Ben size eleştirin demedim sadece ne yapabilirim farklı görüşlere ihtiyacım var dedim. Neyi yapıp neyi yapmadığımı sorgulayacak en son kişi bile değilsiniz. Fikir vermeyecekseniz yazmanıza da gerekte yok. Her şey buraya yazılan 4 satırdan ibaret değil bu şekilde insanları yargılayamazsınız.çocuk sahibi olmadan eşinizi tedavi ettirecektiniz
o tedavi olmadan neden çocuk yaptınız?
o çocuğa yazık değil mi?
alkolik bir baba ile neler yaşayacağını hiç mi düşünmediniz?
üzgünüm ama siz de sorumsuzsunuz.
şimdi mi aklınıza geldi terapi?
o masum çocuğun ne günahı var.
sinirleniyorum gerçekten böyle sorumsuz hareketlere.
Evet alkol evliliğimizde bolca tartışılan bir konu. Birden bırakmayacak bende doğana kadar ne yapabilirim diye düşünüyorum.Hemen her cümlede alkol var ve tüp bebek yapmışsınız mucizeler olmuyor hayatta bebeği görünce birden bırakmayacak
fikir bu işte.Ben size eleştirin demedim sadece ne yapabilirim farklı görüşlere ihtiyacım var dedim. Neyi yapıp neyi yapmadığımı sorgulayacak en son kişi bile değilsiniz. Fikir vermeyecekseniz yazmanıza da gerekte yok. Her şey buraya yazılan 4 satırdan ibaret değil bu şekilde insanları yargılayamazsınız.
Canım kusura bakma ama buraya konu açıyorsan her türlü fikri, söylemi ve eleştiriyi göze almak zorundasın. Herkesin kafa yapısı bir değil ve kimse sana istediğin cevabı vermek zorunda da değil. Her şey 4 satırdan ibaret değil demişsin ama anlattıklarını telafi edebilecek baska bir satır olduğunu ben zannetmiyorum.Ben size eleştirin demedim sadece ne yapabilirim farklı görüşlere ihtiyacım var dedim. Neyi yapıp neyi yapmadığımı sorgulayacak en son kişi bile değilsiniz. Fikir vermeyecekseniz yazmanıza da gerekte yok. Her şey buraya yazılan 4 satırdan ibaret değil bu şekilde insanları yargılayamazsınız.
Çünkü hayattaki en çok istediğim şey anne olmaktı ki eşimin de baba. Dediğiniz gibi çok şükür nasip oldu. Teşekkürler öneriniz için.Madem bu denli alkol problemini biliyordunuz neden hamile kalmak için çabaladınız ki? Tamam rabbim nasip etmis hayırlı olsun ama cok yanlış yapmışsınız. Anlattıklarınıza göre böyle evlilik yürümez ama daha dört aylık hamilesiniz. O cocuga olacak olan. Alkolik baba, ruhsuz ev. Boşanırsanız da mahrum bir cocuk. Tabii bu saatten sonra yapacak bir sey yok. Bize anlattığınız gibi eşinizi karşınıza alıp ciddi bir şekilde konusun gerekiyorsa boşanmayı düşünüyorum da deyin yani.
vallahi bravoCanım kusura bakma ama buraya konu açıyorsan her türlü fikri, söylemi ve eleştiriyi göze almak zorundasın. Herkesin kafa yapısı bir değil ve kimse sana istediğin cevabı vermek zorunda da değil. Her şey 4 satırdan ibaret değil demişsin ama anlattıklarını telafi edebilecek baska bir satır olduğunu ben zannetmiyorum.
O zaman bu düşüncenizden girerek eşinize alkolü bırakmasını söyleyin. Zira cocuk doğunca her sey kötüleşebilir.Çünkü hayattaki en çok istediğim şey anne olmaktı ki eşimin de baba. Dediğiniz gibi çok şükür nasip oldu. Teşekkürler öneriniz için.
