- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.661
- 798
- Konu Sahibi Cakmamarliyn
-
Sakınn öyle bir hataya düşmeyin evlilik o kadar basit bi konu değil severek evlenenler bile ciddi bdyutta sıkıntılar yaşıyorlar ki siz mantık olarak yaklaşıyorsunuz severseniz evliliğin sıkıntılarına katlanırsınız yok mantık evliğiği yaparsanız en küçük sıkıntı sizi kahreder sakın öyle bi hataya düşmeyin evlenmek kolay ama boşanmak çok zor.Kizlar selam,
Konuya girmeden kısaca bilgi vereyim.29 yasındayım. Bu yasıma kadar biri 3 yıllık sonrasında da 5 yıllık 2 ciddi ilişkim oldu araya giren ufak tefek ilişkiye dönmeyen flörtleride saymazsak neredeyse 1.5 yıldır yalnızım.
Annemle birlikte yasıyorum hem maddi hem manevi cok rahat bi hayatım var. Evlenmek için acelem olmadığını farkında Fakat hiç evlenememekten ve cocuk sahibi olamamaktan korkan biri olarak çevreme de bakınmaya başladım.
Gecen hafta tanıstığım biriyle bugün 2. Kez kahve içmeye cıktım. düzgün, efendi hoşta biri. Eğitimi görgüsü aile yapısı da uygun gibi görünüyor. Bana karsıda ilgili ve bunu da dile getirmekten çekinmiyor.
Fakat benim yoğun duygularım, tutkum hiç bişeyim yok ayrıca iticide bulmuyorum. Tamamen nötr. Arkadaslarım insanlar hakkında cabuk karar verdğimi aslında iyi gidebilecekken hemen harcadığımı, insanların bişeyler hissedebilmek için zaman sarfettiğini evliliklerin aslında ilk görüşte aşk olmadğınu bu tutku ve yoğunlukların 20/25 yaş aralığından sonra olmadığını savunuyorlar.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Gercekten böylemi sizcede?
Genelleme yapmak istemiyorum ama çok büyük aşklarla evlenip , sonrasında çok büyük hayal kırıklığı yaşayan bir çok tanıdığım var. Hatta ileriye gitmeye gerek yok ben varım.
Aşk tek başına bana göre bir evlilik için yetersiz.
İnsanı sevdiren karakteri ve huyudur.
Nişanlımı ilk başlarda çok sevmiyordum, hatta ne alaka ? bile diyordum kendime.
Ama şu an benim için en kıymetli insan o...
Onun duruşu , fikirleri ve kalbi yeter...
Ben de eşime aşık olmadım. Mantıken uygun biriydi aynen anlattığın gibi görgüsünü, temiz tertipli oluşunu, oturaklı olgun biri olmasını, beğendim, yakışıklıydı da ama öyle dilim tutulmadı. Evlenene kadar da herşey yolunda olmasına rağmen allah allaa evleniyorsun bak emin misin diye sorup duruyordum kendime. 7 yıl oldu evleneli simdi onun aşkından ölüyorum.
Evet ama diyelim evlendiniz. Çok aşıksınız ama karşınızdaki kişi sizi hiç mutlu edemiyor. E o zaman da mutsuz bir kadın olacaksınız. Ve yine bu dediğiniz başkasına gönül kayma meselesi olabilir.Ben de aşk olmadan katlanılmaz diye düşünüp ahlaklı insana daha çok ısınıyorum aşk duyduklarım hep bi fos çıktıklarından mı nedir.Ama insan bu sefer evliyken başkasına karşı bişeyler hisseder mi diye düşünüyo.Bu korku beni düşündürüyo açıkcası kimseye şimdiye kadar sadakatsizlik etmediğim halde...
Biriyle "iyi biri" olması nedeniyle sırf mantık yönüyle bakıp evlenmek korkutmadı mı sizi ? Eleştirmek için söylemiyorum samimiyetinize sığınarak soruyorum ya başkasından etkilenirsem diye korkmadınız mı?
Kesinlikle katılıyorum. 41 yaşındayım. 2 yıllık evliyiz. 8 yıl flört sürecinden sonra evlendik, aileler dürtmese daha da giderdi:) araya hiç gönül ayrılığı girmeden, ilk yıldan sonra ayrı şehirlerde yaşayarak sürdürdük. Ayrı şehirlerde aynı çarpan iki yürek... 32 yaşında, iş görüşmesine gittiğimde eşim kapıyı açtığı an kalbimin çarptığını hissettim, 5 yıl sonra ilk defa hissetmiştim bu duyguyu. İlk ilişkimden sonra yeniden aşık olmayı bekledim hayatıma birini almak için. Flört sürecinde ikimizde nazar boncuğu taşırdık:))Değil tabi ki.
Ben de aynı şekilde bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştım. Düzgün, efendi, kibar, kafalarımız uyuyor, aile babası olacak potansiyelde biri ama bir hissiyatım olmadı. Şu anda şans veriyorum ama bir şey hissedemezsem de zorlamsm. Sizden 2 yaş büyüğüm.
Valla bugünlerde kalbim daha önce pek de dikkat etmediğim biri için çarpıyorGece yatmadan önce onu düşünüyorum itiraf ediyorum
O histen vazgeçmeyin bence. Kalp çarpıyor, bunun yaşla bir alakası yok. Bu tip bir evlilik yapsanız bile mutlu olamazsınız gibime geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?