evlilik mi? birlikte yasamak mı??

ceremino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
708
0
40
arkaadaslar sızce bı ilişkıyı evlılkle noktalamalı mı yoksa,bırlıkte aynı evde yasamalı mı?

ben evlılıkten yanayım.

Ben evliyim ama birlikte yaşamak diyorum. (e artık bi kızım var belki o evlilikten yana olmaz, ileri görüşlü bir anne olayım dediydimdetatlicadiarzu:Roflol:)

tabikide evlilik hayatta nelerle karşılaşacağız bilemeyiz birliktelik yaşarsanız aldatma yaşanır büyük ihtimal evliyken yaşarsanız adamın herşeyini alırsınız tapu gibi evlilik cüzdanınızı göstererek bu devirde birlikteliğe karşıyım çünkü insanlara güven olmaz zaman değiştikçe teknoloji geliştikçe insanlarımızda değişiyor

Bana sorarsaniz , evlenmeden once bir donem beraber yasamak en sagliklisi...
Yani dusunsenize , hic tanimadan beraber yasamanin nasil olacagi konusunda hicbir fikrimiz olmaksizin evlenmekten ve hayalkirikligina ugramaktansa , bir donem denemeyi daha saglikli buluyorum.
Bence bir erkegin dogru erkek olup olmadigini beraber yasamadan anlamanin mumkunati yok.. ! Elbette ki bu benim sahsi fikrim..
Yani evlenilecekse dahi , onceden bir denemek lazim :KK70:
Beraber yasamayi daha mantikli buluyorum, yururse sonra evlilik a.s

kusura bakma ama canım beraberlik yaşamak türkiyede abes kaçıyor ki zaten ailemden aldığım terbiyede buna müsade etmez sakın yanlış anlama beni ben birisiyle bi birliktelik aynu evde yaşayamam ama flört gibi kastettiysen zaten tanımadan evlenemezsinki ama sen yaşamak kastetmişsin katılmıyorum canım her aile normal karşılamaz

tabikide evlilik hayatta nelerle karşılaşacağız bilemeyiz birliktelik yaşarsanız aldatma yaşanır büyük ihtimal evliyken yaşarsanız adamın herşeyini alırsınız tapu gibi evlilik cüzdanınızı göstererek bu devirde birlikteliğe karşıyım çünkü insanlara güven olmaz zaman değiştikçe teknoloji geliştikçe insanlarımızda değişiyor

SONUNA KADAR HAKLISINNNNNNN
BENCEDE EVLİLİKKKK

Bana sorarsaniz , evlenmeden once bir donem beraber yasamak en sagliklisi...
Yani dusunsenize , hic tanimadan beraber yasamanin nasil olacagi konusunda hicbir fikrimiz olmaksizin evlenmekten ve hayalkirikligina ugramaktansa , bir donem denemeyi daha saglikli buluyorum.
Bence bir erkegin dogru erkek olup olmadigini beraber yasamadan anlamanin mumkunati yok.. ! Elbette ki bu benim sahsi fikrim..
Yani evlenilecekse dahi , onceden bir denemek lazim :KK70:
Beraber yasamayi daha mantikli buluyorum, yururse sonra evlilik a.s

ARKADAŞIMM NASIL BERABER YAŞAYIP OLMADI AYRILIYORSAN EVLİLİKTEDE AYRILIRSINNN BU GAYET NORMAL BİŞEY EVLENİP BOŞANDIN DİYE DÜNYA BAŞINA YIKILMAYACAKYA...
DEMİŞSİNKİ BERABER YAŞAMADAN ANLAYAMAZSIN AMA ZATEN EVLİLİĞİN OLUP OLMAYACAĞINI ANLAMADANDA EVLENEMEZSİNKİ
İLLEDE BİRLİKTE YAŞAMAK GEREKMİYO FLÖRT DÖNEMİ DENİLEN BİŞEY VAR BU DÖNEMDE İLLEDE AYNI EVİ PAYLAŞMAK GEREKMEZ
EVLİLİĞİN YÜRÜYÜP YÜRÜMEYECEĞİNİ ANLAMAK MARİFET İŞİ ZATENNNN
BUNLAR BENİM ŞAHSİ FİKİRLERİMMM UMARIM KIZMAMIŞSINDIRRR

olur ya evlenmeden önce birlikte yaşayalım diyen bir erkekle karşılaşırsanız bilinki o erkek size bağlanmak istemiyor evliliği bir mahkumuyet olarak görüyor ve sizinle onu yaşamak istemiyordur .bence iki insan birbirini çok seviyorsa bir imza atmayı çok sorun yapmaz seven erkek evlendikten sonra aynı evde yaşamak ister

