Arkadaşlar merhaba.
Benim ailem çekirdek aile. Bir elin beş parmağını geçmeyiz. Ve dağılmışız yani annem babam boşanmış, kardeşlerim okulda bayramlarda bile denk gelebilirsek görüşürüz.
Eşimin ailesi inanılmaz kalbalık. Sadece kendi ailesi 10 kişi. Teyzeler , yengeler , dayılar , amcalar hariç.
Bir bayram olsun, özel gün olsun sürekli benim gitmemi bekler. ailesi de öyle. Bize gelir evde kim varsa artık gelir yarım saat oturur hadi kalkalım bizimkiler bekliyor yemek yapılacak der. Gideriz 10 kişi gelenler olmuş sofralar ayrı ayrı odalara hazırlanıyor hengame çoluk çocuk sesi sohbet muhabbet ama bizde sessizlik var sohbet yok vs. Gitmezsem gel derler giderim iki saat otururum normal günde, bu sefer kal derler. AŞIRI ISRARCI , KABİLE GİBİ YAŞAYAN bir aile. Ama şunu dipnot geçeyim iyi insanlar genel olarak yani eşimle mutlu olmamı çok isterler. Ben gideceğimde hepsinin yüzü güler vs. Ben herkesle tek tek muhatap olurum. Hal hatır sorarım. Kadınlar konuşur yani bilirsiniz konu konuyu açar bazen sinirim bozulur yuttugum seylerde olur ama iki saat sonunda kalkarım. Ama eşim gelir elinde telefon bazen tv izler sadece nasılsınız iyi misiniz hayat nasıl gidiyor şöyle böyle olur biter. Yani bilerek yaptığı birşey olmasa da resmi duruyor. Bazen diyorum sohbet neden etmiyosun annemle ne konuşcam ki diyor.
Konu aramak olunca da öyle. İsterler ki arayıp sorayım gidip geleym hemde birini değil tüm görümceler eltiler vs tek tek aram iyi olsun istenir. Ama kendisi zorla arar. Ben söylerim ara diye. Sonra sorarım aradın mı. Unuttum ya da işteydim yoğundum der. Şimdi ara derim ararım ne acelesi var der. Hiçbir sorun yok bu arada.
İş için 2 günlüğüne şehirdışına gitti. Annesi falan sürekli aradı. Ablası taşınıyormus. Şakayla karışık aradı kıızz niye yardıma gelmiyorsun dedi. Benim de alerjik bronşitim var toz ve deterjam kokusuna. İlaç kullanıyorum her gece. Hepsi de biliyor. Az önce konuştuk eşimle bana dedi ki ablamı arayıp deseydin yardıma geleyim diye hani formaliteden sonra işim var derdin ilgilenmiş görünürdün diye. Eee ben sana annemi ara diye zorluyorum resmen. Zor arıyorsun? Babamı da ara demiştim aramamiş. Şimdi utanıyorum ara demeye ısrar etmeye istemeden yapmasın diye ama bu konuda ne kendinde ne ailesinde utanma yok. HEP ISRAR , ÇOK ISRAR , HEP ISRAR , ÇOK ISRAR.
Şimdi diyenleriniz olabilir evliliğinize bakın aileleri boşverin. Zaten onun ailesi bu kadar baskın hayatımızın içinde ve istekleri bitmeyen bir aile olmasa bende akışına bırakır ısrar etmezdim. Ama iş kendine gelince ara sor. Bana gelince zorla. Ayrıca ailesi de aynı şekilde. Annemler kaç kez dedi bizi aramıyorlar bir sorun mu oldu diye. Ben söyledim bunu hangi dünürünü arıyorlar ki sende ha falan diye tepki verdi. Benim için önemli olan gelinim diyor beni rahatsız edecek kadar arayıp istiyor ki sürekli onlarda olayım hizmet edeyim vs. Ama benim annemi bir bayramda seyranda bile unuttum aramayı deyip yanımda 3. 4. gün arıyor oda sadece 2 3 dk. Yani napacağımı bilemedim.
Evli olanlarda durum nasıl? Mesafeyi nasıl koyabiliriz? Ya da normal mi diyeceğim ki olmadığını bilsem de çevremde erkek ailesi daha baskın oluyor vs diyen oldu. Ben nasıl bir yol izlemeliyim ?
Bu arada kuyruğumu sıkıştırıp her gel dediklerinde gitmem. Eşimle giderim yemeğe yakın yer kalkarım. Kalın kalın kalın ısrarından sonra sinir şekilde dönerim. Yani mesafemi koyuyorum.