Evlilikte konuşacak şey bulamamak

ppaattya

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
87
17
18
Merhaba, eşimle ikimiz çalışıyoruz işimiz biraz yorucu ve sıkıcı, özellikle benim işim parasal olarakta tatmin etmeyen komik bir rakama çalıştığım bir iş olduğu için iki kat motivasyonsuz ve sıkılarak ise gidiyorum. Farklı sorunlarımız da var illa ki hayatta derken iyice hayatta bunalan kaygıli hayat enerjisi olamayan tiplere dönüştük. Zaten böyle espirili çok enerjik hayat dolu kıpır kıpır bir insan değildik iyiden iyiye de söndük . Akşam eve gelip yemek yiyip günün nasıl geçti vs diye iki sorup sonra konularımız bitiyor. Yakınlarda gezmeye çıkacak bir yer de yok köyde yaşıyoruz. Bazı sorunlarımız da var zaten. Kısaca sus pus çatık kaşlı ya telefonla ilgileniyoruz ya da film falan bakıyoruz sessiz sedasız. Böyle olunca da ona bakıp bakıp iyice sinirleniyorum çünkü keyifsiz bıkkın karşımda oturuyor daha da enerjim düşüyor. Eminim o da öyle düşünüyor. Birde ben önlisans kpss ye hazırlanıyorum ona da bu bunalımlı halimle dört koldan sarilamiyorum zaten önlisans alımları alanimda çok az mezun çok. Derece yapmam gerek. Kısaca enerjimiz yok tadımız yok. İş keyifsiz bari evde keyifli olalım istiyorum espiri yapalım bir gülelim ama benim de enerjim yok.boyle şeyler yaşayanlar var mı tavsiyeler var mı

Film izlemeyi seviyorsanız izlerken üzerine geyik yapabileceğiniz filmler seçin. Biz eşimle belgesel izleyip üstüne konuşuruz mesela ya da gerlim filmi izlerken benim çenem durmaz arkana baksana mal filan diye. Ya da stand up çıları takip edin. Çok güldüğünüz esprileri gün içinde de hatırlayıp ortak bir dil geliştirirsiniz. Satranç tavla gibi iki kişilik be ekran dışı oyunlar oynayabilirsiniz. Genelde öyle karşılıklı otururken sohbet gelişmez, aynı anda bir uğraş içindeyken durumla ilgili konuşmalardan sohbet gelişir. Balkon varsa mini bostan filan yapmak ya da akvaryumda balık beslemek de üzerine konuşulacak ortak hobilerden

Geçen hafta bir etkinlik yaptık biz sevgilimle. Çeşitli konularda birbirimize sorular yönelttik , bu fikri de internette bir kitap üzerinden bulduk. İsmi ''The Hard Questions:100 questions to ask before you say 'I do'''
İçinde çeşitli konu başlıkları altında sorular var partnerinize sorabileceğiniz. Beraber cevaplamaya çalışın, biz çok eğlendik hem de normal rutinimizden farklı oldu, oyun film dizi falan bir noktadan sonra süreklilik sıkıyor.

Film esnasında konuşurum çok hoşlanmaz dur bir tam yerinde konuştun anlayamadım diye geri alır. Tavla bir ara o kadar çok oynadık ki artık tükettik oynamıyoruz. YouTube de stand up kahvaltı veya yemek yerken izleriz güleriz tabi iki konuşuruz o da tükenir bazen sadece güleriz. Of çok sıkıcı.. çok isterdim kendiliğinden komik esprili enerjik bir kadın olmayı. Bari taraflardan biri öyle olsa da evi canlandirsa. Kendimi yetersiz hissediyorum güldüremiyorum onu. Konuşacak birşey bulamıyorum. Hatta bazen konusmalarimi mantıksız buluyor haklı da. Konuscam diye kendimi kasıyorum saçmalıyorum. Ya da kendimi çok doğal biraktigimda bazı lafların aptalca geliyor ona ve sinirleniyor. Bilmiyorum birbrimize uygun değiliz sanırım diye sorgulamaya başladım

Evet sıkıyor, o dediğiniz etkinliği bir araştıracağım.

