- 13 Mart 2015
- 4.203
- 7.753
- 158
Evet bir etkinlik yapmak istesek yol masrafı vs bile insan düşünüyor. İlla gittginde para harciyosun vs . İşe git evde otur... Yaşadığın yerde köyse eğer yakın mesafede yapacakta birşey yok
Siz de hobi edinin bir kursa falan yazılın hem birbirinizi bunaltmamış olursunuz hem de konuşacak farklı bir konunuz olurEvlenmeden önce hafta iki kere buluşurduk iki üç saat haliyle biraz daha fazla konuşurduk ama biliyordum genede çok uyumlu değildik. Hatta o da biliyordu ve vazgeçsek mi diye de düşündü ortak yanımız yok dedi bu günleri önceden gördü yani. Ama seviyorduk işte birbirimizi kopamadik ayrılmadık ve sonuç tam onun dediği gibi oldu. Ben öyle renkli bir tip değilim o bana göre daha donanımlı bir insan. Daha çok hobisi var. Benim bir hobim bile yok
Sizin bakış açınızı ve yorumlarınızı çok beğenirim ama bu öneri sosyal medyadaki şey geyiği gibi olmuş "vegan yoğurtlar var onu deneyebilirsin" :)sey siparis etsenize en sevdiginiz resminize elmas boyama - sayilarla boyama falan. ilgili sayının ustune o sayinin gosterdigi renkle boyuyorsun ya da boncukları yapistiriyorsun. tam bir aile aktivitesi. sen bir ucu yaparsin o diger ucu, ayni masa basinda aktivite olur:)
fiyat olarak da ben temudan sudan ucuza almistim kampanyadan.
en azindan bir koltukta telefona bakmazlar, basbasa bir masa basinda ayni amacla is yapmis olurlar ama.Sizin bakış açınızı ve yorumlarınızı çok beğenirim ama bu öneri sosyal medyadaki şey geyiği gibi olmuş "vegan yoğurtlar var onu deneyebilirsin" :)
Çünkü konu sahibinin sıkıntısı bence etkinlik bulamamak değil. Genel bir uyum sorunları var. Yoksa iki insan uyumluysa, "saçmalamak"tan korkmuyorsa, o muhabbet akar gider.
Bir de hobileri yokmuş, hayatını bir şekilde doldurması lazım. Konuşacak konu öyle öyle çıkıyor bence. Bugün bir yemek tarifi izledim şöyle şöyle yaptı, aa bak iş yerinde şöyle biriyle tanıştım şöyle bir kariyeri var, bizim yeğenler var ya geçen gün okulu ekmişler, gibi gibi. Gün içinde zaten 40 tane şey oluyor.
Mesela benim tanıdığım bir çift var hem zamanlarının çoğunu birlikte geçirirler, hem de 2 gün ayrı kalsalar yine telefonda yarım saat muhabbet edecek konu bulurlar. Bence %50 uyum, %50 de iletişim becerisi. Iletişim bir şekilde gelişir de, uyum nasip olunca güzel oluyor asıl.
şimdi siz daha düz insansınız, hobiniz yok, ev-iş dışında da bir hayatınız yok, işten de mutlu değilsiniz zaten.Evlenmeden önce hafta iki kere buluşurduk iki üç saat haliyle biraz daha fazla konuşurduk ama biliyordum genede çok uyumlu değildik. Hatta o da biliyordu ve vazgeçsek mi diye de düşündü ortak yanımız yok dedi bu günleri önceden gördü yani. Ama seviyorduk işte birbirimizi kopamadik ayrılmadık ve sonuç tam onun dediği gibi oldu. Ben öyle renkli bir tip değilim o bana göre daha donanımlı bir insan. Daha çok hobisi var. Benim bir hobim bile yok
köyde ne kursu?Siz de hobi edinin bir kursa falan yazılın hem birbirinizi bunaltmamış olursunuz hem de konuşacak farklı bir konunuz olur
Eşimin hobileri var benim hiç yok demiş demek ki var yapılacak bir şeylerşimdi siz daha düz insansınız, hobiniz yok, ev-iş dışında da bir hayatınız yok, işten de mutlu değilsiniz zaten.
peki.
e bu donanımlı eşiniz de mi demiyor gel birlikte şunu yapalım, gel şuna bakalım, şöyle birşey çıkmış vs diye?
dahası madem o daha donanımlı (muhtemelen daha da eğitimlidir) madem evlenmeden de zaten sizinle ortak yanınız olmadığını da görmüş yani ne biliyim "uyumsuzuz ama çok seviyoruz" gibi bişey nasıl oluyor zaten çözemesem de hani adam ben x yapıyorum, ben y yere gidiyorum, ben z amaçlıyorum da mı demedi? haftada 2 kere buluşup ortak bişeyler de yapmayıp, birlikte filan da yaşamayıp, farklı olduğunuzu da görüp, evlenip köyde yaşamaya mı başladınız?
