- 30 Ekim 2013
- 20.229
- 56.876
- 798
- Konu Sahibi agresifkiz
-
"Kadın cinselliği kendisi için, kendi istediğinde yaşamalı" +1.+1
Eğer ben onun özeli değilsem o da benimki olamaz. Erkeklere bu değeri veriyolar sonra aman bakire değilim diye benle evlenmiyor korkusu. Kadın cinselliği kendisi için, kendi istediğinde yaşamalı.
Merhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
Yorumlardan darlandım. Eski sevgilisiyle sevişti diye artık ne demekse kızı kullanıp atmış olmuyor. İki yetişkin karşılıklı zevk alıyor da erkeğin yanına kar, kadına zarar gibi davranıyor herkes. Kadın da sevmiş, sevişmiş neden bu adam kötülük etmiş kadın mağdur kalmış muamelesi?
Basınız sag olsun eşinizi ne zaman kaybettınız? Neyı vardıkı?valla rahmetli eşimle 1,5 yıl flört 3 yıl nişanlı kaldık..
çok zaman yaşamayı denedik, istedik..
ben çok istediğimde o, o çok istediğinde ben yapmayalım dedim, evlenince olsun istedik.. durdurduk birbirimizi.
evlendiğimizin ilk gecesinde bana dedi ki; iyi ki yapmamışız bunu böle birbirimize helalken yaşamanın tadı çok başkaymış... ve bunu bir erkek olarak üstelik hayatını dolu dolu yaşamış biri olarak ondan duymak beni de mutlu etmişti.
tabiki de karar senin.. ama bir anlık heves zevk uğruna tüm geleceğini heba etmeye değmiyor.
benim de evlilik öncesi ilişkiye giren arkadaşlarım oldu.. inanın hepsi mutsuz oldu.. eşleri olduğu halde birlikte oldukları her kavgada başına kakmışlıkları oldu hem de iğrenç bir şekilde.
erkeklere güven olmaz valla.
"Kadın cinselliği kendisi için, kendi istediğinde yaşamalı" +1.
yani sizin düşünceniz olmaması gerektiği yönündeyse, cinselliği evlilik öncesi yaşayınca pişman olacaksanız zaten kimsenin lafıyla o işlere girişmeyin. kimseyi tatmin etmek zorunda değilsiniz.
kendi adıma konuşacak olursam ben yanlış bulmuyorum. açıkçası cinsel birliktelik yaşamadığım bir adamla da evlenmem zaten, ne çıkacağı belli değil. sonra uğraş dur.
Bazı kadınlarda kadın cinsellik yaşarsa ayrılamaz, ilişkiyi bitiremez gibi saçma bir algı var. eski sevgilisi için kız ex olmaktan kurtulamamış gibi bir yorumlar okudum yani kızın kendi ayrılma ihtimali çocuktan uzaklaşma ihtimali hiç düşünülmüyor?
cinsellik oldu diye hiç ayrılık olmaz diye bir kural mı var ayrıca?
cinselliğin evlilik içi-dışısı olmaz cinsellik cinselliktir. isterseniz yaparsınız.
ben cinsel olarak etkilenmediğim, net olarak birlikte olmak istemeyeceğim bir erkekle zaten sevgili olmam. o başka bir durumdur. cinselliği sadece erkek için varmış gibi algılamaktan vazgeçmemiz lazım.
ki burda yok özel olmalı filan diye zırvalayan kadınlar bilmez mi erkekler hiç öyle takılmaz özele genele.. yani ben aman evliliğe kalsın diye aylarca-yıllarca kendimi tutacağım ama evleneceğim adam yeri gelince paralı bile olsa gidip kafasına göre takılacak ne güzel iş değil mi?
elin adamı her haltı yesin ama biz ''özel'' olsun diye evliliğe kadar bekleyelim..
Nedense bu yorumu okuyunca kafamda bi ışık belirdi.Tamda yaşanan bu aslında.Ama kişi kendine bile itiraf edemiyor.Çünkü sorun toplumsal baskı..Katiliyorum.
Yapilan yorumlarda hakim olan duygu, korku. Bu korkunun temeli de din falan degil, toplumun kendisi ve baskisi.
Toplum baskisi altinda kadin bakireligim giderse evlenemem korkusu ile bu baskiyi ozel olma istegi seklinde servis ediyor etrafina.
Kizlik zari olmasaydi acaba bu ozel olmak istiyorum diyen kadinlarin kaci ayni nakaratla kendini paket gibi evlendigi adama sunar ve bundan gurur duyardi ki? Hem de bu cografyanin erkegine? Akil tutulmasi tek kelimeyle.
Kimse kendisini kandirmasin ve toplum baskisini ozel olma istegi olarak da sunmasin.
sağolun.
10 yıl oldu, uzun hikaye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?