• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kavga

bu sofra bekletme işini bende yapıyordum ilk zamanlar ama nimetin bereketi kaçıyor ve peynir falan da bekletilmez yani tamam bulaşıkları yapmak istemiyorsanız bile gıdaları toplayın masadan kaldırın dolaba tabaklar duruyorsa dursun önemli değil.

Merhaba degerli kadinlar,

Eslerinizle araniz nasil? Ben iki yillik evliyim, ilk bir yil birakin tartismayi bir an olsun gerilmedik bile esimle cok iyi anlasiyoruz genel olarak
Bir yilin sonunda ufaktan atismalarimiz basladi, simdi arada sirada (ayda bir) kavga ediyoruz, genelde kavgayi esim baslatiyor ben de ustune benzin dokuyorum ortalik alev aliyor
Yalniz kavga etmek beni cok yoruyor ve sonrasinda mutsuz oluyorum hic cevap vermesem o an beni takmiyorsun anlasilmis hissetmiyorum diyor ve ona cevap vermemi istiyor. Ben de peygamber degilim, ona yumusak cevap veremiyorum ben de kizdiracak seyler soyluyorum ve cozumsuz kaliyoruz her seferinde. Tabi sonra aksama sabaha barisiyoruz fakat her kavga sonrasinda keske evlenmeseydim ne zor seymis hep idare hep idare alttan al yeterrrrr gibi duygu ve dusuncelere kapiliyorum. Merak ettigim kavga etmek normal bir durum mu siz ne yapiyorsunuz, kendinizi nasil hissediyorsunuz kendinizi kavga konusunda? Kavgayi korkunc bir sey olarak gormemeli miyim kavga ettigimizde sanirim kotu bir evlilige gitmesinden mutsuzluktan onu kaybetmekten filan korkuyorum. Simdi neyi halledemiyorsunuz diye soracak olursaniz

Sabah ki kavgamizi ornek vereyim : guzel guzel kahvalti ettik ise cikti giderken de benim hemen cikmam lazim sofrayi sen kaldirabilir misin dedi peynir vs masada ustu acik kalmasin diye ben de ok dedim. cikti ama ben hemen toplamak istemiyorum yani cay koyup ayaklarimi uzattim oturuyorum, bir seyini unutmus bir bucuk saat sonra geri geldi. Sofrayi ayni gorunce tabi tabaklari vura vura makineye koymaya basladi, ben de kirma lazim olur filan dedim. Derdi su: ben bu sofranin boyle kalmasindan rahatsiz oluyorum neden buna saygi duyup bunlari toplamiyorsun neden ben bu evde takilmiyorum, kendimi anlatamiyorum diyor. Diyorum ki yani hemen toplamak istemedim canim istemedi. no, asla kabul etmiyor sanki ben hep bulasiklari gunlerce birakiyormusum gibi konusuyor ben de o noktada cildiriyorum ya goren bakan da bir hafta bulasik kokutuyorum zanneder valla yoruldum artik hanimlar. Girmis bi' beni takmiyorsun ben bu evde adam yerine konmuyorum tribine bana deger versen soylediklerimi dikkate alirsin diyor ben de oyle olunca kiriliyorum ya ben eskiden 10 birakiyorumdur sen rahatsiz oldugun icin simdi 2 birakiyorum aradaki 8 in ustune basilip cignenmesini hazmedemiyorum eeh yeter be moduna giriyorum.

normal mi boyle seyler siz nasil basa cikiyorsunuz valla evlilik cok zormus ki her gun sukrederim cok sansliyim esimden evliligimden diye buna ragmen sabrim tukeniyor
Evliliklerde elbette kavga olur. Büyütmedikçe ve çok geçmeden tatlıya bağlanabiliyorsa bunlar normal.

Fakat sizin eşiniz belki çok temiz titiz bir adam,
O çalışıyor siz evde oturuyorsanız zaten adam işe gidecekse o tabakları sizin toplamanız gerekirdi, onun bunu söylemesi bile bence çok ince bir davranış.

Kocanızın annesinin evinde gördüğü temizliği titizliği sizde görmemesi onu huzursuz ediyordur.

