Evlilik. Öncesi sorunları unutamayanlar.

Mrb.konu sahibinin yaşadıklarının çok ama çok benzerini bende 3 yıllık evli biri olarak yaşadım ve yaşıyorum.
Bende eşimle 4 yıl çıktım ara aralikli aralikliydi hep 1 sene hiç görüşmedik 3 yıl görüştük diyelim ama bir kus bir barış gibi dönemlerimiz oldu eşim sanırım benden önceki bir çıktığını unutamamıştı benden ayrı olduğu 1 yıllık o dönemde o eski çıktığı ile görüşmüştü ama onunla da olmadı neyse biz birbirimize nasipmisiz demekki döndük dolaştık evlendik.
Benim yaşadığım şehire atanmıştı memur olarak bende 1 yıl sonra o şehre yakın bir şehre atanmistim öncelikle görüşmeye başladık tanışmamız ise ben atanmak için memurlar nette bazı meslekleri araştırırken kendisi ile yazisalarimiz olmuştu sonra telefon verdik birbirimize arada görüştük derken atanınca yakın şehirlere yüzyüze görüşmeye başladık.
Neyse annem vefat etti benim sonra eşim bilmiyorum ya beni gerçekten seviyordu yada benden başka kimsesi kalmadi diye mi artik o günden sonra benimle evlenmeye karar veriyor ama sevmese sırf acıdığı içinde evlenmezdi nihayetinde biz 6 kardeştik en kucukleriydim ben annem babam hayatta olmasalar da ablam abim vardı sonuçta hickimsesiz de değildim.
Neyse ben marmara bölgesi bir şehirde büyümüş bir kişi eşim ege bölgesi şehirlerden biri bunu yazmamdaki amaç kesinlikle bölge ayrımcılığı değil yanlış anlaşılmasın kesinlikle anlatmak için yazıyorum.
Neyse ailesini daha önce nişanlamadan bir iki kere gormustum iste kendi annem.gibiydi ama çokta içlerinde değildim sadece disarida bir iki kere haa annem.vefat ermeden önce de evimize tanışmaya gelmişlerdi. Neyse ilk kez kiz evine geldiler yemeğe elleri kolları boş ne bilim.bizde bir eve yemeğe davetliysek eğer küçük te olsa elimiz boş gitmeyiz neyse bizimkiler tarafından o durum garip karşılanmıştı. Yaa epey bir kültür beklenti farkı var bize mesela ayıp gelir birinin evine hemde kiz evine elini kolunu sallayarak boş gitmek ayıp gelir eşime ve ailesine gore önemli değildir böyle şeyler. Neyse bu küçük bir ayrıntı ben ilk başta çok önemsemedim zaten önemli.olan birbirimiz ile anlaşmalı benim için.
Bu arada eşim bekarken abisine 30 bin tl kredi çekip araba almıştı iş için doblo iste neyse onun kredisini ödüyordu o kredi bitince de eşim evlenmek istedi.
Neyse annemin vefatı derken 40 gün geçti eşim.biz seni istemeye gelelim dedi bende annem daha yeni vefat etti neden daha önce olmadi annem de göreydi falan neyse zaten 3 yıllık geçmişimiz var isteme oldu
Nisan da yapıldı aynı zamanda bende ünv okumuş biriyim eşimde memuruz ama benim ailem biraz daha maddi olarak çok güçlü değiliz orta halli ama hepimiz çalışan olduğu için tabi biraz daha iyi onlarda da bir eşimin işi iyi diğerleri de iste babası emekli orta halli ama biraz daha nasıl anlatayım görgü kuralları pek olmayan kişiler neyse onu da onemsemedim bizim.isimiz olsundu sadece zaten uzakta olacaklardı ailesi kirkta yılda bir görecektim
Benim de hiç bir şeyim.gonlume gore olmadi zaten annem vefat etmiş içim buruk neyse isteme yüzük takılma aynı akşam.yapildi ben eşimi altındı setti gibi çok zorlamadim 2 bin tl lik set aldirdim adet yerini bulsun diye neyse evde nişanımız.oldu annesi babası hiç doğru düzgün birşey takmadılar kendi oğullarına taktılar bana hicbir şey takmadılar zaten oğullarına takılan yine onlar in ceplerine bana ablamlar abimler küçük altın taktılar hatta eşime de taktılar
Bunları dert etmedim sadece işimiz olsun da dedim.
Biz de herseyimizi kendimiz yaptik
Düğün istemedim zaten nikah olsun dedik ama evinin eşyası tam.olsun dedi ablamlar. Altın muhabbeti çok yapmadık de zaten bunun konuşulmasına bile gerek yok takılır dedik.
