Evlilik. Öncesi sorunları unutamayanlar.

Ay konu sahibinin annesi çok şey yapmış olması gereken buymuş ee benim annemde bana hiçbirşey yapmadı ne yapmam gerek bu durumda analıktan mı reddedeyim
 
Denklikten kastınız cidden de aranmamış olmak mı??

Karşınızdakiler varlıklı bir aile olmadıkları için beklentilerinizi kısmak zorunda kalmışsınız,evet.Peki bu durum sizi bu derece rahatsız ettiyse neden evlendiniz ki?? Ailenize layık zengin bir eş bulsaydınız..Kocanız ailesinin maddi durumunu değiştiremeyeceğine göre ne yapmasını bekliyordunuz ki?

Kayınvalidenin,kayınpederin arayıp sormamasını kendiniz de açıklamışsınız zaten.Yol yordam bilmiyolar demişsiniz..Bu kadar üzülüyorsanız siz arasaydınız..Bir ararsınız,iki ararsınız..Üçüncü de onlar arar..İnsan ilişkileri birden geliştirilen şeyler değil.Kayınvalideniz belki de kendisini sizin aileniz yanında yetersiz gördüğünden rahatsız etmek istemiyordur.Eminim tam tersi olsa yine şikayet edecektiniz. Bazı insanlar mutsuzluktan besleniyor resmen. Böyle yaşamak zor olmuyor mu?
 
Eşinizle mutluysanız bunu neden dert ediyorsunuz? Benzer süreçleri yaşayan biri olarak düğünlerde falan ağlıyorum demişsiniz bana komik ve çocukça geldi açıkçası.
Benim de kayın ailem maddi olarak zorluklar yaşayan bir aileydi. Ne aradılar ne sordular nişan zamanı. Ben de gücenmiştim özellikle ailem kendi kendine evleniyor gibisin dediğinde. Ama artık umurumda değil. Fazla kutsallaştırıp kendinizi üzüyorsunuz.
 
aile terapistine eşinle birlikte gitmeni tavsiye ederim.Özellikle imkanın varsa eğer inci yeşilyurt hanımefendiyi şiddetle tavsiye ediyorum.
Benimde benzer sıkıntılatım var başlarda bende eşimi çok darladım ama ben kendimce yuvamın huzurunu bozmaya değer mi diye düşünüp dikkatimğ ordan farklı bir şeye dağıtıyorum.Çünki onlar değişmiyecek geçen gün geri gelmiyecek en iyisi gelecekteki fırsatları geçmişe takılarak kaçırmamak.
 
gencecik insanların 2020 yılında ama nişan bohçası ama ev yerleştirme diye dertlenmesine şoke oluyorum. yav internet çağındayız. bohça dediğiniz bijuteri ve giysinin kolay ulaşılamadığı zamanlarda insanların ancak düğün vesilesiyle bunları alması yüzünden önemliydi. şimdi bi tıkla hepsi kapımıza geliyor; 1900'lerin başı gibi toplaşıp tüllü terlik almaya gitmedik içimde kaldı diye ağlamayı siz kendinize yakıştırıyorsanız pes yani. valla ben de erkek kardeşim evlenirken ev yerleştirmeye gitmedim, niye gideyim elleri ayakları var kendi zevklerine göre yerleştirsinler evlerini. ha şimdi ben bana önem verilmediği için üzgünüm'ler gelecek. A) değerinizi tüllü terlik, far seti ve battaniyeyle mi ölçüyorsunuz B) bilmem kaç yaşında tanıştığınız insanlar size önem verse ne olur vermese ne olur bu kadar mı sevgiye açsınız. ben erkek olsam da düğünden bunca zaman sonra hala gözünü doldura doldura nişanda düğünde ailen misafir gibi geldi gitti diye dertlenen biriyle evli olsam cidden depresyona girerim hayat nasıl geçecek diye.
 
Boşyere kendinizi yıpratmayın. Sürekli arayıp sorsa o da gözünüze batardı, böylesi daha iyi.

