• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sizce kadermi?

Sevdam-o

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2019
238
78
13
Bu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak 😭

Bu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak 😭
Tabiki evlilik kader eğer nasipte varsa o evlilik olur.

Bu konu benim de zamanında çok düşündüğüm bir konu. Çok fazla dinamik var işin içinde ama ben bir şeyin niyeti olduğumuz zaman onun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Eğer evlilik istiyorsanız o enerjinin kendisi olmanız gerekiyor. Bunun nasıl olacağını ise ancak kendin bulabilirsin.

hersey kaderse beynımız neden var
kaderı bız yanlıs anlıyoruz bence
bır ınsanla gorusuyoruz mesela dovuyor aldatıyor cins bırı yanı. ama kaderım bu deyıp evlenecek mıyız
akıl mantık dıye bırsey var ve bedava :) kader baska bırsey ve boyle akıl mantık ıslerı dururken belkı kaderımdır deyıp herseye razı gelmemek lazım oyle yasamaya kalkarsak bahcedekı cıcekten bır farkımız kalmaz

Bu konu benim de zamanında çok düşündüğüm bir konu. Çok fazla dinamik var işin içinde ama ben bir şeyin niyeti olduğumuz zaman onun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Eğer evlilik istiyorsanız o enerjinin kendisi olmanız gerekiyor. Bunun nasıl olacağını ise ancak kendin bulabilirsin.
İnanırmısınız şuan öyle bir haldeyimki hiç birsey düşünemiyorum tek ailesi vazgeçsin diye allaha yalvarıyorum

Evet kader diye birşey var ama irade de var bize verilen. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa zaten istediği kadar ailesi zorlasın günümüzde bu pek mümkün değil hadi kiz olsa bi nebze o zihniyet devam ediyor dicem ama erkek sonucta
Akışına bırakın kimse kimseyi zorla evlendiremez

hersey kaderse beynımız neden var
kaderı bız yanlıs anlıyoruz bence
bır ınsanla gorusuyoruz mesela dovuyor aldatıyor cins bırı yanı. ama kaderım bu deyıp evlenecek mıyız
akıl mantık dıye bırsey var ve bedava :) kader baska bırsey ve boyle akıl mantık ıslerı dururken belkı kaderımdır deyıp herseye razı gelmemek lazım oyle yasamaya kalkarsak bahcedekı cıcekten bır farkımız kalmaz
☹️

sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için.

Aradaki şu derde ulaşmak çok zor oldu. En başa yazsaydınız keşke.
Konu dine kayarsa konunuz kapanır bu arada.

Sevdiğiniz insan da sizi seviyorsa kim zorlarsa zorlasın evlenmez.
Hayat arkadaşını seçmek için ailesinin ağzına bakıyorsa sizinle evlenmemesi sizin hayrınıza olur zaten.

Evet kader diye birşey var ama irade de var bize verilen. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa zaten istediği kadar ailesi zorlasın günümüzde bu pek mümkün değil hadi kiz olsa bi nebze o zihniyet devam ediyor dicem ama erkek sonucta
Akışına bırakın kimse kimseyi zorla evlendiremez
Ailesi çok baskı yapıyor uzun zamandır ailesi ile kavga ediyor hep sorduğumda boşver takma kafana derdi büyük kaza atlatı kafasına cok takmaktan sonunda anlatı ama benimde başımdan asaya kaynar sular döküldü

Cart curt. Her şeye bir kılıf. Çok inanırdım önce böyle şeylere artık inanmıyorum. Ama yıllardır gelişen bir refleksle yine de zor anda dua ediyorum. Ne bileyim kader diyorum ama içime sinmiyor. Hayat cok acımasız ve hiç adil değil. İnsanoğlu sığınmak için çeşitli yollar aramış inançlar edinmiş. Kimisi öküze tapmış kimisi puta. Kimisi yoga yapmış rahatlamış. Bizler de bulunduğumuz coğrafya itibariyle bu inançla beslenmişiz. Ama insan Bi durup dışarıdan bakınca çokta gerçekçi gelmiyor ve bir yerde tatmin etmiyor.
Neden diyorsun? Bunları sorunca dinsiz hayırsız kötü kaka pis oluyorsun. Umuyorum bu konuda ki gel gitlerimden kurtulurum. Düze çıkarım.

Şimdi gelir Allah seni ıslah etsin yorumları. Siz inanıyorsunuz bacılar ben değil sizi ıslah etsin.

Edit : konu cok farklı ilerledi yalnız :)

valla hıc uzulmeyın sımdı uzulursunuz sonra gecer
madem kadercısınız bu ısın olmamasında hayır var ozaman deyıp gecın madem
evlılık cok cok cok cok dıkkat edılmesı gereken bırsey cunku
bıle bıle lades demeyın her anlamda her konuda uyum olsun evlenmek matah bırsey degıl. evlendıgı ıcın kımseye madalya takılmıyor sorumlulukları var ve kabul edelım en buyuk sorumlulugu kadınlar yuklenıyor. yıpranan sız olursunuz
en basta sızın ıcın acabalar oyle mı olur boyle mı durumlara sokan savasmayı gerektıren ortamlara gırmeyın. geregı yok olacaksa zaten olur olmayacaksa olmasın zorla olmasın yanı. bu ısler guc savası ego savası ıle olmaz
uygun degılsınız demek kı . ıkı tarafın aynı sekılde hazır olup aynı sekılde ıstemesıyle olur bu ısler.

Evet kader.. kimle evleneceğin değişmez hiç bi şekilde. Birisi demiş ki “ilk gelenle evlenirdik o zaman secmezdik kişileri.” Ama öyle bişey değil o . Kaderinde o kişi yoksa muhakkak bi engel cıkar Olmaz. Oturup bi köşede mi beklersin yoksa arar mısın o kişiyi bilmem ama zaten karşına evleneceğin kişi çıkınca hissediyorsun. ☺️

Back