• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikle ilgili tüm düşüncelerinizi bekliyorum

:) evlilikle ilgili düsüncesi olan yokmuymuskaydirigubbakcemile3
ben henüz evlenmeyi beceremedigim icin bir yorum yapamiyorum

Güzel güzel olduğu kadar da zor aslında. Büyük sorumluluk altına giriyorsunuz. Kendinizi hazırlayın öyle evlenin. Gerçi ben hazırlayamadım kendimi çünkü bir an oluşan bir aşk evlilik bizde ne olduğunu anlayamadık :)Hemen hemen 10 yıl oldu evleneli ve biz zamanla tanıyoruz eşimi her gün bir yönünü keşfediyorsun..

düşününce olmuyor ki zaten düşünmeden gerçekeşir
çünki genelde düşündüklerini uygulayamassın aşk seni alır götürür yapmamdediğini yaparsın:asigim:

ailelerin baskısı altında yaşamadan
kendi sorumluluklarınızı aldığınız paylaşıma evlilik denir bence :1closedeyes:

1.5 ay var evlenmeme sanırım güzel ve bir o kadarda zorlu yanları olduğunu düşünüyorum.Eşini ne kadar tanırsan tanı aynı evde yaşamak bir yaşamı paylaşmanın getireceği zorluklar olucak die düşünüyorum bilmiyorum belki yanlışta konuşuyor olabilirim.
1.5 ay sonra evleneceğim için güsel şeyler düşünüyorum.Sevdiğim adamla aynı evi paylaşıp kendi düzenimizi kurucaz benim evim diyebileceğim artık tamamen kendi hayatımız olucak bunları düşünüp kendimi rahatlatıp huzurlu olmak istiyorum şuan için.Kötü düşüncelere kafamda yer yok buaralar:lepi:

Tabiki düşünsenize iki yabancı insan aynı evi paylaşmaya başlıyorsunuz. Yeri geliyor insan öz anne babasıyla anlaşamıyor tutki elin adamı geliyor koca oluyor ve yaşamaya çalışıyorsun :))
ıstersen 40 yıl önce tanı çıkıyor işte huyları tek tek :))
Evlilik bir yönü varki ona denecek hiç bir sözüm yok. Eksi yönleri çok gibi görünsede belboy artı yönleri saymakla bitmez. 1,5 yıl sonra evlenecekmişsin kötü fikirleri at gitsin.Allah tamamını erdirsin. Evlilikdeki artı yönler tüm eksileri alıp götürüyor :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence evlilik, iki farklı kültürden gelen insanın aynı potada erimesidir.önceden ayrı ayrıyken evlenınce tek vücut olmak hoş olsa gerek.Her yönden tamamlamaktır birbirini.Birazda ben evliliği iklime benzetirim.yazı vardır, kışı vardır.önemli olan olayların üstesinden gelebilmektir sabırla.Haydı kalın sağlıcakla selamlar herkese....:1hug:

şu her gün yeni bir huy öğreniyorum diyen bayanlara katılıyorum... yeri geliyor biz bile babamızın abimizin kardeşimizin huylarını yeni yeni keşfediyoruz... kaldı ki bi yerde yabancı bi insan, hayatına sonradan giren ve birden hayatının tamamını kaplayıp hayatın olan insan... her yeni insan başka bir huy başka bir karakter demek... ne kadar tanıyorum desem de aynı evde kalmadğım müddetçe tam anlamıyla tanıyor olamam... kaldı şurda 1 aydan az bir zaman... Allah hayırlı eşlerle karşılaştırsın hepimizi kızlar... bayanssulusmile

evlilik fedakarlık gerektirr hep karşından değil kendinden bişiler katmaktır yani hep karşından beklersen bencillik yapmış olursun ve o evlilik hep tek taraftan gereçekleşir ben diyoruki mutlu bir evlilik için sevgi,saygı ve fedakarlık şart

