• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif bakış istiyorum

ben bu cümleyi ağzından attığını düşünüyorum maddi olarak söylediğini düşünmedim açıkcası
genellikle evde mi kalacaksın başımıza mı kalacaksın derler ya evde birlikte yaşamayan biri bile diyebiliyor
o yüzden evet keşke demeseydi ama bence takılmayın

Takılma bencil ol kendi işine bak biran önce paranı kazan kendi ayaklarının üzerinde dur sana söylenenleri asla unutma zamanı gelince içinden gelirse affedersin ama şu an zamanı değil tartışarak huzurunu kaçırma kendini düşün ne işine geliyorsa öyle davran planların hakkında kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin yeni hayatında bol şanslar

Sizin tek başınıza yaşamanızın tehlikeli olacağını düşündükleri için evlilik baskısı kuruyorlar . Aslında kötü niyetli değiller, mutsuz olmanızı da istemiyorlar anladığım kadarı ile ama maalesef burası Türkiye.. dul olmanın çok zor olduğu bir ülke.. kendinize ait hem de yuvanızın olduğu bir hayatınızın olmasını istiyorlar. Ama doğru değil yaptıkları. Kendi kariyer hayatınıza ağırlık verin sakın baskıyla boşluğa düşmeyin yanlış kararlar alırsınız. Ayrıca bir arkadaşım demişti evlilikte çocukta sahte mutluluk diye. Gerçekten size cennet vaad etmiyor evlilik biliyorsunuz zaten. Ne gerek var .

Öz babanız olsa daha beterini de söylerdi, üvey olunca ne söylese batmış. Ben cesaret edip söyleyemem bile öz babama, evlenmeyeceğim tek yaşayacağım fln diyen kadınlara aileler daha sert tepkiler veriyor normalde

Genelde burada az çok geçmiş hikayem biliniyor, o yüzden tekrar yazıp hem travmalarımı tetiklemek hem de başınızı şişirmek istemiyorum. Özetle, yaklaşık 2 seneden bi kaç ay eksik süre süren boşanma davam sonucunda boşandım, kurtuldum bir kabustan. Kariyerimde mutlu olmadığım için sektör değiştirip 2.üniversitemi okumaya başladım. Bu sene son senem özetle.
Şimdi kızlar, benim sorunum ailemin bana söylediği şeyler. Yani bu dönem biraz hassasım, depresyon geçirmiyorum farkındayım ama herşey üstüme geliyor, çabalamaktan çok yoruldum. Tabi bu benim hayatımı kazanma hevesimi yok etmedi. Devam ediyorum.
Geleyim konuya uzatmadan. Bugün bir konu hakkında konuşma geçerken, içimden geçirdiğimi sanarken gayri ihtiyari "bir daha evlenmeyeceğim" dedim. Bunu söylemem üzerine, üvey babam bana "evleneceksin, nasıl evlenmeyeceksin" dedi. Ben de istifimi bozmadan "hayır evlenmeyeceğim, bu benim kararım dedim" o da bana içime oturan "evlenmeyip başımıza mı kalacaksın" cümlesini kurdu. Çok zoruma gitti çünkü ben gelecek planlarımdan bahsediyorum sürekli, yarım dönem sonra mezunum, iş bulduğum an kendi evime geçeceğim tarzda. Yani evlerine çöreklenmek gibi bir olayım yok.
Buna karşılık son olarak "işe girer girmez ben gideceğim, başınıza kalmak gibi bir durum söz konusu değil" deyince bana "yanlış anladın, öyle demek istemedim. Senin de yuva kurmak, çocuk sahibi olmak hakkın diye dedim" dedi. Bundan önce de bir kaç lafları oldu, tartıştım. Evde sınavlara hazırlanıp, okula gidip bir yandan da ev işlerini yapan benim. Rutin sohbet sırasında bana "kızım senin bi yükün yok, her işini kendin görüyorsun" (ben kendi çapımda birşeyler kazanıyorum evden) demişti.
Hani kendi kendime yediğim içtiğim mi gözlerine geliyor anlamıyorum diye bile düşünmeye başladım. Genelde işleri bitirdikten sonra odadan bile çıkmayıp ders çalışıyorum.
Ben mi çok hassasım her denileni üstüme alıyorum yoksa onlar mı bu kız kırılır mı diye düşünmeden herşeyi dile getiriyor bilmiyorum. Yorum istiyorum.
hassasssın bu lafı babam bile demişti bize öz babam bu arada

Hanımlar sineğin kanadından duyar çıkarmaya çalışmanın alemi yok, üveylik özlüğün üzerinde durmadım farkındaysanız. Beni neyin kırdığını söyledim. Annem de söyleseydi aynı konuyu açardım, kaldı ki öz yakınımın birinin dediği cümleden yine konu açmışlığım var. Her neyse. Teşekkür ederim cevaplar için.

Back