Evlilik ve sorunlari

yuvayı dişi kus kurarmış dışı kus kurtarirmis lafından kaynakli galiba..kadınlar daha aciz ve muhtaç olarak gorulur eğer yuvasını kurtarmazsa ortada kalacağı düşünülür herhalde..ama bende yıldım kadinlara şöyle yap boyle yap demelerinden

Toplum baskisi var biyerde ama herkes baskidan dolayi boyle hareket etmiyor gayet elinde geliri olan, ailesi arkadasinda olup destek olan ama kocasina yapışan tipler var. " Toplum baskisi, cocuguma kiyamiyorum" filan hikaye oluyor cogu zaman. Bosanmak istedikten sonra cok zor durumlarda bile bosanan gordum ben onlarin cocugunun degeri yok muydu? Bir tek bu dayak yiyenlerin cocugu babaya cok duskun zaten.

Cogu kadin fitrat, yaradiliş diye erkeklerin her yaptigini hoş gormeye calisiyor. Butun dusuncesizliklerini " erkekler dusunemez" diye kapatmaya calisiyor. Bazi kadinlar köle ruhlu ister kabul edin ister etmeyin gercek

Son düzenleyen: Moderatör:
Reactions: 000
Valla yuva kolay kurulmuyor
Ama kalkıp da adama "o kadar emek verdik bu yuva yıkılmasın çabalayalım" izlenimini verirsen adam rahata bağlar.
Blöf yapacaksın
Ben mesela nişanlanacağım kişiye söyledim bunu ufak bi sinir anımda
"Evet birini tanımak anlaşmak evlenmek hep emek gerektiriyor zaman harcanıyor ama şu şu şu gibi yanlışlarında hiçbirini gözüm görmez ister nişanlı olalım ister evli ister 20 yıl geçmiş olsun farketmez. Hata yaptığın an kalan zamanımı sana harcamam." Dedim. Bunu ona aşıladım. Bi nevi gözdağı. İlişkiyi kollayan sorun olduğunda düzelsin diye çabalayan o. Normalde çok sevecenimdir ama beni sinirlendirdiğinde buzdağıyım. Bunu artık öğrendi ve ona göre davranıyor. Yani asıl mesele baştan beri katı bir duruş sergilemek.

Tabikide her evlilik böyle degildir iyi olanlarda vardir bu dogru ama cogunlukla Kadin ezilir yada kendini ezdirir.. kendimi ezdirmem desende yine ezilirsin cünkü yaninda kimse olmaz nefret bi durum gercekten

Hiç de alttan alamam , o beni alttan alsın.
Ve bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider .
Kadınlar miymiy olmamalı, sanki erkekler de biraz esip gürleyen kadına daha bi saygı gösteriyorlar yanlış mıyım ?

Esip gürlemek degil de miyminti olanlara saygi gostermiyorlar evet, bu sadece evlilikte degil sosyal hayatta da boyle. Miyminti duranlara, hep kendinden verenlere kimse deger vermiyor, ben gormedim yani.

Bir de söyle bisey var Kadin Kocasindan siddet gördügü zaman bu cok yadirganmiyor yani olabilir yada eskilerden gelen bisey bu yeni degil deniyor tabi ki hos karsilanmiyor ama kimsede yadirgamiyor cünkü bu böyle gelmis .. ama Kadin Kocasina siddet uyguladiginda haberlere konu oluyor bu da enteresan .. tabiki ikiside asla olmamali o ayri konu

Esip gürlemek degil de miyminti olanlara saygi gostermiyorlar evet, bu sadece evlilikte degil sosyal hayatta da boyle. Miyminti duranlara, hep kendinden verenlere kimse deger vermiyor, ben gormedim yani.
Esip gürlemekten kastım; haksızlığa uğradığında ses çıkarmak, susup sinmemek.
Bence evlilikte mutlu olmanın sırrı da bu.
Herşeye tamam demeyip , boyun eğmemek.
Saygı duyulur tabi , erkeğin de belli yerlerde sözü geçer ama kadın baskın olmalı ki erkek denilen canlıyı yönetebilsin :)

sanki doğanın kanunu gibi bişey
yani hayat kadından devam ettiği için, üreme ve çoğalma kısmı, o yüzden yukarda bahsettiklerinizle belki alakası olabilir, çekip çevirme, idare etme vs. ama belki böyle yapmayan kadınlar da vardır.