Yani şu an bende hamileyim ama şahsen kocamda düzeltemediğim bir problem olsa asla cocuk düşünmezdim. Olan ona olacak.vallahi bravo
hayır istediklerini söylememizi istiyorlarsa neden konu açılıyor
mesele vicdan rahatlatmak mı?
hasbinallahhh.
Katılmıyorum. Kadın kadının dostu olmalı size evliliğimden bahsettim özetle ve ne yapabilirim diyerek destek istedim çünkü farklı fikirlere de ihtiyacım var. Ancak eleştirileri gördükçe daha da üzülüyorum. Burada açılan konulara birçok kişi eleştirmek için koşuyor zaten o fikirlere ihtiyacım yok okuyup geçin.Canım kusura bakma ama buraya konu açıyorsan her türlü fikri, söylemi ve eleştiriyi göze almak zorundasın. Herkesin kafa yapısı bir değil ve kimse sana istediğin cevabı vermek zorunda da değil. Her şey 4 satırdan ibaret değil demişsin ama anlattıklarını telafi edebilecek baska bir satır olduğunu ben zannetmiyorum.
alkol bi de .Yani şu an bende hamileyim ama şahsen kocamda düzeltemediğim bir problem olsa asla cocuk düşünmezdim. Olan ona olacak.
Evet katılıyorum bu akşam konuşacağım kendisi ile olmadı aile terapistine gitmeyi düşünüyorum. Belki oda bilincine varır bunlarınBabam kanser olduğunu öğrenene kadar alkol kullandı, ben ,kardeşim ve abilerim ne kadar kötü sonuçları olduğunu bildiğimiz için nefret ettik ,hayatımızda yeri yok alkolün.böyle en temizi.bizim babamız hepimizi mahvetti yaşı ilerledikçe,en çok ta annemi. Zaten Allah'ın haram ettiği bir şeyi yapıp ta mutlu olan,fayda gören yoktur.Allah bizim iyiliğimiz için haram etmiş zaten O'na bir zararı olmaz bizim yanlış bir eylemimizin.Tamamen hayatından çıkarıp ondan sonra oturup konusmalisiniz sakince ben senden duygusal anlamda bunları bunları istiyorum diye beklentilerinizi ona anlatmalısınız. Zamanla sizi anlayacaktır karşılıklı sabırla hoş görüyle iyi geçiniyor insan zamanla.
Sizin durumunuza başka türlü yorum yapılması zor , baştan herşeyi biliyormussunuz, tüp bebek tedavisine başlamadan öncede sık sık iciyormus zaten . Tabi terapi tedavi olması şart bebek doğmadan mücadele vermeniz gerekecekBen size eleştirin demedim sadece ne yapabilirim farklı görüşlere ihtiyacım var dedim. Neyi yapıp neyi yapmadığımı sorgulayacak en son kişi bile değilsiniz. Fikir vermeyecekseniz yazmanıza da gerekte yok. Her şey buraya yazılan 4 satırdan ibaret değil bu şekilde insanları yargılayamazsınız.
Kabul ediyor özür diliyor kendini örselemeye çalışıyor farkındayım ama başaramadığı zamanlar da oluyor. Evlenmeden önce azalttığını biliyordum. Evlendikten sonra öyle olmadığını gördüm ancak bu her akşam içtiğini ifade etmiyor haftada bir iki yapıyor bunu özünde çok iyi biri çok kırılgan duygusal ama gerçek hayatına bunu yansıtamıyor. Sanırım profesyonel destek almak en iyisi olacak. Evet çocuğum olacak ve bunun için oda bende çok mutluyuz. Bu konuda birşey demenize gerek yok teşekkürlerEsiniz de fazla kaçırdığının ve evliliginize zarar verdiğinin farkında ve kabul ediyor mu bunu önemli olan o. Böyle değilse ittire kaktıra tedavi vs bir işe yaramaz.
Evlenmeden önce böyle olduğunu görmüşsünüz sonrasında da görmüşsünüz ve buna rağmen çocuğu da yapmışsınız ne denir ki.