• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kararı

siyahelmas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2014
27
3
36
34
İstanbul
merhaba kızlar
erkek arkadaşımdan evlenme teklifi aldım. çok nazik, anlayışlı, sevgi dolu, vicdan sahibi bir adamdır kendisi. beni herşeyden çok sevdiğine de eminim. sadıktır, dürüsttür. kısaca bir erkekle hayatı paylaşmak için gereken herşey mevcut. tek bir şey hariç. kariyer ve maddi gelir olarak benden epey geride. kültürel anlamda bir sorun yaşamıyoruz, çünkü kendisini çok iyi geliştirmiş, üniversite mezunu bir insan. ama ben doktorum dolayısıyla güzel paralar kazanıyorum güzel de bir kariyerim var.
aslında ben bunu umursamıyordum. aileme söyleyene kadar! tepki gösterdiler, istemediler. duyan herkes ilerde sorun yaşayacağımı, mutsuz olacağımı söylüyor.
öyle ki bir süre sonra ben acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. içim sıkılıyor, her gece kabus görüyorum, ya boşanıyoruz ya düğün berbat geçiyor fln fln. en sonunda bu lafları bu kadar önemsediğime göre acaba sevmiyor muyum onu yeterince diye düşünmeye başladım. ama sesini duyduğum anda daha da önemlisi ona sarılıp kokusunu aldığım anda ne şüphe kalıyor ne birşey. ve çok çabaladığını görüyorum. öyle bir sınırsız şefkat ve aşk var ona karşı içimde.
kafam karışık, fikirlerinize ihtiyacım var

merhaba kızlar
erkek arkadaşımdan evlenme teklifi aldım. çok nazik, anlayışlı, sevgi dolu, vicdan sahibi bir adamdır kendisi. beni herşeyden çok sevdiğine de eminim. sadıktır, dürüsttür. kısaca bir erkekle hayatı paylaşmak için gereken herşey mevcut. tek bir şey hariç. kariyer ve maddi gelir olarak benden epey geride. kültürel anlamda bir sorun yaşamıyoruz, çünkü kendisini çok iyi geliştirmiş, üniversite mezunu bir insan. ama ben doktorum dolayısıyla güzel paralar kazanıyorum güzel de bir kariyerim var.
aslında ben bunu umursamıyordum. aileme söyleyene kadar! tepki gösterdiler, istemediler. duyan herkes ilerde sorun yaşayacağımı, mutsuz olacağımı söylüyor.
öyle ki bir süre sonra ben acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. içim sıkılıyor, her gece kabus görüyorum, ya boşanıyoruz ya düğün berbat geçiyor fln fln. en sonunda bu lafları bu kadar önemsediğime göre acaba sevmiyor muyum onu yeterince diye düşünmeye başladım. ama sesini duyduğum anda daha da önemlisi ona sarılıp kokusunu aldığım anda ne şüphe kalıyor ne birşey. ve çok çabaladığını görüyorum. öyle bir sınırsız şefkat ve aşk var ona karşı içimde.

ben de evlilikte sorun olacağını düşünüyorum.en ufak bi tartışmada bu gelir karşınıza.

yazılım web fln gibi konularla ilgili bir şirkette çalışıyor
şu anda geliri düşük, ama bana benim için daha çok çabalayacağına söz verdi
çabaladığını da görüyorum
bilmiyorum açgözlülük ediyorum galiba, türkiye standartlarında güzel bir hayat kuracak kadar kazanıyoruz ikimiz toplamda
her kafadan bir ses çıkıyor ve benim kafam karışıyor

merhaba kızlar

İkiniz de aynı meslekten olsanız ne olur ki sanki, o zaman her şey dört dörtlük mü olacak?
Bir şekilde rızasını alın bence ailenizin.

Bir de nerede güzel paralar kazanıyorsun, çok merak ettim.

