- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Bizde sadece Teyzemler köyde yaşıyordu ve 1 Kaymakam, 3 doktor,2 de öğretmen yetiştirmiş bu kadının gelin ve dünürleriyle geçirdiği süre oldukça kısıtlı.Bir araya geldiklerinde de gündem Siyaset,Tıp,Eğitim olmaz zaten:)ya bir düğündür ya cenaze,olmasa bile sık sık biraraya gelecek olan da gelinin kendisidir,ve bu kaygı bana göre gelin hanımın kaygısı!Ya evet bir arkadaşım var, aynen konudaki gibi kızım ailesi eğitimli ve maddiyat olarak daha güçlü.
Erkeğin ailesi de ayrıca çok farklı yaşamları var, kalabalık bir aileler ve birlikte oturma vs yaygın. Tabi erkeğin ailesi biraz çekiniyor, bizi beğenmez diyo lar kendilerince. Arkadaşımın babası bunu duyunca o kadar sinirleniyor ki, ben öyle bir insan mıyım, insanları maddiyatlarına diplomalarına göre mi değerlendiriyorum diyor. Baya sert tepki veriyor.
Neyse kız isteme ve düğün vs tamamen sorınsuz geçiyor, hani çok sık görüşmüyorlardır muhtemelen ama görüştüklerinde de sohbet edebiliyorlar. Hem burada da akademik olarak çok yüksek arkadaşlarımız var, herkes akademik sohbet etmiyor ki değil mi.
Genelde futbol, yemek kültürü, aynı şehirdeyselet belediyenin icraatları, ev eşyaları vs herkesin konuştuğu ortak konular.
Ki koylu insanlarda cahil diye siniflandirmakta gerekmiyor degilmi.. kimse gormez kendini malesef.. dogru birsey dediniz begendimmmBaşlığı okudum ve dedim ki kesin konuyu açan arkadar üniversite mezunu kültürlü zengin taraftır, sevgilisi köylüdür cahildir eğitimsizdir. (!)
Tahmin ettiğim gibi çıktı.
Bir kere de bu başlığın altından biz cahiliz köylüyüz okul okumadım ama sevgilimin ailesi çok kültürlü nasıl adapte olacağız diye açıklama okumadım
Başlığı okudum ve dedim ki kesin konuyu açan arkadar üniversite mezunu kültürlü zengin taraftır, sevgilisi köylüdür cahildir eğitimsizdir. (!)
Tahmin ettiğim gibi çıktı.
Bir kere de bu başlığın altından biz cahiliz köylüyüz okul okumadım ama sevgilimin ailesi çok kültürlü nasıl adapte olacağız diye açıklama okumadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?