Evlilik oncesi söz verilip alınmayan ziynet eşyası

DarkAngel1234

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2025
18
-15
1
54
Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler

Mehir dini bir kavram hukuki olarak bir anlamı olacağını sanmıyorum ben ama avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabii

Mehir dini bir kavram hukuki olarak bir anlamı olacağını sanmıyorum ben ama avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabii
Hukuki olarak zaten sorum. Kadının ziynet eşyası hakkı yok mu arkadaşım? Kadının iyi niyetinin kullanılması değil mi bu alenen

Hukuki olarak zaten sorum. Kadının ziynet eşyası hakkı yok mu arkadaşım? Kadının iyi niyetinin kullanılması değil mi bu alenen
Dini bir uygulama fakat hukuki dayanağı olan bir durum değil ki. Yani dini nikah keyfe keder yapılan bir şey. Asıl olan resmi nikah. Dolayısıyla zorunlu olmayan bir dini nikahta resim evrak olmadan verilen söz nasıl bağlayacı olabilir ki?

Yani alır ya da almaz ona kalmış kaldı ki aranız kötüyse zaten almaz. Düğünde takılanları sen almadın mı? Saklıyor musn yoksa eşinle ortak kasanızda mı? Birde zaten Mehir istediğinde onlar alındı mı? Bahsettiğin ziynetler mehir mi yani?

Olabilir söz vermiştir, maddi durumlar beklediği gibi gitmemiştir, belki evlenirken sizin bile bilmediğiniz bir ton borç yapmıştır; şu ekonomik şartlarda canı sağ olsun deyip eşin desteklenmesi gerekmez mi? Maddi gücü olsa zaten neden esirgesin? Ben illâki söke söke alacağım diyorsanız, hukuken nasıl bir yol izleniyor bilemiyorum; avukata danışın.

Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
Kanıtı olmayan hiç bir ibarenin geçerliliği yok.

yok.

kadının ziynet eşyası hakkı diye bir şey yok.

ancak medeni kanunun da kabul ettiği örfe göre, düğünde takılan "hediye"leri alabilir kadın, hediye bir hak değildir adı üstünde hediye, ikramdır. Ha hediye yapıldıysa siz "bana bu hediyeler yapılmıştı benim bunlar" diyebilirsiniz ama yapılmadıysa da "yapılacaktı" diye bir şey yok.

böyle bir düşünceniz vardıysa ziyneti kredi kartıyla filan aldırmanız lazımdı ki düğünde yapılmış olurdu, o zaman da ziynet sizin olurdu borcunu öderdi yapan (babası veya eşiniz artık kim alacaktıysa)

Back
X