- Konu Sahibi siyahelmas
-
merhaba kızlar
erkek arkadaşımdan evlenme teklifi aldım. çok nazik, anlayışlı, sevgi dolu, vicdan sahibi bir adamdır kendisi. beni herşeyden çok sevdiğine de eminim. sadıktır, dürüsttür. kısaca bir erkekle hayatı paylaşmak için gereken herşey mevcut. tek bir şey hariç. kariyer ve maddi gelir olarak benden epey geride. kültürel anlamda bir sorun yaşamıyoruz, çünkü kendisini çok iyi geliştirmiş, üniversite mezunu bir insan. ama ben doktorum dolayısıyla güzel paralar kazanıyorum güzel de bir kariyerim var.
aslında ben bunu umursamıyordum. aileme söyleyene kadar! tepki gösterdiler, istemediler. duyan herkes ilerde sorun yaşayacağımı, mutsuz olacağımı söylüyor.
öyle ki bir süre sonra ben acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. içim sıkılıyor, her gece kabus görüyorum, ya boşanıyoruz ya düğün berbat geçiyor fln fln. en sonunda bu lafları bu kadar önemsediğime göre acaba sevmiyor muyum onu yeterince diye düşünmeye başladım. ama sesini duyduğum anda daha da önemlisi ona sarılıp kokusunu aldığım anda ne şüphe kalıyor ne birşey. ve çok çabaladığını görüyorum. öyle bir sınırsız şefkat ve aşk var ona karşı içimde.
kafam karışık, fikirlerinize ihtiyacım var
merhaba kızlar
erkek arkadaşımdan evlenme teklifi aldım. çok nazik, anlayışlı, sevgi dolu, vicdan sahibi bir adamdır kendisi. beni herşeyden çok sevdiğine de eminim. sadıktır, dürüsttür. kısaca bir erkekle hayatı paylaşmak için gereken herşey mevcut. tek bir şey hariç. kariyer ve maddi gelir olarak benden epey geride. kültürel anlamda bir sorun yaşamıyoruz, çünkü kendisini çok iyi geliştirmiş, üniversite mezunu bir insan. ama ben doktorum dolayısıyla güzel paralar kazanıyorum güzel de bir kariyerim var.
aslında ben bunu umursamıyordum. aileme söyleyene kadar! tepki gösterdiler, istemediler. duyan herkes ilerde sorun yaşayacağımı, mutsuz olacağımı söylüyor.
öyle ki bir süre sonra ben acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. içim sıkılıyor, her gece kabus görüyorum, ya boşanıyoruz ya düğün berbat geçiyor fln fln. en sonunda bu lafları bu kadar önemsediğime göre acaba sevmiyor muyum onu yeterince diye düşünmeye başladım. ama sesini duyduğum anda daha da önemlisi ona sarılıp kokusunu aldığım anda ne şüphe kalıyor ne birşey. ve çok çabaladığını görüyorum. öyle bir sınırsız şefkat ve aşk var ona karşı içimde.
Bütün bu güzel özelliklerinin yanında bir de sizin kadar maaşı olsaydı ne hoş olurdu değil mi?
Hepsini bir arada bulmak mümkün deselerdi 40 yaşıma kadar beklerdim sanırım
Senin gibi bol maaşlı bir doktor bulursun ama o da bu kadar iyi, sadık olmaz muhtemelen..
haklısın ne diyeyim; aynı şeyleri yazdım zaten bunları okumadan
bir de düşünüyorum da ilerde kimin ne olacağını kim bilebilir; düşmez kalkmaz bir allah derler
yanında huzur bulduğum bi adam varken başkalarının laflarına takılmamalıyım belki de
merhaba kızlar
istanbulda canım
aile hekimiyim:)
ailemin rızası alınır bir şekilde ama benim içime şüphe düşmesi bile huzursuz ediyor beni
aynı meslekte olsak beni aldatsa, zengin olsa ihmal etse, dövse sövse daha mı iyi sanki diyorum bi yandan
sonuçta kafa ve gönül birliği bulduktansonra allahtan daha fazlasını istemek aç gözlülük gibi geliyor
ama ah işte bi kere kafa karıştı ya
içime sular serptin:)
ya ona asla eziklik hissettirmem; birincisi onun bana verdikleri maddiyatla ölçülemeyecek şeyler
ikincisi onun böyle bir kompleksi yok
bana hep dediği birşey var; ben kendimi sana layık bulmasam karşına çıkmam diyor
ilerde senin, çocuklarımın rahatınız için herşeyi yaparım, bu arada sen herhangi bir sebeple mesleği bırakmak ya da ara vermek istersen saygı duyarım ne yapar eder seni geçindiririm ben diyor
etrafımdakiler sürekli bundan bahsedene kadar benim bu gelir farkından bir rahatsızlığım yoktu aslında
ailen hiç karşı çıkmadı mı, çıktılar da sen ikna mı ettin
Benimkiler hic karşı çıkmadığı gibi bununla ilgili tek bir kelime duymadım ailemden çok şükür.
O zaman sıkı sıkı sarıl sevdicegine. Çok sevin birbirinizi. Sevgiden daha büyüğü yok. Bir de nacizane tavsiyem ailenin karşı çıktığı durumlari sevgiline bahsetme. Demin anlattığım arkadasimdan biliyorum, çocuk çok uzulmustu ve ister istemez kızın ailesine sıcak olamadı.
Kesinlikle takmamalısın bu konuyu. İki günlük dünyada ne olacağımız belli değil. Ruhuna bu kadar huzur veren bir eş bulmuşken mutluluğunu ertelemek hata olur bana göre. Allah büyük, belki evlendikten sonra durumu daha da iyileşir. Birlikteliğiniz de o kadar kısa süreli değil ve bir sorun olduğunda (inşallah olmaz tabi) anlattığınız gibiyse çözemeyeceğiniz problem yok diye düşünüyorum konuşarak.
Yani herşey bir arada olmuyor tabi. Ama ne yalan söyleyeyim ben de takıyorum bu konuya. BYanlış anlaşılma olmasın, "beni geçindirsin, aman da zengin koca bulayım bana yatlar katlar alsın" gibi bir derdim yok. Ama her konuda, eğitim, kültür, aile, statü ve maaş anlamında birlikte olacağım erkeğin bana denk olmasını istiyorum en azından. O yüzden de yalnızım hehhhe:))
Ama bir yandan da bakıyorum arkadaşlarıma falan afedersiniz öküz öküz tiplerle çıkıp bir de evlenmek için ölüp bitiyorlar, kesin sizin çevrenizde de vardır. şimdi onlarla kıyaslayınca da, "maaşı da az oluversin ya" diyor insan, fgeri kalan herşeyi uygunsa size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?