Evlilikte aşamadığım konular farklı görüşlere ihtiyacım var

Şöyle ki içmesinin ardında çocukluktan gelen problemlerinin olduğunun farkındayım hatta anlatır dertleşiriz de. Ama bu dertleşme genelde alkollüyken olur normal zamanda değil :) Aşamıyor annesi babası ayrılmış bir süre babasında kalmış babası evlenmiş kötü bir üvey anne hafızasında kalan kötü anıları var. Annesinden beklediği ilgiyi görememiş ilgisiz büyümüş.. Arkadaş ortamında bulmuş mutluluğu ve alkolde. Benimde derdim hiç içmesin değil içsin ama seyrek olsun bu yanımda dik durabilsin sıklıkla olmasın. Tedaviyi deneyeceğim umarım iyi gelir .

Evet eleştiri istemediğim için ilk ve son konum olacak. Alkolün dozunu kacırdığında hata yaptığının farkında ancak bağımlı olduğunu düşünmüyor.
Ya hanımefendiciğim sakın eleştiri olarak algılayıp, paylamayın beni ama hiçbir bağımlı bağımlı olduğunu kabul etmez.Ama haftada iki kere falan da içiyorsa alkolik diyemeyiz bu adama. Alkolik olması için her akşam zil zurna serhoş olması gerekiyor.

Yani evde alır bazen arkadaşları ile sahilde bazen de birlikte yemeğe eğlenmeye gittiğimizde değişikliği gösteriyor yer mekan. Haftada bir mutlaka alkol alır. Fazla kaçırabiliyor seyrekte olsa. Bırakması değil amacım zaten durması gerektiği noktayı bilsin istiyorum. Bazen bilmiyor. Umarım orta yolu buluruz teşekkürler

Çocuk olduktan sonra bu daha çok artacak. Çocuktan bunalıp kendini daha çok dışarı atacak. Sonra seninle iletişimi kopup başka birisini bulacak. Acı ama sonu bu gibi görünüyor.

Kokmuyor mu ya alkol? Benim midem çok bulanırdı bir de alkol kokusu duysam kusar dururdum kesin. Keşke önceden bıraktırsaydınız ya da azaltsaydı. Sperm kalitesini bile çok etkiler. Neyse olan olmuş. Kendi isterse bırakır ancak.

Eleştiri olarak algılamadım paylamıyorum da hanfendiciğim . Konu alkolık mi değil mi değil zaten alkol kaynaklı aramızda huzursuzluk oluşması ve iki ayrı durumda da bana farklı davranması.

Çocuk olduktan sonra bu daha çok artacak. Çocuktan bunalıp kendini daha çok dışarı atacak. Sonra seninle iletişimi kopup başka birisini bulacak. Acı ama sonu bu gibi görünüyor.
Normal yol ile çocuk sahibi olamadık (erkek kaynaklı) bu süreçte çok kez ağlayıp üzüldüğünü ve aslında baba olmanın en büyük hayali olduğunu biliyorum . Hayatta her şey olabilir tabii.

Zaten sperm sayısı sorunundan dolayı tüp bebeğe yöneldik. Kokuyor , hiç içmeyen için kötüdür illaki . Keşke denedim ama bu kadar azaltabildi. Bırakması talebim değil zaten seyrekleştirmesini ve abartmadan içmesini istiyprum.

Benim anladığım siz eşinizin alkol aldıktan sonra Size karşı olan davranışlarını samimi bulmuyorsunuz.Sorun aslında alkol alması değil size olan davranışları
Benim önerim eşinizle bu konuyu konuşmanız Sizin için önemli olduğunu belirttin aranızda çözemiyorsanız Çift terapisti iyi olabilir

Alkolik olmak böyle bişey değilki zaten. Adamlar sabahın köründe başlıyo içmeye, haftada en fazla 2-3 içen alkolik değildir. İçince relax oluyodur , konuşabiliyodur , kendi gibi oluyodur ondan içiyodur. Bu demek değilki içsin bukadardan bişey olmaz. Eşinizin çözülmesi gereken sorunu alkol değil. Kendini ayık kafayla ifade edememesi , sevgi ilgi gösterememesi, konuşamaması vs.Bunları çözmeniz gerek önce.

Evet doğru anladınız. Öneriniz için teşekkürler aynı fikirdeyim.

Hiç öyle içen biri olmadı. Evet tam olarak böyle, hissediyor seviyor ama dile getiremiyor ifade edemiyor. hatta bunu anladığımda söylemiştim, gerçekten anladın mı o kadar iyi tanıdın mı beni diye şaşırmış mutlu olmuştu. . Umarım aşarız yorumunuz için teşekkürler

Size yazılanlar ağrınıza gidiyor ama siz şu an hissettiklerinizin 100 katını çocuk doğunca onun için hissedip üzüleceksiniz. Kendinize tapılanlar umurunuzda bile olmayacak. Bana olan ilgisi batsın çocuğuna bile böyle böyle diyeceksiniz. O çok daha zor bir durum emin olun. Umarım tedaviye ikna edebilirsiniz.

Umarım öyle bir durum ile karşı karşıya hiç kalmaz, çözeriz. Teşekkürler

Alkol bataklığına bir masum daha kurban ediliyor aferin....
4 yılda asamadiğiniz alkol sorununu bebek doğana kadar asma fikri sizden mi çıktı,biri mi akıl verdi???hani bebek mucizedir falan filan .........
Adam zaten sizin gönül telinize dokunmuyor,hep aranızda aşılmaz bir duvar var,hamile kalınca havalara uçmamiş,el bebek gül bebek davranmıyor sahiden kim aklınızı çeldi de bu mutsuz evliliğe çocuk akıl ettiniz?????

Eşim duygularını genel anlamda gösteremeyen biri. Seni seviyorum demek ya da çiçek almak yerine aaa güzelmiş dediğim bir elbiseyi alır gelir ya da ben yorulmayayım diye benim yapmam gereken şeyleri kendisi yapar vs. Onun sevgi dili bu. Ben ise sizin gibi sevgisini hem kerimelerle hem de fiziksel olarak göstermeyi seven biriyim. Ne yazıkki son dönemde babasını kaybettiği için kendini duygusal anlamda daha fazla kapattı. Ben de gebelik hormonlarıyla bunu çok fazla kafaya takmaya başladım. Şu anda terapi alıyorum. Yaşadığımız şeyleri kafamda biraz fazla büyüttüğümü fark ettim bu sayede bence önce kendiniz ardından da eşinizle terapi alabilirsiniz. Eminim iyi gelecektir. Doğum öncesi ve sonrası sağlıklı bir psikoloji hepimizin ihtiyacı olan bir durum. Çünkü okuduğum birkaç mesaj da aslında kocanız alkolik değil ama sizin sınırınızdan fazla içen bir adam gibi geldi

Bizde de böyle seni seviyorum demez ama sevdiğim pastadan alır gelirken eve, iş yerimin önüne gelir beni almaya sürpriz yapar.. Bilmiyorum hamileliğinde katkısı olduğunu düşünüyorum bende çok kafama takmaya başladım iki gündür çok üzülüyorum. Evet kocama göre normal bana göre fazla içiyor doğru. Bu konuyu açma amacıma uygun yorumlardan biriydi teşekkür ederim. Kafamda ne yapmam gerektiğini oturttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…