Ve kendisi doktor kayinvalidem ilkokul mezunu ev hanimi.. oturup konusmuyolar bile ve bu beni hasta ediyo .
Kesinlikle olacaktır.Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Ailelere bağlı olmal değil de bağımlı olmak sorun oluyor genelde.
Birbirinizin ailesini,geçmişini hor görmeyecek,onlara saygı duyacaksanız neden sorun olsun.
Bir de uzaklarsa çok görüşemezler zaten.
Ailelerin ortak noktada bulusmasindan ziyade siz esinizin ailesiyle ortak noktada bulusabilicek misiniz?
Onlarin size ayak uyduramayacagi kesin peki siz ?
Koye gittiniz mi hic ? Bundan sonra gidip orada yer sofrasinda yemek yiyip tarlada biseyler yapabilir misiniz? Bu sizden beklenicek enazindan gitmeniz.
Esiniz daha dogrusu adayiniz kendini gelistirmis anlasiyosunuz ama evlilikte anlasmak bekarken oldugu gibi olmayabilir.
Girdugu alistigi gibi isteyebilir koye gitmek onlarin soba yakmamak icin kisboyu sizin evinizde kalmasi gibi gibi
Dugunu siz yapin evinizide 2+1 tutun isiniz gucunuz var diye dusunuyorum bunlari yapabilirsiniz.
Aileleri cok fazla biaraya getirmeyin gerek yok
Oturup konusmamalari cok normal ama. Bir ortak noktalari yok cunku. Siz bunu dert etmemelisiniz. Anneniz sorun cikaracak gibi duruyor ama umarim esinizle ustesinden gelirsiniz. Benim de annem iki universite bitirmis bir ogretmen,esimin teyzesi (benim kv olur kendisi) de ilkokul mezunu koyde dogmus buyumus bir kadin. Ozel gunlerde gorusurler,bayramda anneme ziyarete gelinir,gelinemediyse tel acilir. Arada ben varim cunku. Benim hatrima annem de toleransli davranir,kv de ayni sekilde. Yoksa yasanmaz yani
Bizimkiler aynı şehirde doğru dürüst görüşmüyorlar Bayram düğün ölüm dışında pek muhabbetleri yok
Yani evlenene kadar idare edin sonra gerek yok bir araya gelmelerine siz uyum sağlayabilecekmisiniz önemli olan o
Eşimin ailesi ile benim ailem arasındaki fark, zıtlıklar ülkesinin temel yapı taşı olur. Çok mu önemli bence değil, kırk yılda bir denk gelecekler deee konuşacaklar daaa problem olacak bla bla bla yani. Gönüller bir olsun yeter ki illa ki bulunur konuşulacak bir şeyler
Maddiyattan cok manevi seyler karakter kisilik acisindan zitlarsa cok buyuk sorunlar cikiyor. Benim es tarafim cok yuzsuz insanlar hani her seyi diyeyim yapayim ama eskisi gibi olayim tarzi. Yuz goz olan tavirlari var benim ailem ise tam tersi karakterdeler cok sorun yasadik yasiyoruz. Evlenmeden once biliyordum ama saygi cercevesinde ilerler bu kadar cirkeflesmezler dedim ama olmadi. Burnumdan geldi geliyor. Kesinlikle aile uyumu da onemli yoksa cok yorucu...
o köyde calışan insanlar şehirdekilere bin ceker. En azından icten samimiler. Yapmacık değiller... Sevıyırsan ailesinide seveceksin saygi göstercen.
Bizimkilerde aynı şehirdeler ve nerdeyse hic denilcek kadar az görüşüyorlar... sen keyfine bak
Senin annenden bi tane de bende var. Onu dizginlemeyi başarırsan sorun yaşamazsın.
Ailelerin anlaşması, maddiyat falan filan mühim değil. Ama yetişme tarzı, hayat görüşü, alışkanlıklar, görenekler çok önemli. Sen şimdi bunları görmeyebilirsin veya sevgilin göstermeyebilir ama herşey eninde sonunda aslına rücu eder. Aynı eve girdikten sonra sevmediğin huyları çıkabilir. Çocuk ailenin aynasıdır derler, yetişme tarzı çok etkilidir.