Böyle bir adamla ilk 1 yıl kavga etmemenize aşiri şasırdim onu soyleyeyim önce.

Kavga edilebilir, ben kavga etmeyi korkunç görmüyorum. Evliliği çatirdatacak kıvamda hakaret, şiddet olmadiktan sonra bazen kavga olabilir.
Ama her evliligin kaldirabildiği mevzular farkli sanirim. Eşim boyle bir mevzudan kavga cikartacak biri olsa bizim evde kavgasiz gün olmazmiş. 🙄 Yatili okul mu orasi size disiplin ogretiyor insan evinde de bir rahat oturmayacak mi yahu...

(Bu arada ben sadece tabak bulasik bekletiyorsunuz diye dusundum ama yiyecekleri de 2 saat disarda bekletmeyin yemiyorsaniz o hoş degil)

ya tabi ki goremezsiniz ben size bastan sona evlilik hayatimi anlatmadim ki bir konu ile ilgili ornek verdim. Burasi benim de evim benim de yasama alanim neden ben hep ona gore yasamak zorunda kaliyorum ve yapmadigimda suclu olan ben oluyorum, KKda bile ?

Pardon ama fedakarlık ettim deyip ortada 1.5 saat bekleyen masaya anlayış bekliyorum derseniz size gülerler. Bir kere hijyen ve etik açıdan masanın toplanması gerekir bu bir kültür bu bir yaşam tarzı bu bir görgüdür...

Ha bunun bir değişik versiyonu da sabah kahvaltı masası koyup akşam aynı tepsiyi ocağın üstünden indirip akşam yemeği niyetine masaya koyan insanlardır ki hiç birinin evliliğinin çok uzun sürdüğünü görmedim. Özetle normal olanı uygulamak yerine rahatı seçerseniz normali isteyen adamın birgün sabrı taşıp kendine benzeyen bir kadınla yeni bir hayat kurma fikrini benimseyebilir. Bana sorarsanız normale uyum sağlayın. Yine de son karar sizin tabi

ya tabi ki goremezsiniz ben size bastan sona evlilik hayatimi anlatmadim ki bir konu ile ilgili ornek verdim. Burasi benim de evim benim de yasama alanim neden ben hep ona gore yasamak zorunda kaliyorum ve yapmadigimda suclu olan ben oluyorum, KKda bile ?
Ee anlattiginiz konu icin konusuyoruz zaten digerlerini siz anlatmadikca biz nereden bilelim.
Bu konuda cogu insan size karsi bir gorus bildiriyor. Sinirlenicekseniz neden buraya konu aciyorsunuz. Evet kalmaz bu bir tercih degildir. Cinsiyette farketmez iki taraf icinde kotu bir durum ve davranistir. Sagligim onemli degil diyorsaniz buyrun devam edin. Bize ne !!!!

Evliliklerde elbette kavga olur. Büyütmerikçe ve çok geçmeden tatlıya bağlanabiliyorsa bunlar normal.

Fakat sizin eşiniz belki çok temiz titiz bir adam,
O çalışıyor siz evde oturuyorsanız zaten adam işe gidecekse o tabakları sizin toplamanız gerekirdi, onun bunu söylemesi bile bence çok ince bir davranış.

Kocanızın annesinin evinde gördüğü temizliği titizliği sizde görmemesi onu huzursuz ediyordur.
benimle kiyaslayinca kayinvalidem cok daginik aban sukrediyordur bir de sorunumuz temizlik titizlik degil inanin bakin ben daha once de soyledim ben ogrenciyim ve calisiyorum bununla birlikte evi iki gunde bir mutlaka silip supurup banyoyu tuvaleti ayni sekilde mutlaka temizliyorum. boyle olmasina ragmen yaranamiyor olmak benim isyanim nedne diyorum neden birlikte yasamak bu kadar zorlasabilir :KK14:

Konu sahibinin esine karsi dalga gecer tarzi hos degil bu burada kalsin.

Sofrayi 1 saat toplamama konusundaki bu linc ne anlam veremedim.Belki keyif yapiyor, belki o an usendi,belki cok tembel olamaz mi.Herkes ev islerinde mukemmel olmak zorunda mi ? Peynir kuruduysa yenmez. Bulasik zaten makinada da bekliyor bir sure.Biraz abartilmadi mi?

