Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Sevgili Daryana 31 yaşına gireceğim, evliliğim de 6 senelik, çocuk fikrine yeni yeni ısınıyorum. Çok çok gençsin, zamanla fikirlerin değişebilir de değişmeyebilir de. Ama 20 yaşında bırak evliliği, tek derdim burnumdaki sivilce, kilolarım ve vize ve finallerdi :) Evliliği 25 yaşında düşünmeye başladım, eşimle tanıştık 6 ay içinde evlendik. Kısmet bu işler.

Çok yakınımda olan biri o maddi manevi her türlü emeği veripte hayırsız olma durumunu yaşıyor maalesef. Bunun için psikologa gitmeye başladı hatta. Tanıdığım en düzgün insanlar diyebilirim . Benim iş yerinde bi kadının 4 yaşında kizi var. Yok öyle bir kız çocuğu. Sanki dersin 35 yaşında. Cocuk dedigin masum olur. Sevesim gelmiyor inanın ki. Kadin bana laf çarpıyor güya, ayy iste ( x )olmasa napardim oyle evde bekar kadinlar gibi!! Bi kere aşırı itici ,çocuk demeye bin şahit çocuğu var, ikincisi ne demek bekar kadinlar gibi bekar olunca noluyor,üçüncüsü ben akşam eve gelince kocamla sohbetimiz olsun arkadaşlarımız olsun kitaptı filmdi hiç canim sıkılmıyor bir eksiklik hissetmiyorum ki. Bu kadın yüksek lisans yapmış biri , cahil desen cahil değil ama muhattap olmamak için cevap bile vermiyorum tabi. Allah elindekini almasin kaybettirmesin kimsenin. Birey olduklarının çocukları olsa bile bir birey olarak hayatta varolduklarını unutuyorlar. Profillerine x in annesi diye yazınca başka birine dönüşmüyorlar.

ben biraz da avmlerde buluşmaktan bıktığım için evlendim. :))) istemiyorsan evlenme. bunda konu açılacak ne var. belki fikrini değiştirirsin belki değiştirmezsin

Pardon siz benim ruh eşim olabilir misiniz ??
Olabilirim tabii, nereyi imzalıyorum

Şaka bir yana ben yıllardır bıktım "ileride fikrin değişir, ileride çocuk istersin, annelik şöyle harika böyle mükemmel" laflarını duymaktan. Bizim insanlarımız bir kadının çocuk sevmeyebileceğini, istemeyebileceğini kabul edemiyor maalesef.

hayattaki tek ideali evlenmek olanlar mı evleniyor? yooo. birini tanıyosun seviyosun ben bununla aynı evde yaşarım ya iyi böyle diyosun ve evleniyosun. evlenmek de işe girmek gibi hayatın olağan akışında oluşan bi durum.

böyle beylik laflara ben çok gülüyorum ya. 10 sene sonra görüşürüz.

İş yerinizdeki arkadaşınız varoluş amacını çocuğa endekslemiş o yüzden sizi anlayamaz.
Çocuk çok başka bir şeydir katılıyorum çocuğum yok ama kuzenlerimin çocuklarını çok severim.Fakat eğer anne olsaydım kendimi sürekli anne olmakla tanımlamazdım.
Ayrıca iş yerinizdeki kadın çok saygısızlık yapmış.Sen anne olmuş olabilirsin ama bu çocuksuz insanları küçümsemeni haklı çıkarmaz.
Belki Allah korusun çocuk olmuyor ve karşındakini bilmeden üzüyorsun öyle düşüncesiz insanlarla polemiğe girmeyin at gözlüğü ile hayata bakarlar.
Benim kuzenimde öğretmendi, kızı oldu öğretmenliği bıraktı ve kızıyla inanılmaz vakit geçiriyor, eğitici çalışmalar, doğa yürüyüşleri, aktiviteler yapıyor ama kızı aşırı kendini beğenmiş davranıyor, kuzenimin evlerine misafir geliyor ve kızı gelen misafirlere sen git istemiyorum seni diye bağırıyor.
Ki kuzenim o kadar bilinçli, maddi ve manevi emek veriyor ama çocuk çok huysuz ve şımarık.
Belli olmuyor işte verdiğin emeği almayadabilirsin sonuçta çocuk yetiştirmek tek değişkene bağlı değil sonuçta o çocuğun da bir kişiliği oluyor.
Psikolojik destek alan tanıdığınıza üzüldüm umarım güzel gelişmeler olur.
Size iş yerinde ne o öyle bekar gibi diyen iş arkadaşınıza da aynen bekar gibi sadece birbirimize vakit ayırıyoruz çok mutluyuz biz memnunuz deyin geçin..
İnsanlar artık biraz empati kurmalı.Hayatta herkesin seçimleri farklı acaba bunu toplumca ne zaman öğreneceğiz?..

