- 19 Haziran 2018
- 659
- 1.331
- 63
- Konu Sahibi Cakmamarliyn
Kizlar selam,
Konuya girmeden kısaca bilgi vereyim.29 yasındayım. Bu yasıma kadar biri 3 yıllık sonrasında da 5 yıllık 2 ciddi ilişkim oldu araya giren ufak tefek ilişkiye dönmeyen flörtleride saymazsak neredeyse 1.5 yıldır yalnızım.
Annemle birlikte yasıyorum hem maddi hem manevi cok rahat bi hayatım var. Evlenmek için acelem olmadığını farkında Fakat hiç evlenememekten ve cocuk sahibi olamamaktan korkan biri olarak çevreme de bakınmaya başladım.
Gecen hafta tanıstığım biriyle bugün 2. Kez kahve içmeye cıktım. düzgün, efendi hoşta biri. Eğitimi görgüsü aile yapısı da uygun gibi görünüyor. Bana karsıda ilgili ve bunu da dile getirmekten çekinmiyor.
Fakat benim yoğun duygularım, tutkum hiç bişeyim yok ayrıca iticide bulmuyorum. Tamamen nötr. Arkadaslarım insanlar hakkında cabuk karar verdğimi aslında iyi gidebilecekken hemen harcadığımı, insanların bişeyler hissedebilmek için zaman sarfettiğini evliliklerin aslında ilk görüşte aşk olmadğınu bu tutku ve yoğunlukların 20/25 yaş aralığından sonra olmadığını savunuyorlar.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Gercekten böylemi sizcede?
Öncelikle 29 yaş bekar biri olarak selam ederim. Ben de 2 büyük ilişki atlattım ve her ikisinde de evliliğin kıyısından döndüm. Dediğin gibi ,yaşla mı alakalıdır bilmiyorum, duygularımın etkisine giremiyorum artık.
Tanıştığın kişi itici gelmediyse ve bir hatasını da görmediysen tanı derim. Aşk zaten zamanla bitiyor. Ama sevgi tanıdıkça, emek verdikçe oluşuyor. Tabi olması için zorlama kendini. Akışına bırak. Baktın oldu devam edersiniz. Olmazsa da yapacak bir şey yok.
Ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim, her evlilik aşkla yapılmıyor. Hatta birçoğu evlenmek için evleniyor. Aşkla evlensen dahi o durumun devam etmesi zaten mümkün değil. Aşk boyut değiştirip yerini sevgiye bırakıyor bence.
Beklentin büyük olmasın ama tamamen duygusuz da olmaz bu iş. Biraz biraz hoşlanman lazım. Onunla vakit geçirmek, konuşmayı istemen lazım. Bunlar hoşlantı belirtisidir. Ama adamın yapıp ettikleri gözüne batıyorsa, bu hoşlanmadığın anlamına gelir.