• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kavga

Ben dağınığın bayrak tutanıyım eşim de pek tertipli titizdir. Bazen laf sokar ben anlamazlıktan gelirim. Ben ona kavga çıkarmak için bir şey söylerim o ağzını bile açmaz öyle öyle yaşayıp gidiyoruz. İkiniz de haklısınız gibi geldi yani bana bile o kadar saat yiyeceklerin açıkta kalması hoş gelmedi ama eşiniz dedi diye bişey yapacak da değilsiniz.

1.5 2 saat peynir masada neden dursun, zaten kurumuştur o çoktan, yenmez artik. Sizde ise gidecek olsaniz anlarım (temizlik, yemek yapmak istemeyebilir canınız o ayrı konu) ama nasilsa evdesiniz, peyniri dolaba kaldırıp rahat rahat cay içmek varken, nasil rahat rahat oturuyorsunuz anlayamıyorum. O şekilde sofra görsem bende sinirlenirim. Sonuçta adam ise gidiyor evde kalan sizsiniz.
Ortalık daginikken asla oturup keyif yapamam kafamı toplayamam. Biraz fazla rahatsınız, cümlelerinizden bile anlaşılıyor bu
genelde rahat rahat oturmaya firsat bulamadigim icin olabilir. ayrica siz ortalik daginikken asla oturamaz, keyif yapamiyor olsaniz da ben bu hassasiyete sahip olmak zorunda degilim.

Sen yanlış yaptın başta örnek vermeyecektin şimdi senin soru gümbürtüye gitti asıl konudan saptı herkes

genelde rahat rahat oturmaya firsat bulamadigim icin olabilir. ayrica siz ortalik daginikken asla oturamaz, keyif yapamiyor olsaniz da ben bu hassasiyete sahip olmak zorunda degilim.
Eşinizle bu yüzden tartışmışsınız bilmem farkındamısınız. Biraz hassas olmanız gerekli demekki.

Vallahi adam haklı, mecbur mu 1.5 saat ağzı açık şekilde dışarıda bekleyen peyniri yemeye. Siz yiyebilirsiniz ama o istemiyor demek ki. Madem toplayamam deyin. Ya da en azından kahvaltiliklari kapatıp dolaba koyun sadece o da yeter ki. Tabakları bardakları istediğiniz zaman toplayın ona da karışmasın.

Su konuda linc yedigime inanamiyorum ya. Biz tabak hazirliyoruz zaten her sey dolaptan cikmiyor ortada bir tek peynir vardi. 1 bucuk saat ustunun acik kalmasi bana gore sorun degil cunku bizim burda hava gayet serin evimiz de oldukca serin. Ben de bos gezenin bos kalfasi degilim cok fazla mesgul oldugum sey var derslerim, isim, evdeki sorumluluklarim... Pis bir insan degilim, midesiz hic degilim, arada sirada saliyorum ya bir pazar gunu ugrasmak istemedim ya bir tabak peynir evet ama istemedim yani buna benim de hakkim var bu kadar da ustume gelinmemeli diye dusunuyorum

Ben size hak veriyorum ben inanılmaz titiz bi annenin rahat kızıyım, o kadar gererdi ki annemin tavrı, eşinizle aynıydı. Biz bazen eşimle iki saat sofrada kalırız, geçen sabah sohbet muhabbet makara sofrada o kadar oturduk sonra kayınvalidem çocukları getirince normal hayata döndük. İki saat açıkta kaldılarsa napiim öleyim mi 50 gr peynir benden kıymetli mi. Her zaman yaptığınız bişe değilse bence hiç sakıncası yok. Ben eşimi böyle şeyler için üzmem, lafını etmem.

Kavga mevzusuna gelince biz pek tartışmayız belki iki ayda bir filan anca, bi geriliriz sonra normalw döneriz. Psikolojik/fiziksel/cinsel şiddet gibi bi yerlere varmıyorsa tartışılabilir atla deve değil. Çok takılmayın

Eşinizle bu yüzden tartışmışsınız bilmem farkındamısınız. Biraz hassas olmanız gerekli demekki.
ya tamam bakin ben diyorum ki o da bana hassasiyet gostersin, ya rurucugum da normalde yapar ama bugun de yapmamis bir sey olmaz desin nolur yani ? hep mi ben buna ozen gosterecegim

Mesela ben soframı toplarım makineyi yerleştiririm sonra çayımı alır ayaklarımı uzatır keyf yaparım. Böyle daha güzel oluyor tavsiye ederim. Hem sırtınızda da yük olarak kalmaz o sofra..