Ben de kesinlikle oyle dusunuyorum. Esit degil kadin minik bir tık baskin oldugunda daha iyi ilerliyor işler ama bağziiii kadinlar, kadin lafi dinleyen erkege saygi duyamazmiş ilişkide erkek baskin olacakmiş. Bizzat bu forumda da okudum buna benzer görüşler. Bu kafadaki kadina ne diyebilirsin ki.

Aslinda bu eskiden beri gelen bi sorun cünkü Bizim eski Insanlarimiz her zaman sindirmis Kizlari daha evlenmeden bunu asilamislar Kadinlar susar karsilik vermez hakki diye biseyi yoktur gibi ..

Aslinda bu eskiden beri gelen bi sorun cünkü Bizim eski Insanlarimiz her zaman sindirmis Kizlari daha evlenmeden bunu asilamislar Kadinlar susar karsilik vermez hakki diye biseyi yoktur gibi ..
aynen ve malesef yetiştirilme meselesi evet
aslında konu şu olabilirdi, erkekler neden sürekli sorun çıkaran taraf olduğu için
kadınlar alttan alan, idare eden olmak zorunda,
keşke önce adamlar adam olsa, zaten o zaman evliliklerde bu kadar da sorun olmaz

Kesinlikle . Kadinlar sanki bi pacavraymis gibi muamele görüyor Erkeklere hic bisey olmuyor halbuki Dinimizde böyle bisey asla yok cok yazik
İlla bir şeyin yanlış ya da doğru olması için dinden referans almak gerekmez ki. Herkes inanmıyor olabilir aynı dine. Başka kriterler, evrensel geçerlilikler lazım bence

Bence herkes önce Insan olsa hic bir sorun olmayacak ve ben suna inaniyorum evlilikte empati cok önemli ama iste malesef yine bu görev Kadinlara düsüyor bir tek onlar.. sanki tek basina evlenmisler gibi

İlla bir şeyin yanlış ya da doğru olması için dinden referans almak gerekmez ki. Herkes inanmıyor olabilir aynı dine. Başka kriterler, evrensel geçerlilikler lazım bence
Burdaki cogu kisinin dine bakis acisina göre öyle yazdim.. ve zaten burda Müslüman olan kesim Dinden feyiz almasi gerekir dogru yasamasi icin.

okumuş kesimden de var lütfen şimdi cahilliğe laf atmayalım
Ben çalışıyorum kariyer de yapabiliyorum yemek de yapabiliyorum evi de ben temizlerim çocuk da bakabiliyorum her şeyi ben yaparım nedir ki zoruma gitmez ben mükemmelim algısı yaratmak...
valla bazen birlik olacağımıza arkadaşlarımıza hava atmaya çalışıyoruz erkekler bunu yapmıyor

Kişilik yapısı olabilir. Daha çok seven taraf olmakla ilgili olabilir. Toplumsal bir şey olabilir, buna bağlı maddi bağımsızlık olmaması olabilir. Türk toplum yapısıyla daha paralel yaşayan ve evlilik amaçlı ilişki yaşayan Türk bir arkadaşımda fark ettim. Ama Avrupalı sevdiği için alttan alan kız arkadaşlarımı da gördüm.Tersine erkeklerin de alttan aldığını hatta daha çok gördüm. Bilmiyorum böyle bir şey genellenir mi ama dizi fragmanlarında çok sık denk geldim.

Ben yine de daha çok kişilik ve kişiler arası özel durumlar belirler diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…