Evlilik öncesi aksilikler.. yoruldum sizde durumlar nasıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadına bir şey demiyorum ki. Sadece sorunlar üst üste gelince birazcık bocaladim. Önce benim ailem sonra nişanlımin ailesi... sizin de böyle aksilikleriniz oldu mu dedim

3,5 sene boyunca bir sürü aksilik yaşadık nişanlılık deyince de bu forumda ben yani

yalnız korona ve deprem milyon tane kişinin yaşadığı şeyler yani...nasıl nişan nikah sürecinizle onu bağladınız ! emin olun sizinle bir alakası yok onların

omuz kırılması olayı talihsizlik olmuş, ama nikah sadece tayin için olacaksa bence onu zaten davet yapmadan, yapın geçin, düğünde ağırlarsınız kimi ağırlayacaksanız (tabi bunlar nikah ve düğün farklı şehirlerde olacak ve gelemeyecek olanlar varsa, o zaman davet düşünülebilir)

ben evli değilim
kardeşimin istemesi olacaktı eniştemin dedesi küt diye öldü
ertelendi birkaç ay, şubata denk geldi bizim 15-20 senede 1 gün olacak şey oldu memleketin yolu kapandı o gün (40 yaşındayım toplam 2 sefer gördüm yolumuzun kapandığını biri o gün işte)
kimse gelemedi -isteme, söz, nişan ne dersen bir arada evde oldu

ama sonra 2 ayrı yerde yemekli düğün yapıldı gelmek isteyen geldi.

ya ben böyle şeylere takılmayı anlamıyorum. gelecek olan gelir birine gelemezse öbürüne gelir, ona gelemediyse ev gezmesine gelir.

annem gelemeyecek olsa ben davetli nikah yapmam mesela. ama ben 1 günlük 1000 km yol da yapıyorum arkadaş-akraba düğününe cenezasine vs gitmek için yani arkadaş, akraba vs. benim gözümde her türlü gelecek olan kişidir.

Aileler tanıştı,nişan alışverişindeyken babam kalp krizi geçirdi.
1 ay sonra covid salgını başladı.
Eşimle mobilya, beyaz eşya telaşındayken babam 2.kalp krizini geçirdi.(düğün falan umrumda değildi ertelemek istedim ama babam kemoterapi alıyordu ertelemek istemedi. İyi ki de onu dinlemişim kaybettim)
Kına değil de yakın arkadaşlarımla eğlence yaptım eğlence bitmeden kısıtlamalar arttı ve eşimin yengesi(çok samimilermiş)veremden vefat etti.
Nikah yaptık sadece. Ki gönlümden geçen de oydu zaten.

Diyeceğim hayatın akışında var bunlar. Nasıl hallettiniz kısmına gelince ben babamın ciddi sağlık sorunları olduğu için ertelemek istedim ama babam razı olmadı.Onun haricinde de kurallara,şartlara uygun ne yapılabilirse o şekilde yaptık.Kasmamak lazım,her şey bir şekilde oluyor.

Çok sevdiğim bir söz var;
"Kul kurar,kader gülermiş."

Akışta kalın.

Canım hayır işlerinde oluyor illaki aksilikler. Bizimde Nisan zamanimizda yigenleri korona olmustu annesi gelememisti bı çok akrabası koronayi bahane edip gelmemişti gelenler erken gitmisti maddi olarak işleri ters gitti bi süre işsiz kaldı üstüne bide hastalandık.. liste böyle uzar gider yani. Ama nasipte olunca bı şekilde yoluna giriyor her şey. Allah can sağlığı versin sen güzel anların keyfini çıkarmaya bak bir daha geri gelmeyecek bu zamanların..

O rahat kuzen gelir benimle yapariz diyor. Ben daha hassasım bu konularda
nikahı zaten tayin için yapacaksanız sonrasında da ufak bir düğün olacaksa bu konularda hassas olmanıza gerek yok. alt tarafı gidip imza atacaksınız bunu görseler ne görmeseler ne. herkesin illa aksilikler olmuştur. siz ne kadar düşünürseniz düşünün olacak olan oluyor. 1 seneye hatırlamazsınız bile.

Düğün olacaksa eğer nikah denilen şey gidip evet diyip çıkmak değil mi. Çok da önemli bir merasim değil gibi geliyor bana. Düğün daha sonra yapilacakmis. Ona herkes katılır işte allahin izniyle. Biraz fazla nazlı gördüm sizi. Gelin tribal enfeksiyonuna yakalanmis olabilirsiniz
Kasmayin yahu
Mutluluklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…