Gelinliğimi en ucuzundan aldım nisan bohçası gibi şeylere hiç girmedik bizde zaten
Neyse iki.bilezik mutlaka olsun dedik sadece iki bilezik oda bilegim ele güne karşı boş kalmasın diye neymiş eşim ablamı aramış iki.bilezikte nerden cikti bu hesapta yoktu olur mu öyle şey Biz bahsini yapmasak onlara bıraksak onu bile yapmayacaklarmış
Böyle krizler oldu
Kültür olarak.hic birbirimize uymuyoruz bir toplulukta konuşma olarak birbirimize hiç uymuyoruz annesi topluluk içinde öyle.bir laf ediyor ki gelin osursa ne gülerim ama gibi saçma saçma seyler ve kendilerinde normal.karsilanan şeyler ki.bana hiç uygun değil
Neyse evlenirken nikah yaptik tüm setimi iki bileziğini eşim.borc ile yaptı zaten bunu evlendikten sonra esim ödedi nikah foti çekim.masraflari dâhil
Ben zaten bekarken evime sıfır televizyon buzdolabı çamaşır makinesi küçük ev aletlerini almıştım.esim.hic beyaz eşya almadı bile sadece 4 bin tl lik yatak odası aldı. Bütün perdelerimi ablamlar yaptı ben oturma odasını yaptim. Evlendikten tam 10 ay sonra eşim bana bulaşık makinesini aldı.
Yani esim evlendi abisi arabayı satayım düğün yapican al kardeşim paranı demedi zaten borcunu da eşime ödemedi eşim de onu ben bekarken yaptim sen karışamazsın dedi hep.
Eşimin ailesi ev tuttuk evi eşim.ve ben temizledik nerde cam sildim.se eşim annesi babası sandalyeyi.oraya çektiler beni izlediler gram.yardimlari olmadi ama.biz temizlik yaptim dediler birde utanmadan
Evlerine gidince evlerinde kalamıyorum annesi babası yaşlı ama çok ta evde gereksiz esya.biriktiren insanlar neyse wc ye giremiyorum yaptıkları yemekleri yiyemiyorum uyuyamiyorum.bile bu kadar eziyet cekiyorum bayramları gidince ama eşim.icin katlanmak zorundayım.
Neyse eşimi seviyorum ama eşimin ailesi hiç bana uymuyor çok farkliyiz birde eşimin annesi babası evli okan ablasina gittiwlr mi 3 ay kalıyorlar
Daha bize hiç gelmediler hastalıklarından dolayı ama bende uzun kalmalarını hic istemiyorum çünkü annesi de çenesi durmayan sürekli.igneli.laf yapan biri laf sokan biri
Çok kavga ediyoruz o taraf yüzünden ablası avukat ile evli neyse eşimden ablası evliyken borç istemiş 10 bin tl ocak ayında yollamış.esim benim haberim olmadan bizde tam 1 ay önce ev aldik.
Tam ev almışız ablası bir 4 bin yolladi alllah dedim.neden ablan 4 bin yolladi acaba Ev aldikk diye mi eşime sordum bana borcu vardıda dedi nasıl yani ben 6 sonra eşimin ablasina 10.bin borç verdiğini öğreniyorum. Kavga koptu benden habersiz neden böyle birşey yaptın diye bak şu an bizim paraya ihtiyacımız var neden onlar da seni düşünmüyorlar.
Yani anlicaniz eşim yeri geldi mi benim.bekarken maaşımı ne yapmisim kalem kalem sorar biriktirseydin der yeri gelince benle kavga yapar (bekarken kocaman ekran tv almışım,buzdolabı almışım ki halen kullanırız, çamaşır makinesi almışım bu sayede eşim beyaz eşya hiç almamış oldu).