Son düzenleme:
Evlenmek istemiyor olabilirsin buna saygı duyarim.
Ama yazdiklarinizdan yola cikinca çok toy oldugunuz gözlemlenebiliyor. O yuzden bunları düsünmek icin cok erken, hayatinizi yaşayin. Tabiiki egitim ve kariyeri de ihmal etmeyin.

Bende sizin gibi düşünüyordum eşimle tanışana dek. Düğün sevmediğim için yapmadım gelinlik zaten giymedim. Arkadaşlarla sade bir nikah akraba bile çağırmadım. Hiç evi beylik eşyalarla doldurmadım. Onun yerine eşimle bol bol gezdik Avrupa ya gittik orda yaşadık üniversite okudum. Geri döndük. İstanbuldan sıkıldık şehir değiştirdik. Eşimde benimle aynı fikirlere sahip. İlk 5 yıl çocuk yapmadık eşimde baskı yapmadı. 11 yıllık evliyim ve eşimi çok seviyorum. O benim en yakın arkadaşım. Üniversite için o destekledi. Spor yapmam için cocuklara o bakar. 10 yıldır o yemek yapar. Bence doğru kişi ile tanışmadın.

Böyle eşler var mı ya?
Ben bekarım benim şu ana kadar tanıştığım adaylar aşırı bencildi demek ki..
Umarım doğru erkek lafı efsane değildir çünkü giderek bu lafın efsane olduğunu düşünmeye başladım, ben 31 yaşındayım şu ana kadar karşıma çıkan adaylar çok bencildi.
Değil onlarla evliliği düşünmek konuşmak bile sinirimi zıplamıştı.
Iyi biri karşınıza cıkmış.Birbirini bulmuşsunuz.
Allah bozmasın.
Size eşinizle musmutlu yıllar dilerim..

kuzum sen niye böyle karamsarsin?
olabilecek tüm kötülükleri siralamissin-
hayal, vizyon, umut, derin sevgi, huzur nerde?
hayat igrenc bir sinav degil- ben senin siraladigin hemen hemen tüm olaylari yasadim. aklima birkere bile gelmedi annemi yargilamak. hayati cok seviyorum. iyiki dogmusum. bir tane ablam var- isterdimki annem 5 cocuk daha yapmis olsaymis.
hayat cok cok güzel. yasamak, sevmek, sevilmek cok tatli.
kendini hayatin kötü yanlarina kaptirma.

not: 31 yasinda, bekar (nisanli), cocuksuz, kariyeri saglam kadin :)

Her kadın veya erkek evlenip çoluk çocuğa karışacak diye birşey yok, herkesin hayata gelme amacı farklıdır. Etrafımda sizin gibi düşünüp hiç evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan insanlar var, kimisi pişman kimisi hiç pişman değil yani bu tamamen hayatın akışına ve insanın ilerde attığı adımlara bağlı birşey. Daha yaşınız genç belki ilerde fikriniz değişir, belki karşınıza sizi tamamlayacak biri çıkacak bilemezsiniz ki. Su akar yolunu bulur her türlü, hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet genetik delilik var. :)

Herkesin kendi fikri tabii ama devir cok kotu bir devir evet ama bence o çocuğu nasıl yetiştirdigimize bağlı diye düşünüyorum bide evlilik güzel bu konularda bu kadar net olmayın derim ben

işte bu biyolojik saat denilen şey.20 yas daha ergenlıgı bıle tamamlamadıgından gel geç düşünceler:)

20 yasinda biri evlilik dese arkama bakmadan kacardim herhalde,
ama 26 yasinda gayet isteyerek evlendim.

Neyi dert ettiginizi anlamadim, elbette su anda evlilik cocuk sizi bu derece korkutur,
uzerine dusunup daha da dertlenmeye gerek var mi,
su akar yolunu bulur,
siz su an kariyerinize odaklanin veyahut gonlunuzden ne geciyorsa iste...

a

Valla bacak kadar veletken bile evlenmiycem diye kendimi yerlere atardım :) 29 yaşındayım haala aynı şekilde sorulunca kendimi duvardan duvara çarparak cinnet geçirmek istiyorum

a

Valla bacak kadar veletken bile evlenmiycem diye kendimi yerlere atardım :) 29 yaşındayım haala aynı şekilde sorulunca kendimi duvardan duvara çarparak cinnet geçirmek istiyorum
Yok o kadar şiddetli tepki vermiyorum ben Ama evliliği gerekli görmüyorum, yani yapmak istediklerimi sayarken içlerinde evlilik yok.
Evlilik evet güzel bir müessese, sevdiğiniz adamla bir ömür geçirmek için yapılan güzel bir şey. Ama benim için adamla ömür geçirmek için resmi bir deftere imza atmam gerekmiyor. Ha işler oraya gelirse, hayat oraya getirirse evlenirim. Ama bunun için ekstra bir çabam, isteğim, dileğim olmaz.

O değil de yakında bir düğün olsa da halay çeksem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…