Evlilikte eğitim seviyesi ve statü önemli mi?

doctorM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
1
0
23
Kızlar 24 yaşında tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim 4 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevgilim asker artık evlilik konularını düşünmeye başladık. Ben ailesiyle tanıştım. Gayet güzel ve tatlı karşıladılar uzun zamandır da gidip geliyorum güzel vakit geçiriyoruz. Ben aileme anlattım sevgilimi ama annem tanışmak ismini duymak dahi istemedi. Yok benim yanıma yakışmıyormuş doktor değilmiş farklı kültürdenmiş sürekli bunları bahane edip kabul etmedi.surekli ayrıl diye baskı yaptı. Bende bir süre zaman kazanalım en azından rahat bıraksın diye o dönem ayrıldım demiştim ama artık okulumun sonuna geliyorum ve evlenme gibi düşüncelerimiz var sevgilim de istiyor artık. Çok seviyorum ama bazen acaba ailem doğru mu söylüyor bu farklılık beni sonrasında rahatsız edermi diye ikilemde kalıyorum aileme de açamıyorum şuan bu konuyu alacağım tepkiden korkuyorum sanırım. Normalde bu kadar zamandır çok iyi anlaşıyoruz gayet de anlayışlı düşünceli bir adam sevgilim . Sizce önemli mi bu konular aileme nasıl yaklaşmalıyım?

Anneniz davul bile dengi dengine diye düşünüyor herhalde. Yanınıza neden yakışmasın ki. Mutluysanız sizi anlıyorsa karakteri düzgünse iyi bir eş olur diyebiliyorsanız ilişkinize sahip çıkın.

Ne kadar zamandir berabersiniz? Sizin mesleginiz zor , asker es de zor . Cok uzak kalirsiniz, gibi duruyor.

Biraz daha zaman verin kendinize.

Karakter bence de onemli olan

Erkek arkadaşınız da güzel bir mesleğe sahip. Zorluk konusuna gelirsek onun mesleği de sizin mesleğiniz de zor sizin nöbetleriniz onun nöbetleri derken bu sizi zorlayabilir. Meslek açısından bir statü farkı göremedim ama kültürel anlamda farklılık varsa onu siz bilirsiniz. Bu farklılık onlar şu yöreden biz şuradan gibi değil de sizin ortak zevkleriniz hobileriniz gibi şeyler. Siz tiyatroya giden kitap okuyan bir insanken erkek arkadaşınız tüm gün reels izleyip televizyon izliyorsa sorun. Kısaca karakter ve kendini geliştirmişlik önemli. Anneniz konuya çok sığ bakıyor 🤷‍♀️

Kültür farlı da var demişsiniz, nasıl bir fark var, örneğin sevgilinizin ailesi çok mu muhafazakar, kapalı falan mı? Yani aile doktor ama erkek hasta bakması uygun değil der mi? Bence asıl sorun kültür farkı, sizi en iyi aileniz, sizi doğuran ve büyüten kadın tanır. Anneniz sizin nelere katlanabileceğinizi, nelere katlanamayıp mutsuz olacağınızı bilir.
Bir de asker demişsiniz ama sonuçta askeriyede de rütbeler var, akademiden mi mezun, eğitimi nedir, ilerde yükselme potansiyeli var mı?

Kızlar 24 yaşında tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim 4 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevgilim asker artık evlilik konularını düşünmeye başladık. Ben ailesiyle tanıştım. Gayet güzel ve tatlı karşıladılar uzun zamandır da gidip geliyorum güzel vakit geçiriyoruz. Ben aileme anlattım sevgilimi ama annem tanışmak ismini duymak dahi istemedi. Yok benim yanıma yakışmıyormuş doktor değilmiş farklı kültürdenmiş sürekli bunları bahane edip kabul etmedi.surekli ayrıl diye baskı yaptı. Bende bir süre zaman kazanalım en azından rahat bıraksın diye o dönem ayrıldım demiştim ama artık okulumun sonuna geliyorum ve evlenme gibi düşüncelerimiz var sevgilim de istiyor artık. Çok seviyorum ama bazen acaba ailem doğru mu söylüyor bu farklılık beni sonrasında rahatsız edermi diye ikilemde kalıyorum aileme de açamıyorum şuan bu konuyu alacağım tepkiden korkuyorum sanırım. Normalde bu kadar zamandır çok iyi anlaşıyoruz gayet de anlayışlı düşünceli bir adam sevgilim . Sizce önemli mi bu konular aileme nasıl yaklaşmalıyım?
Ben seni hatırlatıyor gibiyim. Uzak dur diyorum ben pişmanlık duyacaksın

Benim nişanlım doktor, ben kurumsal global bir şirkette mühendisim. Bizde bu tarz bir sıkıntı olmadı.

