- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.711
- 158
Ay konu sahibinin annesi çok şey yapmış olması gereken buymuş ee benim annemde bana hiçbirşey yapmadı ne yapmam gerek bu durumda analıktan mı reddedeyimBence abartıyorsunuz
Ailem eğitimli ben eğitimliyim vs yazmışsınız ama kafanız ne kafası bilemedim 15lik dünya görmemiş köylü kızı kafası gibi
Yetişkin, evli barklı kadınsınız KVye niye ihtiyacınız var? Neden yani?? Kadın cahil yol yordam bilmiyor yazmışsınız belki maddiyata sebep kötü hissetti nasıl davranacağını bilemedi. Ha sizi sevmiyorsa dahi ne olacak yani, bu kadın size açıp nasılsın dese neee demese ne?
Düğünlere nişanlara gidip ağlamanın bambaşka bir kafa zaten. Aileniz varlıklı eğitimli olabilir ama kafanız bu sosyoekonomik seviyeye pek uyum sağlayamamış duruyor. Evliliğinde kocaya mutluysanız kıymetini bilin oturun. Bu kadar yazıyorum.
aile terapistine eşinle birlikte gitmeni tavsiye ederim.Özellikle imkanın varsa eğer inci yeşilyurt hanımefendiyi şiddetle tavsiye ediyorum.Yaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
Belki kadın noktalama işaretlerini tam olarak bilmiyor.Ben gayet de okudum çok da zor değil.Noktanın nereye koyulacağını bilen herkes bunu rahatlıkla okuyabilir çünkü yanlış yere koyulmuş olan noktada duraksamaz es geçer.Gerek yok bu tarz eleştirilere.Boşyere kendinizi yıpratmayın. Sürekli arayıp sorsa o da gözünüze batardı, böylesi daha iyi.
Bir de lütfen noktaları sadece cümle sonuna koyun, okurken yoruldum
Kendim yazmış gibi hissettim okurken.gencecik insanların 2020 yılında ama nişan bohçası ama ev yerleştirme diye dertlenmesine şoke oluyorum. yav internet çağındayız. bohça dediğiniz bijuteri ve giysinin kolay ulaşılamadığı zamanlarda insanların ancak düğün vesilesiyle bunları alması yüzünden önemliydi. şimdi bi tıkla hepsi kapımıza geliyor; 1900'lerin başı gibi toplaşıp tüllü terlik almaya gitmedik içimde kaldı diye ağlamayı siz kendinize yakıştırıyorsanız pes yani. valla ben de erkek kardeşim evlenirken ev yerleştirmeye gitmedim, niye gideyim elleri ayakları var kendi zevklerine göre yerleştirsinler evlerini. ha şimdi ben bana önem verilmediği için üzgünüm'ler gelecek. A) değerinizi tüllü terlik, far seti ve battaniyeyle mi ölçüyorsunuz B) bilmem kaç yaşında tanıştığınız insanlar size önem verse ne olur vermese ne olur bu kadar mı sevgiye açsınız. ben erkek olsam da düğünden bunca zaman sonra hala gözünü doldura doldura nişanda düğünde ailen misafir gibi geldi gitti diye dertlenen biriyle evli olsam cidden depresyona girerim hayat nasıl geçecek diye.
Normalde yazım kurallarına takılmam insanlar dertlerini anlatıyor o türlü şeylere takılmak olmaz ayıp diye. Ama sizin yazınızı bitiremedim. Lütfen nokta nerde kullanılır bi öğrenin. Cümlelere odaklanamadım.
Herlesin derdi kendine buyuk cok mukemmelmissiniz gibi bu kadar keskin sozler kullanmaniz yanlis ortada aci gordum cunki onu anlayabiliyorum cogu seyo bende yasadimPsikplojiniz bozuk hatta normal değil tepkileriniz. Ajitasyon yapmışsınız ama ortada bir acı yok. Ben de evlendim bunların hiçbirini dert etmedim. Hakkım da yok. Eğer evlenmeyi biliyorsam sorumluluğunu almayı da bileceğim elbette. Ne demek korumak, ne demek kollamak. Gelinliği bilmek ne demek? Bu ülkede gelin kavramı farklı işliyor siz bulmuş da bunuyorsunuz. Oğlumu büyütecek, evlenecek çağa getireceğim ya da kızımı, o yaşta bana hala şunları bunları yapmak zorundaymışım gibi sitem edecek. Ne münasebet? Ayrıca eşiniz haklı. Hamile haliyle size kuaför mu arayacak? Ben kuaförümü internetten içime sinen bir şekilde kendim buldum. Uzun uzun demagoji yapmışsınız ama hepsinin içi boş ve çocukça. Hatta bana şımarık geldi. Boşanın. Eşiniz rahat etsin. Ben kadınken böyle mızmızlanmalar çekemem
Canım benim evet bir cok sey hayal ettigin gibi olamamıs maddiyat dan v.s Ama inan en onemli olan şey esinin seni sevmesi sana deger vermesi zamanla her sey olur belki de hayal bile edemiycen mutluluklar yasarsın bence haline sükretmelisin kaynanan sana karısmıuorsa daha iyisi varmı inan mutluluk sadwc parayla olmuyorYaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
Kayınvalidem bana don almadı diye dertlenmek dertsizliktendir. Kendimi büyük görmeme gerek yok. İnsanların kafalarına taktıkları şeylerin çapları aynı zamanda kendi çaplarını gösterir. O açıdan yazıkHerlesin derdi kendine buyuk cok mukemmelmissiniz gibi bu kadar keskin sozler kullanmaniz yanlis ortada aci gordum cunki onu anlayabiliyorum cogu seyo bende yasadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?