zaten temelde buna dadayanıyor aslında, zaten türkiye şartlarında hayat çok zor maddi olarak ucu ucuna yaşamak zorunda kalmasak çocuğumuz olursa iyi bir eğitim alsa istiyorum.
şöyle tabiki sadece akademik kariyer sınırlaması yapmıyorum ama şöyle anlatayım öğretim görevlileri doktora yaapmak akademik kariyer yapmak zorunda değil araştırma görevliis veya öğretim üyesiyle biraz daha farklı aynı işi yapacak ama kariyer yapma düşüncesi yok.
Güven konusunda o kadar haklısınız ki zaten bu düşüncelerimden kurtulmayı çok istiyorum çünkü kişilik merhamet güvenilirlik çok önemli şeyler o yüzden birlikteyim zaten beynimin diğer tarafının zamanla beni ele geçirmesinden korkuyorum.
Bence şu an zorlamayın.
Ileride sizi suçlar.
Siz kendinize odaklanin..
Nasıl istiyorsa onu yapsın..
Ama benim duygum olsaydı ve Iyi, güvenilir biri olsaydı sırf doktora yapmayacak ilerlemeyecek diye bırakmazdım. Çalışmasa serseri olsa neyse de. Mesleği var. Istediği gibi çalışsın..
Risk almayın..
Güvenilir insan bu devirde çok azaldı..
şöyle erkek arkadaşım da mühendis ve öğretim görevlisi. Ben doktoraya devam ediyorum ama yüksek lisanstan sonra devam etmemiş. Artık özel hayatıyla ilgilenmek istiyormuş.
Gayet mantikli, ne var ki bunda ... PhD herkes yapmak istemeyebilir. kaldi ki machine learning benzeri cok teorik bir alan olmadigi surece PhD'nin muhendislerin kariyerine cok etkisi yok. Master gayet yeterli. Muhendislerin kariyerde yukselmek icin PhDye ihtiyaci yok, dedigim gibi teorik bir alan olmadigi surece. Ogretim gorevlisi olmak idealist degilsen ve ABD PhD degilsen kotu bir fikir, kariyerin bitiyor o kadar. Maddi olarak zaten akademi kotu yani.
Adam gayet akilli. Neden ihtiyaci olmayan PhDyle hayat tuketsin? PhD diye ne kadar fazla kazanacak sizce Turkiye'de, Google Reserach'te calismayacak ya? Ogretim gorevlisi olsa ne kadar kazanacak? Yani adamin kafa calisiyor, az bucuk para icin niye hayat tuketsin?
Bence bos yere adama hirssiz, akilsiz demeyin hayatini vaktini ziyan etmiyor gayet iyi yapiyor. Bu adami akilsiz buluyorsaniz ayrilin, net. Siz ne is yapiyorsunuz?
Konuyu pek anlayamadım hepsini okumadım mesajların sadece suna takildim " ama ben kendim gibi kariyer odaklı biriyle evlenmek isterdim " mesela karsinizdaki sizinle ilgilenmeyen hep iş hep iş kendini isine adayan biri olmasını mı isterdiniz hayat boule devam etmez ki ne.is ne para mutluluk getirmez b3n böyle bi es istemezdim tabi şahsi görüşüm ama böyle mutlu olunmaz bi süre sonra herşey biterşöyle erkek arkadaşım da mühendis ve öğretim görevlisi. Ben doktoraya devam ediyorum ama yüksek lisanstan sonra devam etmemiş. Artık özel hayatıyla ilgilenmek istiyormuş. Yani akademik kariyerime devam ediyorum ama o bıraktı.
İşte entelektüel olmuyor çoğu malesef. Ben denk gelemedim ya da entelektüel ve maddi olarak iyi durumda olup da başka problemleri olanlara denk geldim bu konuda şanssızdım hep yani, ama benim erkek arkadaşım entelektüel birikim olarak hiç fena değil kişiliği özgüveni vs açısından beğeniyorum.