İyide sizde bir fark yokmuş ki zaten. İkiniz de üniversite mezunu, beyaz yaka insanlarsınız. Zaten ilişkilerde erkeğin yüksek pozisyonda olması negatif bir durum yaratmaz.
Sanki artık kadın erkek eşitliği var gibi. O yüzden yazdım.

asker dedigin tam olarak ne? sonucta astsubay da asker:)
benim eski isim sebebiyle tanıdığım harika bir kadin var, hem asker hem doktor. esi de rutbeli asker. hatta ulke disinda bir elcilikte oldukca kidemli bir görevde birkac yıllığına. adamin muazzam bir geliri var. gayet iyi geciniyorlar, cocuklari en adi duyulmus ozel okulda okuyor, harika lokasyonda deniz bogaz goren bir lojmanda yesillikler icinde ve korunakli evlerde kaliyor, esi yurtdisi gorevinde oldugu icin çocukların her tatilinde / ara tatilde cümbür cemaat orta bir ulkede bulusuyorlar, es de firsat buldukca geliyor.
yani asker diyip de kucumsemek biraz cahil isi. iyi egitimli, dil bilen askerler oldukça iyi yerlere gelebiliyorlar.
es adayinin kariyerinin bir sonraki, iki sonraki duragi ne?
eger umit vadediyorsa anneni onlarla kandirabilirsin, alacagi rakam kaçsa sisire sisire soylersin (belli annen biraz maddiyat ve hava atma odakli)
ayrica okumus etmis doktor olmussun. annenin agziyla is yapacak halin yok ya evlenmek istediğinden eminsen.
annen gorusmek istemiyorsa babanla tanistir. emrivaki yaptır evine davet et, zaten her halukarda evlenecegine ikna olursa gardini indirir bence
hem belki ailesinin icine girdikce (ve es adayın anasinin agzina bakiyorsa vs) sen kultur farkini görüp vazgecersin belli mi olur?

Evlilikte statü aylık gelir kisisel zevkler aile yapıları arkadaş çevresi kısacası aklınıza gelen hersey önemlidir çünkü hiç tahmin etmediğiniz bir yerden bir sorun çıkar ve tahammül edemezsiniz tabi hepsi boşanmaya kadar gidecek ciddi sorunlar oluşturmaz belki ama sizi yorar ilişkiniz yıpranır. Henüz evlilik için erken bir yaş bence çünkü siz öğrencilikten henuz çıkmış iş hayatına tam anlamıyla girecek bir kadınken sanırım sevgiliniz zaten birkaç senedir çalışıyor düzeni de kurulu evlilik hazırlığı ev bulması döşemesi düğün nikah sizin icin daha zaman alıcı olacak çünkü sizin zamanınız daha kıymetli suan mesleki açıdan. Aileniz bence çok haklı endişe etmekte . Bir süre daha ciddi yola girmeyin derim

Benim nişanlım doktor, ben kurumsal global bir şirkette mühendisim. Bizde bu tarz bir sıkıntı olmadı.
Asko kadının,doktor olması ile erkeğin doktor olması aynı olmuyor işte anlasana . Ne demişler ne doktor ne mühendisler istedi. Once doktor diyo

Asko kadının,doktor olması ile erkeğin doktor olması aynı olmuyor işte anlasana . Ne demişler ne doktor ne mühendisler istedi. Once doktor diyo
Öyle de bizim 2 erkek iş arkadaşının ikisininde sevgilisi doktor. Onlarda da sorun yok. O yüzden de dedim. Konu sahibinin annesi fazla önyargılı geldi bana.

Valla biraz rütbesi olan bir asker değilse çok zor. Çok çok... olmasa iki taraf için de iyi bile olur. Hele siz tus falan devam edecekseniz....

Genelde aileler yanilmiyor . Eğitim seviyesi ve maaşı kadından düşük olan erkekler de genellikle eşine huzur vermiyor canım.

