Evlilik mi , Ayrılık mı ?

arkadaş çok mantıklı konuşmuş. ona sonuna kadar katılıyorum.

bazen aileler herşeyi bilemeyebilirler,tasvip edilmeyen bazı evliliklerin güzel gittiği de olabiliyor böyle çok fazla örnek var..önemli olan evliliği düşündüğün insanın sana değer vermesi,kimseye muhtaç etmemesidir..sevgi olduktan sonra aşılamayacak hiçbir şey yoktur,yeterki birbirinize olan saygınızı ve sevginizi yitirmeyin gerisi gelir..şuan imtihandasın, ben gerçekten seviyorsan bırakma derim,sevmediğin biriyle sırf maddi durumu iyi diye evlenirsen yine mutsuz olan sen olacaksın,kimsenin umurunda olmicak senin mutsuzluğun..zamanla ailende alışacaktır,heleki sana verdiği değeri gördüklerinde benimsiyeceklerdir.. vazgeçme mücadeleni ver mücadelesiz hiçbirşey olmuyor bunuda bil,kaybeden sen olma sakın..herşey gönlünce olsun inş..

canım. hastalık hepimizin başına gelebilecek bişey. zor bir hastalıktır behçet. sıkıntı stres sürekli tetikler. yaralar dayanılmaz ağrılar yapar. evlilikte her şeyi birlikte yaşayacaksın. sevdiğinin derdini paylaşmak güzel tabi.
5 tane abla yürüyemeyen anne... sen öncelikle şunu yapmalısın. düşün eşinin ailesine bakmak zorunda kaldın. (en zoruna hazırla kendini evlenirken)
bunu yapabilirmisin. bu sana sorun olmayacaksa bence problem yok.
maddi konulara gelince. yine en kötüsünü düşün. kimseden gelir olmadığını sadece eşinin çalıştığını. fazlası karşındakilerin insiyatifinde tabi. ama sen önce elindekine bakmalısın. çalışmak sana göre olmayabilir ama en zor durumda çalışabilecekmisin. sorgula kendini. kimseye muhtaç olmamak var. bak sana baban söylemiş kendi düşen ağlamaz diye. maddi manevi her konuda sadece siz ikiniz olacaksınız. o yüzden ek gelirleri hiç hesap etme derim.
ailenin uygun gördüğü akrabanı hiç tartışmak bile istemiyorum. çok önemli olduğunu düşünmüyorum. sevgilin olmasaydı da sen onunla evlenmezdin. sadece şimdi bir bahane , etken olmuş ailen için.
Aslında ailen de seni en kötüsüne hazırlıyor. olması ihtimal bile olsa dile getirmişler. kimse evladının kötü olmasını istemez. sen ne olursa olsun düşün en kötüsünde de baş edebilirmiyim diye.
hayırlısı neyse o olsun senin için. mutlu olman dileğiyle

sen sevgilini seviyor musun? onu her haliyle kabul edebiliyor musun?

bu soruların cevabı evet ise neden başka insanları düşünüyorsun?

bence sen şuna karar ver. mantık evliliği mi istiyyorsun aşk mı?

insan seviyorsa sabancının oğlu da gelse brad pitt de gelse reddeder.

Bence burada en büyük sorun senin şuan evlilik için henüz küçük olman.
22 yaşında evlenen çok insan var tabi ki ama bu bahsettiğim mantık açısından biraz daha büyümelisin.
Maddiyat her şey değildir.
Ve sadece maddiyat mutlu etmez,istediğin herşeyi sana verebilecek bir adamın karşılığında senden bekleyeceklerini de hesaba katmalısın.
Erkek arkadaşına gelince.Onun ve ailesinin sadece kusurlarını anlatmışsın.
Şunu unutma, Kadın kendi ayakları üzerinde duramadığı sürece hep başkalarına mahkum yaşar,
Sana evde kalsa hazıra dağ dayanmaz,
Zengin koca bulsan her harcadığının hesabı sorulur.
Çok gençsin.Çalışmanı öneririm evlilik düşüncesinden önce.

amcanın oğluyla evlendiğinde 1. dereceden akraban olduğu için sakat bi cocuğun olacak. sakat doğmasa bile ilerde beyin fonksyonlarında sorun çıkacak kesinlikle ve özürlü cocuğuna ailen mi bakacakmış bunu sor onlara. allah korusun yanlış anlamasın kimse her ne gelirse allahtandır ama bi cocuğun hayatını daha doğmadan karartmak cok yanlış

Kesinlikle.Bir kadın önce ayaklarının üzerinde durabilmeli.

Bahsettiğin hastalık çok önemli bir hastalık,belirli dönemlerde atakları olan Allah korusun ileriki seviyelerde sakat bırakan veya kör olmaya sebep olabilen bir hastalık.Öncelikle bunu bilmelisin.Tam tedavisi yok diye biliyorum malesef.
Dönem dönem geçirdikleri ataklarda ayağa kalkamayan bir tanıdığım var,o devlet memuru olduğu için raporla geçiştiriyor durumunu.İlerde böyle bir durumla karşılaştığında sevgilinizin işini kaybetme olasılığı çok yüksek.

