• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik korkusu

Merhaba arkadaşlar..
Bir kaç ay sonra evleniyorum ama acayip korkuyorum. Rahatlığımın bozulmasından tutun sevdiğim adam beni döver mi aldatır mı değişir mi o kadar çok soru soruyorum ki kendime ve bu zamana kadar önceki ilişkilerim de konu evliliğe gelince direk ayrılan insandım bu sefer gerçekten sevdim ama korkumu aşamıyorum ya pişman olursam diye düşünüyorum her detay zor geliyor ve bu illet şey vazgeçmeyi bile düşündürtüyor aranızda böyle hissedip aşabilen oldu mu? Olduysa nasıl aştınız?
Sevdiğin adamla ilgili hayallerin bu ise ertelemek iyi olur. Mesela ben evlilik sürecinde kocam beni döver mi aldatır mı diye hiç kaygilanmadim aklıma bu ihtimal gelmedi. Sectigim ve hayatıma aldığım hayatımı adayacagim adamı seçerken dikkat ettim.

Rahat bozuluyor kim ne derse desin. Hele bir de çocuk olduktan sonra sonsuz sorumluluk zaten.
Bekarlık gibi rahat değil. Evlilik sorumluluk ve cesaret demek. Evet evlendiğimiz insanlar bir gün değişebilir. Bunun riskiyle evleniyoruz. Aynı şekilde o değişen biz de olabiliriz.

Merhaba arkadaşlar..
Bir kaç ay sonra evleniyorum ama acayip korkuyorum. Rahatlığımın bozulmasından tutun sevdiğim adam beni döver mi aldatır mı değişir mi o kadar çok soru soruyorum ki kendime ve bu zamana kadar önceki ilişkilerim de konu evliliğe gelince direk ayrılan insandım bu sefer gerçekten sevdim ama korkumu aşamıyorum ya pişman olursam diye düşünüyorum her detay zor geliyor ve bu illet şey vazgeçmeyi bile düşündürtüyor aranızda böyle hissedip aşabilen oldu mu? Olduysa nasıl aştınız?
Yani ne denilir ki size böyle bir durumda ? Bu kadar korkuyorsanız ya evlenmeyin, ya da tedavi olun.

Evlilik biraz kumar acikcasi. Ne kadar guvensen, ne kadar tanisan da kimin ne yapacagi belli olmuyor. Biraz taniyacaksin, biraz sansina guvenerek cikacaksin yola. Cok da kisi taniyorum ( direk arkadas degil ama) senelerce cikip 3-4 sene 1-2 senede bosanan. 1 senede tanışıp evlenip beraber ölen de var. Özellikle son dönemlerde evlilikler, daha doğrusu ilişkiler beni de korkutuyor. Bunun tanımakla, aa niye güvenmiyorsun demekle alakası yok. Her boşanan da güvenerek evlendi nihayetinde :)

Merhaba arkadaşlar..
Sorunlu bir ailede mi büyüdünüz acaba, evlilik gözünüzu bu kadar korkutuyor.

böyle bir arkadaşım vardı ama erkekti. bir çok kadın erkek bu sorunu yaşıyor.
tek çözüm; bir süre ertele ve psikolojik destek al. bu endişelerin kaynağını bulup rahatça çözebiliyorlar.
o arkadaşım da evli ve mutlu şu an.

Merhaba arkadaşlar..
Bu şüpheleri doğuracak davranışı, sözü ,iması olduysa normal böyle düşünmeniz ve arkanıza bakmadan gidin.
Ama bunlar yok kendi kendinize düşünüyorsanız destek alın, belli ki evlilikle ilgili kötü düşünceleri -yaşantıları (çevrenizdeki evlilikler vb.) kanca atmışsınız bilinçaltınıza.

Merhaba arkadaşlar..
Böyle korkular olabilir. Konfor alanından çıkmak insanı korkutur bu çok dogal

Üç günde tanıdığınız biriyle evlenmiyorsanız düşünceleriniz tuhaf geldi bana🤷‍♀️

Döver mi aldatır mı diye düşündüğünüz adamla niye evleniyorsunuz orası da ayrı bir soru işareti
Büyüdüğümüz ev bu konuda böyle düşündürüyor yoksa evleneceğim kişide çok şükür ki böyle şeyler yok :)

evlenmemeni tavsiye ederim. çok iyi tanıdığımı düşündüğüm bir adamla evlendim, kandırıldım. erkeklere asla güvenmiyorum. eşinin aldatmadığını düşünen kadınlar maalesef yakalayamamıştır henüz. hele aklında soru işaretleri varsa sakın evlenme. aşık olsan hadi neyse, aklında soru işareti olmazdı zaten.
Evleneceğim kişi de yok açıkçası bir şüphe ortada sadece çocukluğumu geçirdiğim aile de sık sık ihanet ve şiddet vardı o yüzden babam bile yapıyorsa diyor insan. Evleneceğim adam da tam tersi benim için o kadar fedakar sevgi dolu ki..

Pollyanna vs değilim boşanma şüphesi duyduğun adamla evlenme yoluna çıkmazsın bu kadar basit. Herkesin her şeyi yapma potansiyeli var.
Evet ama çocukluk, çocukluk geçirdiği bir aile yapısı oluyor maalesef herşey adam da bitse keşke :)

E daha derdin ne ?
Derdim babanız bile çocukluğunuz boyunca annenizi aldatıp şiddet uyguladıysa maalesef kaç yaşına gelirseniz gelin güven sorunları oluyor. Güven sorunu olmasa da korku oluyor. Herşey çok güzel olsa bile bozulur diye korku oluyor her türden elde kalmalık durum :) bazen baş edebiliyorum bazen edemiyorum ve yardım istiyorum :)

Derdim babanız bile çocukluğunuz boyunca annenizi aldatıp şiddet uyguladıysa maalesef kaç yaşına gelirseniz gelin güven sorunları oluyor. Güven sorunu olmasa da korku oluyor. Herşey çok güzel olsa bile bozulur diye korku oluyor her türden elde kalmalık durum :) bazen baş edebiliyorum bazen edemiyorum ve yardım istiyorum :)
O zaman uzman desteği alacaksınız. Belli ki sizde travma olmuş bu durum. Bunu atlatmadan evlenirseniz baba evinde yaşadığınız korkuyu kendi evinizde eşinize karşı kullanırsınız ve huzurunuz bozulur

Benim de evlenirken korkularım vardı ama döver mi aldatır mı diye hiç düşünmedim. Neden döver mi aldatır mı diye düşünüyorsunuz? Ha döverse aldatırsa boşanırsınız ama onda öyle bir potansiyel görüyorsanız sakın evlenmeyin.
Diğer korkularına gelince: evliliğin bazı avantajları var ama evet rahatınız bozuluyor. Bekarlıktaki rahatınız özgürlüğünüz kalmıyor. Kalmıyor derken, yani bekarkenki gibi tatil günü istediğin saate kadar uyu, kahvaltı ister et ister etme, akşama yemek ister yap ister yapma, evi ister topla ister toplama istediğin yerden istediğin saate dön vb şeyler kalmıyor. Yani eşin anlayışlı biri ise yine bu konularda özgür olursun ama bekarlıktaki gibi değil çünkü artık iki kişisiniz ve karşındakini de düşünerek hareket etmeye başlıyorsunuz. Bu erkek için de geçerli. Ha bir de eş ailesi sorunsalı var ki aslında bence en büyük sorun da o...

Back