Bir de lütfen noktaları sadece cümle sonuna koyun, okurken yoruldum
Belki kadın noktalama işaretlerini tam olarak bilmiyor.Ben gayet de okudum çok da zor değil.Noktanın nereye koyulacağını bilen herkes bunu rahatlıkla okuyabilir çünkü yanlış yere koyulmuş olan noktada duraksamaz es geçer.Gerek yok bu tarz eleştirilere.
 
Fazla abartıyorsunuz. Aslında dua etmeniz lazım birçok başlıkta da görüyoruz aileye, geline aşırı karışan, dünyayı dar eden kayınvalideleri. Kadın size karışmamış tek bir şey söylememiş ne batıyor tam olarak? Ki kendi aileniz de arkanızda destekçi, neyin eksikliğini çekiyorsunuz? Özgürlüğünüzün tadını çıkarın bence böyle küçük şeyleri takmayın.
 
Genelde denklik olmayan kayın ailelerde gelinin ailesinin durumu bi parca daha iyi ise ve iyi niyetlilerse fazlaca mütevazi olarak karşı tarafı ezmeden üzmeden herşey hallosun istiyor.

Ama toplumumuzda bu cok alisilagelmis bisey degil.

Genelde okumuş kizlar bohça bilezik peşinde olmuyor diye bile " herseye dünden razı, kolay gelin" yorumlari yapiliyor.

Yani bu iyi niyet karşı tarafta rahatlık umursamazlık ve bedavacılık olarak karşılik buluyor.

Kiz tarafinin durumu çok kötüyse bile görgüzce fazla fazla seyler isteyen gelinlere çok daha fazla ellerinden geleni yapıp zorlanırlar ve hiç de gocunmazlar.

Bunun orneğini çok gördüm malesef.

Kv 'nin ilgisizliğini de cahilligine verebilirisin. Zaten sen "uzakta" bir gelin olacagin icin , bağımsız kendi hayatina bakacak bir gelin olacagin icin , seninle sıkı ilişkiler kurmaya gerek duymamiştir.

Ayni mahalleden kız alsaydı ve aile apartmaninda kendi himayesine alacagi, kendi kalibresinde gelin alsaydi böyle yapmazdı muhtemelen.

Yani sizden biraz çekingenliği var , beklentisi yok o yüzden.

Bi parça kırılmakta haklısıñız ama bu durumu avantaja cevirin. Zaten kendiniz de denk gormüyorsaniz olabildigince az muhatap olmak sizin icin de iyi olacaktir.

Ayni profilde bir kv olsaydi ve yakanizdan düsmeseydi muhtemelen cok mutsuz olacaktiniz.
 
Psikplojiniz bozuk hatta normal değil tepkileriniz. Ajitasyon yapmışsınız ama ortada bir acı yok. Ben de evlendim bunların hiçbirini dert etmedim. Hakkım da yok. Eğer evlenmeyi biliyorsam sorumluluğunu almayı da bileceğim elbette. Ne demek korumak, ne demek kollamak. Gelinliği bilmek ne demek? Bu ülkede gelin kavramı farklı işliyor siz bulmuş da bunuyorsunuz. Oğlumu büyütecek, evlenecek çağa getireceğim ya da kızımı, o yaşta bana hala şunları bunları yapmak zorundaymışım gibi sitem edecek. Ne münasebet? Ayrıca eşiniz haklı. Hamile haliyle size kuaför mu arayacak? Ben kuaförümü internetten içime sinen bir şekilde kendim buldum. Uzun uzun demagoji yapmışsınız ama hepsinin içi boş ve çocukça. Hatta bana şımarık geldi. Boşanın. Eşiniz rahat etsin. Ben kadınken böyle mızmızlanmalar çekemem
 
Kendim yazmış gibi hissettim okurken.
 
Su an evlisin. Esinin sana ilgisi nasil? Ben ona bakardim. Ailesinin ilgisizligi daha iyi aslinda. Zirt pirt gelip gunlerce kalsalar herseyine karissalar daha buyuk sirun olurdu. Esin eger sana iyi ise gecmisi geride birak. Bu evlilikte mutlu isen disaridakileri sorun etme.
 
