Evlilik mi , Ayrılık mı ?

Amca ogluyla evlilik...... Kardes evliliginden ne farki var?? Yanlis dusunuyorsam yanlis deyin lutfen arkadaslar. Ailen boyle bir evliligi yakistirmakla buyuk bir hata yapiyorlar ilk bastan.
Senin sevdigin adama gelince hastalik her insanin basina gelebilecek bir durum evlenirken saglamdir ama ilerleyen yaslarda cikabilir bu hastaliklari. Kime ne olacagi belli olur mu?
Su para pul meselesi evliliklerde sevginin onune gecmemesi gerekir diye dusunuyorum. Dogru insan olduguna inaniyorsan bence kalbinin sesini dinle. Hersey para degil bu hayatta. Parasi vardir huyu pistir fakirdir kalbi zengindir.
Kusura bakma ama aileni desteklemiyorum hicbir konuda. Sen mutlu olacagina inaniyorsan abin (amcanin oglu) yerine o insani secmelisin.

Son düzenleme:
ailen senin önüne bütün olumsuzlukları sermiş ki bence bunları daha iyi gör yapabilirmisin ?? yapamazmısın ?? anla diye şöyleki sevgi aşk insanın gözünü kör ediyor çoğu şeyi göremiyosun fakat çevrendeki kişiler herşeyi daha net ve açık görür hiç bir anne babada evladının yuvasının bozulmasını üzülmesini istemez elbette...
sana ailenin sözünü dinle diyecegim ama sen seviyorum diyeceksin evlilik çok farklı birşey flört dönemlerine hiç benzemezz kii, şimdi umursamadığın yanında olayım herşeye razıyım dediğin şeyler inş. ileride sana katlanılmaz bir durum olarak geri dönmez...
İllaki amcanın oğluylada evlen diyemeyiz sevmeden aşk olmadanda evlilik olmaz zaten..inş. mutlu olursunuzz

Tabikide seviyorum. Ve onunla mutluyum. Durumu iyi olduğu için ailemin bana onu önerdiğini ve erkek arkadaşımla kıyasladıklarını söylemeye çalışıyorum. Benim amcamın oğlunu kabul etme durumum asla olamaz. Bugüne kadar abi diyordum.

Radyologg arkadaşımda sölemişti bu akraba evliliğini yaptırmak isteyenlere hakkatten caydırıcı ceza uygulaması getirticeksin
Sapkınlık arkadaş bu ensest ilişki resmen....Para pul mal mülk için buna göz yuman ailelere pess diorum vallahi pesss :47:

Arkadaşım sende kararını ver dicemde gelip istemişler artık seni sözlü sayılırısın neye karar vericeksen artık...
Yok üzümün çöpü armudun sapı falan derken sevdiğin adamdan da olucaksın bu sekilde kıyaslama yaptığını bilse kimbilir ne kadar kırılır ne kadar üzülür....sen onun durumunda olsaydı onun hanları hamamları olaydıda sen fakir olaydın onuda amcasının kızına yapmak isteseydi ailesi ne düşünürdün azıcık en empati yapın gözünüzü seveyim....

zaten hazıra konmak veya calışıp birlikte kazanırız korkusu taşıyan insan evlilige hazır degil...
eger sevdigin kişiyle çalışıp bişiyler elde etmeyi zor görüyosanız evlenmeyin....
git al amcanın oğlunu napalım...

anneler babalar hep evlatlarının iyiliğini ister...eğer onlar bu evliliğe onay vermiyolarsa hissettikleri şeylerdendir...bence ailenizin sözünü dinleyin.mutsuz olduğunuz da yine dönüp geleceğiniz yer onların yanı..

eğer erkek arkadaşınla evleneceksen seni kolay günlerin beklediğini söyleyemem..çok iyi düşünmen lazım..

ancak kuzeninle evliliği de sakın düşünme,sakın! kuzen,kardeş demektir bana göre ve onlarla yapılan evliliklerin bir çok riski vardır.mantıklı olmak lazım artık.