e

esim sadece cumartesi pazar calisiyor haftaici calismiyor.
Pazar günü vurgum , "bir pazar günü toplamak istemedim " ifadenize istinadendi. O halde haftaiçi eşiniz topluyor çünkü çalışmıyor okula gidiyor, gerçi sizde öylesiniz. Adam alikıranbaşkesen olsa ne diyor lan bu derdim. Ama ben size ne diyor lan bu diyorum. Evlilik ev arkadaşlığını da içeriyor. masa dağınık duracaksa evlenmeyeceksiniz tek başınıza kafanıza göre yaşayacaksınız. Olağan olan onun yaptığı sizinki değil.. " Bence "

Merhaba degerli kadinlar,

Eslerinizle araniz nasil? Ben iki yillik evliyim, ilk bir yil birakin tartismayi bir an olsun gerilmedik bile esimle cok iyi anlasiyoruz genel olarak
Bir yilin sonunda ufaktan atismalarimiz basladi, simdi arada sirada (ayda bir) kavga ediyoruz, genelde kavgayi esim baslatiyor ben de ustune benzin dokuyorum ortalik alev aliyor
Yalniz kavga etmek beni cok yoruyor ve sonrasinda mutsuz oluyorum hic cevap vermesem o an beni takmiyorsun anlasilmis hissetmiyorum diyor ve ona cevap vermemi istiyor. Ben de peygamber degilim, ona yumusak cevap veremiyorum ben de kizdiracak seyler soyluyorum ve cozumsuz kaliyoruz her seferinde. Tabi sonra aksama sabaha barisiyoruz fakat her kavga sonrasinda keske evlenmeseydim ne zor seymis hep idare hep idare alttan al yeterrrrr gibi duygu ve dusuncelere kapiliyorum. Merak ettigim kavga etmek normal bir durum mu siz ne yapiyorsunuz, kendinizi nasil hissediyorsunuz kendinizi kavga konusunda? Kavgayi korkunc bir sey olarak gormemeli miyim kavga ettigimizde sanirim kotu bir evlilige gitmesinden mutsuzluktan onu kaybetmekten filan korkuyorum. Simdi neyi halledemiyorsunuz diye soracak olursaniz

Sabah ki kavgamizi ornek vereyim : guzel guzel kahvalti ettik ise cikti giderken de benim hemen cikmam lazim sofrayi sen kaldirabilir misin dedi peynir vs masada ustu acik kalmasin diye ben de ok dedim. cikti ama ben hemen toplamak istemiyorum yani cay koyup ayaklarimi uzattim oturuyorum, bir seyini unutmus bir bucuk saat sonra geri geldi. Sofrayi ayni gorunce tabi tabaklari vura vura makineye koymaya basladi, ben de kirma lazim olur filan dedim. Derdi su: ben bu sofranin boyle kalmasindan rahatsiz oluyorum neden buna saygi duyup bunlari toplamiyorsun neden ben bu evde takilmiyorum, kendimi anlatamiyorum diyor. Diyorum ki yani hemen toplamak istemedim canim istemedi. no, asla kabul etmiyor sanki ben hep bulasiklari gunlerce birakiyormusum gibi konusuyor ben de o noktada cildiriyorum ya goren bakan da bir hafta bulasik kokutuyorum zanneder valla yoruldum artik hanimlar. Girmis bi' beni takmiyorsun ben bu evde adam yerine konmuyorum tribine bana deger versen soylediklerimi dikkate alirsin diyor ben de oyle olunca kiriliyorum ya ben eskiden 10 birakiyorumdur sen rahatsiz oldugun icin simdi 2 birakiyorum aradaki 8 in ustune basilip cignenmesini hazmedemiyorum eeh yeter be moduna giriyorum.

normal mi boyle seyler siz nasil basa cikiyorsunuz valla evlilik cok zormus ki her gun sukrederim cok sansliyim esimden evliligimden diye buna ragmen sabrim tukeniyor
Yani tercih meselesi ama bir sofranin 1 bucul saat keyfi yerde kalmasi gercekten hos degil. Bu benim icinde kavga sebebidir. Esimde yapsa annemde yapsa babamda yapsa yani ayni evi kiminle paylasiyorsam bana batar.

ya tamam bakin ben diyorum ki o da bana hassasiyet gostersin, ya rurucugum da normalde yapar ama bugun de yapmamis bir sey olmaz desin nolur yani ? hep mi ben buna ozen gosterecegim

Şu ana kadar hiç birşey için özen gösterdiğinize dair bir emare göremesemde belirtmeliyim ki hatalı sizseniz sizin özen göstermeniz gerekmez mi ? Çünkü her durumda sofrayı ortada saatlerce bekletmek hoş bir davranış değil. Eşiniz kavga etmesi hariç çok haklı

