Evlilik sağlık raporu hakkinda

Birmiyavgordum

Doğum haritası ( evlilik ) bakilir
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2018
210
136
23
Istanbul
Az önce bir üyenin sorusunu okudum
Eşinden hpv kaptigini düşünüyor

Benim merak ettigim
Evlilik sağlık raporu alınca bu tarz şeyler çıkmıyor mu?
Ya da o sağlık raporunda hangi bilgiler var

Ben bekar olduğum için bilgim yok

Evli hanımlardan bilgi beklerim

HPV ve diger cinsel yolla bulasan hastaliklar mutlaka olmali bence. Valla evlenmeden once o testleri de isteyin panpalar mantara basmayin sonra

Hpv öpüşmekle bile geçebiliyor ki testlerin geçerlilik süresi 4-6 ay gibi bir şey. O arada bir şeyler dönerse yine mantar.

Erkekleri HPV için test etmek mümkün değil, sadece kadınlar test edilebiliyor ne yazık ki. Test edilse de çıkmaz yani. Üstelik prezervatifle de bulaşıyor.

Seçici olmayan erkeklerle cinsel ilişki yaşamak çok riskli kadınlar için bu nedenle. Avrupa’da genç kızları aşılıyorlar.

Valla panpa bakiyorsunuz, adam eli yuzu duzgunce, iyi universite mezunu isi gucu de var ama hayat kadinina gitmis. Gitmis yani. Hic belli olmuyor bu isler. En sessiz sakin duran eleman bile pekala gitmis olabiliyor.

Bilemedim yani test yok doktor raporu yok, zaman kotu kimseye guven yok en iyisi acikca sormak belki de.Ben sormustum keko ihtiyacim vardi gittim demisti utanmadanSonucu yazmaya gerek gormuyorum.

Evet, o yüzden seçici olmayan diye belirttim. Yoksa partner sayısından çok, bulaşıcı hastalık konusundaki hassasiyeti önemli bireylerin. Gerçi bu HPV olayı için genç kızları aşılamak lazım. 25 yaşından sonra aşı yapılmıyor. Ergenlik döneminde hemen yapmak lazım.

Bu konuya baktım başka kaynaklardan da yazmadan önce, burada da zaten bilimsel araştırmalar geçmesinin mümkün olduğunu söylüyor demiş ama pek ihtimal verilmiyor buna çok düşük olduğu için. Birinin siğilini yalarsak olur herhalde.

Bu linkten kopyalıyorum:

“Çok sayıda bilimsel araştırma açık ağız öpüşme ve dil değmesi ile öpüşmesinin HPV nin karşı tarafa geçişinin mümkün olabileceğini belirtmektedir. Fakat gerşek olan şudur ki bu geçirgenlik çok düşüktür çünkü ağzın doğal florası sebebi ile ağızda HPV enfeksiyonu ve portörlüğü çok çok düşüktür”

Her zaman için hep dikkatli olmak en faydalısı tabii ki.

Hpv sadece cinsellikle geçmiyor diye biliyorum. Yani havuz ve tuvaletten de bulaşabiliyor. Bunuda hpv virüsü taşıyan birine doktoru söylemişti. İllaki eşinden bulaştı diye düşünme ama oda bir ihtimal demişti doktor.Ve bu virüs vücutta soteye çekiliyor .vücut en drençsiz haldeyken de pörtlüyor. Erkeklerde testi yok diye biliyorum bende. Hiv den farklı yani. Kadınlarda rahim ağzından alınan örnekle bakılıyor diye biliyorum.

Siğil yalamak...

Dediğiniz gibi çok düşük bir ihtimal ama dikkat de lazım.

alemsinya gülmekten gözlerime yaşlar akti

Talasemi bakiliyor onu biliyorum. Bazi yerlerde o saglik raporunu gozu kapali veriyolar, yani birsey kontrol etmeden.

Ahh herkes herkesle sevistigi icin cikiyo bu hastaliklar ve bulasiyo. Aidsin bi maymundan ciktigi soyleniyodu.. derken yayildigini.. maymunla iliskiye girmis herif bu mu aci olan yoksa bu kadar yayilmasi mi

aynen katılıyorum size..bizim komiser bir akrabamız var ahlak bürosundan. adam neler anlatıyor neler...doktor mühendis avukat tiplemeleri meğer neler saklıyormuş..
Ee yani:) doktor diye adam kutsal olmuyo: ) okumakla yasayis seklinin her zaman alakasi olmuyo. Ne demis: dedigimi yap, yaptigimi yapma: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…