yani ALLAH korusun sen amcanın oğluyla evlendin yine ALLAH korusun sakat bir bebeginiz oldu amcanını oğlunun parası yetermi onu düzeltmeye soruyorum?

erkek arkadaşınla evlenir misin bilemem ama ben seviyorsam hasta diye bırakmam kimin ne olacağı belli olmaz..
ailesinin durumu iyiymiş kadın kendine bakıcı tutar neden sana baktırsın ki :31::31:
herşeyi geçti amcanın oğluyla evlenmek ne demek siz öz be öz kardeşsiniz düşüncesi bile çok çirkin bence:19::19:
ailen erkek arkadaşına hasta diyorda amcanın oğluyla evlendiğinde senin çocuklarının sakat olabilceğini düşünmemişler mi acaba:31::31::31:

erkek arkadaşınla evlenir misin bilemem ama ben seviyorsam hasta diye bırakmam kimin ne olacağı belli olmaz..
ailesinin durumu iyiymiş kadın kendine bakıcı tutar neden sana baktırsın ki :31::31:
herşeyi geçti amcanın oğluyla evlenmek ne demek siz öz be öz kardeşsiniz düşüncesi bile çok çirkin bence:19::19:
ailen erkek arkadaşına hasta diyorda amcanın oğluyla evlendiğinde senin çocuklarının sakat olabilceğini düşünmemişler mi acaba:31::31::31:

Sakat cocuktan once(allah korusun) amca ogluyla yani abiyle evlilik bilmiyorum ama dusuncesi bile igrenc geliyor kulaga.

bence acele etme kimsenin ahını da alma seni sevmiş gönül vermiş bir insan var şuan hayatında bir yandan da ailen her iki taraf da kendilerince haklı olurlar ama amca oğlu gerçekten olacak iş değil bu devir ne zaman değişecek yüzyılları devirip devirip gidiyoruz ama bir önceki devirden kalanları yanımızdan ayıramıyoruz nedense.

bir bakıma gerçekten zor bir karar çoğu insan için.. ama dünyanın binbir türlü hali var..sağlıklı evlenen bir sürü insanın evlendikten sonra ne hastalıkları çıkıyor bunu bilemeyiz elbette.damar tıkanıklığı vs daha çok tedirgin etti beni okuduğum zaman ama düzenli takiple inşallah sorun olmaz. sen de seviyorsan bunları göğüsleyeceksin. yarın öbür gün hayatınızda sorunlar olduğu zaman başına vurmayacaksın. hastalıkta ve sağlıkta......ancak ve ancak maddi yönden yazdıklarını onaylamıyorum..evdeki hesap bugün çarşıya uydu yarın uyacak mı bakalım? yani annesi bu kadar gönderecek, annanem bu kadar.. bunlarla yola çıkılmaz. sen elde olanla çık bunlar olursa ektra iyi olur diye düşün.

Ortada kıyaslanacak uc durumlar yok ki.
Sevgilinle gayet rahat bir yaşam bekliyor sizi
O adamla lüks bir yaşam...
Sonuçta insan midesinin aldığı kadar yer
O adam dünyanın nimetlerini sunsa önüne neye yarar gönlün doymadıktan sonra.
Mükkemmel diye bir şey yok en iyisinde bile insan isteyince kötü birşey bulabilir.
Ailenin sözleri aklını karıştırmasın ki aklının karışması içinde pek geçerli sebepler yok bence.

Yardımınıza o kadar ihtiyacım var ki. Günlerdir bu yüzden uyku dahi uyuyamıyorum. Uzun diye okumamazlık yapmayın ne olur.

