Evlilikler büyük asklarla olmuyor mu?

Kizlar selam,

Konuya girmeden kısaca bilgi vereyim.29 yasındayım. Bu yasıma kadar biri 3 yıllık sonrasında da 5 yıllık 2 ciddi ilişkim oldu araya giren ufak tefek ilişkiye dönmeyen flörtleride saymazsak neredeyse 1.5 yıldır yalnızım.

Annemle birlikte yasıyorum hem maddi hem manevi cok rahat bi hayatım var. Evlenmek için acelem olmadığını farkında Fakat hiç evlenememekten ve cocuk sahibi olamamaktan korkan biri olarak çevreme de bakınmaya başladım.

Gecen hafta tanıstığım biriyle bugün 2. Kez kahve içmeye cıktım. düzgün, efendi hoşta biri. Eğitimi görgüsü aile yapısı da uygun gibi görünüyor. Bana karsıda ilgili ve bunu da dile getirmekten çekinmiyor.

Fakat benim yoğun duygularım, tutkum hiç bişeyim yok ayrıca iticide bulmuyorum. Tamamen nötr. Arkadaslarım insanlar hakkında cabuk karar verdğimi aslında iyi gidebilecekken hemen harcadığımı, insanların bişeyler hissedebilmek için zaman sarfettiğini evliliklerin aslında ilk görüşte aşk olmadğınu bu tutku ve yoğunlukların 20/25 yaş aralığından sonra olmadığını savunuyorlar.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Gercekten böylemi sizcede?

Öncelikle 29 yaş bekar biri olarak selam ederim. 😊✋Ben de 2 büyük ilişki atlattım ve her ikisinde de evliliğin kıyısından döndüm. Dediğin gibi ,yaşla mı alakalıdır bilmiyorum, duygularımın etkisine giremiyorum artık.

Tanıştığın kişi itici gelmediyse ve bir hatasını da görmediysen tanı derim. Aşk zaten zamanla bitiyor. Ama sevgi tanıdıkça, emek verdikçe oluşuyor. Tabi olması için zorlama kendini. Akışına bırak. Baktın oldu devam edersiniz. Olmazsa da yapacak bir şey yok.
Ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim, her evlilik aşkla yapılmıyor. Hatta birçoğu evlenmek için evleniyor. Aşkla evlensen dahi o durumun devam etmesi zaten mümkün değil. Aşk boyut değiştirip yerini sevgiye bırakıyor bence.
Beklentin büyük olmasın ama tamamen duygusuz da olmaz bu iş. Biraz biraz hoşlanman lazım. Onunla vakit geçirmek, konuşmayı istemen lazım. Bunlar hoşlantı belirtisidir. Ama adamın yapıp ettikleri gözüne batıyorsa, bu hoşlanmadığın anlamına gelir.

Kocamla 36 yasinda tanistim , ilk goruste asik oldum , evlendim , askimiz ve tutkumu, hala devam ediyor
O 25 yas ustu ask olmaz diyenlere inanmayin
Ama gorustugunuz insananda bir sans verin , ask bazen sonra da olusabiliyor

Allah nazarlardan korusun. İmrendik. 😊 Darısı başımıza diyelim.

Ask evliligi yapan daha dogrusu iki tarafinda asik oldugu evlilik cok azdir.

Genel de kadin veya erkek seviyor digeri bulamadigindan razi oluyor evleniyor.
Bir markete gidip istediginiz urun yoksa en iyi secenegi almaniz gibi bir sey oluyor.
Zaten razi olan taraf eger sadik degilse kendi istedigi gibi birini bulunca ya aldatiyor ya da ayriliyor.

Askin cesitleri var.
Doga aski
Aile aski
Meslek aski
Cocuk aski
Allah aski

Bunlarin hicbirini yasayip da bitti diyeni duymadim.
Bunlarda sorun yok ama karsi cinse olunca o ask bitiyor diyorlar.
Ask sevginin yogun hali degil mi?
O da bitmez bitiyorsa siz de veya karsida bir seyler yanlis gitmistir...