Burada bazen insanlar konu aciyor.Useniyorum, evi ... goturuyor bu ara, is yapmiyorum vs diye.Hepimiz destek veriyoruz halledersin vs diye.Hatta su an bile birinin boyle bir konusu var.

Bu linc kulturunu hele de kendini oven ornekler uzerinden yapmayi dogru bulmuyorum.

Canım sen evlilik insanı değilmişsin gibi geldi 😀 kafama göre takılayım falan. evlilikte iki tarafta birbirini idare etmek zorunda. Boşluk doldurmaca gibi. Siz işi sayıya dökmüşsünüz yok ben 8 topluyorum 2 toplamayınca göze batıyo vs. Adam sinirlenip makineye bulaşık koyarken bile dalga geçiyorsunuz şaka gibi 😀 şahsen o lafınıza ben tahammül edemezdim.

benimle kiyaslayinca kayinvalidem cok daginik aban sukrediyordur bir de sorunumuz temizlik titizlik degil inanin bakin ben daha once de soyledim ben ogrenciyim ve calisiyorum bununla birlikte evi iki gunde bir mutlaka silip supurup banyoyu tuvaleti ayni sekilde mutlaka temizliyorum. boyle olmasina ragmen yaranamiyor olmak benim isyanim nedne diyorum neden birlikte yasamak bu kadar zorlasabilir :KK14:

Yaw arkadaşım sen öğrencisin en boş vakit zaten sende. Ben öğrenciliğimde iki işte çalışıyordum. Şimdi evde 3 kedi düzenli bir iş günde iki kez süpürge yapıyorum emin ol iş hayatı çok daha yoğun. İnsan öğrenciliğini mum gibi arıyor ki zaten covid yüzünden okula gitmiyorsunuz şu an. Kıymetini bil bu günlerinin...

Hanimlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim yalniz ben hakli miyim haksiz miyim diye sormuyorum ki..
Ben hakli oldugumu da savunmuyorum eskiden 10 birakiyorduysam 2 oldu arada benim koydugum emegin gorulmemesi beni gicik ediyor diyorum kendimi bosa ugrasiyormus hissediyorum diyorum. karsilikli emek isi tamam da ne zor yani bu surekli kendinden fedakarlik etmek diyorum size icimi dokuyorum
Siz de kavga ediyor musunuz kavga etmek normal mi kendinizi nasil hissettiriyor diye soruyorum.
Normal canm. Ya bir evi paylaşmak anlamak anlaşılmak kolay mı. Herkesin huyu farklı. Alışana kadar. Ben de çok titizim duzenliyimdir eşim biraz daha rahat ama asla pis bir insan değil dediğiniz gibi ilk bir yıl kavga etmedik. Suandada. Ara ara oluyor ama saygıyı koruyorz kavga edince uzuluyorm keşke evlenmeseydm diyorm o anlık öfkeyle ama gönlümü alır. Asıl sorun şu kavgalarda. Sonra nasıl barisiyorsunuz yani gönlünuzu aliyormu kusermi. Bence önemli olan kısmı bu biz hiç uzatmayiz asla küsme huyu yok en sevdgm yönü bu

Pardon ama fedakarlık ettim deyip ortada 1.5 saat bekleyen masaya anlayış bekliyorum derseniz size gülerler. Bir kere hijyen ve etik açıdan masanın toplanması gerekir bu bir kültür bu bir yaşam tarzı bu bir görgüdür...

Ha bunun bir değişik versiyonu da sabah kavaltı masası koyup akşam aynı tepsiyi ocağın üstünden indirip akşam yemeği niyetine masaya koyan insanlardır ki hiç birinin evliliğinin çok uzun sürdüğünü görmedim. Özetle normal olanı uygulamak yerine rahatı seçerseniz normali isteyen adamın birgün sabrı taşıp kendine benzeyen bir kadınla yeni bir hayat kurma fikrini benimseyebilir. Bana sorarsanız normale uyum sağlayın. Yine de son karar sizin tabi
Ee anlattiginiz konu icin konusuyoruz zaten digerlerini siz anlatmadikca biz nereden bilelim.
Bu konuda cogu insan size karsi bir gorus bildiriyor. Sinirlenicekseniz neden buraya konu aciyorsunuz. Evet kalmaz bu bir tercih degildir. Cinsiyette farketmez iki taraf icinde kotu bir durum ve davranistir. Sagligim onemli degil diyorsaniz buyrun devam edin. Bize ne !!!!
konuya odaklanamadiginiz icin sinirleniyorum :)

