• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik teklifi, tanışma, söz , nişan, düğün arasındaki zaman ?

Zorlumacera

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2019
949
486
103
29
Evlilik teklifi , tanışma , söz, nişan, düğün sırası ve aradaki zaman nasil olur genelde ya da nasil olmalı. Daha önce yaşamış olanların nasıl olmuştu. Bu konuda düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Benim henüz olmadı ama aileye ve çiftlere göre değişiyo teklif eden de var etmeyende 3 ay içinde bütün merasimi yapanda var 2 yıla sığdıran da :)

Benim henüz olmadı ama aileye ve çiftlere göre değişiyo teklif eden de var etmeyende 3 ay içinde bütün merasimi yapanda var 2 yıla sığdıran da :)
Değişken bisey yani. Benim çevremde mesela yazın düğün olacak 1 sene önceden falan nişan yapanlar denk geliyor hep. Bana bu durum garip geliyor. Ben daha kısa sürede olsun bitsin istiyorum. Acaba tuhaf mı olur diye düşünmüştüm 😊

Maddi bir problem yoksa artık insanlar daha kısa sürede yapma peşinde öncesinde sevgililik dönemi oluyor zaten yeterince tanıyosun 2 yıl uzatmanın anlamı yok diye düşünenlerdenim , 6 ayda olsun bitsin yahu :) ama çok iyi tanıyorsan bu olmalı . Yeni tanığın biriyse 6 ay çok kısa bir süreç..

Evlilik teklifi , tanışma , söz, nişan, düğün sırası ve aradaki zaman nasil olur genelde ya da nasil olmalı. Daha önce yaşamış olanların nasıl olmuştu. Bu konuda düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
8ay sevgili kaldik sonra evlenme karari aldik 2ayyda aileler tanismasi soz nisan bir arada yaptik. 1 sene sonra da dugun yaptik. Kisiden kisiye degisir. Eltimle kaynim 2ayda bunlarin hepsini yapti.

4.5 ayda tanışma, söz, nişan, nikah,düğün yaptık 😂😂😂 15 yıllık evliyiz. 2 tane evladımız var elhamdülillah 😊. Ama bir yakınım 7 yıl flört etti. Evlendikten 4 ay sonra hem de hamileyken baba evine döndü evlatları oldu ama boşandılar. Bence sürenin bir önemi yok. . .

Maddi bir problem yoksa artık insanlar daha kısa sürede yapma peşinde öncesinde sevgililik dönemi oluyor zaten yeterince tanıyosun 2 yıl uzatmanın anlamı yok diye düşünenlerdenim , 6 ayda olsun bitsin yahu :) ama çok iyi tanıyorsan bu olmalı . Yeni tanığın biriyse 6 ay çok kısa bir süreç..
Yaklaşık 4 yıldır birlikteyiz . Ama bu merasimlerin arası uzun olmak zorunda değil diye düşünüyorum. Aynı düşünüyoruz :) Mesela biz en gec eylule düğün olsun diyoruz henüz hicbir adim atmadik gec degil di mi ? Etrafimda o zaman evlenecekler coktan nişanını yapti bu durum kafami karıştırıyor :)

8ay sevgili kaldik sonra evlenme karari aldik 2ayyda aileler tanismasi soz nisan bir arada yaptik. 1 sene sonra da dugun yaptik. Kisiden kisiye degisir. Eltimle kaynim 2ayda bunlarin hepsini yapti.
Ben de hızlı olmasını tercih ederim . Mesela suan hic bir adim atmadik ama en gec eylulde dugun olsun diyoruz. Erkek arkadasim da artik olsun diyor . Ben de o surec uzamasin son zamanlar yapariz hepsini diyorum :)

Aileler tanıştıktan bir iki ay icinde söz, iki ay sonra nişan, sonra nikah, sonra yazinr kına düğün 😊 ben öle yapacağım

4.5 ayda tanışma, söz, nişan, nikah,düğün yaptık 😂😂😂 15 yıllık evliyiz. 2 tane evladımız var elhamdülillah 😊. Ama bir yakınım 7 yıl flört etti. Evlendikten 4 ay sonra hem de hamileyken baba evine döndü evlatları oldu ama boşandılar. Bence sürenin bir önemi yok. . .
Aynen o ayri bir konu. Biz 4 yildir falan birlikteyiz. Bu surec beni gerecek gibi o yuzden hizli olsun bitsin istiyorum . Ama ayni zamanda evlenmeyi düşündüğüm insanlar haril haril hazirlik yaparken garip hissediyorum:/

2 yil sevgili olduk 2 ayda tanisma söz ve nişan oldu.Ondan iki ay sonra da düğün.3 buçuk yıllık evliyiz ve bir melegimız var😊

2 yil sevgili olduk 2 ayda tanisma söz ve nişan oldu.Ondan iki ay sonra da düğün.3 buçuk yıllık evliyiz ve bir melegimız var😊
Ay maşallah . Allah bozmasın 💜 sizin tam istediğim gibi olmuş 😊 Peki bisey sorcam tanismayi nasil yapmıştınız direkt ailecek mi yoksa siz onun ailesiyle o sizin ailenizle mi ?

İsteme ve söz birarada yaparsınız. Nişan eğer isterseniz yaparsınız 😊 sonra da düğün.2 ayda yapın bitsin 😊. Aileler işin içine girince ister istemez gerilirsiniz.

Ay maşallah . Allah bozmasın 💜 sizin tam istediğim gibi olmuş 😊 Peki bisey sorcam tanismayi nasil yapmıştınız direkt ailecek mi yoksa siz onun ailesiyle o sizin ailenizle mi ?
Eşim beni tanistigimizin 3. Ayında ailesi ile tanıştırmıştı zaten.ilk isteme dediğim hem onun hem de ailesinin ailemle tanışması oldu.

Ben de ilk ayri ayri tanismayi tercih ederim. Mutluluklar :)
Teşekkürler size de ins❤Bu arada eş ailesi çok önemli aslında biraz içlerine girip görmek lazım tanımak lazım diye düşünüyorum ben çok gider gelirdim kalırdım hatta ve iyiki de gitmişim ailesini tanıdım sevdim çok iyi insanlar evlendikten sonra da değişmediler çok şükür.

Teşekkürler size de ins❤Bu arada eş ailesi çok önemli aslında biraz içlerine girip görmek lazım tanımak lazım diye düşünüyorum ben çok gider gelirdim kalırdım hatta ve iyiki de gitmişim ailesini tanıdım sevdim çok iyi insanlar evlendikten sonra da değişmediler çok şükür.
Tanımaya çalışacağım ben de bakalım 😊

Back