Evlilik. Öncesi sorunları unutamayanlar.

Ben canım. Ben varım. Herşeyi eşimle kendimiz yaptık. Aileme elaleme mahcup olmayayım diye nişan bohçasını eşimle beraber hazırladık. Onlar sadece getirdi. Bi aramadılar bişeye ihtiyaç varmı diye. Hala da soğuklar 2 bucuk yıllık evliyim. Eşimle sorunlar olduğunda ailesine söyledim hiç eşimi uyarmadılar bile. Sanki boşanmamızı istiyorlar düşün... Hep bi dışlama vs. Artık takmıyorum tırnağın varsa başını kaşıcaksın. En azından olumlu yanını düşünmek gerek ota b*ka karısan kaynanalar daha beter oluyor herişine burnunu sokuyor. Yardımlarını başına kakıyorlar. En azından hiçbişeye karışmamları söz hakkı olmıcağı anlamına gelir boşver eşinle aran iyiyse takma bunları evet çok zor ama ben de yeni alışmaya basladım. Önemli olan eş tercihim dedim ailesini takmamaya calıstım.

Çok yıprandım el ne der diye atmadım nişanı hala aynı ilgisizlik devam ediyor da ondan kafamdan gitmiyor
Bu saatten sonra yapıcak bir şey yok, sen onları öyle alıştırıp davranışlarınla öyle kabul ettirmişssin.
Şimdi sen değiştirmeye kalkarsan sana bizi böyle kabul ettin başta simdi bizi değiştiremezsin dicekler eşin de ailesini tutacak haliyle ablasını koruduğu gibi yapacak.
Ben de zamanında daha flört döneminde kabul edemeyeceğim bir aile sebebiyle (bizim gibi değillerdi çünkü)
iletişimi kesmiştim iyiki yapmışım.

Benim hayatımı nereden bilebilirsiniz ben kayınvalidemi anlatmadım ki?
Diyorsunuz ki kayınvalidem sessiz, çekingen.
Eee eğer öyleyse aramadı diye tavırlanmak nedir?
Sizin için o yaştan sonra değişsin mi kadın?
Hamile görümcenize bana kuaför ayarlamadı diye tavırlanmak hatta eşinize söylemek nedir?
Siz görümcenizin doğum sürecinde onunla ilgilendiniz mi diye sormuştum cevaplamamışsınız.
Biz de evlenme sürecinde her şeyi eşimle tek başımıza hallettik. Ben gayet memnundum eşimle yalnız olmaktan.
Kimseye evimi yerleştirmeye gelmedi diye tavır almak aklıma gelmedi aksine ne kadar saygılılar diye düşünmüştüm.
Koca koca insanlardık her şeyimizi kendimiz aldık, yaptık. Ailelerden hiçbirşey beklemedik. Hediye alan kendince aldı o kadar.
Üstelik sizin durumunuzda eşinizin ailesinin maddi durumu da elvermiyormuş, ne yapabilirler?
Yani biz mi acımasızız siz mi acaba, bir düşünseniz mi?
Tek taraflı düşünüyorsunuz sonra gerçekleri yazınca acımasız diyorsunuz.
Farklı görüşler almak için yazıyorsunuz sonuçta buraya değil mi?

Son düzenleme:
Taki ve düğünü de eşim. Yapti. Üstüne de ailesine maddi yardım. Yapıyor.
Hala devam ediyorsun.Yapacak bir şey var mı?Olmuşla ölmüşe çare var mı?Oldu bitti geçmiş olsun.Ya geçmişi sineye çek ya da iki günlük dünyayı kendine böyle zehir et..Tercih senin.

Bence yardım alın, düğünlerde falan ağlamak hiç normal değil.
Benim kayın ailem hiçbir şey yapmadı, üstüne kıyafetleri, uçak biletlerine kadar biz ödedik. Yetmedi uzun bir süre önceden birikmiş borçlarını ödedik. Bırakın bileziği, eşyayı evime bir ev hediyesi bile almadı. Ben yine takmadım, takmamda. Bizde vardı yaptık ne olmuş diye düşündüm hep. Ne zamanki klasik kayınvalide söylemlerine geçti benimki ( gelin olarak ona bakmam gerekiyormuş hastalandığında, oğlunun eviymiş bizim ev, tabiki oğlunda kalacakmış) hemen mesafe koydum. Eşimede dedim klasik gelin istiyorsa klasik kv olacaktı yok öyle yağma. Sizinki birşey yapmamış ama sizden de beklemiyor ne güzel.Resmen hayallerimi yaşıyorsunuz. Şükredin valla, içine iki don bir lif koyulan bohça için ağlamak nedir.