Bütün bu güzel özelliklerinin yanında bir de sizin kadar maaşı olsaydı ne hoş olurdu değil mi?
Hepsini bir arada bulmak mümkün deselerdi 40 yaşıma kadar beklerdim sanırım:27:

Senin gibi bol maaşlı bir doktor bulursun ama o da bu kadar iyi, sadık olmaz muhtemelen..:ssz:

istanbulda canım
aile hekimiyim:)
ailemin rızası alınır bir şekilde ama benim içime şüphe düşmesi bile huzursuz ediyor beni
aynı meslekte olsak beni aldatsa, zengin olsa ihmal etse, dövse sövse daha mı iyi sanki diyorum bi yandan
sonuçta kafa ve gönül birliği bulduktansonra allahtan daha fazlasını istemek aç gözlülük gibi geliyor
ama ah işte bi kere kafa karıştı ya:(

Bütün bu güzel özelliklerinin yanında bir de sizin kadar maaşı olsaydı ne hoş olurdu değil mi?
Hepsini bir arada bulmak mümkün deselerdi 40 yaşıma kadar beklerdim sanırım:27:

Senin gibi bol maaşlı bir doktor bulursun ama o da bu kadar iyi, sadık olmaz muhtemelen..:ssz:

haklısın ne diyeyim; aynı şeyleri yazdım zaten bunları okumadan
bir de düşünüyorum da ilerde kimin ne olacağını kim bilebilir; düşmez kalkmaz bir allah derler
yanında huzur bulduğum bi adam varken başkalarının laflarına takılmamalıyım belki de

haklısın ne diyeyim; aynı şeyleri yazdım zaten bunları okumadan
bir de düşünüyorum da ilerde kimin ne olacağını kim bilebilir; düşmez kalkmaz bir allah derler
yanında huzur bulduğum bi adam varken başkalarının laflarına takılmamalıyım belki de

Aynen öyle ;)
Karşı çıkma sebepleri sebep değil çünkü..

merhaba kızlar

kendin gibi birini bulunca sadece ailen mutlu olur sen değil...! gereksiz seylere takılıyorsun. 2 yıldır evli olan bir tanıdığım var kadın dahiliye uzmanı, adam ise bi bisküvi şirketinin sıradan bir dağitıcısı... gayette mutlular. hatta evlenince kalkıp beraber kadının görev yaptıgı yere yerleştiler, iyi haberlerini alıyoruz cok şükür. ayrıca sunu da bilki böyle düşünen ailelerin derdi sadece kariyer sahibi biri olması da değil. dertleri sadece doktor kızlarına doktor bi damat edinmek oluyor. çünkü vergi dairesinde çalışan iyide ücret alan bir büyüğüm yine uzman doktor bir abla ile evlendi önceleri kızın ailesi damat doktor olsun diye tutturdu, laf dokundurdu. yani senin anlayacagın bazı aileler başlarda çocukluk yapıyor. sende de bunlardan var malesef. anlayacagın bırak sen mutlu olacagını düşün ve yine bırak bir süre ailen mutsuz olsun. nasılsa belli süre sonra onlarda bu sacma duygudan sıyrılacaklar...

istanbulda canım
aile hekimiyim:)
ailemin rızası alınır bir şekilde ama benim içime şüphe düşmesi bile huzursuz ediyor beni
aynı meslekte olsak beni aldatsa, zengin olsa ihmal etse, dövse sövse daha mı iyi sanki diyorum bi yandan
sonuçta kafa ve gönül birliği bulduktansonra allahtan daha fazlasını istemek aç gözlülük gibi geliyor
ama ah işte bi kere kafa karıştı ya:(

Benim de doktor bir kadın arkadaşım istanbulda dahiliye asistanı, sevgilisi özel bir yerde muhasebeci. Kızın ailesi kesinlikle karşı çıkıyordu bu ilişkiye, ama kız direndi :) Henüz nişan haberlerini almadım ama yakındır diye tahmin ediyorum.

