• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik teklifi ve yüzük

cici-bebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2023
1.130
3.668
53
26
Kızlar selaam. Şimdi benim evlilik aşamasında olan bir arkadaşım var ve yakın zamanlarda evlilik teklifi bekliyor. Biz böyle havadan sudan konuşurken aramızda yüzük mevzusu açıldı. Fark ettim ki bu yüzüktür, fiyattır falan hiçbir şey bilmiyorum. Ne kadar fiyata alınması uygundur, ne kadarı abartı olur falan. Başka bir forumda (erkekler arasında konuşulanlardan) aylık maaşın 3 katı kadar alınması uygundur gibi bir şey okumuştum ama sizin de fikirlerinizi çok merak ettim açıkçası. Sadece meraktan soruyorum bu arada yakınlarda evlilik falan düşünmüyorum oraya çooooook var 😄

Son düzenleme:
Kızlar selaam. Şimdi benim evlilik aşamasında olan bir arkadaşım var ve yakın zamanlarda evlilik teklifi bekliyor. Biz böyle havadan sudan konuşurken aramızda yüzük mevzusu açıldı. Fark ettim ki bu yüzüktür, fiyattır falan hiçbir şey bilmiyorum. Ne kadar fiyata alınması uygundur, ne kadarı abartı olur falan. Başka bir forumda aylık maaşın 3 katı kadar alınması uygundur gibi bir şey okumuştum ama sizin de fikirlerinizi çok merak ettim açıkçası. Sadece meraktan soruyorum bu arada yakınlarda evlilik falan düşünmüyorum oraya çooooook var 😄
Kimin parası neye yetiyorsa makbulü odur. İnanılmaz saçma bir soru.

aylık maaşın 3 katı kadar alınması uygundur
Ne saçma hesaplar ya.
Aylık maaşının 3 katı ile yüzük alan adam beni batırır, öyle salak biriyle, parasını saçan bir adamla evlilik düşünmem bile asla.
Zaten kesin orada burada kart borcu vardır oylesinin.
Bence önemli olan zarif, görünce hoşuna gidecek şeyi seçmek. Seni tanıdığıni belirten bir şey alması.
Öküz gözü gibi koca taş,yanında da 4 çivi mesela, böyle bir tektasla bana gelse hayal kırıklığına uğrayabilirim çünkü kuyumcuya girip adamın önerdiği pahalı bir tanesini almış demektir. Özenilen şeyleri severim

Kızlar selaam. Şimdi benim evlilik aşamasında olan bir arkadaşım var ve yakın zamanlarda evlilik teklifi bekliyor. Biz böyle havadan sudan konuşurken aramızda yüzük mevzusu açıldı. Fark ettim ki bu yüzüktür, fiyattır falan hiçbir şey bilmiyorum. Ne kadar fiyata alınması uygundur, ne kadarı abartı olur falan. Başka bir forumda aylık maaşın 3 katı kadar alınması uygundur gibi bir şey okumuştum ama sizin de fikirlerinizi çok merak ettim açıkçası. Sadece meraktan soruyorum bu arada yakınlarda evlilik falan düşünmüyorum oraya çooooook var 😄
Fiyatinin benim gozumde hic onemi olmadi. Arada derede cok kibar, zevkle kullanacagim bir yuzuk almis. On yil gecti neredeyse hic bu yuzuk ne kadar eder diye dusunmedim.

Maasinin 3 kati turkiye gibi yerde cok para. O amerika icin gecerli. Avrupada dikkat edilmiyor zaten boyle seylere. Turkiyede insanlar gunu zor kurtariyor, nasil 3 maas para biriktirsin.

Kimin parası neye yetiyorsa makbulü odur. İnanılmaz saçma bir soru.
Yok değil aslında. Aynı soru bir erkek tarafından da sorulmuş. Evlilik teklif edeceğim yüzüğün fiyatı konusunda kafam karıştı denilmiş. Bana saçma gelmedi.

Fiyatinin benim gozumde hic onemi olmadi. Arada derede cok kibar, zevkle kullanacagim bir yuzuk almis. On yil gecti neredeyse hic bu yuzuk ne kadar eder diye dusunmedim.

Maasinin 3 kati turkiye gibi yerde cok para. O amerika icin gecerli. Avrupada dikkat edilmiyor zaten boyle seylere. Turkiyede insanlar gunu zor kurtariyor, nasil 3 maas para biriktirsin.
Erkekler kendi aralarında böyle konuşmuşlar biliyor musunuz? Acaba onlar da gözlerinde mi büyütüyor

Çol saçma bence fiyat sorgulamak. Çünkü elindeki imkana göre güzel bişey alacağını bildiğim biriyle birlikte olurum zaten. Pinti biriyle birlikte olmam kaldı ki borç harç bi yüzük almasının anlamı yok ileride sıkıntıya düşeceğimize makul bişey olsun isterim

