• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik teklifi, tanışma, söz , nişan, düğün arasındaki zaman ?

bu tamamen size ve ailelere bağlı.

biz tanıştık. iki ayda evlenmeye karar verdik, ailelere söyledik. aileler tanıştıktan sonra evlenme teklif etti heralde unuttum şimdi. zaten evlenelim hadi dedikten sonra teklif formalite. sözle nişan arasında 1,5 ay var ki bana kalsa ikisini beraber yapar geçerdim. nişan vs istemiyordum. ekimde nişanlandık, nisan gibi evleniriz diyorduk ama bedelli girdi araya ağustosta evlenebildik. ha para olsa aileler tanıştıktan sonra 2 ay içinde evlenirdim heralde. :KK70: beklemeye gerek yok yani bizimki tamamen şartlar sebebiyle. yani zaten senelerce sevgilin olan bi insanla 6 ay nişanlı kalmanın da manası yok.
Kesinlikle hic uzatmak istemiyorum . Sadece aileyi daha yakindan tanimam icin 1 - 2 ay yeterli geliyor soz- dugun arasinda. Nasil olur bilmiyorum ama nisan yapmak da istemiyorum ayri

Ağustos ayında aileler tanıştı Ocak ayında söz-nişan beraber oldu Haziran ayında da inşallah düğünümüz olacak 🌸 Eğer karşınızdaki insandan ve evliliğe hazır olduğunuzdan eminseniz bu süreçlerin aşırı uzun olmaması daha iyi bence
Soz nisan bir arada nasil oluyor ? Sadece soz yapsak abes bisey mi ? Kesinlikle 4 yildir beraberiz zaten uzatmanin manasi yok o surecleri

Biz 3 yıl sevgili kaldık.1. Yılımızda evlilik teklifi aldım ama ailem biraz karşıydı evliliğimize o yüzden teklif sonrası 1 sene ikna sürecimiz oldu. Daha sonra isteme ve nişan (ekimde, evde, kendi aramızda, 2 gün arayla), 1ay sonra (kasımda) tayin gereği nikah, nikahtan 9 ay sonra da (ağustosta) düğünümüz oldu. Şu an resmi olarak 4 yıllık, düğünü baz alırsak 3,5 yıllık evliyiz :)
Allah bozmasin mutlulugunuzu 🏵 ben şahsen daha kisa tutmak istiyorum . Sözden 3ay sonra falan dugun olsun mesela 😄

Kesinlikle hic uzatmak istemiyorum . Sadece aileyi daha yakindan tanimam icin 1 - 2 ay yeterli geliyor soz- dugun arasinda. Nasil olur bilmiyorum ama nisan yapmak da istemiyorum ayri
Şöyle diyeyim bizim buralarda genelde böyle oluyor bizde uzun zamandır birlikteyiz ağustosta aileler sadece tanıştı süreci konuştuk Ocak ayında bi perşembe günü akrabalar-aileler geldi kız isteme oldu kahve içildi cumartesi günü de nişan yapılıp yüzüklerimiz takıldı törenimiz oldu

Evlilik teklifi , tanışma , söz, nişan, düğün sırası ve aradaki zaman nasil olur genelde ya da nasil olmalı. Daha önce yaşamış olanların nasıl olmuştu. Bu konuda düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bizim tanışma oldu tanışmadan 1ay sonra isteme ve nişanı bir yaptık bana kalsa tanışma isteme nişan hepsini bir yapıcaktım babam kabul etmedi önce tanışalım dedi :KK48: 6ay kaldı düğüne gün sayıyorum burda:KK70:Ama bana kalsa daha erken evlenirdikte nişanlım kış düğünü istemem dedi sonra arada ramazan olunca da haziran dedik ondada gittiğimiz yerlerde o ayda boş yer kalmamıştı maalesef :KK34:

Bizim tanışma oldu tanışmadan 1ay sonra isteme ve nişanı bir yaptık bana kalsa tanışma isteme nişan hepsini bir yapıcaktım babam kabul etmedi önce tanışalım dedi :KK48: 6ay kaldı düğüne gün sayıyorum burda:KK70:Ama bana kalsa daha erken evlenirdikte nişanlım kış düğünü istemem dedi sonra arada ramazan olunca da haziran dedik ondada gittiğimiz yerlerde o ayda boş yer kalmamıştı maalesef :KK34:
Isteme nisan bir arada ne güzel olmuş . Hayirli olsun mutluluklar 💐

Evlilik teklifi , tanışma , söz, nişan, düğün sırası ve aradaki zaman nasil olur genelde ya da nasil olmalı. Daha önce yaşamış olanların nasıl olmuştu. Bu konuda düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kişiye ve adetlere yani bölgeye göre çok değişebilecek bir soru.
Evlilik teklifi zamanı size kalmış tabi emin olunca beklemeye gerek yok bence:) Önemli olan aileleri ne zaman sürece dahil edeceğimizdi bizim için. Biz söz nişanı bir arada yamıştık rahat olmuştu. Tanışma ve sözü(nişanı) de 2 hafta arayla ve düğünden 3 ay önce yapmıştık. Böylece hiç ailelerde vs karışıklık olmadan hızlıca bu sıkıcı süreç geçmişti. Tabi ki sizin tercihiniz bakış açınıza ne uygunsa...

Biz 2013 kasım ayında tanıştık, evlilik teklifimi 2017 mayıs ayı doğum günümde aldım :KK54: 2018 mayıs ayının ilk haftasında tanışma son haftasında nişan yaptık.. 2019 haziran ayında nişanlım askere gitti şimdi 2020 ağustos ayında düğünümüz var hayırlısıyla inşallah 🙏🏻 6 yıllık bir birliktelik sonucunda düğünümüz olacak :KK60:

Bunun bir standartı yok bence
Ailerin anlaşması oluyor gençlerim planlaması oluyor,
Tamamen farklı birde ananeler var
Mesela kızım yeni evlenme teklifi aldı akrabalar arasında cafe gibi bir yer kiralayıp aile içinde nişan yapmayı planlıyoruz 30 kişilik olacak şekilde artık ekonomi küçüldüğü için
Bütçelerle küçüldü, artık her tanıdık çağıracak
Zenginlik bitti, kutlamalar küçüldü, bence iyi oldu, o kocaman salonu doldurmak ayrı bir stres ve heba olan paralar

Back