Sorumluluk
paylaşma
aşk
sevgi
çocuk
sahiplenmek
sahiplenilmek
güzel şeydir ya

evlilik büyük sorumluluk.. ve de zor..
aslında dışardan bakınca herkese kolay gelebilir.. normal ailedeki gibi olacaksın diye..
ama öyle degil gördügüm kadarıyla..
koca sorumlulugu..
sonraları cocuk sorumlulugu
derken kendine zaman ayıramayan hatunlar gördüm..
bide karşı taraftan bir nankörlük gelme ihtimali ..
vs .vs..
zor yanii.. ama güzeldir heralde..

evlilik..
evlenene kadar asrtık gelsin o gün diyorsun..
evlenip evliliğe alışana kadar ya niye evlendim...
sonra herşey yoluna giriyo evliliğe alışmış oluyorsun..
ve herşeyin ne kadar mükemmel ve huzur dolu olduğunu her an anlayıp yaşıyorsun..
kızıyorsun bazen bazen küsüyorsun ama yine onun yanında oluyorsun..
hemen sarılıp herşeyi unutuyorsun...

bizim evliliğimiz böyle gidiyo güzeller herşey şükür yolundaa...

şimdiye kadar bna kimse evlilik hakıkında ii bişi söylemedi nedense çevremde hep mutsuz ve geçimsiz evlilikler var ve bnmde evlilğimin öyle olacağını söylüyolar ve ben böyle zihniyetsiz düşüncelere inat mutlu olduğumu açıkça ifade ediyorum ve aşkıma güveniyorum bence bir erkeği balamakta kadının lindedir yani şöyle düşünün eve yorgun argın gelen bi erkeğin başında bide karısı kapıyı açınca başlarsa dırdıra o erkek ne kadar mutlu olur ve karısınnı mutlu eder

şimdiye kadar bna kimse evlilik hakıkında ii bişi söylemedi nedense çevremde hep mutsuz ve geçimsiz evlilikler var ve bnmde evlilğimin öyle olacağını söylüyolar ve ben böyle zihniyetsiz düşüncelere inat mutlu olduğumu açıkça ifade ediyorum ve aşkıma güveniyorum bence bir erkeği balamakta kadının lindedir yani şöyle düşünün eve yorgun argın gelen bi erkeğin başında bide karısı kapıyı açınca başlarsa dırdıra o erkek ne kadar mutlu olur ve karısınnı mutlu eder

çok haklısınız... mutlu olmak elimizde bir nevi.. daim olsun inş. mutlulugunuz..

bikaç gün önce aşkım midesinden rahatsızlandı hastaneye götürdüm doktor yatırdı aclde serum falan taktı neyse hani nezakettendir hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun denir...aşkımın yattığı yatağın yanında bi adam yatıyodu karısı lap die siz evlimisiniz die sordu bende evet yeni evliyiz daha deidm kadına o da belli baksana ne kadar yakın oturuyunuz 1 kaç sene geçsin görürüm size dedi küstaha bakın yaa çok sinirlendim bende hnanfendi sevgi saygı olduktan sonra on sene de olsa insn bu kadar yakın olur işte dedim ve ben eşimi seviyorum ömür boyuda allah izin verirse bu kadar yaın olucaz dedim sustu hiç sesini çıkarmadı kendi mutsuzluğuna kulp aradı ama cevabını çok güzel aldı

bikaç gün önce aşkım midesinden rahatsızlandı hastaneye götürdüm doktor yatırdı aclde serum falan taktı neyse hani nezakettendir hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun denir...aşkımın yattığı yatağın yanında bi adam yatıyodu karısı lap die siz evlimisiniz die sordu bende evet yeni evliyiz daha deidm kadına o da belli baksana ne kadar yakın oturuyunuz 1 kaç sene geçsin görürüm size dedi küstaha bakın yaa çok sinirlendim bende hnanfendi sevgi saygı olduktan sonra on sene de olsa insn bu kadar yakın olur işte dedim ve ben eşimi seviyorum ömür boyuda allah izin verirse bu kadar yaın olucaz dedim sustu hiç sesini çıkarmadı kendi mutsuzluğuna kulp aradı ama cevabını çok güzel aldı

bitanemm çok geçmiş olsn aman dikkat edinn kendinizee...
elaleme bakarsan oooo neler neler derler canm boşverr bak biz ne kadar mutluyuzz herkes
geçim sıkıntısı başa gelince sevgi kalmaz der durur ama asla inanmıyorumm

Back