Velhasıl siz seviyorsanız gerisinin ne önemi var. Hata yapacaksanız da yapın, illaki bir şeyler öğrenirsiniz bu hatadan, ve mutlu bir kaç anınız da kalmış olur kafanızda.
Biz bir gün mutsuz olabiliriz diye başlanmaz ki yola.

Bir de sana düşen görev sevgiline kesinlikle bir eziklik hissettirmemen, bilerek ya da bilmeyerek. Para mevzusu olmamalı :)

Ben de doktorum bu arada, nişanlım makine mühendisi. 2 katından daha fazla gelirim var. Ailemden yana da hiç sorun olmadı.

içime sular serptin:)
ya ona asla eziklik hissettirmem; birincisi onun bana verdikleri maddiyatla ölçülemeyecek şeyler
ikincisi onun böyle bir kompleksi yok
bana hep dediği birşey var; ben kendimi sana layık bulmasam karşına çıkmam diyor
ilerde senin, çocuklarımın rahatınız için herşeyi yaparım, bu arada sen herhangi bir sebeple mesleği bırakmak ya da ara vermek istersen saygı duyarım ne yapar eder seni geçindiririm ben diyor
etrafımdakiler sürekli bundan bahsedene kadar benim bu gelir farkından bir rahatsızlığım yoktu aslında
ailen hiç karşı çıkmadı mı, çıktılar da sen ikna mı ettin

içime sular serptin:)
ya ona asla eziklik hissettirmem; birincisi onun bana verdikleri maddiyatla ölçülemeyecek şeyler
ikincisi onun böyle bir kompleksi yok
bana hep dediği birşey var; ben kendimi sana layık bulmasam karşına çıkmam diyor
ilerde senin, çocuklarımın rahatınız için herşeyi yaparım, bu arada sen herhangi bir sebeple mesleği bırakmak ya da ara vermek istersen saygı duyarım ne yapar eder seni geçindiririm ben diyor
etrafımdakiler sürekli bundan bahsedene kadar benim bu gelir farkından bir rahatsızlığım yoktu aslında
ailen hiç karşı çıkmadı mı, çıktılar da sen ikna mı ettin

Benimkiler hic karşı çıkmadığı gibi bununla ilgili tek bir kelime duymadım ailemden çok şükür.

O zaman sıkı sıkı sarıl sevdicegine. Çok sevin birbirinizi. Sevgiden daha büyüğü yok. Bir de nacizane tavsiyem ailenin karşı çıktığı durumlari sevgiline bahsetme. Demin anlattığım arkadasimdan biliyorum, çocuk çok uzulmustu ve ister istemez kızın ailesine sıcak olamadı.

Benimkiler hic karşı çıkmadığı gibi bununla ilgili tek bir kelime duymadım ailemden çok şükür.

O zaman sıkı sıkı sarıl sevdicegine. Çok sevin birbirinizi. Sevgiden daha büyüğü yok. Bir de nacizane tavsiyem ailenin karşı çıktığı durumlari sevgiline bahsetme. Demin anlattığım arkadasimdan biliyorum, çocuk çok uzulmustu ve ister istemez kızın ailesine sıcak olamadı.

çok haklısın
ben de zaten ona sdc çekinceleri var seni tanıdıkça atlatırız, kız ailesi naz yapıyorlar işte fln dedim hep
çünkü ben eminim tanıdıkça sevecekler sevgilimi, boş yere kırgınlık girmesin

Kesinlikle takmamalısın bu konuyu. İki günlük dünyada ne olacağımız belli değil. Ruhuna bu kadar huzur veren bir eş bulmuşken mutluluğunu ertelemek hata olur bana göre. Allah büyük, belki evlendikten sonra durumu daha da iyileşir. Birlikteliğiniz de o kadar kısa süreli değil ve bir sorun olduğunda (inşallah olmaz tabi) anlattığınız gibiyse çözemeyeceğiniz problem yok diye düşünüyorum konuşarak.