Taki ve düğünü de eşim. Yapti. Üstüne de ailesine maddi yardım. Yapıyor.
Evlenme kararı almak bir hayat kurabileceğine güvenmek ve artık kendine yetebiliyor olmak demektir.
Çiftler düğün ister yapar ister yapmaz, ailenin değil çiftin kararı ve üstlenmesi gereken maddi sorumluluktur bu.
Aile yardım edebiliyorsa, ediyorsa tabi bu güzeldir, teşekkür edilmesi gereken bir durumdur. Ama yapmadılarsa neden yapmadılar denmez. Hele paraları yoksa lafı bile edilmez.
Neden size takı takmaları gerekiyordu sizce?
Geçmişten beri herkesin böyle yapıyor olması dışında mantıklı bir açıklaması var mı bu isteğin?
Parası olmayan biri nasıl takı takabilir? Size takı takmak için binbir borca mı girsinlerdi mesela?
Her şey adete töreye uygun olsun istiyorduysanız, siz de adete töreye uygun davranan bir gelin olacak mıydınız yoksa tek taraflı mıydı?
Ayrıca ailede maddi durumu yetmeyen biri varsa, yeten kişi belli ölçüde yardım edebilir ona. Bu olması gerekendir. Asıl etmiyor olsa ailesi kötü durumda neden yardım etmiyor diye düşünmeniz gerekir. İyi niyet bunu gerektirir.

Konu dışı olarak lütfen anlayan arkadaşlar bana bir anlatsın.
Evlenirken erkek ailesi geline neden takı takar, neden gelin bunu en doğal hakkıymış gibi talep eder?
Ben biriyle evleniyorum diye başlık parası ister gibi neden ailesinden takı istiyorum, sırf evleniyor olmam bana nasıl böyle bir hak tanıyor?
Hediye edilir, gönülden kopar kastettiğim bu değil.
Bu nasıl böyle bir müessese şeklinde işliyor.
Ben bunu hiçbir zaman anlamadım, ne evlenmeden önce, ne evlendikten sonra.
Nolur bana bir anlatın.

Bir nisan bohcasi bohcasi bile yapilmayincs içinde kalıyor çok insani bir duygu.
Bana da yapilmadi. Daha dogrusu kayinvalidem nisanlanmadan evvel arayip da bir sormadi bile nedir ne yapalim kizim vs diye. Ama nisanlim benim icimde kalmasin diye alisverise cikardi fakat herseyim vardi dogru duzgun hicbisey aldirmadim gereksiz masraf olmasin diye. Biz nisan ve evlilik surecinin hicbir alisveris ve hazirlik kismina 3. Kisileri dahil etmedik. Zaten karsi taraf hevesli de degildi cok iyi oldu. Herseyimizi kendimiz aldik ettik vs. Gecen kayinvalideme ugramistim, onlarda da bir misafir varmis neyse, konu benden acildi, kayinvalidem hemen bunlar herseylere kendileri karar verdiler biz hic gormedik vs dedi. Ben de misafire donup en guzeli ve en temizi oyle olmali dedim. Gercekten de ne kadar iyi bisey yaptigimizi anliyorum. Es kaza biseyimizi o almis olsaydi yuzyil bunu anlatir dururdu. Siz de bence bunun kiymetini bilin.

Gelin olma durumunu çok abartmışsınız ne oluyor gelin olunca, bu kadar beklenti fazla değil mi? Eşinizin ailesini hor görüyorsunuz çok bariz karışsalardı yine beğenmeyecektiniz.
Evlilik hayat arkadaşlığı, yoldaşlık ve yeni bir aile ile akraba olmak, işin özü bu , ne ihtişamlı düğünlerle evlenip bir iki yıl sonra ayrılıyor insanlar bu durum hep evliliği anlayamamaktan

Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim.
Fikirlerini alabileceğim bir ortam bilee olmadı ki..Fikir bile beyan etmedi misafir gibi geldiler gittiler her ortama..

