Evlilikler büyük asklarla olmuyor mu?

Banlıyken düşünecek vaktim oldu (bkz. banın faydaları )

Şaka bir yana cidden bu konu üzerinde düşündüm

Son zamanlarda hep falso giden flört ve ilişkilerime bakıp bunu sorguladım

Sanırım ilk anda oluşan o heyecan aşk değil, "şehvet"

Dolayısıyla aşkın sevgi, saygı, şehvet vb gibi şeylerle bir bütün olduğunu düşünüyorum artık

Önceleri o ilk anki heyecana bakıp aşığım derdim

Ancak ve fakat düşünüyorum ki adamları tanıdıkça, kötü yanlarını gördükçe soğuyordum

Dolayısıyla ilk anki o beğeni, şehvet vb tek başına yürütmeye yeterli olmuyor

Ayrıca soruyorum yani buradaki kadınlara, "aşığım" diyoruz şerefsiz denecek tiplere

Nesine aşığız tam olarak?

Yalan söylemeleri mi, aşağılamaları mı, aldatma, şiddet neyse artık problem

Hiçbir aklı selim insan bunlara aşık olmaz

Dolayısıyla sanırım kendi açımdan bakarsam şehvet ve aşkı karıştırıyormuşum bugüne kadar

O arzu elbette ki aşkın parçası ama tek başına yetmiyormuş işte, o beğeninin üzerine saygı, sevgi vb gibi güzel nitelikler de gelirse aşk oluyormuş

O zaman diyebiliriz ki "ya bu adam şöyle şöyle, bana da böyle davranıyor ben aşığım"

Böyle bakınca iç çektim de aslında

Belki de hiç doğru düzgün aşkı yaşamamışım diye düşündüm

 
Sakınn öyle bir hataya düşmeyin evlilik o kadar basit bi konu değil severek evlenenler bile ciddi bdyutta sıkıntılar yaşıyorlar ki siz mantık olarak yaklaşıyorsunuz severseniz evliliğin sıkıntılarına katlanırsınız yok mantık evliğiği yaparsanız en küçük sıkıntı sizi kahreder sakın öyle bi hataya düşmeyin evlenmek kolay ama boşanmak çok zor.
 
Evliliklerin cogu artik askla istekle oluyorda, o askin ne kadari kaliyor sorma gitsin
 
Genelleme yapmak istemiyorum ama çok büyük aşklarla evlenip , sonrasında çok büyük hayal kırıklığı yaşayan bir çok tanıdığım var. Hatta ileriye gitmeye gerek yok ben varım.
Aşk tek başına bana göre bir evlilik için yetersiz.
İnsanı sevdiren karakteri ve huyudur.
Nişanlımı ilk başlarda çok sevmiyordum, hatta ne alaka ? bile diyordum kendime.
Ama şu an benim için en kıymetli insan o...
Onun duruşu , fikirleri ve kalbi yeter...
 
Ben de eşime aşık olmadım. Mantıken uygun biriydi aynen anlattığın gibi görgüsünü, temiz tertipli oluşunu, oturaklı olgun biri olmasını, beğendim, yakışıklıydı da ama öyle dilim tutulmadı. Evlenene kadar da herşey yolunda olmasına rağmen allah allaa evleniyorsun bak emin misin diye sorup duruyordum kendime. 7 yıl oldu evleneli simdi onun aşkından ölüyorum.
 

Ben de aşk olmadan katlanılmaz diye düşünüp ahlaklı insana daha çok ısınıyorum aşk duyduklarım hep bi fos çıktıklarından mı nedir.Ama insan bu sefer evliyken başkasına karşı bişeyler hisseder mi diye düşünüyo.Bu korku beni düşündürüyo açıkcası kimseye şimdiye kadar sadakatsizlik etmediğim halde...
 

Biriyle "iyi biri" olması nedeniyle sırf mantık yönüyle bakıp evlenmek korkutmadı mı sizi ? Eleştirmek için söylemiyorum samimiyetinize sığınarak soruyorum ya başkasından etkilenirsem diye korkmadınız mı?
 
Evet ama diyelim evlendiniz. Çok aşıksınız ama karşınızdaki kişi sizi hiç mutlu edemiyor. E o zaman da mutsuz bir kadın olacaksınız. Ve yine bu dediğiniz başkasına gönül kayma meselesi olabilir.
Bence bu durumun aşık olmakla alakası yok , huzurlu ve mutlu olmakla alakası var.
 
İlk bakışta aşk var mıdır, bilmem. Eşimle tanıştığım gün vurulmadım ona. Zamanla oldu herşey. Tanıyarak, görerek, hal ve hareketleriyle, ilgisiyle sevdirdi kendini.