Yani herkes de kuş gibi şakıyacak diye bir kaide yok. Söylediklerinizi saçma bulması kaba bi davranış ama, hoş değil. Kendinize güveninizi altüst eder huzursuz olunca da daha çok içinize kapanır ya da daha çok konuşur ve tabii Li saçmalamaya başlarsınız. Ortak hobi bulmaya çalışın eğer eşiniz bu çabalarınıza şevkle katılmıyorsa da sorunu kendinizde değil onda aramaya başlayın

Az önce köpek ve ördeğin oyun oynadığı videoya abartısız 10 dakika güldük. İnsan nasıl eşiyle paylaşacak, eğlenecek, gülecek, sohbet edecek bir şey bulamaz ben anlamıyorum.

Bu arada benim işim aşırı yorucu, eşim de işinden memnun değil sürekli arayış içinde bu aralar. Ailelerde sağlık sorunları vs var. Yani süper huzurlu, keyifli, rahat bir zaman diliminde değiliz. Ama zaten hayatın bir alanında sıkıntı yaşarken evin içine de bunu yansıtıp iyice huzursuz olmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.

Zaten çok şükür aşırı çok kötü sorunlarımız yok. Biz uyumsuzluk yaşıyoruz. O videoya gülmuşsunuz ne güzel. Ben eşime komik videolar atıyorum ama ona komik gelmiyor. Ortak yönümüz az paylaşım haliyle kısıtlı oluyor. Bunları kendime itiraf etmesi çok zamanımı aldı ve itiraf ettim ama insanın canı yanıyor bunları bilince. Daha da bir mutsuzluk çöküyor üstünü. Çok severek evlendim ama çevremde en az onunla konuşurum, en az onunla gülebilirim.. ortak hobilerimiz yok. İkimizde iyi insanlarız iyi de bir eştir ama eğlenemiyoruz birlikte ve bu artık çok canımı sıkıyor üzülüyorum

Katılmaya çalışıyorda işte uymuyor ona. İkimizde çok isteriz şu evde birbimzile eğlenebileleim ama olmuyor. Arkadaşlarıyla güldüğü gibi benimle gülmüyor. Bende arkadaşlarımın yanında rahat konuştuğum gibi yanında rahat konuşamıyorum. Cidden çok yorucu

Evlenmeden önce nasıldınız peki ? Mesela nelerden hoşlanıyor, siz nelerden hoşlanırsınız ?

Evlenmeden önce nasıldınız peki ? Mesela nelerden hoşlanıyor, siz nelerden hoşlanırsınız ?
Evlenmeden önce hafta iki kere buluşurduk iki üç saat haliyle biraz daha fazla konuşurduk ama biliyordum genede çok uyumlu değildik. Hatta o da biliyordu ve vazgeçsek mi diye de düşündü ortak yanımız yok dedi bu günleri önceden gördü yani. Ama seviyorduk işte birbirimizi kopamadik ayrılmadık ve sonuç tam onun dediği gibi oldu. Ben öyle renkli bir tip değilim o bana göre daha donanımlı bir insan. Daha çok hobisi var. Benim bir hobim bile yok

Uzun zamandır biz de böyleydik. Ben birlikte vakit geçirelim, gülelim, sohbet edelim istiyordum. O ise bunu anlayamıyordu. Bir süre direndim, sonunda pes ettim. Sohbet ederiz, paylaşım yaparız ama birlikte gülüp eğlenemiyoruz ne yazık ki. Arkadaşlarımla daha çok gülüp eğlenebiliyorum. Acı bir şey ama gerçek. Ben de bunu kovalamayı bıraktım artık, olmuyorsa olmuyor. bu ara taşındık, ülke değiştirdik. Beraber ağladık. Bu da bir şey. Burada ekonomi daha iyi, güleriz herhalde, galiba sanırsam.

Reactions: Gao
Bile bile lades olmuş ya sevgiliyken böyle düşündüğün biriyle seviyorum diye evlenmenin neticesi şimdi yaşadıklarınızından farklı olamazdı. Bu durumun düzeleceğini sanmıyorum açıkçası. Aranızda o enerji hiç tutmamış, ona rağmen nasıl sevmişsiniz onu da anlamadım. Sevgi değilde alışkanlık, ayrılmaya cesaret edememek de olabilir sizi evliliğe götüren şeyler.