O evde siz yaşayacaksınız. Önemli olan sizin anlaşmanız. Eşinin sana sahip çıkması. İkiniz de çalışan bireysiniz. Tamam ailelerin de anlaşması önemli ama evlendikten sonra iki taraf ne kadar görüşüyor ki zaten. Senede bir iki belki de hiçCiddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Merak etmeyjn evlenimce boyle bir seyi ancak ara sira yapabilirsiniz. Dunyanin en birbirine uyumlu insanlari da evlense oyle hep beraber gezilmezbenim annem biraz soğuktur kayinvalidem çok tatlı bi kadın biz çok iyi anlaşıyoruz ama annem biraz uzak duruyo ama annem yani kızamıyorum da kayınvalidemi de seviyorum onun da üzülmesini istemiyorum. hani istediğim şey keşke tek bi sofrada çok güzel günler geçse çünkü benim hayalim hep böyleydi küçüklüğümden beri. hem benim hem eşimin ailesi her hafta sonu bi araya gelsin mesela hep beraber gezelim falan isterdim. ama olmayacak gibi görünüyor ve üzgünüm biraz
Doktorsa hayatta her tarz insan görür ve herkesle konuşacak konu bulur
O konuşmak istemiyor desek şuna
Sizin mesleğiniz ne
Özetle bu insanları size ve kendisine layık bulmuyor
Kv dem okuma yazma bilmiyor
Annen babam üniversite mezunu
Annem 60 yaşında İngilizce üniversite okumuş 40 yıl önce
Hiç aralarında bu yönde bir sıkıntı olmadı
Anneannem 1936 doğumlu
3-4 yıl kadar önce oğlum sıkıldı diye ona kitap okuyordu yani yaşı 80 e gelirken hala çocuğa kitap okuyacak modda idi
Hiç benim ailem okumuş demedim ailem de demedi
Aradaki diğer farklar da sıkıntı olmadı
Aynı şehirde değiliz en son 3-4 yıl önce karşılaştılar oturup havadan sudan sohbet edildi
Düğünden önce de bir nişanda bir de düğünde görüştüler mıç mıç bir iliskiye ne gerek var ki
Oğlum doğduğunda da oturup sohbet de ettiler güzelce
Kesinlikle olacaktır.
Ben de istanbulda doğmuş büyümüş bir insanım. Evet benim annem babamda köyde büyümüş ama 30 senedir istanbuldalar ve köyle hiçbir alakaları yok.
Eşim de istanbulda doğmuş ailesi istanbulda ama köy hayati yaşıyorlar hep bir köy zihniyeti mevcut. ( kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin) .
Benide o şekilde yaşamaya zorluyorlar ve sürekli kabullenmek zorunda olduğumu , istediklerini yapmamak gibi bi şansımın olmadığını söylüyorlar. Ve düşünebiliyomusun ben ve ailem köylü olmadığı için kendilerini bi halt saniyorlar. Kendilerini fazla onemsiyorlar ve benim hayatımı gasp ettiler rahat nefes almmama asla izin vermiyorlar.
Ayrica ben ve eşim üniversite mezunuyuz. Ailelerimizim eğitim düzeyi aynı. Istersen girip konularimi okuyabilirsin . Basa çıkacağını eşin olacak insanın seni ezdirmeyeceğini düşünüyosan çık bu yola. Ama çok iyi düşün.
Insallah cikmaz ne diyeyim bize de kendi halinde insanlar gibi davranip dugunden bi gun once basladilar. Ve hayatimin travmalarini yasattilar.
Bence önemli olan karı kocanın bırbırıne denk olması aılelerin degıl. Ne kadar görüşecekler ki sanki ayda yılda onda da hatır ıcın bır araya gelebılırler yanı. Burada akıllı olması gereken kışı sen ve nısanlın. Mesela o senle evlenecek dıye aılesinden neden kopsun ? Ya da sen neden aılenden kopasın ? Ama annene de engel olmalısın senın kabul edebılecegın seyler de anneni cok gazla karıstırmamanı öneririm yoksa onun annesi de karışırsa hıc bısey dıyemezsın
O evde siz yaşayacaksınız. Önemli olan sizin anlaşmanız. Eşinin sana sahip çıkması. İkiniz de çalışan bireysiniz. Tamam ailelerin de anlaşması önemli ama evlendikten sonra iki taraf ne kadar görüşüyor ki zaten. Senede bir iki belki de hiç
Merak etmeyjn evlenimce boyle bir seyi ancak ara sira yapabilirsiniz. Dunyanin en birbirine uyumlu insanlari da evlense oyle hep beraber gezilmezozel gunler bir arada olsun yeter. Uzulmeyin
Bu kadar farklı büyüdüyseniz eşinle nadıl anlaşacaksın ?
Bizde kültür farkı yok ama çatışma var yine de.düğün üstü olmasa bile sıkıntı çıkıyor.siz hazırlıklı olun.geçici süreçler.yüz göz olmasın sadece aileler.evlendikten sonra her zaman görüşmek zorunda değiller.sizin eşinizle durumu idare etmeniz lazım bu süreçlerde.