Yaklaşık 2 hafta önce sevgilim ve ailesi beni istemeye geldiler ve babam kabul etti. Aslında en başından beri hiç kimsenin razılığı yoktu. Özellikle de babam şiddetle karşı çıkıyordu ama sonradan benim kararlı olduğumu görünce " Sen bilirsin, kendi düşen ağlamaz. " dedi ve beni ona verdi. Ailemin onaylamadığı şeylerden bahsedeyim ;

Erkek arkadaşımda behçet hastalığı var. Kollarında ve dudağının içlerinde aralıklarla küçük yaralar çıkıyo. Ayrıca bacaklarındaki damarlarda tıkanıklık var. Her iki bacağının topuk bölgesi daha önce varis çorabı giymediği için mosmor kalmış. Şimdi varis çorabı giyiyor ve ilaçlarını düzgün kullanıyor. Ama çorabı giymediği zaman uzun süre ayakta kalamıyor. Bacakları ağrıyor. İlaçlarını içmediği zaman da ( kan sulandırıcı ) vücudun herhangi bir yerine pıhtı atma ihtimali var. Ki akciğere atarsa direk öldürüyormuş insanı. Yani kısacası erkek arkadaşımın böyle bir rahatsızlığı var.

İkincisi, şuan özel bir sağlık danışmanık firmasının satış-pazarlama bölümünde çalışıyor. En kötü kazancı 1000 lira en iyi kazancı 2400'e kadar çıkıyor. Fakat özel sektör olduğu için ailem işininin geçici olduğunu, hiç bir önemi olmadığını söyleyerek bunu da sorun ediyor. Erkek arkadaşım normalde muhasebe mezunu. Ama satış konusunda yetenekli olduğu için bu işi yapmak istiyor.

Üçüncüsü, yürüyemeyen bir annesi , beş tane ablası , 75 yaşında bir babası var. Annesi ve babası Samsun da kendilerine ait iki katlı bir evde birlikte yaşıyorlar. Erkek arkadaşım evin bir oğlu olduğundan anne ve babasının benim başıma kalacağı düşüncesi var benim ailemde. Hatta işsiz kalırsa eğer beni samsundaki eve götürüp orada annesine babasına baktırcağını savunuyorlar.

Dördüncüsü , erkek arkadaşımın ve ailesinin maddi durumu çok iyi değil. Ailem bunların düğün bile yapamayacağını söylüyor. Erkek arkadaşımın babası ise, bizde düğün şan şereftir. Benim bir oğlum var. Dillere destan düğün de yaparım, ev de düzerim, takısını da takarım diyor. Maddi durumla ilgili bir diğer nokta ; benim anneannemden kalacak bir evim var yaklaşık 75 milyar değerinde. Babamın arsaları var. Satıldığı taktirde oradan da en az 250 milyarlık bir daire düşecek bana. Erkek arkadaşımın ise, Samsundaki evin üst katı ona ait. Birkaç ay sonra kiraya verilcek ve kira bize gelecek. Ayrıca annesine babasına birşey olduğu taktirde alt katıda kendisine kalıcak. Yine , ailesi ona her ay hiç göndermese 200 lira para gönderiyor ki evlendikten sonra bu 300den fazlaya bile çıkabilir. İkisininde emekli maaşı var ve iki kişi Samsun gibi bir yerde para harcayacak yer bile bulamıyor. E benimde annanem bana aylık 200 liralık bir destekte bulunsa. Ne bileyim ya geçim sıkıntısı çok fazla çekeceğimizi düşünmüyorum. Birde sorun şu ki, ben çalışmayı pek beceremiyorum. En uzun çalıştığım yerde 5 ay çalıştım ve evlendikten sonra çalışmak bana çok zor gelecek gibi. Gözüm korkuyor açıkçası.

Durum benim cephede böyle. Birde benim isteyen bir amcamın oğlu var. 35 yaşında. Ben 22 yaşındayım.( erkek arkadaşım 28 ) Ben 1,63 boyundayım ( ki genelde hep topuklu giyiyorum ) o 1,59 anca var. Yani benden kısa. Saçları beyazlamış ve dökülmüş bir kısmı. Yani yanıma hiç yakıştıramadığım biri. Ama gelin görün ki çok zengin. İstediğim herşeyi dört dörtlük yaşatabilir bana. He ben onu sevebilir miyim ? Asla sevemem. Ama yine benim sevgili ailem bunu anlamıyor. Seversin diyorlar. Tanıdık. İyi biri vs. Erkek arkadaşımla kıyaslayıp moralimi bozuyorlar sürekli.

