Evlilikler büyük asklarla olmuyor mu?

O beyefendiyle sanki boş olmamak için takılıyorsunuz gibi geldi. Yani çok büyük bir çekimle birbirinizi tanıma isteğiniz yok. Onda belki vardır ama en azından sende yok.

İlla ilişki yaşayacağım diye kendini zorlama. Duygularınla hareket et biraz. Mantığı da bir köşeye atma. Çok büyük aşklarla evlenip 2 yıl sonra çekişmeli ayrılanlar da yok değil. Dengeyi tutturabilmek önemli.

Hiç çekim almadığınız biriyle de yapılmıyor, katılıyorum. Bu sebeple zorlamayın.
 
Eşim kuzenimin arkadaşıydı ve dugnune geldi beni görmüş kuzenime demiş ben bir kız beğendim beni tanisyirirmisin oda tamam demiş ve beni göstermiş.kuzenim olmaz demiş çünkü o kuzenim demiş eşimde ben evlenmek istiyorum söyle diyince eşimle tanıştım şimdi evliyiz 7.yıla görecek
 
Aşkın yaşı olmaz bence, 20-25 yaşında aşık olunur sonra aşk yaşanmaz genellemesi yanlış, 40 yaşında da aşık olan var, 70'inde de. Miss yazmış galiba o kalp çarpıyor diye, evet bence de yaşınız kaç olursa olsun o kalp mutlaka çarpıyor, belki ilk görüşte belki zamanla ama çarpar.
Görüştüğünüz kişiye biraz daha fırsat verin, önyargılarınızı bir kenara bırakarak tanımaya çalışın, hala bir şey hissetmezseniz görüşmezsiniz.
 
Bence aşk olması gerekmiyor. Ask tek basina kurtarmiyor evliligi. Saygi daha baskın olmali benim fikrimce. Ailelerin uyusmasi. Sizin zevkleriniz. Hayata bakisiniz. Tahammul noktalariniz. Evlilik cok yonlu bir iliski. Temizlik aliskanliklariniz. Ama tabi ki cinsel uyumda cok ama cokkkk onemli. Cok aşık evlenip nefret de edebilirsiniz evlendikten sonra ya da mantik evliligi yapip o benim bir parcam oldu da diyebilirsiniz. Evlilik birazda sans.. ama karsinizdaki kisi bana tanimaya deger geldi.
 
Eşimi ilk gördüğümde soğuk ve burnu biraz havada gelmişti.
Hoşlanmamıştım fazla.
Sonra o benim peşime düştü.
Ben 18,o 26 yaşındaydık.
Tanıdıkça sevdim,en önemlisi güvendim.
Sağolsun beni yanıltmadı,hiç pişman olmadım.
25 yılı evlilik olmak üzere,
27 yıldır birlikte mutluyuz.
Tartışmamız da oldu,
dört-beş büyük kavgamız da.
Ailelere hiç yansıtmadık,aramızda çözdük hep.
Saygıyı yitirmediğimiz için,
sevgiyi de canlı tutabildik.
Ben evlilikte aşkı değil,
sevgi,saygı ve güveni önemseyenlerdenim.
İnsanların birbirini tanıdıkça,
ortak noktalarda buluştukça sevebileceğini düşünüyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
 
Ben eşimle tanışırken onu çok sevdim yüzyüze görmeden hemde....ama öyle körkütük aşık olmadım hani delicesine aşk yoktu ama sevgim tamdı aşk daha tutkulu heyecanı daha çok olan bişey...
Ama eşimi görünce tamam evleneceğim adam bu dedim. Evlilik sevmeden olmaz sonuçta bir ömür o insanla beraber uyuyacaksın güzel bi his duyman lazım...
Yani esasında "evleneceğim adam bu"diyebiliyorsan o iş olmuştur zaten
Hem duygularına hemde aklına hitap etmesi lazım ...ikiside olmalı bence
Ha bu arada evlilik aşkı öldürür diye bişey yok bana göre o tamamen insanın karakterinde olan bişey . Evliliği canlı tutmak için iki tarafda saygı ve sevgiyi elden bırakmamalı
Bu ikisi varsa duygular ölümsüzdür
 

Çok doğru yazmışsınız. İnsan hiç sevmediği biriyle neden evlenmek ister??!
 
Evlenmek icin cok buyuk bir aska ihtiyac yok,lakin bana gore insani olarak begenmek,hoslanmak,dusuncelerin bagdasmasi,maddi manevi standartlarin karsilikli olarak yukselmesi sart. Saygi ve sevgi zaten olmali bunu soylemeye bile gerek yok. Bunun yasla alakasi yok,20 yasinda zaten evlenmemek lazim,25imde de bunu dusunuyordum,30umda da bunu dusunerek evlendim.
 