çok enteresan yani, 2 genç yeni evli insansınız nasıl hiç bişey yapmadan konuşmadan zaman geçiriyorsunuz?
köyde ne kursu?
bu arada konu sahibi hakketen köyde yaşamayi nasıl başarıyorunuz? köyden gidip-geldiğiniz iş nedir, yolda mı çok vaktiniz geçiyor? köyde belki arkadaş çevreniz mi yok?
madem köydesiniz mevsim de geliyor ekip biçin. hani kurs murs değilse de outdoor şeyler olabilir belki.
eşim kursa gidiyor dememiş kiEşimin hobileri var benim hiç yok demiş demek ki var yapılacak bir şeyler
Kursu örnek vermiştim aslında online bir kursla evde bir şeyler de yapılabilir belkieşim kursa gidiyor dememiş ki
ben köyde kursu bulamaz muhtemelen diyorum, yoksa yapacak şey tabii ki bulabilirler.
Valla bizim tavlamız var iki güne bir saçma sapan şeylere oynarız. Kaybeden bulaşığı yıkar, ya da küçük meblağ para koyarız hatta tokat atmasına bile oynarız. Komik oluyor. Başka oyunlarda var telefondan da iki kişilik oyunlar var onları indirebilirsiniz.Merhaba, eşimle ikimiz çalışıyoruz işimiz biraz yorucu ve sıkıcı, özellikle benim işim parasal olarakta tatmin etmeyen komik bir rakama çalıştığım bir iş olduğu için iki kat motivasyonsuz ve sıkılarak ise gidiyorum. Farklı sorunlarımız da var illa ki hayatta derken iyice hayatta bunalan kaygıli hayat enerjisi olamayan tiplere dönüştük. Zaten böyle espirili çok enerjik hayat dolu kıpır kıpır bir insan değildik iyiden iyiye de söndük . Akşam eve gelip yemek yiyip günün nasıl geçti vs diye iki sorup sonra konularımız bitiyor. Yakınlarda gezmeye çıkacak bir yer de yok köyde yaşıyoruz. Bazı sorunlarımız da var zaten. Kısaca sus pus çatık kaşlı ya telefonla ilgileniyoruz ya da film falan bakıyoruz sessiz sedasız. Böyle olunca da ona bakıp bakıp iyice sinirleniyorum çünkü keyifsiz bıkkın karşımda oturuyor daha da enerjim düşüyor. Eminim o da öyle düşünüyor. Birde ben önlisans kpss ye hazırlanıyorum ona da bu bunalımlı halimle dört koldan sarilamiyorum zaten önlisans alımları alanimda çok az mezun çok. Derece yapmam gerek. Kısaca enerjimiz yok tadımız yok. İş keyifsiz bari evde keyifli olalım istiyorum espiri yapalım bir gülelim ama benim de enerjim yok.boyle şeyler yaşayanlar var mı tavsiyeler var mı
Eşiniz sizi manipüle ediyor sanki biraz. Pek donanımlı bir adam olmadığına eminim ama size kendini öyle anlatmış öyle kabullendirmiş ve sizi ezerek kendini yüceltmiş gibi algıladım. Eğitimli, donanımlı insanlar da saçma sapan espriler yapıp bu esprilere gülebilirler. Ya da o donanımlarını en yakınındaki eşim dedikleri insanlarla paylaşırlar.Evlenmeden önce hafta iki kere buluşurduk iki üç saat haliyle biraz daha fazla konuşurduk ama biliyordum genede çok uyumlu değildik. Hatta o da biliyordu ve vazgeçsek mi diye de düşündü ortak yanımız yok dedi bu günleri önceden gördü yani. Ama seviyorduk işte birbirimizi kopamadik ayrılmadık ve sonuç tam onun dediği gibi oldu. Ben öyle renkli bir tip değilim o bana göre daha donanımlı bir insan. Daha çok hobisi var. Benim bir hobim bile yok
Çok güzel değerlendirmişsiniz vallahi hayran kaldım. Yargılamadan olduğu gibi gerçek hayatta da arkadaş olmak isterdim sizinle. Sevgiler.Ne kadar süredir birliktesiniz bilmiyorum ama aranızda güvenli bir iletişim ilişki oluşamamış sanki, kendinizi rahat hissetmediğiniz ve sürekli evin içinde sizden üstün hissettiren biri tarafından yargılanma riski oyun alanınızı da daraltıyor gibi. Bence iletişimden başlayabilirsiniz.Yanında rahat hissetmek, şımarabilmek zaten tam olarak evde hissettiren şey. Bunu da hem eşinizin belki de farkında olmadan yaptığı yargılayıcılığını azaltması hem de sizin özgüveninizin artması çözebilir.
Kendinizi çok sıkıcı ve düz buluyorsunuz anladığım kadarıyla ama bu biraz haksızlık. Sizin de eğlendiğiniz güldüğünüz insanlar vardır. Kendinize böyle bir etiket yapıştırarak daha da zorlaştırıyorsunuz o çemberden çıkmanızı. Önce kişisel bir şeyler yapmaya başlayarak hatta belki bir terapi deneyerek kendi hayatınıza renk ve anlam katarsanız ilişkide de daha doğal varlık gösterebilir, rahat olabilirsiniz belki.
Tabi bunlar doğal gelişebilirdi hatta belki gelişmeliydi ama orayı geçmiş evlenmişsiniz. Şimdi mümkünse uyum yakalayabilmek için çabalamaya değer. Bir de kadın erkek arasındaki tansiyon enerji bile bir ısıtır ortamı oralarda biraz cilve renk katmak da bence işe yarayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?