uğraşmayı severiz ikimiz de, saksıda güzel olmuyor şöyle Bi bahçeli evimiz olsaydı da diye başlar konuşur hayal kurarız.. sokakta kedi kopek sevsek deriz Bi bahçemiz olsaydı alsaydık yanımıza. Evde bakmayı uygun görmediğimiz için. Ama kuş aldık mesela bi hayvan beslemenin inanılmaz Bi enerjisi oluyor bence. Stresten arınmaya birebir, şapşal Bi hareket yapıyor ortalık şenleniyor evladımız gibi seviyoruz onu deyim yerindeyse. Birkac rota belirleyip oralarda duzenli yürüyüş yapmak, manzarali yerler bulup oraya oturup güneşi batırmak kitabini okumak birseyler atıştırmak.. siz istedikten sonra yapılabilecek şey muhakkak bulunur. Öncelikle Bi oturup konusun. Onu sevdiğinizi, bu monotonluktan kurtulup iliskinizi daha güzel Bi hale getirmek istediğinizi söyleyin. Sence neler yapabiliriz ben bunları bunları düşündüm, eğer sevmezsen başka şeyler de yapabiliriz sen de fikir ver ve beraber şu durumu değiştirelim de mesela. İçinden geldiği gibi konuş anlat. İlk başta o monotonluk insanı esir almış gibi geliyor enerji düşüyor ama bir iki zorlayın yapın o zaman devamı geliyor zaten.
Bizim arabamiz yok, küçük Bi şehirdeyiz yapacak birsey de bulamıyoruz ama beraber farklı Bi yemek ya da tatlı tarifi açıp deniyoruz, beraber temizlik yapıp hadi Bi kahveyi hakettik diyip oturup içiyoruz. İş yerinde canımızı sıkan biri varsa dedikodusunu yaparız ya da komik Bi olay olmuşsa anlatıp gülüyoruz falan. Gelecekle ilgili hayallerimizi konuşuruz hicbirsey yoksa. Daha da bunaldık ne kadar market varsa gezip indirimlere bakıyoruz eksikleri alıyoruz hem vakit geçmiş oluyor. Market ne alaka diyenler olabilir ama evde pineklemektense Bi çıkma bahanesi işte daha da olmadı rast gele sokakların arasında yürüyoruz evlere sokaklara herseye bakıp konuşuyoruz yorum yapıyoruz falan. Saçmalamak serbest, gülmeye bahane işte bakmayı bilirsek şukredecek cok şey var. Sevdiğini insanla evlisiniz, sagliginiz yerinde, çok büyük bir sorun da yok. Hersey çözülebilir..

Son düzenleme:
Valla bizim tavlamız var iki güne bir saçma sapan şeylere oynarız. Kaybeden bulaşığı yıkar, ya da küçük meblağ para koyarız hatta tokat atmasına bile oynarız. Komik oluyor. Başka oyunlarda var telefondan da iki kişilik oyunlar var onları indirebilirsiniz.

Biz genelde dedikodu yapıyoruz uçan kuşun dedikodusunu yapıyoruz hayatımızdaki en minik şeyi bile birbirimize anlatıyoruz. Doğan cüceloğlunun evlenmeden önce diye bir kitabı var bence evliler de bekarlar da okumalı. Orda diyor ki eşler birbirinin hayattaki en mahrem tanığıdır. Gerçekten öyle insan tanık ihtiyacı için evleniyor zaten. Şu halinizle siz birbirinizi en mahrem tanığı mısınız?

Eşiniz sizi manipüle ediyor sanki biraz. Pek donanımlı bir adam olmadığına eminim ama size kendini öyle anlatmış öyle kabullendirmiş ve sizi ezerek kendini yüceltmiş gibi algıladım. Eğitimli, donanımlı insanlar da saçma sapan espriler yapıp bu esprilere gülebilirler. Ya da o donanımlarını en yakınındaki eşim dedikleri insanlarla paylaşırlar.

Eş dediğin sana kendini iyi hissettirmeli, seni yüceltmeli, eksiklerini tamamlamalı, kusurlarını kapatmalı. Sizinki tam tersini yapıyor. Sizi aşağı çekiyor, özgüveninizi zedeliyor. Sorun sizde değil, eşinizde.

Çok güzel değerlendirmişsiniz vallahi hayran kaldım. Yargılamadan olduğu gibi gerçek hayatta da arkadaş olmak isterdim sizinle. Sevgiler.

Eşinle dedikodu falanda mı yapmıyorsun.Ne bileyim herkes illaki konuşur aileler hakkında arkadaşlar hakkında dizi film izlerken onun hakkında veya haberler hakkında iki taraftan birisi konu açmazsa nasıl konuşacaksınız zaten.Birbirinze video falanda mı göstermiyorsunuz o konudan bile sohbet çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…