İtici buldugum adamla 7senedir evliyim birde çocugum var :) iticisin diye ayrıldım, eskiyi unutup aklım başıma gelince aşık olarak evlendim.
Sende muhtemelen hala eskiye takılı kalmışsın.
İçindeki sorgulama bitmemiş.
Önce için soğusun sonra tekrar görüşün temiz kafayla.

İlla aşık mı evlenilir bilmiyorum ama olmalı bence aşk geçer sevgi kalır derler aşk da geçmiyor neden geçsin aşk uykuya yatıyor sadece ara ara uyanıp sürpriz yapıyor ama belki evlenince zamanla aşık olunur mu hiç bilmiyorum

Kizlar selam,

Konuya girmeden kısaca bilgi vereyim.29 yasındayım. Bu yasıma kadar biri 3 yıllık sonrasında da 5 yıllık 2 ciddi ilişkim oldu araya giren ufak tefek ilişkiye dönmeyen flörtleride saymazsak neredeyse 1.5 yıldır yalnızım.

Annemle birlikte yasıyorum hem maddi hem manevi cok rahat bi hayatım var. Evlenmek için acelem olmadığını farkında Fakat hiç evlenememekten ve cocuk sahibi olamamaktan korkan biri olarak çevreme de bakınmaya başladım.

Gecen hafta tanıstığım biriyle bugün 2. Kez kahve içmeye cıktım. düzgün, efendi hoşta biri. Eğitimi görgüsü aile yapısı da uygun gibi görünüyor. Bana karsıda ilgili ve bunu da dile getirmekten çekinmiyor.

Fakat benim yoğun duygularım, tutkum hiç bişeyim yok ayrıca iticide bulmuyorum. Tamamen nötr. Arkadaslarım insanlar hakkında cabuk karar verdğimi aslında iyi gidebilecekken hemen harcadığımı, insanların bişeyler hissedebilmek için zaman sarfettiğini evliliklerin aslında ilk görüşte aşk olmadğınu bu tutku ve yoğunlukların 20/25 yaş aralığından sonra olmadığını savunuyorlar.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Gercekten böylemi sizcede?
Ya aslında benim de korkum sevemediğim biriyle evlenmek ama şimdi sanırım sizinki mantık evliliğine doğru kayabilir.. aslında ısınmadığınız biriyle olmayın. Zamanla ısınırsın hani zamanla oturur bişeyler demek bana uçuk geliyor. Elbette aniden de karar vermeyin ama her yaşta sevebilirsiniz... aşık da olabilirsiniz... ama zamanla sevmezsiniz alışkanlık olur o. Bence kıpırtı duyduğunuz biri olsun... elbette bulursunuz. Yalnızlık Allah’a mahsus... evlenmenin de sevginin de yaşı yok. Kariyeri çoluk çocuğu da yok... zaten artık çağımız gereği de geç olgunlaşıyoruz... bence 40a kadar yolu var... benim halam 37 yaşında evlendi mesela...

Aynı durumda ve aynı yaştayız. Benim de fırsat vermemi söyleyen bi sevgili adayım var :işsiz: hiç bir şey hissetmiyorum ama iyi biri olduğu için tanımaya çalışıyorum.. Ancak karşı tarafın duyguları yoğun olup bizde bir cacık olmayınca da kendimi odun gibi hissediyorum. Sonra da diyorum ki; ‘amannn sevdin, güvendin de ne oldu?’ Aşk yoğun olmayıversin.

Sen de bi tanımaya çalış. Ufak bi bakışı, hareketi bi kıvılcım olur inşallah..

Bu arada o 25’ten sonra tutku olmaz diyenler halt etmiş.. O tutkuyu yaşayanlar 25’inden sonra da bi güzel yaşıyo valla
‘amannn sevdin, güvendin de ne oldu?’ Aşk yoğun olmayıversin.

Aynı gel-gitleri yaşıyorum...