Kendinizi çok mu önemsiyorsunuz, başka derdiniz mi yok?
Ben hayatıma bir sürü yeni insan girecek, hoşlanmasam bile idare etmek zorunda kalacağım, cümbür cemaat ev ziyaretleri olacak, 3 gündür tanıdığım insanlar olur olmadık konularda hiç sormadığım fikirlerini beyan edecekler diye düşündükçe fenalık geçiriyorum. Evliliği öteleye öteleye bir hal oldum senelerdir.
Siz neyi dert ettiniz gerçekten anlamadım.

Size, evinize, evliliğinize karışmıyorlarsa sorun nedir?

Yapmamam mümkün olmuyor annesi zahmet edip ev yerleştirmeye bile. Yardımcı olmadı bunun cevabı ne olacak.. Her şeyi annem. Yapti karşılaştırmamamk. Mümkün mü
Benim evin yerlestirmesini annem ve ben 3 gunde bitirdik. Bilhassa kayinvalidemi istemedim cunku her seye karisacakti biliyorum. Annemle o kadar rahat yaptik ki. Benim nimet saydigim seylere sizin hayiflaniyor olusunuz.. tamamen bakis acisiyla ilgili.

Bir tek alyansla evlendim, hiç bir zaman şikayetim olmadı. Eşimin ailesi ile iyidir ilişkilerim, kimse bana bir şey takmak zorunda değil, imkanlarını zorlayıp memleketten gelip düğüne katıldılar, hatrımızı saydılar sağolsunlar benim için önemli olan buydu fazlası hiç aklıma gelmedi. İnanın bilemiyorum bu beklentilerin sebebini

Benim de nişanımı, kınamı, düğünümü rezil ettiler. Aynı ama aynı şeyleri yaşadım. Bir büyük olarak çok bekledim bir şeye ihtiyacınız var mı denmesini. Okuyunca ben yazdım zannettim. 3 yıl oldu evleneli, eşimle halen bunlar yüzünden tartışıyoruz. Her bayramda ayaklarına gitmek, o mesafeli ve itici suratlarını görmek kahır gibi. Unutulmuyor, insan eşinden de soğuyor dediğin gibi..

Bende de aynı durumlar yaşandı..istedigim sadece ilgi alakaydi tatlı dildi..malesef hala yok..ama sorun etmiyorum üzülmüyorum dusunmuyorum..ne kadar uzaklık mesafe varsa o kadar iyi..

Şimdi hamileyim..doğum yaklaştı e haliyle bir sürü ihtiyaç yardım lazım bana ama telefonum hicbir şekilde çalmıyor soranda yok..

Insan üzülüyo ama yapacak bişey yok gamsız olmayı biraz öğrenmek lazım..

Bir nisan bohcasi yapmamak da mı normal. Hiç mi gelenek olmayacak.

Yorumlarınızı okudukça gerçek olmadığınızı düşünmeye başladım.
Karşı tarafı ilkokul mezunu deyip beğenmiyorsunuz ama kurduğunuz cümlelere bir bakın. Kelimeler, noktalama işaretleri ayrı dram, içerik ayrı dram.
Battaniye alamamışlar ama bir yazım kılavuzu alsalarmış çok makbule geçermiş gerçekten.

Evet aile yapılarının farklı olması sorun olabiliyor ama siz eşinizi seviyor musunuz? mutlu musunuz? ona bakın, geçmişi düşünmeyin, yok düğün şöyle olmuş nişan böyle, eş ailesi de öyleymiş öyle kabul edin, bir beklentiye girmeyin.

Ama ben aliıyorum. Kendi maaşım la neye karışacak ki? Annem. Alıyor neye karışabilir??
Valla iyi ki de hiçbirşeyinize el atıp muhatap olmamış sizinle akıllı kadınmış.Bu tutumunuz eşinize saygısızlık bir kere ne yapmayı düşünüyorsunuz istediğiniz ne oda belli değil.Bu saatten sonra değiştirebileceğiniz var?

Olur olmadık yerde niye noktalama isareti koydınuz ben onu merak ettim
Okumus aile kızlarına keske bunu da ögreteymis.
Soruna gelince,bi an kocamın ailesini anlatıyorsunuz sandım.
Benim bir de cocugum var yine degismediler.
Sizinkiler de degismeyecek muhtemelen
Esiniz iyi biriyse üzerine düsünmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…