- 29 Ekim 2012
- 431
- 433
- Konu Sahibi raggiodisole
Büyük ihtimal insülin direnci var,o yüzden doyamıyor,saldırırcasına yiyor.Siz aile terapistinden önce Endokrin uzmanından randevu alın.İnsülin direnci ilacına başlayınca iştahı kapanacak,diyet ve sporla da desteklerse çok rahat kilo verir.Erkek metabolizması daha hızlıdır.Kendi kendine diyet yapmakla,spora gitmekle başaramaz.Çünkü o noktayı geçmiş artık( ben bu şekilde kilo verdim.Kilo verince insülin direncim de geçti.)
Zamanında yanlış kilo vermiş,metabolizmasının da içine etmiş..Siz rest çekin " endokrin uzmanına, diyetisyene gidecek ve ne diolarsa yapacaksın. Kendi kendine zayıflamıcaksın.Bunun seni beğenip beğenmememle alakası yok.Şimdi çocuk yapsak ve kalp krizinden ölüo gitsen ben çocuğu nasıl büyütücem.Beni seviyorsan sağlığın için çabalamalısın "vs gibisinden..
Eşiniz şu an kendisini kendi beğenmiyordur zaten.Sizin beğenmenizi beklemesi ise ikiyüzlülük. Maalesef bunu da kendimden biliyorum çünkü:)) İnsan içinden diyor ki "ben iyi bir insanım,beni seven böyle sevsin"..Ama snra aynaya bakıosun ve sen kendini beğenmiyorken başkasının beğenmesinin ütopik olduğunu görüp gerçek dünyaya geri dönüyorsn.
Yazdığınız diğer konuya istinaden eminim evden çalışmak çok zordur. Şahsen pandemi zamanı tek sosyalleştiğim yer işyeri.Evde zaman daha zor geçiyor ve bunun sizi bunaltması normal..Terapist de yönlendirecektir ama kendşniz için ev dışında da alan yaratmalısınız.Halk eğitim kursları olur,hobi olur,açık havada spor olur..Bilemiyorum aktif olup insan içine karışmanız şart.Yoksa bunaldığınızdan eşinizle birbirinize tahammülünüz daha da azalır.Hatta eşiniz de bir şekilde sosyalleşmeli..Aktif yaşam insanı ister istemez zinde tutuyor.
Şöyle ki annesinde insülin direnci var, ben bizzat yanında gitmiştim doktora ve o gün doktora söylemiştim eşimin durumunu, mutlaka gelsin, yaşı genç gerekli testlerin tamamını yapalım demişti. Ancak eşim doktora gidip test yaptırmayı hatta muayene olmayı bile kabul etmiyor, burunda kemik eğriliği var ve ben yalvar yakar götürdüm doktora, çocuk gibi oluyor doktor muayene ederken elimi bırakmadı, ağlayacak gibi oldu. O gün hiç toparlanamadı mesela, bir korkusu ya da güvensizliği var sanırım. Burun ameliyatı olması gerek ama onu bile erteledi tabii araya pandemi girdi o da tuzu biberi oldu.
Şu rest çekme olayını daha önce yaptım ama işe yaramadı, o yüzden sakin kalmak için çabalıyorum.
Evde çalışsam da kendime ayırdığım zamanım ve pandemi öncesinde gittiğim mesleki kazanım kurslarım oldu, eşim asosyal bir insan pek arkadaşı yok, içine kapanık. Ben yanında olmazsam hiçbir şeye yeltenmiyor.