Öyle de bizim 2 erkek iş arkadaşının ikisininde sevgilisi doktor. Onlarda da sorun yok. O yüzden de dedim. Konu sahibinin annesi fazla önyargılı geldi bana.
ama su var doktor da muhendis de egitime onem veriyor demektir. disiplinli öğrencilik hayatlari olmustur, sinavlardan benzer guzel puanlar alip guzel okullar okumak icin emek vermişlerdir. bu acidan biraz benzerler. ikisi de dirsek curutmus tayfadan.
muhtemelen benzer ucretler alirlar ve her ikisi de ilerleyen yillarda meslekte deneyim kazandikca cok daha iyi bir gelir kazanacaklardir. kideme bilgiye göre degerlenen meslekler.
ama bahsettigi asker acaba ne okudu. belki de oylesine anadoluda bir okula gidip batak oynaya oynaya mezun olup is bulamayip bari askerlik aradan ciksin dedi, astsubay olmuşken askeriyede kalayim dedi. kidemi düşük sekilde ilerleyen bir insan (konu sahibi kidemini yazmadi)
eger bu tarz bir akademik uyumsuzluk varsa bu adam devamli evde kitap defter acip on sene sonra bile bazi sinavlara hazirlanan bir kadinla uyum saglar mi, sinavlarini ciddiye alip hayati ona kolaylasitirir mi o da var.
ama tabii adam belki de iyi egitimli bir askerdir. ve zamanla cok yuksek yerlere gelebilecek bir askerdir. oyleyse de annesine guzelce satmasi gerekiyor biraz abarta abarta:))

bu arada anneler her seyin en iyisini bilir, hisseder diyen insanlar neyin kafasini yasiyor bilmiyorum. erkek analarinin hepsi de ana degil mi, kkda her gun 10 tane konusu açılan kaynanalar da mi en dogrusunu biliyor? Türkiye'de cogu anne kendini gerçekleştirmekten uzak bir hayat yasadigi icin egosunu çocuğundan tatmin etmeye çalışan kadinlar bence. herseyi dogru bildiklerini hic sanmiyorjm cunku cogunun kendine hayri yok, cogu kötü koca secmis, kurtulmak icin en ufak caba sarfetmemis mutsuz kadinalr. sahsen biri bana evlilik akli verecekse önce onun evliligine bakarim tavsiye verebilecek mi diye (hırsız gürsüz bir ömür yasamis, dogru adamla otuz sene sonra da elele olan birinin ya da kötü koca secip ondan kurtulup ayaklari üstünde durmus kisinin önerilerini ciddiye alabilirim mesela).

ama su var doktor da muhendis de egitime onem veriyor demektir. disiplinli öğrencilik hayatlari olmustur, sinavlardan benzer guzel puanlar alip guzel okullar okumak icin emek vermişlerdir. bu acidan biraz benzerler. ikisi de dirsek curutmus tayfadan.
muhtemelen benzer ucretler alirlar ve her ikisi de ilerleyen yillarda meslekte deneyim kazandikca cok daha iyi bir gelir kazanacaklardir. kideme bilgiye göre degerlenen meslekler.
ama bahsettigi asker acaba ne okudu. belki de oylesine anadoluda bir okula gidip batak oynaya oynaya mezun olup is bulamayip bari askerlik aradan ciksin dedi, astsubay olmuşken askeriyede kalayim dedi. kidemi düşük sekilde ilerleyen bir insan (konu sahibi kidemini yazmadi)
eger bu tarz bir akademik uyumsuzluk varsa bu adam devamli evde kitap defter acip on sene sonra bile bazi sinavlara hazirlanan bir kadinla uyum saglar mi, sinavlarini ciddiye alip hayati ona kolaylasitirir mi o da var.
ama tabii adam belki de iyi egitimli bir askerdir. ve zamanla cok yuksek yerlere gelebilecek bir askerdir. oyleyse de annesine guzelce satmasi gerekiyor biraz abarta abarta:))

bu arada anneler her seyin en iyisini bilir, hisseder diyen insanlar neyin kafasini yasiyor bilmiyorum. erkek analarinin hepsi de ana degil mi, kkda her gun 10 tane konusu açılan kaynanalar da mi en dogrusunu biliyor? Türkiye'de cogu anne kendini gerçekleştirmekten uzak bir hayat yasadigi icin egosunu çocuğundan tatmin etmeye çalışan kadinlar bence. herseyi dogru bildiklerini hic sanmiyorjm cunku cogunun kendine hayri yok, cogu kötü koca secmis, kurtulmak icin en ufak caba sarfetmemis mutsuz kadinalr. sahsen biri bana evlilik akli verecekse önce onun evliligine bakarim tavsiye verebilecek mi diye (hırsız gürsüz bir ömür yasamis, dogru adamla otuz sene sonra da elele olan birinin ya da kötü koca secip ondan kurtulup ayaklari üstünde durmus kisinin önerilerini ciddiye alabilirim mesela).
Yani haklısınız askerinde eğitimi önemli ama annesinin tavrına takıldım ben. Bizim de böyle 150 boyunda, mühendislik öğrencisi tanıdık var. Muhafazakar bir aile. Kızına zengin, iyi eğitimli, yakışıklı birini bulması konusunda baskı yapıyor. Annesinin babası ile iletişimi de iyi değil dediğiniz gibi ama kızına akıl veriyor. Bende aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum bu tarz insanlarda.

X