Merhaba degerli kadinlar,

Eslerinizle araniz nasil? Ben iki yillik evliyim, ilk bir yil birakin tartismayi bir an olsun gerilmedik bile esimle cok iyi anlasiyoruz genel olarak
Bir yilin sonunda ufaktan atismalarimiz basladi, simdi arada sirada (ayda bir) kavga ediyoruz, genelde kavgayi esim baslatiyor ben de ustune benzin dokuyorum ortalik alev aliyor
Yalniz kavga etmek beni cok yoruyor ve sonrasinda mutsuz oluyorum hic cevap vermesem o an beni takmiyorsun anlasilmis hissetmiyorum diyor ve ona cevap vermemi istiyor. Ben de peygamber degilim, ona yumusak cevap veremiyorum ben de kizdiracak seyler soyluyorum ve cozumsuz kaliyoruz her seferinde. Tabi sonra aksama sabaha barisiyoruz fakat her kavga sonrasinda keske evlenmeseydim ne zor seymis hep idare hep idare alttan al yeterrrrr gibi duygu ve dusuncelere kapiliyorum. Merak ettigim kavga etmek normal bir durum mu siz ne yapiyorsunuz, kendinizi nasil hissediyorsunuz kendinizi kavga konusunda? Kavgayi korkunc bir sey olarak gormemeli miyim kavga ettigimizde sanirim kotu bir evlilige gitmesinden mutsuzluktan onu kaybetmekten filan korkuyorum. Simdi neyi halledemiyorsunuz diye soracak olursaniz

Sabah ki kavgamizi ornek vereyim : guzel guzel kahvalti ettik ise cikti giderken de benim hemen cikmam lazim sofrayi sen kaldirabilir misin dedi peynir vs masada ustu acik kalmasin diye ben de ok dedim. cikti ama ben hemen toplamak istemiyorum yani cay koyup ayaklarimi uzattim oturuyorum, bir seyini unutmus bir bucuk saat sonra geri geldi. Sofrayi ayni gorunce tabi tabaklari vura vura makineye koymaya basladi, ben de kirma lazim olur filan dedim. Derdi su: ben bu sofranin boyle kalmasindan rahatsiz oluyorum neden buna saygi duyup bunlari toplamiyorsun neden ben bu evde takilmiyorum, kendimi anlatamiyorum diyor. Diyorum ki yani hemen toplamak istemedim canim istemedi. no, asla kabul etmiyor sanki ben hep bulasiklari gunlerce birakiyormusum gibi konusuyor ben de o noktada cildiriyorum ya goren bakan da bir hafta bulasik kokutuyorum zanneder valla yoruldum artik hanimlar. Girmis bi' beni takmiyorsun ben bu evde adam yerine konmuyorum tribine bana deger versen soylediklerimi dikkate alirsin diyor ben de oyle olunca kiriliyorum ya ben eskiden 10 birakiyorumdur sen rahatsiz oldugun icin simdi 2 birakiyorum aradaki 8 in ustune basilip cignenmesini hazmedemiyorum eeh yeter be moduna giriyorum.

normal mi boyle seyler siz nasil basa cikiyorsunuz valla evlilik cok zormus ki her gun sukrederim cok sansliyim esimden evliligimden diye buna ragmen sabrim tukeniyor

keyif yapiyorum kahvaltiya devam e ediyorum sanane bee adam..
bi kahvalti sofrasindan beni niye takmıyorsun ben bu evde neciyime nasil geliyor o ilginç.
kavga etmek,surekli.tartismak normal değil tabi ama birbirinize telafisi olmayan sözler sarfedip çok yüzgöz olursaniz daha fena..
her seye cevap vermek zorunda degilsiniz aslinda..
ben eşim sinirli iken üstüne gitmem yeri ve zamani gelince itina ile lafimi soylerim oda ne demek istediğimi anlar..

Şu ana kadar hiç birşey için özen gösterdiğinize dair bir emare göremesemde belirtmeliyim ki hatalı sizseniz sizin özen göstermeniz gerekmez mi ? Çünkü her durumda sofrayı ortada saatlerce bekletmek hoş bir davranış değil. Eşiniz kavga etmesi hariç çok haklı
ya tabi ki goremezsiniz ben size bastan sona evlilik hayatimi anlatmadim ki bir konu ile ilgili ornek verdim. Burasi benim de evim benim de yasama alanim neden ben hep ona gore yasamak zorunda kaliyorum ve yapmadigimda suclu olan ben oluyorum, KKda bile ?

O kadar saat ben bile rahat edemezdim esiniz hakli
Ama oturup sakince konusun sanki baska sıkıntıları var gibi geldi bana
Kendi hayatimdan anlatayim ilk 3 yil surekli kavga ederdik genelde kv kp gorum sebep olurdu e artik alistik mi buyuduk mu ne olduysa tartışmalarımiz azaldi daha ciddi konularda tartismaya basladik
Gecim kaygisi gibi
Ama sen su isi yapmadin ben bunu goturmedim tartismasi 1 defa olduyssa oldu
Bana abarti gibi geldi

Back
X