Son düzenleme:
Eşim de kabullendi kendi halinde takılıyor evin içinde işte. Bende kabul ettim ama moralim bozuluyor. Onunda bazen bozuluyor farkındayım. Eve geliyor aynı şeyler hep aynı aynı sessiz sedasız off

Ülkecek mutsuz ve depresyondayız.Ekonomi düzelmeyip refahımız artmadığı sürece bu böyle gidecek ne yazık ki.En büyük sebebi bu çünkü.

Ülkecek mutsuz ve depresyondayız.Ekonomi düzelmeyip refahımız artmadığı sürece bu böyle gidecek ne yazık ki.En büyük sebebi bu çünkü.
Evet bir etkinlik yapmak istesek yol masrafı vs bile insan düşünüyor. İlla gittginde para harciyosun vs . İşe git evde otur... Yaşadığın yerde köyse eğer yakın mesafede yapacakta birşey yok

Gayet normal bir durum.

Her gün ne konuşacaksınız ki?

"Biz çok eğleniyoruz" diyenlere bakmayın.

Herkesin evliliği böyle zaten.

Dışarıya öyle görünmemeye çalışıyorlar.

Mesela, eve geldiğinizde sadece günü konuşup sonra telefonlara gömülmek yerine, sohbeti biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Küçük şakalaşmalar, anlamsızca bile olsa bir şeylere gülmeye çalışmak, o sessizliği yumuşatabilir.

Birlikte daha fazla paylaşım yapabilmek için akşam yemeklerini biraz daha farklı hale getirebilirsiniz. Aynı sofraya oturup yemek yemek bile bazen otomatikleşir, ama mesela sırayla yeni bir tarif denemeye karar verebilirsiniz. O gün yemeği birlikte yaparsanız, hem o anı paylaşmış olursunuz hem de farklı bir şey deneyerek monotonluğu kırmış olursunuz. Hatta bazen sadece evde restoran gibi bir ortam yaratmak, masaya özen göstermek, yemek sonrası bir kahve yapıp uzun uzun sohbet etmek bile günü farklı hissettirebilir. Belki eski anıları hatırlamak ya da gelecek planları hakkında konuşmak bile havanızı değiştirebilir.

Haftada en az bir akşamı "evden çıkma" günü ilan etmek de işe yarayabilir. Köyde yaşadığınızı söylüyorsunuz, yani her zaman gidilecek çok fazla yer olmayabilir ama illa uzak bir yere gitmek şart değil. Yakınlarda bir yürüyüş rotası belirlemek, sırf hava almak için bile olsa kısa bir araba yolculuğuna çıkmak bile ortam değişikliği sağlar. Küçük şeyler bazen büyük etkiler yaratır. Bazen sadece arabada oturup müzik dinlemek bile evde sıkışıp kalma hissini hafifletebilir.

İkinizin de enerjisi düşük olduğu için belki yeni bir alışkanlık edinmek faydalı olabilir. Birlikte bir dizi seçip her hafta belirli bir gün izlemek, masa oyunları ya da kutu oyunları denemek, hatta bazen en saçma şeyleri bile yaparak eğlenmeye çalışmak bile işe yarayabilir. Önemli olan, ikinizin de şu anki durağan halini fark edip bunu değiştirmek için küçük de olsa bir adım atmanız. İş stresi, motivasyon düşüklüğü ve günlük hayatın temposu bazen insanın enerjisini emer ama bunu fark edip bir şeyleri bilinçli olarak değiştirmeye çalışmak, ilişkiye yeniden hareket katabilir. Küçük değişiklikler büyük farklar yaratır. Önemli olan, bu monotonluğu kabullenmek yerine birlikte aşmaya çalışmak. Önemli olan istemek.

sey siparis etsenize en sevdiginiz resminize elmas boyama - sayilarla boyama falan. ilgili sayının ustune o sayinin gosterdigi renkle boyuyorsun ya da boncukları yapistiriyorsun. tam bir aile aktivitesi. sen bir ucu yaparsin o diger ucu, ayni masa basinda aktivite olur:)
fiyat olarak da ben temudan sudan ucuza almistim kampanyadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…