Erkeklerin annesine benzeyen kadınlarla evlenmesi teorisi doğruymuş demek ki ... Adamın tertip düzen konusunda hassas olmasının sebebi varmış aslında. Ama işte gidip aynı yönde tercih yapmış, hayat çok garip.

Sofrayi 1 saat toplamama konusundaki bu linc ne anlam veremedim.Belki keyif yapiyor, belki o an usendi,belki cok tembel olamaz mi.Herkes ev islerinde mukemmel olmak zorunda mi ? Peynir kuruduysa yenmez. Bulasik zaten makinada da bekliyor bir sure.Biraz abartilmadi mi?

Burada bazen insanlar konu aciyor.Useniyorum, evi ... goturuyor bu ara, is yapmiyorum vs diye.Hepimiz destek veriyoruz halledersin vs diye.Hatta su an bile birinin boyle bir konusu var.

Bu linc kulturunu hele de kendini oven ornekler uzerinden yapmayi dogru bulmuyorum.
cok sukur birisi beni anladi :KK9:ben de demin okudum useniyorum kalkamiyorum yapamiyorum diyen hanimin konusunda herkes girgir benim konumda herkes temizlik gurusu kesildi ben soylerahat edemem ben boyle oturamam. kaldi ki ben cook baska bir sey sormustum. neyse

Hayretle okuyorum yahu yorumları

Çoğu kadın hem çalışıp hem ev işi yapıp hem çocuğuna bakıyor da bir şey olmuyor , konu sahibinin eşi pazar günü işe giderken iki tabak topladı diye incileri döküldü sanki kadıncağız kaç saattir linç yiyor
Sanki kadın o evde tek başına yaşıyor , o an canı istememiş olamaz mı

Kadın kadının kurdu gerçekten bir kez daha görmüş olduk

Erkeklerin annesine benzeyen kadınlarla evlenmesi teorisi doğruymuş demek ki ... Adamın tertip düzen konusunda hassas olmasının sebebi varmış aslında. Ama işte gidip aynı yönde tercih yapmış, hayat çok garip.
ya kusura bakmayin da ben ortada bir bucuk saat peynir tabagi biraktim diye bana boyle temizlik titzilikdersi vermeye kalkismaniz cok sacma.

? Hangi kısmını kaçırdım yine yaw... Biri özet geçsin ana temayı kaçırmışım
ben sormustum ki evliliginizde kavgalarinizin yeri nedir? :) nasil cozuyorsunuz kavga etmek normal midir kavganin dozu nedir ben daha cok yeni evliyim bilmiyorum diyorum

konuya odaklanamadiginiz icin sinirleniyorum :)
Gayet okudugumuanladigimi ve odak problemim olmadigini dusunuyordum ama nerede yanlis yaptim da kacirdim siz aydinlatir misiniz???
Ben okudugum konuda gayet kibarca bir esin masayi kaldirir misin? Dedidigini ve sizinde kaldirmadiginizi ve uzerine dalga gecer gibi kirma lazim olur dediginizi okudum ama demek ki yanlis olmus opps sorry 😳🤔

Sadece kavga etmek normal midir diye soruyorsan evet normal. Herkes tartışır. Tartışma olmayan evlilik görmedim ben.

ben sormustum ki evliliginizde kavgalarinizin yeri nedir? :) nasil cozuyorsunuz kavga etmek normal midir kavganin dozu nedir ben daha cok yeni evliyim bilmiyorum diyorum
Tamam cevap veriyorum. Bir taraf kızıp kendini ifade etmeye çalışırken adamla dalga geçilmez. Hayatım biraz çay keyfi yapayım demiştim. Seni önemsemediğimden değil denir. gönlü alınır. Bir dahakine de sofra ortada 1.5 saat bekletilmemeye özen gösterilir

Back
X