- 15 Nisan 2019
- 2.101
- 18.179
-
- Konu Sahibi ChocolateCookie
yuvayı dişi kus kurarmış dışı kus kurtarirmis lafından kaynakli galiba..kadınlar daha aciz ve muhtaç olarak gorulur eğer yuvasını kurtarmazsa ortada kalacağı düşünülür herhalde..ama bende yıldım kadinlara şöyle yap boyle yap demelerindenMerhaba Hanimlar,
Size bisey sormak istiyorum görüslerinizi merak ediyorum.
Evlilikte neden cogunlukla Kadinlar biseyleri düzeltme susma yada alttan alma cabalarina girer haklida olsa haksizda. Yuvanin huzurunu Mutlulugunu neden en fazla Kadin düsünür ben bunu anlayamiyorum.. burdaki acilan konularda da bunu hep okuyoruz ve gercekten merak ediyorum
Hiç de alttan alamam , o beni alttan alsın.
Ve bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider .
Kadınlar miymiy olmamalı, sanki erkekler de biraz esip gürleyen kadına daha bi saygı gösteriyorlar yanlış mıyım ?
Esip gürlemekten kastım; haksızlığa uğradığında ses çıkarmak, susup sinmemek.Esip gürlemek degil de miyminti olanlara saygi gostermiyorlar evet, bu sadece evlilikte degil sosyal hayatta da boyle. Miyminti duranlara, hep kendinden verenlere kimse deger vermiyor, ben gormedim yani.
Esip gürlemekten kastım; haksızlığa uğradığında ses çıkarmak, susup sinmemek.
Bence evlilikte mutlu olmanın sırrı da bu.
Herşeye tamam demeyip , boyun eğmemek.
Saygı duyulur tabi , erkeğin de belli yerlerde sözü geçer ama kadın baskın olmalı ki erkek denilen canlıyı yönetebilsin :)
Aslinda bu eskiden beri gelen bi sorun cünkü Bizim eski Insanlarimiz her zaman sindirmis Kizlari daha evlenmeden bunu asilamislar Kadinlar susar karsilik vermez hakki diye biseyi yoktur gibi ..sanki doğanın kanunu gibi bişey
yani hayat kadından devam ettiği için, üreme ve çoğalma kısmı, o yüzden yukarda bahsettiklerinizle belki alakası olabilir, çekip çevirme, idare etme vs. ama belki böyle yapmayan kadınlar da vardır.
aynen ve malesef yetiştirilme meselesi evetAslinda bu eskiden beri gelen bi sorun cünkü Bizim eski Insanlarimiz her zaman sindirmis Kizlari daha evlenmeden bunu asilamislar Kadinlar susar karsilik vermez hakki diye biseyi yoktur gibi ..
Çünkü erkek boşanınca hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebiliyor. Ama kadın...
Artık bakire değil. Başkasının eskisi. Kim bilir ne yaptıda adam boşadı bunu. Kim bilir nasıl saldı kendini, nasıl dırdırcı ki adam aldattı bunu. Kim bilir nasıl kızdırdı da adam dövdü bunu. Oluyor...
Bu ikiyüzlülüğe iğrençliğe maruz kalmamak için hep alttan alıyor hemcinslerimiz... Böyle konuşanlar hepimizin çevresinde mutlaka var. Ağzına lafları tıkayıp mosmor etmeliyiz ki başkalarının yanında da konuşup insanları mutsuz oldukları evliliklere mahkum etmesinler... Şahsen benim babaannem tam böyle bir kadın. Zamanında ciddi şekilde hem ben hem babam ve amcalarım bozduğu için artık böyle şeyler söyleyemiyor. Böyle böyle bitecekler inşallah...
İlla bir şeyin yanlış ya da doğru olması için dinden referans almak gerekmez ki. Herkes inanmıyor olabilir aynı dine. Başka kriterler, evrensel geçerlilikler lazım benceKesinlikle . Kadinlar sanki bi pacavraymis gibi muamele görüyor Erkeklere hic bisey olmuyor halbuki Dinimizde böyle bisey asla yok cok yazik
Bence herkes önce Insan olsa hic bir sorun olmayacak ve ben suna inaniyorum evlilikte empati cok önemli ama iste malesef yine bu görev Kadinlara düsüyor bir tek onlar.. sanki tek basina evlenmisler gibiaynen ve malesef yetiştirilme meselesi evet
aslında konu şu olabilirdi, erkekler neden sürekli sorun çıkaran taraf olduğu için
kadınlar alttan alan, idare eden olmak zorunda,
keşke önce adamlar adam olsa, zaten o zaman evliliklerde bu kadar da sorun olmaz
Burdaki cogu kisinin dine bakis acisina göre öyle yazdim.. ve zaten burda Müslüman olan kesim Dinden feyiz almasi gerekir dogru yasamasi icin.İlla bir şeyin yanlış ya da doğru olması için dinden referans almak gerekmez ki. Herkes inanmıyor olabilir aynı dine. Başka kriterler, evrensel geçerlilikler lazım bence