Sende zaman ver ona. Belki seveceksin, bilemezsin ki.
 
Tam bu düşüncelerdeyken bu aralar bu konu ilaç gibi geldi..
Bir adet evlilik bir adet bitmiş fırtınalı yıldırımlı beraberlik yaşamış 31 yaşında bir kadın olarak söyleyebilirimki aşk ve tutkudan daha kuvvetli olması gereken kavramlar var.Olmalı ki aşk tutku azalırken o bitmeyen kavramlar sayesinde ayakta kalabilmeli birliktelik.En önemlisi çok iyi arkadaş olabilmelisin öncelikle,bir de arada heyecan,aşk varsa bu çok büyük bir şanstır diyebilirim.
Evvelinde aşka aşık bir kadın olarak şuan aradığım iç huzur ve mutluluk.Karşımda mutlu edebilmek icin bıkmadan usanmadan çabalayan güzel bir adam var.Başlarda duygusuz olmayacak sanırım diye düşünürken bir akşam "Çok güzel kokuyorsun,parfümüne bayıldım" diyerek koklayarak bana doğru yaklaşmasıyla o bir anlık sessizlik kalp çarpıntısına sebep oldu. :) Neler olur bilmiyorum o ambians şans vermem gerektiğini anlamama sebep oldu.
Bunu anlamak için hemen yakınlaşmaktan değil kastım ufak bir temas aslında insana ipuçları verir.Yani safi bakışma ve konuşmalarla anlaşılacak bir şey değil pek.
Zamanla emin olabilirsiniz bence kendinize de ona da bir şans verin..
 
Aşk tabiki olur ama önemli olan o aşk seni mutlu eder mi?
Aşk evliliği yapıp çok mutsuz insan var
Aslına bakarsan bir ilişkide kim daha fazla seviyorsa o karşısındakini çekiyor daha çok özverili oluyor
Seni seven değer veren el üstünde tutan adam seni mutlu ediyor
Tabiki duygun olucak
Bence zaman ver bu ilişkiye
Çocuk iyi biriyse zamanla seversin
 
24 YASINDAYIM 14 yasımda asık oldum çocukluk askı idi 17 de nişanlandık 22 de evlendik 2 yıldır evliyiz. 10 yıldır beraberiz yani herşey çok güzel 1 yasında oğlum var he öyle heycan falan olmuyor fakat saygı sevgi olsun yeterli. yasınız olgun emin adımlar atarsınız ve yaşınız gereği daha olgun düşünüyorsunuz. ama hayat o kadar uzun düşünmeye yeterli değil. HAKKINIZDA HAYIRLISI
 

Hayır tabi ki 'iyi biri " olduğu için evlenmedim onunla. Ağır oturaklı yakisikli bir adamdi, tertemiz, guzel giyinen , iletisim problem8 olmayan, cok iyi bir aileye sahip, duzgun bir adamdi, ben ondan cok hoslandim,ailem arkadaşlarım onu çok sevmişti, ama ben aşık değildim. Yanında çok iyi ve mutlu hissediyordum, müthiş bir güven duygusu veriyordu bana. Böyle zamanlarda siz o adamı beğenmişseniz ama evlilik kararını vermekte zorlanıyorsanız ailenizin ve tecrübeli insanların sizi desteklemesi bir kat daha güven veriyor. Tabi nasip olmasi gerçeği de var işin içinde. Hayatım " başkasından hoslanma" düşüncesi/ korkusu biraz çocukça bir düşünce. Aklımın ucundan bile geçmedi bu. Baskasindan hoslanmak kontrollu bir durum. Cogunlukla siz istemediginiz surece olmaz. Sevgi yasanmisliklarla doğru orantılı bir duygu. Besler buyutursun. O adam sevgiyi besleyecek adamdı bunu gördüm demekki. Ben onunla sevgi dolu yıllar öngördüm ama şükürler olsun aşk da geldi koşarak.
 
k
Kesinlikle katılıyorum. 41 yaşındayım. 2 yıllık evliyiz. 8 yıl flört sürecinden sonra evlendik, aileler dürtmese daha da giderdi:) araya hiç gönül ayrılığı girmeden, ilk yıldan sonra ayrı şehirlerde yaşayarak sürdürdük. Ayrı şehirlerde aynı çarpan iki yürek... 32 yaşında, iş görüşmesine gittiğimde eşim kapıyı açtığı an kalbimin çarptığını hissettim, 5 yıl sonra ilk defa hissetmiştim bu duyguyu. İlk ilişkimden sonra yeniden aşık olmayı bekledim hayatıma birini almak için. Flört sürecinde ikimizde nazar boncuğu taşırdık:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…