kendinizden cok el ne der diye dusunuyorsunuz, sonra omur boyu mutsuz oluyorsunuz.Çok yıprandım el ne der diye atmadım nişanı hala aynı ilgisizlik devam ediyor da ondan kafamdan gitmiyor
Bir nisan bohcasi bohcasi bile yapilmayincs içinde kalıyor çok insani bir duygu.Yapılanlar gücünüze gidebilir ama oturup nişanda düğünde ağlamak çok tuhaf.. Ailenin durumunu biliyorsunuz belki sizden düşük bir maddi güce sahip olduklarından çekindiler. Onlarin da sebeplerini bilmiyorsunuz dolayısıyla.
Sizin aileniz çağdaş ve okumuş bir aile olabilir ama belli ki kayınvalideniz kendi halinde, kıt kanaat geçinen bir kadın. Belki umursamazliktan değil gençler gonullerine göre halletsin deyip kenara çekildiler .
Şuan o dönemde olsanız anlarım hassasiyeti ama 1 sene sonra hala buna dertlenip ağlamak normal değil bence. Artık önünüze bakmalısınız
Galiba öyle olacak çok üzücü.yanlis yaptim.kendinizden cok el ne der diye dusunuyorsunuz, sonra omur boyu mutsuz oluyorsunuz.
İlgisiz yapılması gereken hiçbir şeyi yapmadı demek..her şeyi ben yapmışım. Neye karışacak..Ilgisiz alakasız bir büyük gibi davranmıyor demek hem çalışayım hem. Birikim. Yapayım. Hem de bana mı karissinKısa özet olarak anladığım.
Düğünde ailesi maddi yardımda bulunmadı. Zaten maddi durumlarıda iyi değil.
Kayınvalide seni aramıyor. Soğuk bir yapısı var. Sizede bir müdahalesi yok.
Eeee. Yani?
Bir nisan bohcasi yapmamak da mı normal. Hiç mi gelenek olmayacak.İlgisiz yapılması gereken hiçbir şeyi yapmadı demek..her şeyi ben yapmışım. Neye karışacak..Ilgisiz alakasız bir büyük gibi davranmıyor demek hem çalışayım hem. Birikim. Yapayım. Hem de bana mı karissin
Oyle yapmayıp da karisan okadar cokkiNe hakla karisabilecekler ki üstüme düşen her şeyi fazlası ile yaptim bir kuruş borcsuz. Ailem de destek... Evime geldiğinde bir çöp getirmedi.. Neye kime karışacak.
Üstüne düşeni herkesin yapması gerekir kaldı ki bir de görümce. Var o da gayet ilgisiz her konuda... Bir gün bile düğün sürecinde aranıp sorulmamak. Sizi rahatsız etmek. Belki ama. Beni fazlasıyla. Üzdü hiç bir şeye el. Sürülmesi bir battaniye de mi verilmez ya Allah aşkına.Ben anlamadım kadının kişiliği ortada ne bekliyorsunuz sizin için değişip konuşkan biri mi olacak?Bende evlenirken herşeyi kendim ayarladım kimse karışmadı ama hiç sorun etmedim sağlık,huzur olsun bence hayatta başka probleminiz yok (ki inşallah hiçbir zaman olmaz) buna takmışsınız.En büyük sorununuz kendi aileniz ile karşılaştırma yapmanız
Yapmamam mümkün olmuyor annesi zahmet edip ev yerleştirmeye bile. Yardımcı olmadı bunun cevabı ne olacak.. Her şeyi annem. Yapti karşılaştırmamamk. Mümkün müBen anlamadım kadının kişiliği ortada ne bekliyorsunuz sizin için değişip konuşkan biri mi olacak?Bende evlenirken herşeyi kendim ayarladım kimse karışmadı ama hiç sorun etmedim sağlık,huzur olsun bence hayatta başka probleminiz yok (ki inşallah hiçbir zaman olmaz) buna takmışsınız.En büyük sorununuz kendi aileniz ile karşılaştırma yapmanız
Bu hayatta herkesin değer yargısı farklı.Sizin için nişan bohçası önemlidir benim için değildir gibi.İnsanların durumu yoksa yapamamış olabilirler.Kimseden bişey beklemeyin sonuçta böle mutsuz olursunuz.Hiçbirşey yapmayıp herşeye karışsalar arayıp huzurunuzu bozsalar haklısınız ama öle bir durumda yok.Üstüne düşeni herkesin yapması gerekir kaldı ki bir de görümce. Var o da gayet ilgisiz her konuda... Bir gün bile düğün sürecinde aranıp sorulmamak. Sizi rahatsız etmek. Belki ama. Beni fazlasıyla. Üzdü hiç bir şeye el. Sürülmesi bir battaniye de mi verilmez ya Allah aşkına.
