Evlilik yaşı kaç olmalı ?

ciynep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
77
63
88
İstanbul
Evet canlarımm,evlilik yaşı sizce kaç olmalıdır ? Evli olanlar kaç yaşında evlendi ?

ben 19 yaşında evlendım cnm
27 yaşındayım bırı 6 bırı 45 gunluk ıkı yavrum var erken evlenmenın en guzel yanı erken anne olmak hıc pışman olmadım

ben 19 yaşında evlendım cnm
27 yaşındayım bırı 6 bırı 45 gunluk ıkı yavrum var erken evlenmenın en guzel yanı erken anne olmak hıc pışman olmadım

Bebeğimmm,allah analı babalı büyütsün :* bende 22 yaşındayım evlenme planları kuruyoruz da :) çevremde çok erken diyenler var.O yüzden soruyorum.

hazıran ayında, 27 yasımda evlenmıs olucam..aslında herkes ıdeal dıyor ama 25 yasında evlenmeyı ısterdım ben kendı adıma :)

hazıran ayında, 27 yasımda evlenmıs olucam..aslında herkes ıdeal dıyor ama 25 yasında evlenmeyı ısterdım ben kendı adıma :)

Canım benim yaaa ne güzell,hayırlısı olur inşaallah :) 2013 gelini olucaz desene ihihih

Kadın 28 Erkek 33-35 Herkes hayatını yaşayacak olgunlaşacak ondan sonra evlenecek .Ayakları yere sağlam basacak.Burada o kadar çok ayrılma hikayesi okudum ki onun için böyle düşünüyorum.Erken anne baba olup dünyaya çocuk meydana getirmek marifet değil o çocukları mutlu aile yuvasında büyütmek lazım.

25 yaşımda evleniyor olacagım... bence alt limit 25 olmalı zaten bir hanım 25 den önce evlilik cok da dusunmemeli erkek de 28 i devirmeden...

22 cok erken... geri donup bakınca belki arada 3 yıl var ama ben 3 yıl onceki ben degilim... 22 yasımda da vardı erkek arkadasım ama o zaman cok daha farklı heveslerim vardı cok daha baska dunyalardaydık...

tabii belki kişiden kişiye değişir bilemem ama benim fikrim 25 öncesi erken.

herkesin koşulları farklı tabi.
22-25 arası en ideal.

sen evlenmek için bir adım attıysan bu sorumluğun farkındasındır.
kim ne diyor boş ver.(anne-baba hariç tabi onlar seni en iyi tanıyanlardır)

ben bir kısım akrabaya göre evde kaldım sayılıyordu.
21 nişanlandım inşallah 23 evleneceğim. tam istediğim gibi oldu.

Ben suan 22 yasindayim ve bu sene sözlendik sevdigimle ama ben hemen evlenmeyi düsünemiyorum daha. 2014e kadar beklicez. Karakter olarak yasitlarimdan cok olgun ve mantikli biri olmama ragmen bence ne olursa olsun evlilik icin belirli bir yasa ulasmak gerekiyor. Bana göre minimum 24. Ya bide ne bileyim sonucta allah nasip ederse evlenince zaten ömür boyu birlikte olacaksiniz biraz bekarligin tadini cikarmak gerekiyor. Mesela ben suan sözlüyüm bi yandan dügün heycani var biyandan ceyiz hazirligi sevgilimle evlilik hayalleri kuruyoruz saatlerce evde birlikte tv seyretmenin isten geldiginde kapiyi acmanin vs. okadar güzel ve heycanli bi sürecten geciyorumki tadini cikarmak istiyorum bu günlerimin. Ve daha egitim olarak kendimi ilerletmek istiyorum. Herkesin dünya görüsü tabiki ama ben mesela özellikle karakteri yerine oturmadan elinde bir meslegi olmadan evlenenleri anlamiyorum. Kimin evliliginin nasil ve nekadar sürecegini allah bilir ama su bir gercekki 18 yasinda kendi ayaklari üzerinde duramayan bir kizin yaptigi evlilikle belirli bir yasa gelmis ve meslegi olup kendi ayaklari üzerinde duran mantikli bir kizin evliligi ve ileride yetistirecegi cocuklar asla bir olamaz