Mesele sadece para olarak baksam buraya kadar getirmezdim zaten. Ama ben kendim gibi kariyer odaklı biriyle evlenmek isterdim.
Evet sizi ben anladim. Çünkü 33 yaşına kadar burada çok konu okudum. Cevremde de kadın arkadaşlarımın çok hayal kırıklığını gördüm.siz beni çook iyi anladınız güvenilir ve psikolojisi düzgün kimse kalmadı resmen. Yani burda bana ayrıl o zaman deniyor fakat öyle bırakılıp kenara itilecek biri değil ki çünkü dediğiniz gibi riske atmak istemiyorum duygusal olarak bağlanırsam devam etmek istiyorum onunla hayatıma tabiki.
Şükür etmeyi geçtik şimdide az çok dert olmuş , bir maaşı olmayan napsın Ayy gerçekten ayyymerhaba herkese ben çok duygusal biri değilim ve ilişkilere mantık tarafından da oldukça bakarım. Maddi ve manevi olarak güçlü bir erkek istiyorum karşımda yanlış anlaşılmasın lütfen zengin olsun illa demiyorum ancak en azından benden az da olsa çok kazansın isterim bir nevi korunma içgüdüsü olabilir statüye, eğitime de önem veririm. Tutup da zengin diye eğitimi bana denk olmayan insanlarla da olmuyorum zaten Şimdiki erkek arkadaşımla statümüz ve maaşımız aynı ama ben yükselmek için çalışıyorum hala yani ilerde maaşım falan artacak haliyle erkek arkadaşımsa ben böyle iyiyim fazlasını düşünmüyorum diyor. Tabiki bunlar hesap ama söz konusu evlilikse herşeyi düşünmek gerekiyor kaldı ki şu an aşkımdan ölmüyorum. Ben huyumu bildiğim için bu tarz ilişkilere baştan bile başlamıyordum ama merhametli biri olması,sahiplenici olması etkiledi beni.
Saçma mı düşünüyorum aranızda var mı eşinden çok kazanan bu durumu nasıl aşabilirim ( ben aynı kazanma durumunu bile aşmaya çalışıyorum zaten )
edit: neden benim 2-3 katım kazanan kişilerle ya da holding patronlarıyla olma hayallerim varmış gibi yorumlar var anlayamıyorum ben az da olsa fazla kazansın isterdim sadece.
Bende öyle hissettim ama maşallah böyle konuları görünce yardırıyor buradaki hanımlarMerhaba ,
Bana mantıklı geliyor bu söylediklerin.Çünkü kadınların kariyeri ve kazancı ,hamilelikte ve bebek doğduktan sonra alınan izinlerle sekteye uğruyor.
Seni anlıyorum, illa zengin olsun güçlü olsun demiyorsun. Sorumluluk alabilecek, çalışkan,hakettiğini kazanabilen biri istiyorsun ki bu normal
Duygulara tercümanİyi de ne var ki bunda. Kimisi yakışıklı merhemetli vs ister kimisi zengin ister kimisi hepsini birden ister. Konu sahibi siz burdaki eleştirilere aldırmayın herkes ister aynı şeyleri burdaki hiç bir kadın gidip de asgari ücretli biriyle evleneyim demez. Herkes güzellemesini yapar iş kendine dönünce kazın ayağı öyle olmaz. Siz yazıya dökmüşsünüz diye taşlanıyorsunuz sadece.
Adamın konumunda sıkıntı yok. Belki sonraları siz doktora yapınca hırslanır. Düzgün adam çok az zaten zamanla bu önceliğimiz olmuyor. Deneyimle bunun darkına varıyorsunuz. Ben akademisyenim eşim lisans mezunu, düzgün bir işi var.siz beni çook iyi anladınız güvenilir ve psikolojisi düzgün kimse kalmadı resmen. Yani burda bana ayrıl o zaman deniyor fakat öyle bırakılıp kenara itilecek biri değil ki çünkü dediğiniz gibi riske atmak istemiyorum duygusal olarak bağlanırsam devam etmek istiyorum onunla hayatıma tabiki.