Niye yahu 25 yasından sonra aşk diye adlandırılan duygumuz havayamı karısıyor buhar olup niye yok olsun ki
He su oluyor olabilir daha saglam yere basıyorsun, istediklerinde daha bilinçli oluyorsun gözünü eskisi gibi karartamıyorsun vs ama tabi bunlar içinde 25 yas sınırı yok
İnanmayın bunlara

Hayır benim anlamadığım aşk yoksa evlilik fikri nerden çıkıyor, ne alaka sevmediğin öyle nötr arkadaş gibi olduğum adamla ne diye evlenesin?

Valla o dediğiniz iyi efendi çocuk hissini çok yaşadım, fena oldum siz söyleyince çoook kötü bir his tamam kötü bir şeyi yok da hoşlanmıyorsam bitmiştir. Millet de konuşur niye denemiyorsun bık bık. Zorlamak çok kötü olur.

Büyük aşk mıdır küçük aşk mıdır, ilk görüşte aşk mıdır, ilk tanışmada ya da ilk sohbet de aşk mıdır her ne türse bir şekilde aşk gerekiyor. Evliliğinize anlam verecek ve enerji ve bir güç verecek şey bu.

Zamanla sevebilirsiniz. İlk görüşte aşk olacak diye bir kural yok. İlk görüşte itici gelmediyse denemeye değer. Bu işlerin biraz yaşla da ilgisi var. Ben eşime aşık olduğumda 16 yaşındaydım. Ayaklarım yerden kesilmişti. Bugün eşimle tanışmış olsaydım yine aramızda çekim olurdu ama o zaman yaşadığım heyecanı bugün yaşayamazdım sanırım. Siz de hemen heyecan beklemeyin. Zamanla bir şeyler hissedersiniz.

Benim annem de bu yaştan sonra sevemezsin yaşın geçti daha aşık olamazsın diyip duruyor ben aşk kadını Kahlo nasıl mantık evliliği yaparım bilmiyorum offf yaşım 27
Tabi ki de aşk olur da 15 16 yaşındaki hisler olmaz. Daha farklı daha ayakları yere basar olur :) yoksa aşk olmadan ömür geçmez. İnsanoğlu hep aşık olacak bir şey bulur: eş, sevgili, çocuk, evcil hayvan, yaratıcı, hobi vb..

Aşkın olmazsa olmazı cinsel çekimdir. Sevgi, saygı, sadakat, iyi iletişim, maddiyat da evliliğin olmazsa olmazı... Cinsel çekim hissetmediğiniz biriyle evlenmeyin bence. Mantık evliliği yapmayın yani. Bu da üç beş görüşmede anlaşılır birşey...

Adama karşı nötr olmak negatif olmaktan iyidir şimdilik.
Bence şans vermeli, belki hisleriniz oluşur.
Olmazsa elbette evlenmeyin.
Bir gün birisi için kalbiniz muhakkak çarpacaktır buna inanırım.

mantık evliliği benim mantığıma uymuyor :)) ben katlanamam aşık olmadığım bir adamın kötü huylarına alışkanlıklarına ama şu da varki ilk görüşte aşk diye birşey yok ona şans verin zaten hemen öyle evlenmek neden önce tanıyın birbirinizi ama içinizde bir şeyler oluşmazsa heyecan vs. evlenmeyin derim ben

23 yasindayim 20 yasinda evlendim esimle 4 4 sene birlikteligimiz oldu, nişanli kaldik 1 sene vesaire herseyden once zamanla taniyorsun kisiyi bi anda cozemezsin izlenim olarak sana nasil geliyor nasil davraniyor ölçmeye calis ki anlayamiyosun bazen, insanlar cok degisken bence kendine bi firsat tanı herseyden onemlisi kendisine ve sana saygisi olan biriyle birlikte ol evlendikten sonra sevgiden cok saygi araniyor .. 🌼🌼🌼🌼

30 da evlendim. Beni gorur gormez carpildi desem yeridir:) ben de cok begenmistim ,karakteri kisiligi saygisi ile de evlilige karsi bir insan olmama ragmen iliskimiz evlilige dogru ilerledi. Evliliği götüren şey ask sevgi, sevgiyle herşeyin üstesinden geliniyor. 7 yıldır evliyiz, el ele goz gozeyiz cok aşığım o benim hayat arkadaşım diğer yanım.

Back