• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik takintisi

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.437
248
Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadece :( Yani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.

7 sene sevgililik sonunda 32 yaşında evlendim.
Bana da hep sordular hic umursamadım zaten hiçbir zaman evlenelim diyede bir baskım olmadı. Eşim benden küçükte olduğundan anca evlendik etrafın sorması bitmez evlen bebek sorar doğursan 2.yi sorar salla ;) ha evlenmek istiyorsan başka 8 sene hiç birikim birşey yapmadı mı sevgilin ne zaman hazır olucakmış 18 sene sonra mı

8 senedir sizinle birlikte ve beyefendi evlilige hazir degilmis oyle mi? Bir sekiz yil daha mi gecmesini bekleyecek acaba hazir olmak icin? Sizi opup de basina koysun. Baska kadin olsa coktan terkederdi.
Aslinda kendisine sorsaniz muhtesemdir yani. Cogunlukla beni o idare eder falan ama bence de kiynetimi bilsin :) yalniz psikolojim baya yerlerde, o kotu

7 sene sevgililik sonunda 32 yaşında evlendim.
Bana da hep sordular hic umursamadım zaten hiçbir zaman evlenelim diyede bir baskım olmadı. Eşim benden küçükte olduğundan anca evlendik etrafın sorması bitmez evlen bebek sorar doğursan 2.yi sorar salla :KK66: ha evlenmek istiyorsan başka 8 sene hiç birikim birşey yapmadı mı sevgilin ne zaman hazır olucakmış 18 sene sonra mı
Parayla alakali bir sikinti yok acikcasi. Maasi oldukca iyi, benim de maasim iyi. Yani anlamiyorum sahiden, dert ettigim mevzu bu durumun gercekten sevgiyle alakali olup olmadigi sanirim en cok. Aslinda sevdigini bilirdim ama etraftaki evli ciftleri gordukce bakis acim degismeye basladi :(

Evlilik icin kadinlarin gec kalmislik hissi yasamasi gayet normal. Sen kendine cok dert etmezsin ama vücut geriye dogru sayıyor belki cevre baskisindan cok biyolojik bir tutumdurda.

Gec evlenen herkes erken evlenmedigine pisman oluyor. O yuzden koskaca 8 yilda evlilige hazir olmayan adami. Yasin cok daha gec olmadan sorgula bence.

Bende kariyer seven evlilik meraklisi olmayan biriyim. Yuksek lisans yapiyorjm yani kafa yapimiz ayni az cok o yuzden sana onerim. Gec olmadan evlen yarin senin yasin ileri zamanda ayrilirsaniz. Genc birini bulacak olan o sen degilsin.

Tam bunu yazacaktım .
Konu sahibi al karşına ciddi ciddi Konuş ne zaman hazır olacakmış .
En kısa sürede olmayacaksa bu işin burada biteceğini söyle
Aslinda konustuk. Kendisinin iyi bir isi var ancak bazi sorunlardan dolayi pek kalici degil orada. Ayni zamanda askerlik falan yapmadi, biraz sikintili durumlar var ama bunlar kisa surede cozulecek seyler degil zaten. İsten ciksa da her yerde is bulabilecek konumda. İssiz kalirsa ev kurmak falan imkansiz olur tabi o donemde

Sevgilin neden evlilige hazir degilmis.?
Ne diyor bu konuda?

Ne zaman hazir olacakmis?
Konusmadiniz mi?

Is guc konularinda bir sorunu yoksa seven erkek evlenmek ister
Bunu bil.

Erkek arkadasin da mi henuz is hayatini duzene oturtamadi peki? Neden hazir degil 8 sene sonra?

Aslinda kendisine sorsaniz muhtesemdir yani. Cogunlukla beni o idare eder falan ama bence de kiynetimi bilsin :) yalniz psikolojim baya yerlerde, o kotu
Bunca senelik iliski icin hazir hissetmeme duygusu rahatsiz edici. Sevdigi kadinla evlenmek icin can atan erkekler var. Bilmiyorum hosuma gitmedi.

Back