Ama kendisi abisine 30.bin kredi çekip te doblo almış eşim satar da parasını verir mindiye sorduğunda kalsin demiş kardeşim evleniyorsun masrafın olur satayim al parasını dememiş abisi tek kuruş ödemedi bu arada, bunun çok kavgasını yaptik senin o para elinde olsaydı eğer şimdi çok rahat almıştık ihtiyaclarimizi diyordum evlendikten sonra hep borç ödedik bitene kadar eşyamı gönlüme gore almadim yatak odası takimi mi en uygunu nu aldım aynalı masanın çekmeceleri oyuncak çekmece gibi birşey sığmaz etmez sonradan çamaşırlık aldım ikitane de öyle eşyalarımızı sigdirdik
Neyse anlicaniz istemem gonlume gore olmadi.nisanim keza öyle doğru dürüst bir şey bile takmadılar ailenize gelin geliyorum nisanda da ne bilim ufak ta olsa birşey takilmaz mi bir eşimin aldigi yani birlikte aldığımız set vardı onunda ablasına taktırdı bizden de bu gibisine neyse hep sınır oldum ama işimiz olsun da dedim çünkü eşimle sorunumuz yoktu seviyordum da
Eşya mi gönlüme gore alamadım evime alacağım en ufak bir şey için eşim benimle kiyasiya kavga eder hatta satıcının önünde bile alma gereksiz falan der ki gereksiz bir şey almam evime aldığım hergun üstüne bastığımız paspas almıştım kullanırız hergun üstüne basarız parasını da ben verdim 50 tl ya 50 tl icin o paspas için eşimi de satıcının önünde ikna etmeye çalıştığımı aldigimi ama eve gelince de ağladığımı bilirim paspas mevzusu kalmıştır öyle aramızda.
Neyse evlendiğin günden beridir nikâhımda başlayan bir sınır olma silsilesi içindeyim eee altın takı takıldı eşimin annesi eşimin yanında altınları bekledi birden kurdeleyi boynundan çekti ki iğne eşimin boynuna battı halbuki ben eşime demistim bak takılar takıldıktan sonra biz altınlarla gezmicez yaa ben ablama emanet edeceğim sonra da alacağım sende ister ablama et ister annene et sonra almak üzere dedim bunun öncesinde söyleneme rağmen annesi böyle birşey yaparak sinirlerimi zıplardı gulenedim bile en mutlu olmak gereken anda yaşadıklarımın şokundan.
Giyim.kusam acısından benim ailem benim düğünumde büyüğünden minik yegenime kadar baştan aşağı giyinip kusandilar ama eşim ailesi üstüne her zamanki günlük kıyafetlerini çekip geldiler çok sasirmistim oğulları.evleniyor bu bir defa oluyor giyinip kuşanırlar diye dusunmustum haa paraları var kirli cikilar ama tek kuruş giyime para vermezler. Çok utandım arkadaşlarıma karşı onlar in giyimlerinden ötürü resim cekilicez annesi eşimin basında altınları bekliyor ya ailemle çekilen fotograflarin bile tek basima içinde cıktı musade bile etmedi eşim de ona laf anlatmaktan anne anne diye diye bir hal oldu en son ablası anladı da gel anne gel gel dedi çekti
Cok moral bozuklukları yaşadım
Hep dedim ki neyse uzaktalar ayda yılda bir gorecegim katlanırım bir şekilde eşimle anlaşıyoruz bunlar yüzünden moral.bozmaya gerek yok
Bunlar ablasının evine gitti mi 3 ay kalan insanlar bende uzun kalan misafiri hayatta oldum olasi sevmem zaten evimize gelip te öyle 3 ay kalan olmamıştır neyse hatta eşimle evlenmeden önce açık açık konusmustum bak ben öyle uzun süre ayni evde yapamam en fazla 3 hafta kalsınlar daha çok bizde kalmasınlar falan neyse eşime evlenemeyen önce soyledim.yani şimdi 3 yıl oldu evleneli bıraksam ilk yazdan geleceklerdi ben dedim yeni evlendik sonra gelsinler ki yazda benim şeflik sınavım cıktı ona hazırlanıyorum dedim misafir kabul etmiyorum annesi babası sık sık arka arkaya arayıp sınav ne zaman sınav ne zaman diye psikolojik başı yaptılar sınav çalışırken ayy bunlar gelirse girmezlerse diye stres içinde çalıştım. Neyse bu yazda 3. Yazımız babası şeker hastası kısin baya hastalıklar falan geçirdi ondan da bu sefer gelme işleri hastalıktan gelemediler öyle kaldı şimdi ev aldik toparlanma durumu var eşimde 3 senedir gelemedikelri için Bana kırgın arada ablası geldi 3 kere falan başka yere giderlerken konaklama yeriydi bizim.evimiz hep hafta ici gece 2 de evime girmiştir hep bu gelin çalışan bir gelin demeden ve ben çay servisi yapip onlara yataklar açıp uyuyup öyle 6 buçuk ta kalkıp ise gitmisimdir.
