arkadaş çok mantıklı konuşmuş. ona sonuna kadar katılıyorum.arkadaşım,
evlilik salt sevgiye bakmıyor. evlenmek istediğiniz kişinin hastalığı ciddi bir hastalık. elbetteki insanları bu yüzden bırakmayız, bunlar da bir imtihan ama evlilik sürecinde bunları da hesaba katmalısınnız. aileniz isteksiz olmakta haklı. onlar evlilik görmüş geçirmiş insanlar ve aşktan çok sizin ilerde mutlu olup olamayacağınıza bakıyorlar.
dürüst olmak lazım. benim kız kardeşim olsanız ve böyle bir istekle gelseniz ben de istemezdim evlenmenizi. neden?
---sağlık sektöründe olduğum için bu hastalığın ilerde ne kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğinni az çok tahmin ediyorum.şimdi ilaçlarla daha iyi olabiliyor ama maalesef çok ciddi boyutlara ulşacak sonuçları da oluyor bu hastalığın... bazı arkadaşlar hastalığı biz seçmeyiz demiş. evet doğru ama evleneceğimiz insanda buna bakmamız, bu hastlıkla yaşayıp yaşamayacağımızı düşünmemiz yanlış mı? bu da bir etken değil midir? ilerde doğacak çocuklarınnıza bu hastlığı miras bırakmak da bir sorun. bunları düşünüyor musunuz yeterince? hastalık, alınan ilaçlar, bunlarla ilgilenmek belki iyileşmeme...bu bile başlı başına düşünülmesi gerekn bir konu.
---özel sökterdeki bahsettiğiniz iş konusundaki ailenizin kaygılarına katılıyorum. bugün delice aşık olduğunuz insan yarın işsiz güçsüz kalıp maddi sorunlara girerseniz o zaman hayatın gerçeklerini çok daha iyi şekilde görürsünüz. daha sağlam bir işi olmasını istemeye hakkı var ailenizin.
---anne babaya bakma durumu da doğru. evin tek erkek çocuğu aile ondan bekler. peki siz yürümeyen bir kayınvalideye bakabilir misinniz? beraber yaşamanın sıkıntılarını kaldırabilir misiniz?
velhasıl pek çok yönden sıkıntılı görünüyor. haklı olarak aileniz de istemiyor. bence iyice düşünün ve istişare edinn. sevgi herşeyi çözmüyor.evlilikte mantığın sesini daha fazla dinlemeliyiz.
Allah hayırlı evlilik nasip etsin.
Bence böyle bir durumda ayrılığı tercih et.. Seviyorum diyorsun belki seviyorsun da ama kesinlikle aşık değilsin yani kolay vazgeçebilirsin. Hayatında olan kişiyle ilgili tek olumlu şey onu sevdiğin konunda. Gerisi hep soru işaretleri.. Madem ailen de karşı at bu birlikteliği kafandan ama amcanın oğlunu değil kendi istediğin birini seç..
Bence burada en büyük sorun senin şuan evlilik için henüz küçük olman.
22 yaşında evlenen çok insan var tabi ki ama bu bahsettiğim mantık açısından biraz daha büyümelisin.
Maddiyat her şey değildir.
Ve sadece maddiyat mutlu etmez,istediğin herşeyi sana verebilecek bir adamın karşılığında senden bekleyeceklerini de hesaba katmalısın.
Erkek arkadaşına gelince.Onun ve ailesinin sadece kusurlarını anlatmışsın.
Şunu unutma, Kadın kendi ayakları üzerinde duramadığı sürece hep başkalarına mahkum yaşar,
Sana evde kalsa hazıra dağ dayanmaz,
Zengin koca bulsan her harcadığının hesabı sorulur.
Çok gençsin.Çalışmanı öneririm evlilik düşüncesinden önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?