Bence de ilk görüşte aşk yok, zamanla tanıdıkça huylarını gördükçe sevip aşık oluyorsun. Şu an nötr olman bile çok pozitif aslında.
Ablam ilk gördüğünde dalga geçtiği çocukla haftaya evleniyor
Ben sevgili oluşumuzun 5inci ayında bir davranışına aşık oldum mesela şu an 27aydır eşim kendisi

Bence dene. Acele de etme. İlk ufak şeyde bitirme mesela, hatasız insan olmadığını bil. Şans ver. Umarım mutlu olursun :)
 
Sanki Allah dalga geçtiğin adama eş yapayım seni de gör demiş
 
Sanki Allah dalga geçtiğin adama eş yapayım seni de gör demiş
Evet ya Bi ortak arkadaşları tanıştırdı ablamla eniştemi
Resim falan çekildiklerinde ablam eniştemi kesiyordu resimlerden
İşte nişanlı lar 1senedir,haftaya bugün bu saatte evliler
 
Ben ilk görüşte olan ilişkilerin çok sağlıklı olduğunu düşünmeyen biriyim mantıken ilk görüşte sadece dış görünüşü süzgeçten geçirebilirsiniz ve bu benim hayata bakışıma aykırı ben etrafımda yakın olduğum tüm insanlarda aradığım 3 kriter var eş seçimimj de bunlara göre yaptım
1 ahlaklı olması
2 akıllı olması
3 ilk ikisini sentezleyerek kullanabiliyor olması

Ben eşime görüşmeye başladıktan yaklaşık 3 ay sonra aşık oldum bu üç aylık sürede de sadece güven ve saygı vardı .şuan Bir buçuk yıllık evliyim Allah a şükür mutluyum huzurluyum Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Tüm canlılara merhametli olmasına dikkat edin duygusal zekası yüksek insanlar birini bile isteye üzmezler.
 
İlk görüşte aşka inanırım ama zamanla aşık olmaya da inanırım. Aşkın tek bir yolu yok, nasıl olacağını kestiremezsiniz. Neticede aşk gereklidir ama tek başına yeterli değildir.

İlk görüşte aşkı dibine kadar yaşadım, 24 yaşındaydım. Ama ancak zamanla tanıdıkça anladım yıllarımı o adamla geçireceğimi. İlişkinin ilk zamanlarının toyluğundan, ilklerinden kaynaklanan heyecan zamanla kayboluyor, doğamız gereği ama yerine daha güzel, daha sağlam şeyler geliyor. Aşk bence şekil değiştirebilen bir şeydir.

O ilk görüşte aşık olduğum zamanın üzerinden 11 yıl geçmiş, şuan 35 yaşındayım, eşimse 38. İki çocuklu bir çiftiz artık. Ama kendimizce bir çok şeyi canlı tutmanın yollarını bulduğumuzu düşünüyorum. Bu öyle zor bir şey de değil. Birbirini önemseyen, ilgisini, muhabbetini eksik etmeyen, saygısını yitirmeyen, sevgisini göstermekten kaçınmayan, anne&baba olduktan sonra dahi kendilerini bu role kaptırıp, birbirlerinin sevgilisi olduğunu unutmayan insanlar için aşk her zaman ayakta kalır bence.
 
İlk görüşte aşka inanmayanlardanım. Tanıdıkça aşık olabilirsin emin ol. Hemen itme insanları bir şans ver tanımaya çalış. Ben asla olmaz dünyada tek erkek kalsa yine olmaz dediğim adama körkütük aşık olarak evlendim.Ayrılıcaz diye ödüm kopuyordu düşün. Benim ona aşık olmam adamın rahat 6ayını aldı söyliyim
 
Eşimle sosyal arkadaşlığın ardından sevgili olduk.Evlenme isteğim yoktu aşık değildim seviyordum sanki .Kafama uygun old için evlendim.4 yıllık ilişkinin ardından şuan flört nişanlılık döneminden çok daha aşığım 1 sn ayrı kalamıyorum. Yani insansa iyi karekterli biriyse inanın sonradan yaptığı güzelliklerle çok daha baglaniyorsunuz. Zaten ben yapı olarak da ayaklarımı yerden kessin beni bulutların üzerine taşısın diyen biri de değildim
 
felsefe hocam vardı bıtane, ilk aşkıyla insan evlenemıyor kendınızı kandırmayın öyle bişey yok derdi.. uzerınden kac yıl gecmıs burda yazılanları gorunce aklıma direk o geldi yıldırım askına da ınanıyourm ılk aşka da zamanla sevmeye asık olmaya da.. şans verebilirsiniz nötr olmanız bir avantaj bence
 
İlk görüşmede dalga geçtiğim hatta gülüşü bile itici dediğim biri vardı, :) kocam olmadı arkadaşlar hala itici hatta ipleri koparınca iticiden öte iğrençleşti bile. Bence herkes kendini biliyordur; kimisinin 6.hissi kuvvetli, kimi tanıdıkça sever, kimi aşklar nefretle başlar, kimi ilk görüşte... Siz kendinize baktıgınızda hangisini görüyorsunuz ben kendi düşüncemi yazmıştım konu yeni açıldıgında: ben ilk görüşte aklıma düşmeyen birine hiç aşık olmadım. O yüzden tanıdıkça seversin olayına inanmıyorum ha başkası vardır tanıdıkça içim ısınıyor der ona da saygım var dediğim gibi bu sorunun cevabı sizde:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…