Evlilik sonrası depresyon

humeyracm1

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2022
13
1
26
Arkadaşlar merhaba bu siteye yeni üyeyim öncelikle tam olarak nasık kullanıcağımı bilmiyorum ama benim asıl problemim evlendikten sonra nedenini bilmediğim depresyon mu ne bilmedipiö bir döngünün içine girdim her akşam ağlar bir haldeyim eşimden yana hiç bir problemim yok ev işleri vs ağır gelmeye başladı hizmetci gibi hissediyorum eşim en sonunda bana ben seni mutlu edemiyormuyum dedi ne yapmam lazım

Ev işlerine zamanla alışırsıniz. İlk zamanlar herkes zorlanır. Planlı olmaya çalışın. Bütün gün ev işi yapmayin, sabah erkenden yapılacak işleri yapıp günün kalanını kendinize ayırın.

Bunu yapıyorum hatta gün içinde dışarı çıkıyorum geziyorum eşim çok anlayışlı fakat evlilik önceki hayatımda çok aktiftim şimdi pasifleştiğimi hissediyorum sanki hizmetci gibi acaba destek almalımıyım bilmiyorum iş kurmak istiyorum fakat babam destek olmuyor

Esimle hic problemim yok demissiniz buna emin misiniz? Ev isleri sadece sizde mi? Esiniz yardimci olur mu?

Evet destek almak çok mantıklı. Mutlaka faydasını görürsünüz. Evli insan bekar gibi yaşayamıyor tabi, sorumluluklar artıyor mutlaka. Ama kendinizi hizmetçi gibi hissetmeniz de normal değil.
Nasıl bir iş kurmak istiyorsunuz, babanız destek olmadan üstesinden gelemez misiniz?

Esimle hic problemim yok demissiniz buna emin misiniz? Ev isleri sadece sizde mi? Esiniz yardimci olur mu?
Eşim yardımcı oluyor fakat ben 4 yıldır hep yalnız yaşadım maddi durum olarak varlıklı bir ailede yetiştim arabam var eve temizliğe abla geliyordu ben sürekli dışarda aile işlerine koşturup yada son sene çalıştım ama evlendikten. Sonra iş yeri kapandı ve çok boşa düştüm

24 yaşındaymışsınız. Hangi bölümde eğitim aldınız ? Kurmak istediğiniz iş nedir ?

Bir mesleginiz var mi? Varsa kendi mesleginizi yapamiyor musunuz? Is kurmak istiyorum ama babam yardimci olmuyor demissiniz, is yeriniz kapanmis demek ki babadan yardim bekleyerek depresyona giriyorsunuz. Hayat her zaman birilerinin yardimi ile ilerlemiyor. Evlendiginize gore sorumluluk alma vakti gelmis demek ki. Is bulamazsiniz ya da baska sebeplere calismiyorsunuzdur bunu anlayabilirim ama babam yardimci olmuyor deyince pek olmamis.

Sorun bence şu; evlilik bilinci oturmamış kafanızda. Hâlâ baba evindeki rahatlığı arıyorsunuz ama evlilik böyle değil işte. Bütün hayatınız ve düzeniniz değişir, alışkanlıklarınız hatta damak tadınız bile değişir. Uyumlanmadan yürümüyor maalesef.

Konuyu okurken, "Prensesler gibiydim ben baba evinde" şarkısı çalıyor fonda sanki.

Babanız size yardım etmek zorunda değil ki. Bundan sonra hayalleriniz için kendiniz mücadele etmek durumundasınız. İş kurmak zorunda da değilsiniz hem. Ücretli olarak herkes gibi işe girebilirsiniz mesela.

Bu eğitimi kurstan aldım belgem var yeteneğimin farkında çok iyi makyajlar çıkartıyorum bunufa biliyor fakat küçümsüyor

O zaman, bu yeteneğinize uygun bir yere iş başvurusu yapın.

Babanız üzerine düşeni yapmış , sizi bu yaşa kadar getirmiş. Babanız size iş kurmak zorunda değil.

24 yaşına gelmişsin, babadan destek beklemek niye onu anlamadım
İstiyorsan bir iş gözünü karart yap....

Herkes patır patır evlenince kolaymış gibi görünüyor ama ilk 6 ay bende ağlamıştım.
Çalışmak çok iyi gelecek. Hayatım bomboş akıyor geçiyor hissinden kurtuluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…