Hiç düşünmezler bu kiz çalışıyor ablası iki çocuğu ile oyalanır onları eyler üvey kızı tekli koltuğa gömülür ben servis yaparim sonra da sabah kalkıp ise giderim yani vakitli gelsinler yaa hafta ici uzaktan geliyorlar diye evime 2 de 3 te girmek birde O saatte servis yaptırmakta hiç görmediğim şeyler bir normal davranışlarını görmedim gitti tamam 3 senedir öyle 3 kere geç ve hafta ici gelmeleri oldu ilk sefer bu yaa dedim insan düşünür bunlar yarın ise gidecekler vakitli girelim evlerine diye esik.kirildi bu sefer ikincisi ve 3.sünde hiç laf siz etmedim eşim.kirilmsin diye hatta postaneden kuru pasta aldim.cay ve kuru.pasta verdim saat 12 den sonra ve hafta ici
Neyse bunları da geçtik
Her arayışlarında aramızda bir tartışma cıktı ilk zamanlar annesi hafta sonu saat 9 da arıyordu biz uyurken sonra kahvaltı da ne yiyiniz diye soruyordu
Neyse onlar pek kalmadi su an
Ve her aramalarında sonra bir konu çıkıyordu esik.ilk yil sanırım.bunlar gelmek istedi ben istemedim ilk yazımız olur.muymus öyle şey diye şu tuvaleti onlar kullanırlar biz şunu yaptırıp şunu kullanırız falan demekki anası gelmek istiyom diye gaz veriyordu eşime anacim bende bunlardan korkuyorum bir geldiler mi biktirana kadar oluşturana kadar evimde kalacaklar birde.ona buna karışmayan yaninyardim.etmeyip te birde iğneni laflar söyleyen bir kadındır annesi sağolsun
Çok çok kavgalarımız oldu cokkk aile trapistine bile gittik birkaç seans
Eşim ailesini kutsal görecek kadar bağlı biri
Neyse en son kavgamız da ev aldığımız gün 6 ay önce ablasına borç verilen 10 bin tl yüzünden cıktı
Niye benden habersiz böyle bir şey yaptin diye ben maaşımdan sadaka 100 tl sadaka bile verirken esimin de onayını aliyorken benden habersiz ailesine verilen 10 bin tl
Daha önce abisine 30 bin kredisini ödemiş abisi tel kuruş bile.vermedi adam evlendi al.kardesim ihtiyacın vardır demedi
Hadi dedik o evlenmeden önceydi eee şimdi 6 önce ablasına verilen benden habersiz 10.bin ablasini eşi avukat daha önce de 25 istemişti eşim.o zaman bana söyledi şu zaman içinde verecek dedi bende tamam dedim neyse onu gönderdi sonra benden habersiz 10.bin almışlar kandemir eniştesi çalışamamış tamam da niye.biz niye iki hayatını.oturtmaya çalışan gariban memur niye bizden alıyorlar
Ev aldım cebimizde beş kuruş kalmadi kombinalinacak ankastre perde yapılacak ve hepsi acil ihtiyaçlar ama şu an 6 bininiz var onlarda şu an elimde o para olsaydı bu ihtiyaçlarımı.gidermistim
Düşünmüyorlar kardeşim senin paraya ihtiyacın var mindiye benim.kizdifim da bu ben ablamdan 10.bin tl borç aldım verdi ev alırken
Onarsa sadece.kendilwrini düşünüp hep bizden alsınlar aile olduk hala daha beni hiçe sayıyorlar bu adam da evlendi hanesi var demiyorlar
Bende bütün bu yaşadıklarımdan ötürü ilk zamanlar eşimin ailesini arasam da şimdi.aramiyorum evlerine gitmek bile istemiyorum allahtan bayramda eşimin vardiyası var tatili de yok buna seviniyorum
Böyleler ben hala eşime bizim ailemiz kavramını veremedim ben evime bir parça eşya alsam kiyasiya kavga eder ama kendi ailesi olunca bizim ihtiyaçlarımızı ertelemek pahasına onlar in ihtiyacı oldu mu verir bana diyor ki ac misin açıkta misin diyor ac açıkta olmamakla olmuyor ki
Hala eş ailesinden yana sıkıntı cekiyorum evime gelmelerine gerek yok uzaktan da olsa yetiyorlar hayatta onlara.yakin bir şehre.tayin gitmek istemem 8 saat uzaklıktan böyleyse yakın şehirde her gun gelirler
Çalıyorum evimi temizliyorum yemegimi eksik etmiyorum hatta evin nakit verilen yarısını nakit ortaya koymuş durumdayim geri kalanı kredi yaptik kredi ödüyorum ama yine değerim yok yine değerim.yok