Bu durumla. İlgili değil bence ki kız evlendirmis zaten herşeyin parasını eşim. Verdi. Bu kadar da yoksul değiller. Azami de olsa o gelin kavramı için geleneklere değer veren biriyim..Bu hayatta herkesin değer yargısı farklı.Sizin için nişan bohçası önemlidir benim için değildir gibi.İnsanların durumu yoksa yapamamış olabilirler.Kimseden bişey beklemeyin sonuçta böle mutsuz olursunuz.Hiçbirşey yapmayıp herşeye karışsalar arayıp huzurunuzu bozsalar haklısınız ama öle bir durumda yok.
Ee söyledimm kadın aradı mı ki adam. AkıllıCanım evlenirken ben adetlerime önem veririm bana düğün bohçası yapılacak deseydin şu an sana hak veriyor olurdum. Ancak evlilikten 1 yıl sonra bunu söylersen kusura bakma sıkıntı sende.
Bir şeyi ya kabul edersin ya da itiraz edersin. Sonrasında da konuşmazsın.
Maalesef evliliklerde çok karşılaşılan sorun. Benim ailem şunu yaptı senin ailen bunu yaptı. Ya Allah aşkına geçin artık ya. Kendi düzeninize bakın.
Canım evlenmişsin bir aile kurmuşsun artık kimseden başınızda büyük olarak durmasını beklemeyin. Artık siz büyüdünüz. En azından büyümüş olmanız gerek.
Ama ben aliıyorum. Kendi maaşım la neye karışacak ki? Annem. Alıyor neye karışabilir??Bu hayatta herkesin değer yargısı farklı.Sizin için nişan bohçası önemlidir benim için değildir gibi.İnsanların durumu yoksa yapamamış olabilirler.Kimseden bişey beklemeyin sonuçta böle mutsuz olursunuz.Hiçbirşey yapmayıp herşeye karışsalar arayıp huzurunuzu bozsalar haklısınız ama öle bir durumda yok.
Kac yaşındasınızBir nisan bohcasi yapmamak da mı normal. Hiç mi gelenek olmayacak.