Birlikte Yaşamak Nedir Anlamiyorum Ben Tanişirsin Gezer Tozarsin Bişeyler Paylaşirsin En önemlisi Seversin Sonra Evlenirsin Bisüre Birlikte Yaşadiktan Sonra Evliliğin Ne Anlami Kaliyoki Görüyoruz Televizyonlarda Birlikte Yaşayanlari Ayni Evde Kaliyorlar çocuk Düşürüp Sonrada Olmadi Ayrildik Diyorlar Nikahsiz çocuklar Doğuyo Allah Sonumuzu Hayir Etsin

Birlikte Yaşamak Nedir Anlamiyorum Ben Tanişirsin Gezer Tozarsin Bişeyler Paylaşirsin En önemlisi Seversin Sonra Evlenirsin Bisüre Birlikte Yaşadiktan Sonra Evliliğin Ne Anlami Kaliyoki Görüyoruz Televizyonlarda Birlikte Yaşayanlari Ayni Evde Kaliyorlar çocuk Düşürüp Sonrada Olmadi Ayrildik Diyorlar Nikahsiz çocuklar Doğuyo Allah Sonumuzu Hayir Etsin

canım arkadaşımm aynen sana kamtılıyorum ve diyorumki kesinlikleee EVLİLİK... brlikte yaşamak bizim örf ve adetlerimize ters bu benim fikrim tabi..

Ne evliliğe karşıyım , nede birlikte yaşamaya..
Ama evlenipte sonra anlaşamayıp dul kalmayı hiç istemem , biizm toplumuzda dul bir bayan olmak zordur , hayatı zorlaştırılar , bütün erkekler dul kadının yatılacak kadın gözüyle bakarlar , nasıl olsa artık bakire değil böyle bir sorunu yok diye..

Yani Türkiyede Dul kalmak kadar zor bir olay yoktur.

Ha aynı evde yaşarmısın diye soracak olsanız eğer ben öğrenci oda öğrenci ve ayrı şehirlerde yaşıyorolsydık buna sıcak gözle bakardım.

Kimseyide irdelemezdi seçimlerim , sonunda yanlış bir seçim yapıp ölene kadar aynı adamı çekmek var!

Evlenmekte istiyorum , telimle duvağımla evlenmek , çocuğumun olup mutlu bir yuva kurmak istiyorum..

Yani analayacağız Türkiyede beraber aynı evde kalmakta zor , evleneip anlaşamıyınca dul kalmakta!!!

ya bende evlılık taraftarıyım ama sana da katılıyuorum haklı oldugun konular var canım

Ne evliliğe karşıyım , nede birlikte yaşamaya..
Ama evlenipte sonra anlaşamayıp dul kalmayı hiç istemem , biizm toplumuzda dul bir bayan olmak zordur , hayatı zorlaştırılar , bütün erkekler dul kadının yatılacak kadın gözüyle bakarlar , nasıl olsa artık bakire değil böyle bir sorunu yok diye..

Yani Türkiyede Dul kalmak kadar zor bir olay yoktur.

Ha aynı evde yaşarmısın diye soracak olsanız eğer ben öğrenci oda öğrenci ve ayrı şehirlerde yaşıyorolsydık buna sıcak gözle bakardım.

Kimseyide irdelemezdi seçimlerim , sonunda yanlış bir seçim yapıp ölene kadar aynı adamı çekmek var!

Evlenmekte istiyorum , telimle duvağımla evlenmek , çocuğumun olup mutlu bir yuva kurmak istiyorum..

Yani analayacağız Türkiyede beraber aynı evde kalmakta zor , evleneip anlaşamıyınca dul kalmakta!!!

valla açıkçası birlikte yaşayanlara da pek iyi bakmıyolar yaw sonuçta aynı evde yaşayan bi erkekle bi kadın beraber satranç oynicak diilyerimsenibenhem kızın bakire olmadığı belli o kız erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra artık baba evine de biraz zor döner ve yalnız yaşamak zorunda kalır vee ona da kötü gözle bakarlaaar:1shok:nası yazıom ben böle hayret yau:Roflol:

ben evlilikten yanayım ve kendi ülkemizin gelenek ve göreneklerini uygulamayı doğru buluyorum bize sonradan gelmiş amerikan ve avrupa özentisi fikirlerin tümüne karşıyım bizim kendi kültürümüz var neden başkalarının kültürünü alıyoruzkiiii ya bu arada kimseye bişey demiyorum bu benim kendi fikrim bu kültür konusuna çok üzülüyorum da o açıdan siz bana bakmayınsenağlama

arkadaşlar bende evlilikten yanayım ama tanımadan olmaz önce gez ,toz ,sev ve ölç sonra evlen hem oneymiş öyle aynı evde yaşamak bence yanlış tabi bu benim şahsi fikrim.