Ben sevgilimi seviyorum. Onunla mutlu olabileceğime inanıyorum. Ona güveniyorum. O da beni çok seviyor. Gözümün içine bakıyor beni mutlu edebilmek için. Üzülmeme ağlamama yada bir şeyden dolayı suratımın asılmasına bile asla izin vermiyor. Kimse destek olmasa da bizim birbirimize yeteceğimizi söylüyor. Ailem maddi konuda bana yardımcı olmuyor mesela. 1 ay sonra sözüm yapılacak ama kimse konusunu bile açmıyor evde. Hiç bir hazırlık yok. Damada takılacak yüzüğü söylüyorum babama, o gün gelsin bakarız felan diye geçiştiriyor. Ağız tadıyla yaşıyamaıyorum şu güzel günlerimi :( Yardım edin bana. Sizce de bu evlilik bu kadar mantıksız mı ?

bu iş yaş. üzgünüm ama bir çok bayanda benimle aynı düşünceyi paylaşıyordur eminim. birgün evlenseniz bile boşanırsınız.. çok zor biliyorum ama kendini bazı gerçeklere alıştırmalısın.

Aşkım uğruna herşeyi göze alabilirim diyorsan buyur evlen. Ama sonuçlarına katlanmak zorunda olduğunu ve çok zor günlerin seni beklediğini unutma.
Ayrıca amcanın oğluyla evlenmek zorunda da değilsin. Bana sorarsan benim aileme göre amca çocukları kardeştir ve kimsenin aklının ucundan bile geçmez böyle şeyler. Tabi herkesin bakış açısı farklı.
Sonuç olarak çok zor bi karar fakat aşkım o kadar büyük ki herşeyin üstesinden gelebilir diyorsan evlen. Fakat ben günümüzde öyle bir aşk göremiyorum.

Hastalığı atlamışım bu durum biraz vicdanla alakalı
Şahsen sevdiğim insanı bu yüzden değerlendirmezdim.
Tabi sevginin büyüklüğünede bağlı.
Sonuçta hayatını ciddi bir şekilde etkileyen bir hastalık değil sadece riskli
Onun yerinde sende olabilirdin seni hastalığın yüzünden değerlendirdiğini düşünsene çok incitici
Sonuçta bile isteye yaşanmış birliktelik,bu konuyu hiç düşünme derim...

bütün cevapları okumadım yazan olmuş olabilir, ben olsam sevdiğimle evlenirdim ki siz evlenmekten vazgeçebilrsiniz ama lütfen sırf para, lüks yaşam için sevmediğiniz beğenmediğiniz birisiyle (üstelik akrabanız) evlenmeyin kendinizi şu genç yaşınızda ateşe atmayın evlilik gerçekten sevince güzel. Seçtiğiniz yolda mutlu olmanızı dilerim

bu iş yaş. üzgünüm ama bir çok bayanda benimle aynı düşünceyi paylaşıyordur eminim. birgün evlenseniz bile boşanırsınız.. çok zor biliyorum ama kendini bazı gerçeklere alıştırmalısın.

Neden boşansın ki? Birbirlerini seviyorlarsa gayette güzel geçinip giderler.
Hemen pat diye olumsuz damgasını vurmak niye?

orta halli bir yaşamla geçinirsiniz sevdiğinizle anne babasına gelince bu sizin anne babanız da olabilridi aileniz bunu düşünmüyor mu
amca oğlu eeee onun annesi de yaşlanacak onlara da bakmanız gerekecek aileniz maddiyatı düşünüyor
hastalık konusu bilmiyorum ben olsam terkeder miydim etmezdim en basitinden söyleyeyim arkadaşımın ablası kalp hastası çocuk doğurması sakıncalı ama buna rağmen sevgilisi hiç baba olamama riskine rĞMEN evlenmek istedi evlendiler çok mutluLAR ki kız anne olmak istediği için dr denetiminde hamile kaldı zorlandı ama şimdi dünyalar güzeli bir kızları var hastalık bahane değil
sevdiğinle olmak çok daha güzel ki lüks yaşamasan da orta halli olursun bu da yeter gibi

Back