Ayni şeyleri bende yasadim sanki ben kendimi onlara yamamaya calisiyo gibi hissettim. Geciyo 1sene geçti üzerinden unutamıyorsunuz en azindan siz başkasının düğünlerinde yapılanları gorup uzulmussunuz. Beni oyuna getirip 2ay sonra diger ogluna düğün yapip takilari yapilanlari görünce degersiz hissettim ve aramda mesafeyi koydum esim gorusur ama ben gorusmem. Cok düşünmemeye bakın onlar hic yok gibi davranin.Yaklaşık bir yıldır evliyim.Esimle ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık.Ayril barış dönemlerimiz de oldu. Sonrasında nisanlanmaya karar verdik. Fakat aile işin içine girince gerçekten her şey çok farklı. Oluyormuş çoğu noktada farklı olduklarını biliyordum ama bunların büyük sorunlara gebe kalacağını tahmin edemedim. Annem. Babam varlıklı ikisi de çalışan bir aile onun ailesi ikisi de ilkokul mezunu anne ev hanımı zar zor gecinmis hayatın zorluklarını tatmış yapidalar. Çok da onemsemedim o dönem eş adayimin bu durumunu Çalışıyor iyi bir işte dedim takmadım.Bunu neden söylüyorum çünkü aile yapıları ve yaşanmışlık çok cook önemliymiş bunu düğün öncesi süreçte anladım. Çoğu şey benim. Ailemin idaresi ile ve benim beklentilerimi sürekli en aza indirgememle çözüldü bu kadar çabaya gerek var mıydı onu da bilmiyorum. Esimin ailesi hiçbir surette sürece dahil olmadı belki de olamadı bilmiyorum. Çok yıprandım bir gelin ve gelin ailesi. Olarak aranmak sorulmak önemsemek. İstedim. Ama annesi içine kapanık ne diyrcehini ne konuşacağını bilemeyen biri hep. Sustu ve en geride bekledi. Annem. Çok anlayışıdır benim mutluluğum. İçin ses çıkarmadı sorun etmedi edilecek şeyleri bile.. Her şeyi eşim. Tek başına yapmaya çalıştı. Diğer tarafın belli ki çok bir durumu yoktu ama yine de o çabayı da göremedim.. Kendimi hiç gelin gibi hissedemedim her şeyde ortalama duzeyde olan isteklerimi daha da minimalize ederek sorunu çözmeye çalıştık. Düğün öncesi bana yaşattıkları ilgisizlik eksiklik gözümde içimde kalan hiçbir şey aklımdan gitmiyor.. Bir. Düğüne gidiyorum gözüm. Doluyor bir nisana gidip geliyorum oturup ağlıyorum niye ben bu durumları hak. Ettim diye içim. İçimi yiyor. Bir kaynana hiç mi bir gün aramaz kızım. Naptınız ne ettiniz bir ihtiyacın var mı yardımcı olacağımız bir şey var mı diye sormaz kayinbaba da dahil. Bunun eksikliğini çok hissettim. Anneciğim her şeyi ben mutlu olayım. Diye yapmaya çalıştı aklımda gönlümde bir şey kalmasın diye.. Bunlar hiç ama hiç aklımdan gitmiyor nereye kadar giitmez bilemiyorum. Her şeye misafir gibi gelip gittiler böyle bir aileyi hayatımda hiç görmemiştim. eşim bir de üstüne üstlük onları korudu hep.. Düğünüm onların ilinde oldu farklı şehirlerdeniz ablası annesi hickimse açıp de bir kuaför bile ayarlayalım demedi eşime söylenince hamile ablam bu işlerle mi uğraşacak deyip beni susturdu. Tabi evliliğin ilk dönemlerinde çokca bu sorunlar yüzünden tartışmalar oldu beni anladığı da oldu ama. Nafile benim. İçim. Herkese kırgın o tarafa karşı da soğuğum. Ve bu soğukluk da kolay kolay geçmez içimden hiçbir şey yapmak. Gelmiyor.. Annem babamı da böyle bir aile ile muhattapp ettiğim için kendime de ayrıca kızgınım yol yordam bilen her şeyi olması gerektiği gibi yapan sorunları görmezden gelen bir ailem. Var... Nisan dönemi bir kaç kez ayrılmayı da düşündüm ama yapamadım annem de boşver kızım. Olur böyle şeyler diyreerek beni teskin etti. Yapılanları umursamazlikalri unutamıyorum ne kayinvalide ne de kayinbaba gibi kavramla tanıştım. Koruyup kollayan bir derdin var mı diye arayan bir büyüğüm. Olmadı benim. Açımdan çok incitici bu sebepler yüzünden ailesine ve eşime. Karşı da soğudum. Bunlardan naısl. Kurtulacagim. Bilemiyorum... Benim gibi olan bu durumları yaşayan var mı?
Yapmamam mümkün olmuyor annesi zahmet edip ev yerleştirmeye bile. Yardımcı olmadı bunun cevabı ne olacak.. Her şeyi annem. Yapti karşılaştırmamamk. Mümkün mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?