tabi ki evlilik ya evliliğin tadı bambaşka karı koca olmak onun soyadını taşımak ben çok farklı görüyorum evliliği çok özel bişey bu..evlenmeden birlikte yaşamaya da karşıyım illa eynı evde yaşayınca tanıcaksın adamı diye bişey yok ben evlilik öncesi beraber yaşamada o büyünün kaçacağını düşünüyorum evlilik öncesi gez eğlen yıllar geçir beraber zaten çok iyi tanıyosun birbirini illa aynı evde mi tanınır ki karşındaki..katılmıyorum buna

Evliliği hayat garantisi gibi görmek çok saçma, bence kişinin hayattaki garantisi kendisi ve yapabilecekleridir. Adam ayyaş çıkar, savurgan çıkar o zaman ne işe yarayacak ki o evlilik cüzdanı? Evlilik öncesi birlikte yaşamak gerçekten o kişinin soyadını taşımak isteyip istemediğin, bir hayatı onla geçirmekten memnun olup olmayacağını görmek için imkanın varsa güzel birşey ama evlilik çok kutsal ve başka bir dünya evlenip 3 ay sonra ayrılmak yada çocuk oyuncağı gibi görmek evliliği, bence büyüyü bozan şeyler. evleneceksen bir kere ve çok iyi bir kararla olmalı ne kendine yazık etmelisin nede o kuruma saygısızlık etmelisin.

arkaadaslar bu cok hassas bı konu ve herkesn degısık fıkurlere sahıp oldugu bı konu bende evlılıkten yanayım ama baska fıkırde olan arkadaslarımıza karsı daha saygılı olmalıyız.zaten artık hersey laskalasmıs ,her seyı yapıpta sutten cıkmıs ak kasık gııbı babasının evınde oturup koca bekleyen kızlarımızda var bu devırde ınsanları kandırmak kolayy,aynı evde yasayan ama evlenene kadar ıkı arkadas gıbı duran ınsanlarıda tanıyorum,laf olsun dıye soylemıyorum.yanı konu cok hassas bu yuzden sozlerı ne tarafa ceksen gelıyor farklı anlaynlar olabılıyor
bıraz daha dıkkatlı olalım
sevgilerr

ben evlilikten yanayım bu kadar, birlikte yaşayanlarada diyebileceğim birşey yok her koyun kendi bacağından asılır dimi

Elbette bu herkezin sahsi fikri.. Bende evliyim , ama yine de dusuncelerimin arkasindayim.. Bugun ki aklim olsa önce beraber yasar sonra evlenirdim. Sizin fikirlerinize de saygiliyim elbette , sanirim bu tarz konular hala Tabu ... Evlenip ayrilinabilir demissin Eda , ne degisiyor peki? Yani burda olay tamamen cevrenin ne dusunecegi mi yoksa kisisel mi? Cunku dedigin gibi arada bir fark goremiyorum.
Ne yazikki turkiye de hala bir suru kadin bir flort donemi dahi yasayamadan evleniyor. Ve yarisindan fazlasi hayalkirikligi yasiyor.. Sizlerin flort donemini bilemiyorum elbette ama biriyle , haftada birkac saat oturup birer bardak cay icmekle o insanla hakikaten bir omur yasayip yasanmayacagi karari vermek bence pek saglikli degil..
Elbetteki bu beraber yasayinca % 100 yurur manasina da gelmiyor... Ince bir konu bu , sanirim herkez farkli yorumlarda bulunacaktir ..

tabi herkes farklı yorumlarda bulunacak çünkü bu göreceli bir kavram
bana sorduğun soruya gelince çevrenin ne dediğine takan bir insan değilimdir şuana kadarda olmadımmm bu benim hayatımmm diyenlerdenimmm
bu tabu değil BENCE olması gereken bu düşüncelerine sonuna kadar saygılıyımmm yorumun için teşekkür ederim.

tabı kı evlılık taraftarı bır ınsanım ama bende kafelerde bulusup ,el ele dolasıp ya da sınemaya gıdıp bır ınsanı tanımanın mumkun olmadıgını savunurum hep..kısısel gorusum herkesın kendıne aıt bır evı,hayatı olmalı fakat bellı bır sure cıftler aynı evı paylasmalı..ya da haftanın bır kac gunu eger durum mumkunse aynı evde kalınmalı..en saglıklısı budur bence..

X