Eğer çok seviyorum,Allahtan ümit kesilmez ,iyi bir işimde var gerektiğinde ben ona bakabilirim diyorsanız,ben sizi alnınızdan öperim.Ama bunu yapacak gücünüz ve o kadar büyük sevginizde yoksa baıarkın oda yoluna gitsin,sizde gidin.

eskidenmiş kadınların maddi sıkıntılar yüzünden katlanması, artık daha kendine güvenli ve işleri var, aileler eskisi gibi değil evlatlarının arkasında, bu insanda fazla kendine özgüven veren bişey önemsiz şeyler için bile bitebiliyo evlilikler,bu yüzden sevgi herşey değil ama bu devirde sevgisiz bir evlilik asla yürümez diye düşünüyorum , her evlilikte zorluklar var bu zorlukları özellikle bu devirde sineye çekilmesini sağlatan şey sadece ve sadece sevgi bence , ailenin soru işaretleri olabilir eğer sen bunları asla sorun etmiyorsan hiç düşünme bile evlen gitsin derim, ama azıcık bile kafana bişey takılıyosa emin olana kadar bir adım bile atma , en önemlisi ailen istiyo diye amcanın oğluyla asla evlenme ....

şu an bu konuyu okuyan arkadaşlardan amcasının oğluyla evlenmiş olan varsa, gerçekten kocasından soğuyacak sayenizde. biraz dikkatli konuşun derim. dinen nikah düşüyor kuzenler arasında. ha bana sorsanız ben ister miydim, hayır! ama bu hayatın bir gerçeği. resmi olarak bile yasaklı olmayan bir şey için insanların yok ensest falan deyip de üzmeyin. azıcık ölçülü konuşun arkadaşlar. ( bu konuşmayı akraba evliliğine taraftar olarak algılayacak birçok kadın tanıyorum; ama neyse... ) size göre, bana göre kardeş gibi olabilir, ama ensest diyerek de olayı dramatikleştirmeyin.

- bu arada bana kalırsa, hayat senin hayatın. kocam hasta diye vazgecmezdim. ama amcamın oğluyla da evlenmezdim acıkcası. 22 yaşındasın ne işin var o kadar büyük adamla ya bir de eşgalini yazmışsın canım.

uzun uzun yazacaklarımı arkadaşlar yazmış zaten. ailen kendince haklı. benim sana önerim. yaşın çok küçük 2-3 sene en az bekle. hala bu insanla evlenmek istiyorsan o zaman herşeyi göz önüne al kararını ver.
birde behçet bulaşıcıdır.birde çocuklarında da büyük ihtimalle olacaktır ve tedavisi yok. evet sağlığın garantisi yok doğru ama evlenirken eşinde olan hastalıklar hakkında bilgi sahibi olup ona göre karar vermen doğal birşey...

Ne çokta ne ilginç geldi biliyormusunuz: Kendi 1.63 boyundaymış, topuklu giyermiş genelde, amcasının oğlu 1.59 muş. Oturmuş bunları düşünmüş. Daha hayattaki insanlar vefat edince ona kalacak evi düşünmesi dahada ilginç. Amacım bozmak değil, yanlış anlamayın konu sahibi. Ama evlilik böyle ince stratejilerle düşünülecek birşey değil, seversin evlenirsin. Eline kağıt alıp artı eksiler çentik atılmaz bence 2 kişi arasında...

canım konunun tamamını okudum.benzer durumu ben yaşadım aynı şekilde babası yürüyemiyordu ve benm erkek arkadaşım sorumluydu sadece.ama ben bunu hiç sorun etmemiştim.sorun şuydu ki onların böyle senin anlattığın gibi bir düzeni yoktu yani ailesi sana şunu veririz bunu veririz demiyordu ki maddi durumları kötü değildi.erkek arkadaşımda parayı har vurup harman savuran biriydi.en sonunda da beni aldattı..düşün ben okumuş bir insanım ilerde bşr mesleğim olacak herşeye evet demiştim,ailemde hastalık bu bizde olabilirz diyordu ama insan yine korkuyor cnm seni çok anlıyorum..o yüzden eğer ailesi elinden gelen çabayı harcıyorsa ve çocuğunda bir yanlışı yoksa takılma bu kadar bence..ama bir de bazen aileler bizim göremediklerimiz görüyor o da var..hastalık konusuna gelince yarın bizimde benzer bir hastalığa tutulmayacağımız ne malum kazalar oluyor o oluyor bu oluyor.o konuda çok bir problem yok ama..işte ailenin sizi evlendirme konusunda tutumu ne,herşeye rağmen sizin için çaba harcıyorlar mı ve çocuğun düşüncesi nasıl sana davranışarı çünkü değişedebiliyorlar.iyi ölç biç tart canım...

