• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte konuşacak şey bulamamak

Son verdiginiz örnege bakılırsa bir üyenin de yazdıgı gibi kocanızda narsizm özellikleri var. Sizi derinden manipüle ettiği için her dediginiz şeyden sucluluk duyuyorsunuzz. Ama şunu bilin ki siz nasıl cevap verirseniz verin bir narsisti memnun edemezsiniz. Tabi açık açık oku övdüğünüz/yağlayıp balladığınız durumlar dışında.
Size daha önce birlikte izlenebilecek programlar önermiştim nacizane şimdi de eşinizin görmeyecegi,duymayacagı şekilde narsistle yaşamak adlı tüm video ve kitapları(artık o alanı siz küçültürsünüz çok geniş bir skalası var internet ortamında bilgilerin)hatim etmeniz. Eğer ciddi anlamda boşanmayı düşünmüyor, ben kocamı seviyorum bir şekilde orta yolu buluruz diyorsanız da bu bilgileri iyi dinleyip/okuyup hayata geçirmeniz lazım. Öyle instagram reelsleri gibi narsisti gördün kaç/terk et o adamı mevzusu her zaman mümkün olamıyor ben çevremden çok iyi biliyorum, anlıyorum da kadınları…
Kavga ve kilit noktalarda en iyi şey bu özellikleri taşıyan insanları görmezden gelmek, ciddiye almamak oluyor. Ama dik bir özgüvenle karşısında durmanız gerek her konuda. Sizi suçladığında gerekirse kendinizi en iyi şekilde ifade etmek gerek ama tüm bunlar bir anda olmaz, bir süreç gerekli dedigim gibi bu resmen bir eemek. Eger vermek istiyorsanız o emegi bir an önce baslayın ama boşanmakta bir çözüm. Siz en iyisi kocanızı sevip sevmediginizi ve bu evlilik için ne derece emek verip veremiceginizi iyice düşünün ve karar alın. Umarım en hayırlısı olur hakkınızda.
Dik bir duruş da çözüm değil aslında. Dik duruş sergilendiğindede ya o kişi sizi salıyorsa her manada bağını kopartıyor iletişimi azami ölçüye indirgiyorsa paylaşacak konusacak hiçbirşey bırakmıyorsa geriye sadece bir enkaz kalıyor. Aşağı çekemeyecek insanı kabul edemiyor bünyeleri o zamanda ben böyleyim işine gelirse diyor. Vah geçen yıllara oluyor

Ayni sorun bende de var. Hayattan keyif almadigin, oturup sohbet edemedigin, enerjisi dusuk bir insanla yasamak cok zor. Git gide sen de ona benziyor susmayi ogreniyorsun. Maalesef bunu degistiremiyorum cunku ilgi alanlarimiz farkli onun bir hobisi bile yok balik tutmak disinda. Beni de gotur hadi desem benim gittigim yerlere sen gelemezsen daglik taslik erkek dolu diyor. Sinemaya gidelim desem sesten rahatsiz oluyor kaşlarını çatip oturuyor ya da uyuyor. Bitince de hadi hemen gidelim diyor. Hicbir seydrn keyif alamiyorum.
Peki ne yapacaksınız? Çözüm ne?

Dik bir duruş da çözüm değil aslında. Dik duruş sergilendiğindede ya o kişi sizi salıyorsa her manada bağını kopartıyor iletişimi azami ölçüye indirgiyorsa paylaşacak konusacak hiçbirşey bırakmıyorsa geriye sadece bir enkaz kalıyor. Aşağı çekemeyecek insanı kabul edemiyor bünyeleri o zamanda ben böyleyim işine gelirse diyor. Vah geçen yıllara oluyor
Haklısınız, bizzat yaşamayıp cevremde gördügüm,okudugum kadarıyla yorum yapmıştım, sizin yazdıklarınız da çok dogru.

Back