Evlilik öncesi cinsellik?

Tamamen icinde olunan cevre meselesi saniyorum. 29 yasindayim ve bir gun bile "ya evlenemezsem", "ileride esime ne derim", "ya bakire degilim diye istemezse" korkum olmadi cunku bunun hesabini kimsenin bana soramayacagi sekilde yetistirildim. Cevremdeki butun arkadaşlarımın, kiz erkek fark etmez, cinsel hayati var. Yasimiz dolayısıyla cogu birer birer evlendi, kimi çoluk cocuk bile yapti. Hiçbiri de bakire degil diye koca bulamamazlik yasamadi.

Cevresi bekarete onem verenlerde dediginiz toplum baskisi, ileride kocama ne derim endisesi, ya kimse beni istemezse korkusu oluyor. Cevresi evlenmenin ön kosulu olarak bekareti varsaymayanlarda ise oyle bir endise olmuyor.

O nedenle bu konuda kesin cizgilerle konuşmamak gerekiyor. Ben kendi cevremden yola cikip "yok ya hicbir erkek takmiyor rahat olun" diyemem mutlak suretle cunku takan buyuk bir guruh var. Ama baskalari da kendi cevresini baz alip "hicbir erkek kabul etmez asla olmaz" dememeli.

Ben inancım gereği karşıyım. Siz ise sonrasında ayrılık ve her zaman için korunarak bile hamile kalanlar olduğunu düşünerek aileniz, çevreniz ve kendiniz açısından pişmanlık duymayacaginiz bir şey olarak görüyorsanız dilediğinizi yapın.

Ama burası dertlerin anlatıldığı bir platform. Tabi ki insanlar ben evlilik öncesi cinsellik yaşadım pişman olmadım, çok mutluyum, adamı kullanıp kirli bir mendil gibi attım, korunmayı bildiğim için hamile kalmadım, hastalık kapmadım diye konu açmıyorlar. Bu sitenin bdv topiği ile karar verilecek bir şey değil. İnsanların kendi kültürel yapısı ve içinde sosyalleştiği toplum ile alakalı. Benim içinde bulunduğum çevrede burada bir çok arkadaşın yazdığı gibi evlilik öncesi cinsellik yaşamayan yok. Bu kimi zaman farklı insanlarla kimi zaman tek kişiyle yaşanıyor. Bunların arasında evli, mutlu hatta çocuklu olanlar çok. Ben de onlardan biriyim. İlk birliktelik yaşadığım adamla evlenmedim, ayrılan taraf bendim. Çünkü her ne kadar iyi bir insan olsa da evlilik sürdürülecek biri değildi benim için. Sonra eşim çıktı karşıma, bu konular konuşulmadı bile aramızda. Evlendik mutluyuz. Ben mutluyum diye herkes öyle olacak da demiyorum. İçinde bulunduğunuz koşullara ve kişiliğinize bağlı diyorum.

Hicbir yorumu okumadim ama bu sorgulamaya girdiginiz an evlenmeden birliktelik yasamanizin sizin icin pismanlik olacagini soyleyebilirim.
Cunku sizin normaliniz bu degil(din, toplum baskisi vs sebebini bilemem). Eger normaliniz bu olsaydi zaten bu sorgulamalara girmeden iliskinin dogal akisinda yasardiniz; yemek-icmek kadar dogal bir eylem olarak hissederdiniz.

Hiç bir şeye mecbur değilsin. Eski kız arkadaşı yaşıyormuş diye senin de yaşanan şart değil. İçinden gelmeyen hiç bir şeyi yapma, bu senin ruhunda derin yaralar açar.

Ben kendim icin karşıydım :)
Herkesin hayatı yasantısı düşünce yapısı farklı ama ben yapmadım
Cevremdende her zaman neden yasamadıgıma dair baskı gördüm cunku onlara göre normal olan yasamaktı ne olacaktı vs vs en yakın arkadaslarımdan lisede ve ünide yaşayanlar vardı beni ilgilendirmedigi için hic bi zaman ne ne yaptıklarını merak edip konustum ne kendime örnek olsun diye düşündüm
Secim sizin illaki dur diyen bi yanınız varki burada soruyorsunuz arkasında duramayacagınız sonradan pişman olacagınız hic birşeyi yapmayın yasamayın derim

Nasıl anladınız sizden önce biri olduğunu merak ettim. Tabi özelse yazmayabilirsiniz

Evlenmeden once iliski yasamadim hic de pisman degilim. İyiki de esimle yasamisim ten uyumumuz her seyimiz harika. ten uyumu icin kac kisiyle birlikte olmak lazim bilemiyorum. Ayrica boyle bir seyi danisman da cok sacma. İstersen yap istemezsen yapma. İsteyen sevisir istemeyen sevismez. Bunun cekimserlikte kalmak gibi bir durumu neden olurki :))
Dine uymak gerikafalilik degildir. Neden korkuyorsun? Burda linc mi ederler dinim geregi inancim geregi bu dogru degil dersen?
Din ve vicdan öZgürlüğü var bu ulkede.

Bu tamamen kişisel bir durum. Evlilik öncesi ilişki yaşayıp bakire değilim evde kaldım, kimse evlenmez artık benle diye bir psikolojiye girecekseniz yaşamayın. Sonra zar diktirme vs konularını okuyoruz.

Ben ilk birlikte olduğum kişiyle evlenmedim. Evlenirken de bana kimse bunu sormadı. Zaten bunu soracak ya da dert edecek biriyle bırakın evlenmeyi arkadaş dahi olamam. Kafa yapısıyla, çevreyle ilgili. Başka türlü yaşayana da saygı duyarım herkesin kendi tercihidir.

Konu sahibi sen yapma bence. Aralarda üzülürüm, yıkılırım tarzı mesajlarını okudum, kaldıramazsın gibime geliyor.
Bana kalırsa ben yaşamak isterdim evlenmeden. Yaşıyorum da zaten.
İnsanlar artık ilişkiye başlamadan yaşıyor acaba uyumlu muyuz kimya olarak diye.

Bilmiyorum 25 yaşındayım, hiç evlenmedim, halen bakire olduğumu hayal edemiyorum ben dayanamazdım, bu sene bile dedim neler kaçırmışım diye

herkes ne yaparsa yapsın, Siz kendinize doğru olanı yapın.. Evet özel an önemlisi... Herkesle heryerde yaşanmayacak kadar özel bi an...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…