Kendimi çok değersiz hissediyorum eşimden yeterince beni tuttuğunu görmüyorum son derecede inay birisi ben ailesine kin guduyormusum ne onlar in görgüsüzlüğü kalmis ne birşey ama doğruyu söylüyorum hep ama o toz kondurmaz sevmiyorum annesi birde bun durumda hep.boyle bana karşı iğneli iğneli konuşur sevmiyorum bütün bu olaydan ötürü sevemiyorum ne yapayım uzak olsunlar istiyorum benden bizden borç ta istemesinler istiyorum yeter yeter gerçekten yeter
Bende bu süreçte boşanmayı çok düşündüm hatat daldığınız.gun ablasının 4.bin göndermesi ile 10 bin ocak ayında borç verildiğini o gün öğrendim içime oturdu öyle bir kavga ettik ki boşanalım evi bile satalım denildi daha 1 ay olmuş alalı eşimin ailesi yüzünden kavga bosanma noktasına gelme ve daha yeni aldığımız eve ilanı yapıştır ilanı satilik ilanını muhabbeti
Düşünün artik çok uzun oldu ama arkadasin yaşadıkları da neymiş keşke konu sahibinin durumunda olsaydım da aman uzak olsalardı ilgilenmeselerdi daha çok hoşuma giderdi valla keşke kv de konu sahibin gibi içine kapanık.olsaydi ama benim ki hem hicbir şey yapmaz yapmadığı gibi yok olmayı sever ve de dili.dikenlidir
Evime geldi mi 3 ay çıkmayacak tiplerden
Ki korkuyorum geldiler mi gitmezler diye
Sence hangimiz nasıl durumda Birde benim yazdıklarımı oku

Offf anacim çok uzun olmuş ama anlatmak istedim biraz kacak gocek yazdığım için eşimden anlatım bozuklukları olmuş olabilir

Yaa telefondan yazdığım için çok kelime hataları olmuş birde klavye kelimeleri değiştiriyor çok şey anlatmak istedigimden böyle oldu umarım anlarsiniz

KV kp in sizi koruma kollama mecburiyeti yok. Çocuk değilsiniz.

Size bir zararları da yok daha ne istiyorsunuz ?

Hangisi zor yaşam acaba konu sahibesi
Hem iş yerinde sıkıntı cekiyorum hem evlilik hayatımda bir bakin konularıma anlarsınız
Yine de mücadele içindeyim
Ama şunu öyle iyi anladım ki.evlilikte denklik çok önemli benim.gibi ailesi nasıl olsa uzakta demeyin yine sorunlar çıkıyor
Eşimi sevdim iyi birisi ama çok katı inatçı inadıyla da çok savaştım son kavgamda haklı.oldugum.halde haftalardır sürat yapıyor bana soğuk ve ilgisiz davranıyor üstelik ben bunları hal edecek ne yaptım diyorum hep günümüz kızları gibi çirkef degilim eşimi ailesinden uzaklastirmadim
Ne insanlar görüyoruz çevremizde öyle paspal insanlar ki eşleri onlara kül köle fino köpeği gibi etrafında hatta diyorlar ki ben eşimi ailesi ile gorursturmuyorum diyorlar bende görüşmüyorum diyorlar.
Ben annene baba hep yardım et dedim ama ablası abisi canıma yetti evlendim bu borç isteme olayı bitmedi gitti bundan sonra da devam.eder diye korkuyorum cunku ben 37 yaşıma geldim daha hayatımızı bir iki kişi çalıştığımız halde oturtamadik daha çocuk yapamadık ki yaşımız geçiyor onda da sıkıntı var offf offf nerden tutsam bir sıkıntı var
Ne zaman azıcık mutlu olsam arkasında ağlıyorum böyle bir hayat
4 senelik ünv mezunu kpss ile kazanıp atanmış şeflik sınavına gitmiş kazanmış biriyim elim ekmek tutuyor özel.ihtiyaclarim konusunda eşimin eline bakmıyorum az çok evime birşeyler aliyorum eşime bile üst baş aliyorum kendisi giyime para vermez bir ayakkabıyı yırtılana kadar giyer evime ihtiyaç alırım.bu gereksiz der benle kavga eder ki o paspasin üstüne her gün basıyoruz 😁😁😁 zamanında almıştım 50 tl ya 50 tl içi ağladım ben ben çok beğenmiştim almicaktim eşim.alma gereksiz vs vs
Nerden tutup neyi anlatsam ki bende çok boşanmayı düşündüm çok kez hemde çok boşanmanın kıyısına geldik yine toparladık
Korkuyorum yine ailesinden yana birşey çıkacak ta yine ters dusucez diye
Offf offf böyle iste

Back