Eşinizle mutluysanız eşinizle ve kendi ailenizle tatmin olup yetinmeye bakın.

Elinizde olmadığı için olsa güzel olacakmış gibi geliyor.

Sizin yerinizde olsam böyleler deyip beklentimi indirip mutluluğuma bakarım. Her şeyi kendi ailemle yaparım.

Kendimden örnek vereyim. Kv çok görgülü, ortama girdiğinde kendine baktıran, giyimiyle kokusuyla, konuşmasıyla oturuşuyla yerli yetikli bir insandır. Gerekeni ince ince düşünür. Hediyesi vs. Para da sorun değil.. ama böyle insan normalde yapacağı bir şey olup da yapmadığında kırılıyorsunuz. Eltim çocuğu olduğunda kırıldı. Pek bir şey yapmadılar yatak almak gibi veya özenerek bir şey diktirmek gibi. O da kırıldı. Torunlarını önemsemediler. İstese neler yapardı dedi. Ben de bir kaç şeye kırıldım baktım tamamen önemsemediği için beni beklediğim bir iki şeyi yapmadı. Bir tanesi krize bile döndü kavgaya sebep oldu vs. Keşke bilmeyen anlamayan insan olsaydı da bilmez deyip geçseydim. Beklentin yüksek oluyor böyle olunca. Yapmayınca niyetinden şüphe ediyorsun.
 
Konuyu sonuna kadar okudum bir de. Beynim yoruldu
 
Herlesin derdi kendine buyuk cok mukemmelmissiniz gibi bu kadar keskin sozler kullanmaniz yanlis ortada aci gordum cunki onu anlayabiliyorum cogu seyo bende yasadim
 
Yıl 2020 olmuş birde okumuşsunuz (bence alakası yok ama )hala elalem ne derle mi yaşıyorsunuz Allahaşkına ya ne diyecek elalem nişan attı başka ne diyebilir.dese ne olur.iki laf söyleyip kapatamıyormusunuz ağızlarını elalem için değil kendiniz için yaşayın kim ne der die bakmayın kimin ne dediği neden bu kadar umrunuzda
 
Canım benim evet bir cok sey hayal ettigin gibi olamamıs maddiyat dan v.s Ama inan en onemli olan şey esinin seni sevmesi sana deger vermesi zamanla her sey olur belki de hayal bile edemiycen mutluluklar yasarsın bence haline sükretmelisin kaynanan sana karısmıuorsa daha iyisi varmı inan mutluluk sadwc parayla olmuyor
 
Herlesin derdi kendine buyuk cok mukemmelmissiniz gibi bu kadar keskin sozler kullanmaniz yanlis ortada aci gordum cunki onu anlayabiliyorum cogu seyo bende yasadim
Kayınvalidem bana don almadı diye dertlenmek dertsizliktendir. Kendimi büyük görmeme gerek yok. İnsanların kafalarına taktıkları şeylerin çapları aynı zamanda kendi çaplarını gösterir. O açıdan yazık
 
Sürekli kendi aileniz ile karşı tarafın ailesini kıyaslamanız saçma sizin durumunuz var ne güzel aileniz yardımcı olmuş. Eşinin ailesinin durumu iyi değil bunu kendin dedin. Durumu olmadığı halde borca girip oğlu evlencek diye senelerce birde borç mu ödesin insanlar? Yetişkinsiniz kendi birikiminizle yapmanız zaten doğru olan zira belli bir yaşa gelmiş evlenmek isteyen bireyler ailelere yük olmamalı zaten büyütüp belli yaşa getiriliyor bir de evlatlarını evlendirmek için yıllarca yük altına girmelerini istemek saçma geliyor. Eşiniz zaten kendine düşenleri karışlamış yapması gerekeni yapmış. Görümceniz hamile olmasada sizin kuaförünüzü düşünmek zorunda değil. Kv Kp size maddi destek çıkmak zorunda değil. İçli dışlı olmak zorunda da değiller
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…