Kesinlikle takmamalısın bu konuyu. İki günlük dünyada ne olacağımız belli değil. Ruhuna bu kadar huzur veren bir eş bulmuşken mutluluğunu ertelemek hata olur bana göre. Allah büyük, belki evlendikten sonra durumu daha da iyileşir. Birlikteliğiniz de o kadar kısa süreli değil ve bir sorun olduğunda (inşallah olmaz tabi) anlattığınız gibiyse çözemeyeceğiniz problem yok diye düşünüyorum konuşarak.

haklısın canım, işte vesvese düşünce bir kere insanın aklına böyle oluyor
dediğin gibi yarın bigün ne olacağımız belli değil
ama ailemle başa çıkma çabaları beni çok yordu
onun ailesi de bana önyargılılar, oğullarını ezeceğimi falan düşünüyorlar sanırım, soğuk duruyorlar
ay bu aileler rahat bıraksa ayrılıklar boşanmalar yarıyarıya biter ha!!

Yani herşey bir arada olmuyor tabi. Ama ne yalan söyleyeyim ben de takıyorum bu konuya. BYanlış anlaşılma olmasın, "beni geçindirsin, aman da zengin koca bulayım bana yatlar katlar alsın" gibi bir derdim yok. Ama her konuda, eğitim, kültür, aile, statü ve maaş anlamında birlikte olacağım erkeğin bana denk olmasını istiyorum en azından. O yüzden de yalnızım hehhhe:))

Ama bir yandan da bakıyorum arkadaşlarıma falan afedersiniz öküz öküz tiplerle çıkıp bir de evlenmek için ölüp bitiyorlar, kesin sizin çevrenizde de vardır. şimdi onlarla kıyaslayınca da, "maaşı da az oluversin ya" diyor insan, fgeri kalan herşeyi uygunsa size.

Yani herşey bir arada olmuyor tabi. Ama ne yalan söyleyeyim ben de takıyorum bu konuya. BYanlış anlaşılma olmasın, "beni geçindirsin, aman da zengin koca bulayım bana yatlar katlar alsın" gibi bir derdim yok. Ama her konuda, eğitim, kültür, aile, statü ve maaş anlamında birlikte olacağım erkeğin bana denk olmasını istiyorum en azından. O yüzden de yalnızım hehhhe:))

Ama bir yandan da bakıyorum arkadaşlarıma falan afedersiniz öküz öküz tiplerle çıkıp bir de evlenmek için ölüp bitiyorlar, kesin sizin çevrenizde de vardır. şimdi onlarla kıyaslayınca da, "maaşı da az oluversin ya" diyor insan, fgeri kalan herşeyi uygunsa size.

haklısın canım başlarda ben de öyle düşünüyordum
herşey denk olmalı yoksa sorun çıkar diyordum
ama benim sevgilim elinde iki diploması olan, çalışkan, düzgün bir insan
ailesi de düzgün bir aile genel olarak, ailemle tanıştırmaya çekinmeyeceğim tipler
sevgilim kendi işinde de iyi, ama işte ben 6-7 maaş alırken o 3-3.5 alıyor
şimdi bana kızacaksınız
ben de biliyorum biz ikimizin toplam maaşıyla krallar gibi geçiniriz, ço da güzel olur herşey
ama ailem senden az kazanması sorun olur, kompleks yapar,daha da rahat etmek varken niye aza tamah edesin falan dediler
annem derdim parası değil ama ilerde bunu gurur yapıp seni üzerse, kompleks yapıp huzurunuzu bozarsa nolacak dedi
arkadaşlarım da öyle konuşunca
kafam karıştı işte bilemedim
tecrübeye değer veririm ben, acaba şu an benim göremediğim şeyleri mi görüyorlar, pişman mı olurum diye tedirgin oldum

Back