• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yaşı kaç olmalı ?

Yaşım 21, 2014 haziranda 23 yaşında mezun olcaz ikimizde İnşallah, atanmaydı oydu buydu derken en az 25imizde evleniriz İnşallah hala birlikte olursak (Rabbim ayırmasın). Ama kişilerin hayatına göre değişir, çalışma hayatı çevreleriniz herşey sizin evlenebileceğiniz yaşı etkiler. Bence 23-29 arası kadınlar için uygun yaştır diye düşünüyorum.

20 yaşındayım bana göre bizler için ideal yaş 25.Erkekler için de 28-30 diye düşünüyorum geç olgunlaşıyorlar bir de malum.

Bir insanın olgunlaşma ve karakterinin oturma yaşını ortalama 26-32 düşünürsek(ki bilimsel de böyledir); 25 yaşından sonra olmalıdır.
Hem evliliğin manevi olarak iki taraflı da kolayca yürütülebilmesi hem de maddi refah açısından en ideali 27-28 sanırım.
En azından ben öyle planlıyorum.:49:

34 yaşında evlendim...İyi ki daha önce evlenmemişim,iyi ki eşimden başka biriyle evlenmemişim diyorum...

Şu an hayallerimin de üstünde bir yaşantım,yuvam,huzurum,mutluluğum var..:nazar: :nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımı hayatımın anlamıyla yaşıyorum zaten.
Evlenmeden önce herkes hayatını yaşasın düşüncesine katılamıcam çünkü ben zaten hayatımdan memnunum.
21 yaşında evlendim, 23 yaşında da anne olcam kısmetse.
Çoğu kişi çok erken dedi, koca meraklısı mısın dedi hatta biri. Ama hepsi dış kapının dış mandalı. İlişkiyi 2 kişi yaşar ve verecek bir karar varsa onları kapsar.

Herkesin düşüncesi bir değil o yüzden net bi cevap alman zor olur bu konuda.

22 yasında evlendim daha 4 aylık taze bir gelinim.. banada çok kişi erken dediler ama 5 yıl süren bir ilişkimiz vardı 1.5 yıl nişanlı kaldık ben yaşımdan olgun bir insanımdır ve eşimle birbirimizi çok iyi tanıyorduk 9 yıllık bir arkadaşlığımız vardı eşim 26 yasında bence kesinlikle evliliklerde eşler hanımlarından büyük olmalı ki yönlendirebilsin ben çok mutluyum eşimle inşallah ben 25 eşim 30 yasında oldugumuzda anne baba olmayı planlıyoruz :16:

21 yaşında evlendim 6 aydır evliyim.
hiç pişman olmadım çok şükür.
soru çok göreceli cevaplar alır.
herkesin karakteri eviliği kaldırma potansiyel yaşı farklıdır.
kimi tutuğunu koparan bir tiptir erken evlenir,yürütür,
kimi çok nazlımdır geç evlenir zorlanır,
kimi hem nazlımdır hem yaşı küçüktür fakat eşi çok anlayışlıdır,yürütür,
kiminde hiç bir yoktur yürütemez...
daha o kadar çok etmen var ki.
kendime göre konuşmak gerekirse;
ben en güzel yıllarımı eşimle geçirdiğim için çok ama çok mutluyum.
hayatımı yaşayım,zevkini çıkarayım en sona evleneyim mantığı bana göre değil açıkçası.
bir adamı seviyorsam her güzel anlarımı,sıkıntımı...herşeyimi onla yaşamak isterim.
hayat kısa,yaşanacak şey çok.
zaman kaybedemezdim :34:

:73: hayat gerçekten çok kısaa :16:

ben de 27 yaşındayım, 28de evlenmiş olacağım. Kaç olmalı diye soruyorsanız, kadın asssla 25ten önce evlenmemeli. Nerdeyse tüm kız arkadaşlarım 25ten önce çok farklı düşündüklerini, 25 yaşla beraber evlilik olgunluğuna eriştiklerini söylüyorlar. Üniversitedeki sevgilisiyle evlenenlerin çok az kısmı mutlu. Çünkü iş hayatına atılıp kendi ayaklarının üzerinde durunca yaşama farklı bakıyorsun....

Ki zaten benim etrafımda 25inden önce evlenen nerdeyse yok gibi. Eskidenmiş o 30dan önce evleneyim aceleliği. 30küsürde evlenen pek çok çift var ve çok mutlular. Çünkü hayattan ve evlilikten ne bekledikleri çok açık...

İnsan kendini tanımadan evlenmemeli diyorum...

kesinlikle25ten aşağı olmamalı.ben22de ewlendim ama hala ewlilığe alısamadım hep bekarlımı ewımı yatamı özlüorum ewlilik ağır geldı bana 25en ideali

O tamamen kişiye ve koşullara bağlı... Mesela "Bundan 3 sene önce ben aynı kişi değildim" diyip 22 yaşı hafife alan bir arkadaş olmuş.

Kusura bakma arkadaşım o senin problemin, 3 seneyle arada devasa farklar oluşuyorsa bu senin kusurun tamamen... Ben dönüp 18 yaşıma baktığımda bile "Feci değişmişim" falan diyemiyorum... Elbette hatalar yaptım ama o zaman da mantıklı bir insandım, bakış açılarım benzer şekildeydi, şu anda da öyle... Yaş size sadece tecrübe kazandıran bir şey, yoksa kalassan bundan 5 sene sonra da kalas olacaksın... Saftiriksen bundan 5 sene sonra da saftirik kalacaksın... Edindiğiniz tecrübelere göre de yolunuzu çiziyorsunuz... Bu kadar büyütmeyin yani. Şartlar ve koşullar müsaitse her şekilde evlenilebilir... Öte yandan evliliği yeni bir dünya olarak görmeyi çok yanlış bulmakla birlikte bu şekilde hayal kırıklıklarınıza en büyük zemini hazırladığınızı düşünüyorum...

herkesin olgunlaştığı bir yaş vardır illa ki bu eğitime sosyal statüye yaşanılan hayat tipine göre farklılık gösterir. kadın 24 yaşından önce evlenmemelidir diyor uzmanlar ben 24ü yeni bitirdim bakıyorum kendime şimdi geçen yılla bi fark var mı evet var düşünsel anlamda hayat başka başka tecrübeler kazandırıyor. değer verdiğiniz bir çok şeyin aslında birer hevesten ibaret olduğunu görebiliyorsunuz.

herkes erken yada geç evlenebilir ama bence okulunu bitirip işini gücünü ekmeğini eline almayan hiç bir kadın evlenmesin derim ben..

Bence bu evleneceğimiz kişiye de bağlı, evlendikten sonra hayatını yaşayan insanlar da var, tam tersi de var.

Evleneceğiniz kişiyi seviyor ve yanında mutlu iseniz kendinizi hazır hissetmeniz yeterli olur bence. Tabi bundan kastım 18'e bastım hemen evleneyim değil. Bana göre bunlara rağmen en az yirmi olmak gerek.

Back