zenginliği de sağlığı da Allah dilediğine verir dilerim ailen bunu en kısa sürede idrak eder ne mutlu ki sana seni çok seven bir sevgilin varmış kul kulla sınanır bunu sakın unutma ailesi fakir olabilir hasta olabilir öte yandan amcanın oğlu çok zengin olabilir ama herşeyini kaybetmeyeceğinin garantisi yok bence insanın kalbi en doğru kılavuzdur dinlemekte fayda var

ailenin ; şuan ki sözlün için her ne kadar haklı mantıklı düşünceleri var ise ,

aynı zaman da senı senden yaşca buyuk hatta ve hatta aynı kanı tasıdıgınız

yarı kardes olarak gorunen kısıyle uygun gorecek kadar mantıksız dusunen ınsanlar !

hakaret ettıgım dusunulmesın sakın ama ,aılenın amca ogluna senı uygun gormelerı

gercekten hıc hos degıl .senden yasca buyuk .herseyı gectım yarı kardes sayılıyorsunuz

akraba evlılıklerın nelere yol actıgını soylemeye gerek bıle yok .

Canım ebnim eşimde evin tek oğlu ve evlenme teklif ettiğinde hiç terettüt etmeden kabul ettim.

Eşimin ailesi bizimle aynı binada oturuyorlar evlenemden önce hiç bu aklıma gelmedi mesela ay alt katta kalıcak ay yaşlanınca ben bakarmayım falan sonuç tek erkekte olsa çok erkekte olsa annesi babası bişey olursa tabiki bakıcaksın elinden geldiğince.

Bide bişey olursa onlara ev onlara kalacakmış biz evlendikte eşimle ben kayınpederin kaynanın köyde tarlalrı var ekiyolar ne kadar var bilmiyorum konuşurlar yanımda ama hiç nekadar tarla var ne kadar getirir sormuyorum. Ha tarla ekileceği zaman eşimden para istediler eşim espiriyle neyse yollimda hasat zamanı verirler dedi. Benim dediğim hasat zamanı vermiyecek olsalar bile göndermen lazım tek erkeksin. Ha tabiki göndermek zorundamıyız değiliz ama olsun

Çalışamam demişsiniz ben çalışıyorum düğün önce işimden ayrırdım biraz evimde kalayım dedim ama düğünden bi hafat sonra işe başaldım eşim borç ödemek için uğraşırken dinlemedim.

Ailenize bişey diyemem onlar kendilerince kızlarının daha iyi koşullarda yaşamasını istiyorlar büyükler bizim gibi bakmıyor, ki günümzde amca dayı teyze oğluyla kendi isteğiyle evlenenler var herkesin kendi seçimi

Canım kimseye güvenip evlenme derim ben aanem bu kadar yollıycak onun babası bu kadar yolluyacak siz kendinize güvenin evlenirken.

Yazdıklarım içinde kırılırsan kusura bakma

Okurken kedi yaşadıklarım aklıma geldi benimde babam istemiyordu erkek arkadasımı Allah'tan annem full destekti babam neymiş ben hukukçu o lise terk seviyem bile değilmiş benim gibi altın yumurtlayan tavuğu kim kaçırırmış ve düğün yapamazlar maddi durumları kötü vs vs resmen tam 8 yilimı aldı babami ikna etmek. Senin gibi nisanimi bile agiztadiyla yasiyamadim babamin surati bes karisti yuzume bile bakmiyordu. Bu 8 yılın son senesinde bir hastalığa yakalandım ama nişanlım beni bırakmadı. Bu sekiz yılda ne eziyetler çektim ha bide halamın oğlu vardı benden 10 yas büyük zengin kel vs vs babam oluyordu onla evlen diye ama olurum daha iyi deyip kararlı oldugumu goserttim. Senle bire bir aynı seyleri yasamisim ama bir ay önce evlendik ve babam sonunda kabullendi simdi oda esimi cok seviyor ettigi 8 yıllık ezziyet bosaymis. Bak canım sana yok neden böyle neden söyle Demiycem çünkü kendim bire bir aynı seyleri yasadım: Sabır ediceksen eğer seviyorsan sadece sabır. Ailene üzüldüğünü Göstert anlat ama seviyorsan vazgeçme sabret. İnan bana Evlenince basını o yastığa onunla sen koyacaksın bi baskasının onun yanında uyumasını duşun buna dayanabilirmisin? hayır demi! Ozaman sabret canım.
Ama evlendikten sonra sırtını ailene yaslama, zaten yuvan için çalıştığını düşünürsen çalışmak okadarda zor gelmeZ. Kısacası sen duaci ol Allah'ın yolundan ayrılma ve çabala sabret ondan sonrası nasip, ama önce çabala.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…