Ben canım. Ben varım. Herşeyi eşimle kendimiz yaptık. Aileme elaleme mahcup olmayayım diye nişan bohçasını eşimle beraber hazırladık. Onlar sadece getirdi. Bi aramadılar bişeye ihtiyaç varmı diye. Hala da soğuklar 2 bucuk yıllık evliyim. Eşimle sorunlar olduğunda ailesine söyledim hiç eşimi uyarmadılar bile. Sanki boşanmamızı istiyorlar düşün... Hep bi dışlama vs. Artık takmıyorum tırnağın varsa başını kaşıcaksın. En azından olumlu yanını düşünmek gerek ota b*ka karısan kaynanalar daha beter oluyor herişine burnunu sokuyor. Yardımlarını başına kakıyorlar. En azından hiçbişeye karışmamları söz hakkı olmıcağı anlamına gelir boşver eşinle aran iyiyse takma bunları evet çok zor ama ben de yeni alışmaya basladım. Önemli olan eş tercihim dedim ailesini takmamaya calıstım.Yaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
Bu saatten sonra yapıcak bir şey yok, sen onları öyle alıştırıp davranışlarınla öyle kabul ettirmişssin.Çok yıprandım el ne der diye atmadım nişanı hala aynı ilgisizlik devam ediyor da ondan kafamdan gitmiyor
Benim hayatımı nereden bilebilirsiniz ben kayınvalidemi anlatmadım ki?Yükümlülük değil gönül hoslugu sanki siz hiç bunları görmediniz kendi. Hayatınızda ya da çevrenizde anne olmak. Sarıp sarmalamaktir. Aynısı size yapılsa siz de tepki verirdiniz ne kadar acımasız bir mecra.. Kapatıyorum konuyu..
Hala devam ediyorsun.Yapacak bir şey var mı?Olmuşla ölmüşe çare var mı?Oldu bitti geçmiş olsun.Ya geçmişi sineye çek ya da iki günlük dünyayı kendine böyle zehir et..Tercih senin.Taki ve düğünü de eşim. Yapti. Üstüne de ailesine maddi yardım. Yapıyor.
Evlenme kararı almak bir hayat kurabileceğine güvenmek ve artık kendine yetebiliyor olmak demektir.Taki ve düğünü de eşim. Yapti. Üstüne de ailesine maddi yardım. Yapıyor.
Bana da yapilmadi. Daha dogrusu kayinvalidem nisanlanmadan evvel arayip da bir sormadi bile nedir ne yapalim kizim vs diye. Ama nisanlim benim icimde kalmasin diye alisverise cikardi fakat herseyim vardi dogru duzgun hicbisey aldirmadim gereksiz masraf olmasin diye. Biz nisan ve evlilik surecinin hicbir alisveris ve hazirlik kismina 3. Kisileri dahil etmedik. Zaten karsi taraf hevesli de degildi cok iyi oldu. Herseyimizi kendimiz aldik ettik vs. Gecen kayinvalideme ugramistim, onlarda da bir misafir varmis neyse, konu benden acildi, kayinvalidem hemen bunlar herseylere kendileri karar verdiler biz hic gormedik vs dedi. Ben de misafire donup en guzeli ve en temizi oyle olmali dedim. Gercekten de ne kadar iyi bisey yaptigimizi anliyorum. Es kaza biseyimizi o almis olsaydi yuzyil bunu anlatir dururdu. Siz de bence bunun kiymetini bilin.Bir nisan bohcasi bohcasi bile yapilmayincs içinde kalıyor çok insani bir duygu.
Yaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim.
Fikirlerini alabileceğim bir ortam bilee olmadı ki..Fikir bile beyan etmedi misafir gibi geldiler gittiler her ortama..
Benim evin yerlestirmesini annem ve ben 3 gunde bitirdik. Bilhassa kayinvalidemi istemedim cunku her seye karisacakti biliyorum. Annemle o kadar rahat yaptik ki. Benim nimet saydigim seylere sizin hayiflaniyor olusunuz.. tamamen bakis acisiyla ilgili.Yapmamam mümkün olmuyor annesi zahmet edip ev yerleştirmeye bile. Yardımcı olmadı bunun cevabı ne olacak.. Her şeyi annem. Yapti karşılaştırmamamk. Mümkün mü
Konu dışı olarak lütfen anlayan arkadaşlar bana bir anlatsın.
Evlenirken erkek ailesi geline neden takı takar, neden gelin bunu en doğal hakkıymış gibi talep eder?
Ben biriyle evleniyorum diye başlık parası ister gibi neden ailesinden takı istiyorum, sırf evleniyor olmam bana nasıl böyle bir hak tanıyor?
Hediye edilir, gönülden kopar kastettiğim bu değil.
Bu nasıl böyle bir müessese şeklinde işliyor.
Ben bunu hiçbir zaman anlamadım, ne evlenmeden önce, ne evlendikten sonra.
Nolur bana bir anlatın.
Bir nisan bohcasi yapmamak da mı normal. Hiç mi gelenek olmayacak.
Üstüne düşeni herkesin yapması gerekir kaldı ki bir de görümce. Var o da gayet ilgisiz her konuda... Bir gün bile düğün sürecinde aranıp sorulmamak. Sizi rahatsız etmek. Belki ama. Beni fazlasıyla. Üzdü hiç bir şeye el. Sürülmesi bir battaniye de mi verilmez ya Allah aşkına.
Valla iyi ki de hiçbirşeyinize el atıp muhatap olmamış sizinle akıllı kadınmış.Bu tutumunuz eşinize saygısızlık bir kere ne yapmayı düşünüyorsunuz istediğiniz ne oda belli değil.Bu saatten sonra değiştirebileceğiniz var?Ama ben aliıyorum. Kendi maaşım la neye karışacak ki? Annem. Alıyor neye karışabilir??
Olur olmadık yerde niye noktalama isareti koydınuz ben onu merak ettimYaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?