Evlilik. Öncesi sorunları unutamayanlar.

Bence abartıyorsunuz

Ailem eğitimli ben eğitimliyim vs yazmışsınız ama kafanız ne kafası bilemedim 15lik dünya görmemiş köylü kızı kafası gibi

Yetişkin, evli barklı kadınsınız KVye niye ihtiyacınız var? Neden yani?? Kadın cahil yol yordam bilmiyor yazmışsınız belki maddiyata sebep kötü hissetti nasıl davranacağını bilemedi. Ha sizi sevmiyorsa dahi ne olacak yani, bu kadın size açıp nasılsın dese neee demese ne?

Düğünlere nişanlara gidip ağlamanın bambaşka bir kafa zaten. Aileniz varlıklı eğitimli olabilir ama kafanız bu sosyoekonomik seviyeye pek uyum sağlayamamış duruyor. Evliliğinde kocaya mutluysanız kıymetini bilin oturun. Bu kadar yazıyorum.

Beni anlayan insanlar da varmış hem. Her şeyi yaptım. Hem. De suçlu. Oldum burda ilk. Kez bir şey yazdım. Gelin olarak. Bir nisan bohcasi dizmek. Zor mu her gün kosturdum.her şeyi yaptım aynı sizin. Gibi hissettim. Kendimi teşekkür ederim. Anladığınız için.. Benim. Kayinvalidem. De utanmadan kızına yaptıklarına anlatıyor bana..

Zaten yeterince birikimim. Ve maaşım. Var bir. Lira bile kimseden beklemeden her şeyi yaptık. Artı eşim. Ailesine maddi. Olarak da gizli gizli veriyor.

Ya biraz kibar olun ya.. Ne demek 15 lik falan beni tanımıyorsunuz..Kadın kızına yapmış ama. Demek yol yordam. Biliyormuş o zaman Bi de bana anlatıyor kızıma. Şunu şunu yaptım. Diye yine ben mi haksızım.. Görmediğim. Biri ile. İlgili bu çıkarimlari bu kadar keskim yapamam..

Bir nisan bohcasi yapmamak da mı normal. Hiç mi gelenek olmayacak.

Normal. Nişan bohçası kadar saçma bir adet olamaz. Kendi rızamla istemedim yine evlensem yine istemem. Her şeyim var eksiğimi de gider alırım neden onlardan bekliyorum? Eskiden eksikleri tamamlamak için yapılırmış sizin eksiğiniz varsa gider alırsınız. Yıllar öncesinde kalsın artık şu bohça. Daha 6 ay önce arkadaşımın sandık sandık bohçası geldi açtık içinde kullanmayı tercih edeceği bir tane ürün yok. Bir dünya dantel, kendi zevklerine göre yatak örtüsü, havlu, lif doldurmuş getirmişler. Hele nişan alışverişi kadar saçma bir şey olamaz. Bin tane insan gidip don alıyor

Adet adet demişsiniz de eskilerin başka adetleri de var gelin gidiyor kayınvalidesinin evini temizliyor mesela. Onlara hizmet ediyor vs bohçanızı yapsalar bu adetleri de kabul edip yerine getirir miydiniz yoksa sadece işinize gelen adetleri mi kabul ediyorsunuz?

Beklentide olmayi gereksiz buluyorum.
bir de su an icin geri donusu olmayan konular uzerinde uzulmeyi de gereksiz buluyorum. Ben ne kv ne kp gordum ilk defa dugunumde karsilastim hepsiyle,onlar da diger herkes gibi sadece davetliydi,dugun sahibi degillerdi. Hic bunun uzerine dusunmek aklima gelmedi. Ne aradilar ne sordular,kp bey sadece esimin hatrina taki yapti bana o kadar. O takiyi kabul ettigime pismanim ama bana degil sonucta ogullarina yaptilar karismam dogru olmazdi dedim gectim.30 yasinda evlendim,yetiskin calisan bir kadindim. Beni arayip sorsalar hayatimda ne degisecekti? Hic. Siz de boyle dusunmeye calisin. Kocaman insansiniz,nisan dugun gorunce oturup aglamak nedir,18lik dunyayi tanimayan cocuk gelinler bile boyle davranmaz.

Ben de onu diyorum yahu yapmadıysa yapmadı boşverin. KVye ihtiyacınız mı var? 30yıl bu kadını tanımadan yaşadınız şimdi de bu kadına ihtiyacınız yok.

Işte sonradan yüzünü değiştirmemiş kadın başta neyse sonra oymuş madem ilgili arayıp soran sıkboğaz eden bohça falan getiren zengin maddi durumu yerinde okumuş çalışan bir kv istiyordunuz evlenmeseydiniz kadın başta zengin okumuş ilgili gibi davranıp sonradan değişmemiş ki baştan böyleymiş neden evlendiniz eşiniz değilde kv sizin için önemli bir kritermis anlaşılan ona gore kriterlerime uymuyor diyip vazgeçseydiniz

Muhatap olmamaları, olmalarından iyidir. Hamile ablası kendine zor yetiyordur zaten. Her şeye karismalari daha kötü

Kaynana, kayınbabanın ilgisini alakasını düşünerek mi evlilik yoluna girdin. Eşinle mutlu musun? Eşin ve sen maddi sıkıntı çekiyor musunuz( ki çekseniz bile bu onların sorunu değil. İki yetişkin olarak karar almışsınız bir yola girmişsiniz. El alemden size ne.) Bırak aramasınlar. Şaşalı gösterişli bir düğün yapsaydınız daha mı mutlu olacaktınız veya mutluluğunuz bu tür şeylere mi bağlı? Bence kendinizi sorgulayın. Kendinizle yaşayın.