Maaş hesabı değil de romantik bir şey seçmesine bakardım ben olsam. Eşim bana göz rengimde bir yüzük almıştı, çok beğenmiştim duygulanmıştım. Çok özel benim için, acaba eşimin maaşının ne kadarı diye düşünmedim hiç. Zarif, devasa olmayan, özel bir yüzük olmasına bakmalı bence. Mesela arkadaşınız ne tarz sever bunu tahmin edip düşünüp bir şey seçmiş mi diye bakmalı. Zaten o kocaman görünen yüzükler baget oluyor, onlar pırlantanın en değersiz olanı. Tahmin edildiği gibi pahalı değil en ucuz pırlanta oluyor baget. Büyüklüğü hiç önemli değil yani

Çol saçma bence fiyat sorgulamak. Çünkü elindeki imkana göre güzel bişey alacağını bildiğim biriyle birlikte olurum zaten. Pinti biriyle birlikte olmam kaldı ki borç harç bi yüzük almasının anlamı yok ileride sıkıntıya düşeceğimize makul bişey olsun isterim
Ben de onu merak ettim işte hangi level cimriliğe kaçar gibi 🤔

İş yerindeki erkeklerden biliyorum erkekler kadınlardan daha çok düşünüyor fiyatını. Araştırıyor falan. Sevgilim yurtdışından taş olarak almış benim ölçüme göre burada yaptırmış daha ucuza mal etmek için. (Kendisi anlatmadı tabi) imkanı dahilinde sizin zevkinize uygun olsun yeter. Abartıp borçla yüzük alırsa ohoooo bi sürü kalem var evlenirken masraf yapmalık daha yüzükten açılmak çok saçma.

İş yerindeki erkeklerden biliyorum erkekler kadınlardan daha çok düşünüyor fiyatını. Araştırıyor falan. Sevgilim yurtdışından taş olarak almış benim ölçüme göre burada yaptırmış daha ucuza mal etmek için. (Kendisi anlatmadı tabi) imkanı dahilinde sizin zevkinize uygun olsun yeter. Abartıp borçla yüzük alırsa ohoooo bi sürü kalem var evlenirken masraf yapmalık daha yüzükten açılmak çok saçma.
Bir de yüzük dönüştürülebilir bir şey de değil. Satma gibi bi durum olmayacak. O da düşünülmeli.

Onların bizden çok düşündüğünü ben de fark ettim. 3 katı fazla dendi mesela burada ama erkekler arasında makbulü budur tarzı konuşulmuş. 😄

Bir de yüzük dönüştürülebilir bir şey de değil. Satma gibi bi durum olmayacak. O da düşünülmeli.

Onların bizden çok düşündüğünü ben de fark ettim. 3 katı fazla dendi mesela burada ama erkekler arasında makbulü budur tarzı konuşulmuş. 😄
Erkek arkadaşlar daha çok gösteriş yapıyor yüzük karatıyla birde alım gücü yüksek bir ortamdayım düşünün. Ama her şey gösterişe döndü bu evlilik düğün dernek işinde. Instagram sağolsun. Millet başkaları görsün diye saçmalıyor iyice.

Erkekler arasında makbulunun bu olduğu bir dergi yazısı yüzünden konuşuluyor. Zamanında bir dergi çıkıp böyle yazmıştı. Ama amerikada.

Şu an tüm dünya ekonomisi nanay. Newyorkta harika bir işi yoksa ben maaşının 3 katını beklemem. Şöyle ki 10000usd kazanan bir adam için 30000usd bir yılda çok rahat biriktirilebilir bir miktar. Ama aynı şeyi tl için düşünmüyorum.

Geline annem ve ben almıştık. Bence en makbul olmayanı o :)

Neye göre 3 kat uygunmuş, Kuran'da mı yazıyormuş anayasada mı?

Kim bütçesine ne uygunsa onu alsın. Arkadaşımın istediği tipte bi yüzük vardı retro biraz, pahalıydı, sevgilisi gidip yaptırmıştı gümüştü hatta galiba. O kadar bayıla bayıla takmıştı ki çok da şıktı. Çocişleri kaç yaşına girdi gördüğüm en anlaşan çift maşallah. Noldu şimdi?

Erkekler arasında makbulunun bu olduğu bir dergi yazısı yüzünden konuşuluyor. Zamanında bir dergi çıkıp böyle yazmıştı. Ama amerikada.

Şu an tüm dünya ekonomisi nanay. Newyorkta harika bir işi yoksa ben maaşının 3 katını beklemem. Şöyle ki 10000usd kazanan bir adam için 30000usd bir yılda çok rahat biriktirilebilir bir miktar. Ama aynı şeyi tl için düşünmüyorum.

Geline annem ve ben almıştık. Bence en makbul olmayanı o :)
Aaaa 😄😄 gelinin haberi var mı

Neye göre 3 kat uygunmuş, Kuran'da mı yazıyormuş anayasada mı?

Kim bütçesine ne uygunsa onu alsın. Arkadaşımın istediği tipte bi yüzük vardı retro biraz, pahalıydı, sevgilisi gidip yaptırmıştı gümüştü hatta galiba. O kadar bayıla bayıla takmıştı ki çok da şıktı. Çocişleri kaç yaşına girdi gördüğüm en anlaşan çift maşallah. Noldu şimdi?
Referans aldıkları şey dergiymiş sanırım üstte gebito gebito bahsetmiş

Back