Bunun bi standardı olacağını düşünmüyorum
Şöyle ki 19-20 yaşlarında olup da"hayat okulunda yoğurulmuş" bi insan 27-28 yaşına gelip el bebek gül bebek büyütülen bi insandan çok çok daha olgun olabiliyor
Bu biraz kişinin kendisi ve hayat deneyimleri ile ilgili genelleme yapılamaz diye düşünüyorum
Evlendikten sonra okulunu başarıyla bitirip iş hayatına atılanlar olduğu gibi evlilik ile iş hayatını birlikte yürütemeyen insanlar da var sonuçta

arkadaşa tamamiyle katılıyorum
İlkokuldayken hatırlıyorum konuşmak geçmişti o yaşta nereden çıkmıştı bu konuşma bilmiyorum ben 23 yaşımda evlenecegim demiştim :44:Şuanda 21 yaşındayım ortalama zaman olarak 2 yıl sonra düşünüyoruz tabi eger kısmetse Rabbim neyi hayırlı görürse hakkımızda

Evet canlarımm,evlilik yaşı sizce kaç olmalıdır ? Evli olanlar kaç yaşında evlendi ?

bir insan kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmesinde bir sakınca görmüyorum açıkcası bende 22 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var bana kalsa bugünden hayatımı birleştiririm onunla eminim çünkü duygularımdan da ondan da yalnız önümde 2 senem daha var malesef önümüzdeki yaza ablam evleniyor banada 2014 gelini olmak nasip olucak inşallah zaten 24-25 yaşları daha ideal gelmiştir bana:') ee tabi birazda nasip işi geç olsun güç olmasın )

Kaç yaşında evlenilmeli sorusu çok göreceli.

Herkesin evlendiği yaş en doğrusudur. 20de evlenen 20 ideal der 30 da evlenen 30 ideal yaşa bakmayın kendinizi evlilik için hazır hissediyorsanız ve tabi evlilik olgunluğun var ise hayırlısı olsun

28 yaşındayım.
20li yaşların başında evlenmeyi çok isterdim,
erkenden çocuklarım olsun (yaşıtlarım gibi) diye
bir yandan da o yaşta daha olgunluk sorumluluk duygularım tam oturmadığından
iyi ki öyle bişey olmamış diyorum
şimdi nişanlıyım (bazı sorunlardan dolayı 3 yıl oldu)
yoksa 2010 Haziranda evlenecektik
yine de saati zamanı gelmemiş herhalde diyorum
inşallah 30 olmadan evleneceğiz ama :)

21 yaşında evlendim Herkesin kendi olgunluğuna göre değişir Sorumluluk alabiliyorum Problemlerimi Aşabiliyorum. Ama Erken Evlenmeyi tasvip etmiyorum 24 25 ideal diye düşünüyorum

NOT: GEZİP TOZUP EĞLENİN ONDAN SONRA EVLENİN KIZLAR SONRA HAYATINIZ EVE , SORUNLARA YAŞAM MÜCADELESİNE MAHKUM OLACAKTIR....!!!

25 yaştan öncesi evlilik için erken bence...
hem kendimden hem de çevremden edindiğim tecrübeye göre
insan 25 yaşından sonra çok daha farklı bakmaya başlıyor bazı şeylere
ayrıca normal şartları düşünürsek o yaşa kadar ancak okulu bitirmiş iş hayatına atılmaya başlamış oluyoruz
yani hayat çok daha zorlaşmaya başlıyor dolayısıyla da fikirler bakış açısı değişime uğruyor...

benim fikrimce herkes önce kendi hayatını güzelce yaşaşın tek başına özgürce eğlensin hayallerini gerçekleştirmek için uğraşsın sonra evlensin
erkenden o sorumluluğun altına girmeye gerek yok
ne zaman kendini o sorumluluğa hazır hissederse o zaman da evlensin

21 yaşında evlendim 6 aydır evliyim.
hiç pişman olmadım çok şükür.
soru çok göreceli cevaplar alır.
herkesin karakteri eviliği kaldırma potansiyel yaşı farklıdır.
kimi tutuğunu koparan bir tiptir erken evlenir,yürütür,
kimi çok nazlımdır geç evlenir zorlanır,
kimi hem nazlımdır hem yaşı küçüktür fakat eşi çok anlayışlıdır,yürütür,
kiminde hiç bir yoktur yürütemez...
daha o kadar çok etmen var ki.
kendime göre konuşmak gerekirse;
ben en güzel yıllarımı eşimle geçirdiğim için çok ama çok mutluyum.
hayatımı yaşayım,zevkini çıkarayım en sona evleneyim mantığı bana göre değil açıkçası.
bir adamı seviyorsam her güzel anlarımı,sıkıntımı...herşeyimi onla yaşamak isterim.
hayat kısa,yaşanacak şey çok.
zaman kaybedemezdim

bence bir kadın kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman doğru zamandır. ama kendi ayakları üzerinde durduktan sonra evlenmesi bence en uygunu. çevremde bunun aksi olduğu için mutsuz olan kadın o kadar çok ki (( Allah kimseyi pişman etmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…