Okudukça kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi, evet bende bu tarz şeyler yaşayan biriyim maddi olarak çok beklentim yoktu eşimden.. Ben onu olduğu gibi kabullendim maaşı da çok şükür ihtiyaçlarımızı karşılıyor.. Bende başka şehirden eşimin şehrine geldim. Kayınpeder vefat etmiş, kayınvalide var 2 tane kayınım ve 4 tane görümcem var. Düğünden önce ve sonrası için hiç ilgilenmediler kınama gelirken bile misafir gibi geldiler hiç yüzleri gülmedi.eşim kredi çekti herşey için.. Ayrıca benim ailemde sizin aileniz gibi herşeyi alttan aldı yüzleri gülmese bile uzak şehirden geldiler kınaya, otelde kalmasınlar deyip kendi misafirlerimizi komşuda yatırdık eşimin ailesi bizim evimizde yattı. Balayı sonrası neden ilk kayınvalideme el öpmeye gitmedik diye tavır yaptı, evime alınan temizlik malzemelerini kayınvalide kendi evine götürdü, yine ses çıkarmadık, herşeyi eşim yaptı sadece 2 tane yorgan verdi kayınvalidem o nasip evime, sonra kayınvalide başka şehre gitti kayınım sağolsun karı gibi herşeye karıştı, bekarken kardeşimle ortak aldığım arabayı evlendikten snra kendi üstüme almak istedim, gelin kısmı kendi üstüne araba mı alırmış arabam kaliteli değilmiş gibisinden sözler söylediler ve daha çok bir sürü şeyler ama bu sıkıntılarda eşim hep yanımdaydı çok şükür ve tam artık dayanamıyorum boşanalım dediğim ayda hamile olduğumu öğrendim yani eşim destek çıkmasaydı bana gurbette dayanamazdım ama artık takmıyorum alıştım sizde alışmaya çalışın evet çok zor bir süreç ama malesef istemese de yaşanıılıyor

Öncelikle niye cümle sonu olmadığı halde nokta kullandınız?Okumakta çok zorlandım
Karşı taraftan beklentiniz olmasın bence yapmıyorlarsa yapmasınlar sizin aileniz size yeter.Eşiniz ailesini seçemez sonuçta.Eşinizle aile dışında sıkıntınız yoksa, boşuna ona karşı da soğumayın.Olanlar olmuş, siz şimdiki zamana bakın ve elimizdekilerde mutlu olun.Düğün zamanı alınmayan yapılmayan şeyleri düşünmeyin, kendiniz istediğinizi alın yapın kimseden beklenti içinde olmayın.

Neden geçmişi düşünüp kendini üzüyorsun.Ne şirret kvler var.Karışmamışlar etmemişler biz de her şeyimizi kendimiz yaptık onlar takı ve düğünü yaptılar o kadar.Ben gayet memnunum her şeyi kendimiz yaptığımız icin gurur duyuyorum.Takılma evliliğine bak.Niye gelin olmak istiyorsun ki sevdiğin adamla aile kurdun napcaksın gelinliği.Bırak boşver takılma böyle şeylere evinde huzuruna bak.Evinde huzurun varsa yüzün gülüyorsa kavga gürültü yoksa daha ne olsun kiBence en önemlisi bu

Taki ve düğünü de eşim. Yapti. Üstüne de ailesine maddi yardım. Yapıyor.

Kayınvalidenizin sizi arayıp sormak gibi bir yükümlülüğü yok.
Evinizi gelip yerleştirme gibi bir zorunluluğu yok.
Görümcenizin -hamileymiş bir de o sırada- sizi kuaföre götürme gibi bir zorunluluğu yok.
Nişan bohçası getirme zorunlulukları yok.
Sizi koruyup kollamak gibi bir zorunlulukları yok ayrıca siz kendinizi koruyamıyor musunuz?
Gelin gibi hissetmek ne demek?
Yakın olmak istiyorduysanız kendiniz arasaydınız ne demek ilgisizlerdi?
Siz görümcenizin doğum sürecinde ona ilgi gösterdiniz mi çok merak ediyorum?
Kendiniz yazmışsınız durumları yok diye.
Konuda bencillik eden kişinin siz olduğunuzu düşünüyorum.
Bunları dert diye yazmış olmanıza inanamıyorum.
Ne kadar garip bazı kızlarımızın kafa yapıları. Bu şekilde gelişemeyiz, cidden.

Yükümlülük değil gönül hoslugu sanki siz hiç bunları görmediniz kendi. Hayatınızda ya da çevrenizde anne olmak. Sarıp sarmalamaktir. Aynısı size yapılsa siz de tepki verirdiniz ne kadar acımasız bir mecra.. Kapatıyorum konuyu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…