Köy deyince ben onlar hala köyde sandım
Şimdi aynı şehirde iseniz nasıl geçiniyorlar yani Kp çalışıyor mu başka işte
Ya da köye gidiyorlar mı
Benim Kv Kp de köyde doğup büyümüş de yaklaşık 50 yıldır şehirdeler artık onların köy ile ilişkisi kalmamış mesela
Ailen okumus etmis insanlar ama sadece belgeyle parayla mevkiyle herseyi bir tutuyorlar insanliga bakmiyorlar sanirim. .. insanliklari varmi adam gibi adamlarmi ona bakmiyorlar belge ve yuksek ucretli bi dugun ve 3 +1 evlere önem veriyorlar sanirim.. cok yazik. ..
Aynı durumdayız. Annem babam Üniversite mezunu eşiminkiler ilkokul. Hiç sorun olmadı. Zaten Farklı şehirlerde olduklarından yılda en fazla 2 yada 3 kez görüşürler. Ben kayınvalidemi dünyaya değişmem. Melek gibidir annem kadar severim. Düğün olayında da ev alınırkende kimse karışmadı. Biz Nasıl istiyorsak öyle oldu. Hem torun olunca mutlaka konuşacak konuları oluyor dert etme. Önemli olan sen ve nişanlın arasındaki ilişki. Senin nişanlının ailesine, nişanlının senin ailene adapte olması
Belliki sizde ailenize hakveriyorsunuz ozaman dusunmeyin neden dusunuyorsunuz ailenize hakveriyorsaniz. .bu kanıya nerden vardınız? annem kızı için iyi bi düğün istiyo yani kimin annesi istemez? yada iyi bi evde yaşasın istemez? çünkü nu yaşıma kadar herşeyin en iyisini vermeye çalıştılar bana. kimseyi aşağılamadılar bu güne kadar sadece endişe ediyolar baba evindeki rahatımı bulur muyum farklı bi kültürün içine girince bocalar mıyım diye? ama kimseye sen köylüsün sen şöylesin böylesin demiyolar? makam mevki delisi değiller bu yazdıklarımın neresinden bu kanaate vardınız?
Inan hep böyle kayinvalidem cok dediğim dedik kendi dogrularindan baska hicbiseye saygi duymaya bir insandir. Biz flört döneminde eşimde ailesiyle cok arasi yoktu. Ama nasil ki evlendik . Tapılası insan oluverdiler birden.bizimkiler yakınlar yani görüşebilirler ki ben açıkçası görüşülsün istiyordum hani hem onları hem bizimkileri çağırayım beraber olabildiğince vakit geçirelim mesela. çünkü ben böyle büyüdüm ananemler de babanemler de hep bizdelerdi ve iki taraf birbiriyle çok iyi anlaşırdı o yüzden bana normali buymuş gibi geliyo eğer böyle olmazsa eksiklik hissederim gibi geliyo hayatım boyunca..
nişanlımda şöyle bir durum var, babası pek umrunda değil anlaşamıyolar ama annesine eğer ağzımı açıp bi laf bile edersem yeryüzünün en kötü insanı olabilirim. şimdilik hiçbişey olmadı annesiyle aramızda o bana karşı nazik iyi ve çok saygılı bende ona karşı. ama yarın bigün bi konuda çatışsak nolacak bilmiyorum.. hani öyle hiçbişeyde diretecek bi kadın değil kv dem ağzı var dili yok ama bilmiyorum bu hep böyle mi olur
ya gerçektenmii....mesela nasıl bi değişim oldu nasılları ve nasıl değiştiler?
ben anneme engel olurum ama üzülmesini de içinde bişey kalmasını da istemiyorumailemden kopmam söz konusu bile olamaz ha ben nişanlıma da kopsun demiyorum ama bu şekilde farklılıklar olduğu için bi taraftan bi taraf kopmak zorunda mı kalır acaba ?
benim anne ve baba taraflarım her zaman çok sık görüştükleri için sanki normali oymuş gibi geliyo çocukluğumdan beri. belki de bu yüzden dert ediyorum bukadar..
öylemi diyosunuzhiç böyle hayal etmemiştim aslında ama sanırım yapabileceğim hiçbişey yok
Arayı bulacaksın. Evlendikten sonra bana da dediler hiç bir zaman hayır kariyer yapıcam demedim. Hayırlısı olsun hayırlı zamanda olsun dedim ve eşimle istediğimiz zamanda çocuk yaptık. Ama hayır kariyer yapıcam ne çocuğu diye sert çıksaydım sorun olur kırılırdı. Ki doktora yaparken çocuk doğurdum hem tezimi yazdım hem çocuğa baktım ve en büyük yardımcım kayınvalidem idi.ya işte biz aynı şehirdeyiz , çok umut verici bu mesaj gerçekten biraz rahatladım şuan. mesela benim ailem 30lu yaşlarıma kadar çocuk doğurmasam hak verirler bana kariyerimi daha çok önemsiyorum, ama kv tanıştığımı ilk günden yani ta sevgilik günlerinden beri torun diyo bana... bu bile bi mesele aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?